• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam mezarıma bile gelmesin diyormuş

Hanımlar bu aralar daha çok kafamı karıştıran bir şey var, eşimle ailemin rızasını alarak evlendik fakat bu süreçte ailevi yönden de çatışmalarım oldu fakat düğün dernekli allı duvaklı çıktım baba evinden, dört ay sonra tartıştık boşanma davası açıldı fakat sonuçlanmadan henüz ilk celse bile görülmeden bu süreçte ailem yanımdaydı fakat asla bir araya gelmememiz için işe bile babam beni bırakıp alıyordu, ben de eşim de ayrılmayı aslında içimizde istemiyorduk bu süreçte bir araya gelip konuştuk babam ise bir daha benimle görüşmeyeceğini söyledi ve üç senedir de öyle, çok kırgınım ona fakat ne yapmam gerekir bilmiyorum mezarıma bile gelmesin diyormuş eften püften sebeplerle hiçbir dini ya da hukuki temeli yokken sorunlar çıkarıyordu, beni eşime yalancı bile çıkardı elini öperek yanından ayrılmamıza rağmen buna devam ediyor ne yapmam gerekiyor
Gitmeyin siz de madem

Adam size üzmemek için belli ki en son çare evlenmenize rıza göstermiş.. 4 ay sonra anlaşamıyoruz eşim bağırıp çağırıyor diye dava açmışsınız. Adam kötü bir baba olsa o an size destek çıkmazdı. Size destek olmuş boşanmanız konusunda. Siz birden tekrar eşinize dönünce babanızda dumura uğramıştır. Aile içinde yaşadığınız her şeyi anne-babanıza anlatmayın. Ben babama boşanacağım eşim bana bağırıyor desem babam beni o an alır asla geri döndürmez. Önümüzde bayram var eşinizi alın elini öpmeye gidin. Gönlünü alırsınız inşallah.

Eşiniz size şiddet mi uyguladı? Yoksa babanız neden yanınızdan ayrılmayıp sizi korumaya çalışsın?

Bir insan ne kadar bağırabilir ki? Kendisi de annemle tartışırdı ama şiddet asla olmadı demişsiniz zaten.
Babanız bu kadar korumacı davrandıysa eşiniz ya hakaret etmiştir ya bir şeyler fırlatmıştır ya da size saldırmıştır. Olayın bir bağırmayla kaldığını, babanızın da senelerce buna kinlendiğini sanmıyorum. Sadece bağırma olsa bir noktada geri adım atardı.
Adam belli ki tiksinmiş kocanızdan ve şiddet varsa haklı zaten.

İyi yapıyor, bir karar verdiyseniz sorumluluğunu alacaksınız, ayrıl barış ayrıl barış adamın nevrini döndürmüşsünüz, o da işi oyuncak etmeyin diye çekilivermiş arkanızdan, siz yoksa daha çok ayrılır barışırdınız.

Yahu kötü değiller zaten kötüler diyen kim? Olaylar da anlattığım gibi başka bir durum olsa niçin yazayım da fikirlerinizi alayım kime neyi kanıtlayacağım? Kırk defa dedim hatamın farkındayım diye aynı yerden vurmaya devam edenler oldu, destek böyle olunmuyor çok güzel cevaplar da var ama böyle çocuk azarlar gibi yazanlar da var. Saygılı bir üslup kullanmayacaksak fikirlerinizi kendinize saklarsanız iyi olur, yargılamak kolay ben yalnızca siz bu durumda olsanız düşünceleriniz ne olurdu bundan yazdım, bu platform moral bozmak için mi var? Herkesin yaşantısı var kendi hikayesinde, buna yorum yaparken saygı duymayı elden bırakmamak lazım.

Yahu kötü değiller zaten kötüler diyen kim? Olaylar da anlattığım gibi başka bir durum olsa niçin yazayım da fikirlerinizi alayım kime neyi kanıtlayacağım? Kırk defa dedim hatamın farkındayım diye aynı yerden vurmaya devam edenler oldu, destek böyle olunmuyor çok güzel cevaplar da var ama böyle çocuk azarlar gibi yazanlar da var. Saygılı bir üslup kullanmayacaksak fikirlerinizi kendinize saklarsanız iyi olur, yargılamak kolay ben yalnızca siz bu durumda olsanız düşünceleriniz ne olurdu bundan yazdım, bu platform moral bozmak için mi var? Herkesin yaşantısı var kendi hikayesinde, buna yorum yaparken saygı duymayı elden bırakmamak lazım.

O sadece bir görüştükten sonra konuştu bir kez, fakat görüşmek istemediğini duyunca o da istemedi, biz ona ne yaptık rızasını alarak evlenmedik mi diyor benim görüşmeme bir şey demiyor fakat kendi istemiyor, ben istiyorum ama babam benimle de görüşmüyor
İcten içe ayrilasiniz yoksa bir daha ailelere konuyu taşıyıp dava açma işine girismezsiniz babanız elbet bir gün affeder ama Cook uzun zaman alır.

Tüm gün ne yediler ne içtiler nereye gittiler ne yaptılar kontrol olduğunu düşünün üstünüzde, bunun gibi
Eşiniz size şiddet uyguladı mı? Altınlarınızı aldı mı? Düğün zamanı ailenize hakaret etti mi? Onun ailesi sizs etti mi?

İyi yapıyor, bir karar verdiyseniz sorumluluğunu alacaksınız, ayrıl barış ayrıl barış adamın nevrini döndürmüşsünüz, o da işi oyuncak etmeyin diye çekilivermiş arkanızdan, siz yoksa daha çok ayrılır barışırdınız.

Eşiniz size şiddet uyguladı mı? Altınlarınızı aldı mı? Düğün zamanı ailenize hakaret etti mi? Onun ailesi sizs etti mi?
Hayır hiçbiri olmadı

Olan oldu biten bitti herkes için dua ederek konu başlığını kapatmaya çalışıyorum saygıyla cevap veriyorum ama sorularınızla uzatarak nereye varacaksınız size artık cevap vermiyorum siz de sormayın lütfen

Az evvel annemle konuştum kızım sadece zamanla durulur baban eskisi gibi değil ama üstüne gitme şu an dedi
Evin tek kızı mısınız ya da tek çocuk musunuz? Babanız size düşkün müdür?
Evliliğiniz boşanma noktasına gelince babanız anlattığınızdan fazlası olduğunu düşünmüştür, belki şiddet gördüğünüzü ama bunu ondan sakladığınızı düşündü, eşinizle gidip biz barıştık deyince damadın yanında size kızım kararından emin misin gibi cümleler kuramamıştır, sonradan kafada kurmuş belli ki.
Anneniz yumuşatır siz de bir bayram gider elini öpersiniz.

Evin tek kızı mısınız ya da tek çocuk musunuz? Babanız size düşkün müdür?
Evliliğiniz boşanma noktasına gelince babanız anlattığınızdan fazlası olduğunu düşünmüştür, belki şiddet gördüğünüzü ama bunu ondan sakladığınızı düşündü, eşinizle gidip biz barıştık deyince damadın yanında size kızım kararından emin misin gibi cümleler kuramamıştır, sonradan kafada kurmuş belli ki.
Anneniz yumuşatır siz de bir bayram gider elini öpersiniz.
Evin tek kızıyım, inşallah öyle yaoacağım sağ olun

Hanımefendi nereye varacağız bir öğrenebilir miyim
Varacağımız şey çok basit. Babanız doğumundan beri baktığı yavrusuna elin ayısının bağırıp küfür etmesini kaldıramıyor ama size göre bunlar normal ve size sürekli bağıran adamdan habire çocuk yaptığınız için babanız sizi reddetmiştir.

Varacağımız şey çok basit. Babanız doğumundan beri baktığı yavrusuna elin ayısının bağırıp küfür etmesini kaldıramıyor ama size göre bunlar normal ve size sürekli bağıran adamdan habire çocuk yaptığınız için babanız sizi reddetmiştir.
Evet aynen öyle haklısınız....

Evin tek kızıyım, inşallah öyle yaoacağım sağ olun
Şimdi anlaşıldı :)
Bizim de tek kızımız var babası çok düşkün, bu tip babalar çocuklarına karşı kırılgan bir yapıya sahip oluyorlar, babanız kafasında damadı oradan oraya vurup durmuştur ama sizin hatırınıza söylemek istediklerini pek dile getirmeyip yutmuştur, siz ona nasıl kırıldıysanız o da size olan sevgisinden kırılmış.
Bayram, babalar günü vb özel bir günü fırsat bilip bebeğinizi de alıp gidin, baştan sert durur ama illa yumuşar.

Back
X