Boşanmaya giden evliliğim

Busraa977

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2019
252
49
27
Merhaba arkadaşlar bu konuda sizin düşüncelerinize ihtiyacım var ben bir nişanlılık dönemi geçirdim ve çok seviyordum sevgimden gözüm kör olmuştu ama yaptıklarına daha fazla dayanamadım ve nişanı attım aradan 3 ay geçtikten sonra dedemin komşusu birini önerdi tanışmamız için benim o dönem psikolojim hiç iyi değildi ailemde tanış eğer istemezsen olmaz senin kararın dediler neyse ben eşimle tanıştım 2 ay konuştuk ve nişanlanmaya karar verdik başta kaynanam çok iyiydi nişanı yaptıktan sonra değişmeye başladı eşya bakmaya ben istememe rağmen bizimle birlikte geldi hatta eltimi de getirdi düğümüzde takılar yüzünden sıkıntı çıktı ben 1 haftalık gelinken kaynanam bana ve aileme laf sokmaya başladı tahammül edemedim eşime söyledim ama hiçbirşey yapmadı annesiyle neden böyle yapıyorsun diye konuşmadı ve bu tarz sorunlar laf sokmalar o günden bu güne kadar devam ediyor aradan 1 sene geçti biz çocuk yapmaya karar verdik doktora gittiğimde pcos var dedi tedavi şart dedi ben ne kadar çabalasamda eşimin bir çabası yoktu doktorun verdiği günlere uymuyordu bu süreçte hep yalnız kaldım 3 çatlatma tedavisi ve 1 aşılama oldum doktor tüp bebek önerdi ama benim eşimle ilgili sorunlarım vardı eşim çocuğun olmamasını hep kiloma bağlıyordu 168/90 kiloyum bu arada kilo vermeye çalıştım ama veremedim insülin ilaçları da bu konuda yardımcı olmadı bana eşim hep hakaret ediyor ayı inek dana fok balığı balina gibisin vs ben bu hakaretlerine artık tahammül edemedim eşim boşanmak istediğini söyledi ailelere söyledim oturup konuştuk eşim kilo vermeden tedaviye başlamayacağını söyledi eşimin bana ettiği hakaretleri söyledim annesi boşanma filan yok aklımdan çıkar onu dedi eşime konuştuk bir şekilde bizi ikna ettiler eve geldiğimizde çok soğuk davranıyordu konuşma etkili olmamıştı neden hala böyle yapıyorsun dediğimde ise boşanamıyoruzda napalım bir ömür boyu böyle sürecek dedi. Ben hep ılımlı konuştum bak böyle olmaz kendimizi düzeltelim evliliğimizi düzeltelim dedim aramızda zaten cinsel bir ilişki yok aydan aya bir kere ilgi alaka da yok aramaz merak etmez mesaj atmaz eve gelince telefonu açıp oyun oynar evliliğimizin 3. Yılında başladı bunlar aradan 4 ay geçti bir öyle bir böyle bu şekilde devam ettik ben çocuk istediğimi dile getirdim tedaviye başlayalım dedim onun cevabı ise denedik olmadı ben istemiyorum artık oldu maddi manevi açıdan mı dedim hayır dedi oysaki maddi açıdan olsa ailem destek olacaktı zaten beni sevmediğin için mi dediğimde ise cevabı beni sinirlendirme oldu ne yapacağımı bilmiyorum 27 yaşındayım mutsuzum ailelerle kaç defa konuşsakta sorunlarımızı çözemedik şimdi ise kaynanamla konuşmayı düşünüyorum neden istemediğini öğrenmek için eşimi seviyormuyum sevmiyormuyum bilmiyorum onun beni sevip sevmediğini de bilmiyorum çünkü bi iyi bi kötü davranıyor boşanmayı düşünüyorum sürekli ama süreç bana korkutucu geliyor 6 yıllık bi evlilik neden nasıl böyle olduk bilmiyorum lütfen bana yardım edin fikirlerinize çok ihtiyacım var

Neden ayrılıp, kendinize yeni bir düzen kurmuyorsunuz ?

Benim boşanma konusundaki düşüncelerim ise şu 27 yaşındayım zaten sağlık sorunlarım yüzünden çocuğum olmuyor üstüne eşimin bu tavırları devam edemeyeceğini düşünüyorum o ne zaman istese baba olabilir ama ben istediğim zaman anne olamam yaşım geçiyor çünkü bende herkes gibi mutlu bir ailem olsun istiyorum lütfen bana yardımcı olun

Neden ayrılıp, kendinize yeni bir düzen kurmuyorsunuz ?
Ailem boşanmama pek sıcak bakmıyor daha doğrusu annem biraz eski kafaya gidiyor dışardakilerin ne düşündüğünü el alemin ne diyeceğini çok umursuyor ama ben mutsuzum bunu göremiyorlar bende nasıl yapacağımı bilmiyorum kendi kendime vicdan muhasebesi yapıyorum

Ailenizin lafını dinlemeyin; bu hayat sizin. Eşiniz bundan birkaç yıl sonra boşanmaya karar verirse, bu işten en fazla siz zarar göreceksiniz.

Evlenirken de mi kiloluydunuz? Yoksa sonra mı aldınız? Bebeknkonusunda haklı kilo vermeniz sizin ve bebeğiniz için en sagliklisi olacaktır..

Önce siz spor yapın sağlıklı beslenin kendinize bakın sonra eşiniz peşinizden koşacak belki de.. siz kendi kıymetinizi öne çıkarın ve mutlu olun..
Tup bebek tedavisinde ilaçlarda ister istemez şişkinlik ve kilo yapıyor öncesinde sıkı bir diyet çok işinize yarar..

Kilonuz ve sagliginiz icin spora yazilabilirsiniz. Calismiyorsaniz bir is bulup kafanizi dagitabilirsiniz. Troidlerinizi sekerinizi hep kontrol ettirin derim. Tup bebege baslasanjz bile ilaclar size daha fazla kilo aldirabilir. Kuzenimde cok kilolu tup bebege baslayacakti oncesinde doktoru uygun bulmadi kilo vermesi gerekiyor psikolojisi iyi degil oncelikle demisti. Troidlerine baktirdi cok yavas calistigini pgrendi ilaca basladi. Markette ise basladi suan hem moral acisindan iyi hemde bes kilo vermis o bile kiza cok iyi geldi. Yani o yuzden once sagliginizi dusunun sonra evlilik. Erkekler cok zayifta sevmiyor kiloluda. Ama ondan oncesi kadin once kendini dusunucek kendi sagligin icin kilo verip ise basla derim

Seven insan eşine hakaret etmez. Ayrıca bu mutsuz evliliğe neden çocuk diye ısrar ediyorsunuz?
Çünkü ailelerin de bi baskısı var 6 yıl geçti artık bişeylere başlayın diyorlar belki çocuk olduktan sonra düzelir onunda bu konuda psikolojisi iyi olmayabilir diyorlar

Evlendiğimde 74 kiloydum oldum olası hep kilolu bi çocuktum kaynanam hep eşimden için zayıf kız aradı bulamadı diyor yani bu bi takıntılık tabi üstüne ilaçlar tedavilerden dolayı da kilo aldım oysaki yediklerime dikkat ediyorum

27 yaşında ayrılsan hayatın bitmez yahu ben 30 yaşında evlendim 32 de doğurdum. Çevrem de hep böyle anlamıyorum bu evde kalmış dul kadın damgalarını böyle sindirmeyi artık yıl kaç olmuş.
Seninle dalga geçip seni zerre sevmeyen bir adama çocuk vermeye çalışma hayatın daha kötü olur. Sevgi yok sevgi. Çocuk büyüse babası annesine hakaret ediyor mutsuz ediyor demeyecek mi anne niye çocuk yaptın neden ayrılmadın diye valla yeni nesil çatır çatır da hesap soruyor. İşe gir birikim yap bu adamdan ayrıl bir şekilde bu çekilmez bacım düzeltemezsin seni sevmeyen adamı

Çünkü ailelerin de bi baskısı var 6 yıl geçti artık bişeylere başlayın diyorlar belki çocuk olduktan sonra düzelir onunda bu konuda psikolojisi iyi olmayabilir diyorlar
Nişanlaninca düzelmemiş, nikah yapilinca düzelmemiş, yıllar geçince düzelmemiş çocuk mu duzeltecek? Sizin korunmaniz çocuk olmasın diye kırk takla atmanız gerekirken..
Şimdi arkanızda olmayan, boşanmaya sıcak bakmayan aile kucaginizda çocukla eşiniz sizi yalnız bıraktığında, aynı evin içinde kalmaya tahammül edemediğinizde hiç sıcak bakmayacak. O zaman küçük cocugunuzla işe girmek, boşanmak çok daha zor olacak. Şimdi en azından teksiniz, önünüzde mutlu olmak için bir yol var. Ailenizin eski kafası yüzünden bir ömür bu mutsuzluğu çekmeye değmez. Henüz 27 yaşındasınız, sevilmeye mutlu olmaya, mutlu bir evliligin içinde çocuk dünyaya getirmeye hakkınız varken tüm bunları ailenizin sığ düşüncesi yüzünden kenara atmayın. Çocuk mutsuz bir evliliği duzeltmez. Çocuk insanlıktan nasibini alamayan adamları insan yapmaz. Çocuk olduğu takdirde bu evliliğe +1 mutsuz insan daha eklenmiş olacak üstelik her çocuk mutlu bir ailede doğmayı hak ederken..

Yaa eşini sevmeyen biri cocuk olduktan sonra düzelir mi? Allah aşkina anaokul terk misiniz? O kadar bencilsiniz ki sırf kendi duygularınızı yaşamak için çocuk diye inat etmişsiniz. Sizden çocuk istemeyen tedaviye yanaşmayan, her turlü hakareti eden birini hala yola getirme derdindesiniz. Bir kadında azcık gurur olur ya! Eşiniz sizin bu yapışıklığınız farkında olduğu için size bu şekilde davranıyor. Ne yaparsa ne söylerse hala çocuk diye peşinde gezen bir kadın. Allah akıl fikir versin size.

Evet haklısınız ama bu eşimin takıntılığı kayınvalidem hep kız aramış ama eşim kilolu oldukları için kabul etmemiş ben evlendiğimde 74 kiloydum ilaçlar tedaviler yüzünden kilo aldım ve veremiyorum çok az yememe rağmen kilo verememe sebebim pcos yüzünden olması troidlerim ile ilgili bir sıkıntım yok çok şükür ama eşim takıntılı özellikle kilo konusunda ki benim de onda sevmediğim şeyler olmasına rağmen ben ona hakaret etmiyorum yüzüne vurmuyorum kusurlarını yorumunuz için de teşekkür ediyorum

Gerçekten çok doğru söylemişsiniz bu konuda beni cesaretlendirdiniz çok teşekkür ederim

Bende de pcos var 55 kiloyum. 5 yillik evliyim. 2 yıldır çocugum olmuyor pcostan dolayı. Kiloyla alakası yok bunun. 100 kilo olan pcoslu biri bile cocuk sahibi oluyor. Bakın size birşey söyleyim mi? Bir şey oluyorsa 1 hayır, olmuyorsa 1000 hayır arayın diye bir laf varya. Siz o 1000 hayır arayın kısmındasınız. Umarım farkına varırsınız dicem de hiç sanmıyorum.

Aileniz boşanmaya sıcak bakmasada sizin böyle hakaret içeren bir evlilikten kurutlup kendinize yeni bir düzen kurmanız şart

Canım bende ayrıldım ki çocuk isterken ihanet sonucu ayrılık oldu bizde iyikide boşanmışım 24 yaşında ayrıldım şuan evliyim ve çok mutluyum sevdiğimi sevildiğimi hissediyorum o zamanlar bir düşüğüm oldu çok üzüldüm çok ağladım neden diye şimdi anlıyorum Allah bana daha güzel bir eş daha güzel bir yuva nasip etti bir şeyler olmuyorsa inanki daha iyisi olucak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…