- 4 Mayıs 2016
- 2.906
- 7.904
- 27
-
- Konu Sahibi garipbirhayat
Ah neden haddini bildirmediniz o hadsize. Terbiyesiz insan. Ama sizi de anlıyorum böyle büyük bi cahillik karşısında insanın nutku tutulur tabi.Bugün öylesine canımı sıkan bir olay yaşadım ki.. Burada hep okurdum,boşanan kadınlara karşı çevrenin önyargısını.. kimseyi asla kınamadım da,olabilir her insanın başına gelebilir şeyler. Esasen boşanma sürecinde bana da bu tarz imalar olacak mı diye korkuyordum ki,oldu da..
Çocukluğumdan beri çok samimi olduğum,birlikte kamplara,yaz okullarına gittiğimiz,kurslara katıldığımız,yaşadığım şehre kilometrelerce uzak bir ilde düğünü olmasına rağmen uykusuz kala kala yorgun argın düğününe gittiğim, fakat kendisinden aynı özveriyi göremediğim insan,kardeşim dediğim arkadaşımdan bugün öyle bir şey işittim ki.
Bugün kendisini aradım.Bayağıdır görüşmüyoruz yüz yüze..
Kendisinin bana boşandığımdan beri farklı tavırları vardı. Bana karşı davranışları,yaklaşımı değişmişti.. Ben hassas,alınganım belki de,içinde bulunduğum durumdan diye ona değil kendime yordum bu durumu.. Yanlış düşünüyorsun 1var1yok dedim kendime.
Ve uzun zamandır çağrılarıma geri dönüş yapılmayıp,mesajlarıma kısa kısa konuşmak istemezcesine cevap veren arkadaşıma bugün tekrar yüzsüzce yazdım ...
İş çıkışı dedim. Bir şeyler yapalım,Bir şeyler içelim mi bir kafede, uzun zamandır vakit geçiremedik dedim..
Bana dediği aynen '1var1yok, sen boşandın artık dedi.. ee dedim.. ee si artık seninle görüşmek istemiyorum' dedi....
Öylece kaldım. Sadece peki dedim ve kapattım telefonu..
Öyle üzüldüm ki. Uzun zamandır hissettiğim şeyler yanlış değilmiş. Benim yersiz alınganlıklarım değilmiş.
Boşanınca ne oluyordu ?
Çocukluğumuz bir arada geçti,beni yıllardır tanıyordu.Benim ne karakterde bir insan olduğumu,erkek meraklısı bir insan olmadığımı biliyordu...
Biliyorum.. Bundan sonra böyle insanlar hayatımın her döneminde karşıma çıkacak. Ama buna hazır değildim ya.Dışardan yeni tanıdığım herhangi biri yapsın bunu koymaz bana,ama en en sevdiğim kardeşim gördüğüm insan yaptı bunu....
O kadar üzüldüm ki...
Teşekkür edrim,ve kelime hatalarından dolayı kusura bakmayın..
Canım bende boşandım.Boşanınca kötümü oluyoruz.Asla .Bir şey olmuosa olmuyodur.Kemdınınde başına gelıcek aynı şey.Ve bunu buraya yazıcaksın.Başlığıda ılahı adalet yada buyuk konuşmanın sonu yaz.Kendı çok mu ıyı .Çok sınırlendım.Sen takılma .Kelıme hatanda yok.Çok guzel yazmışsın.Bugün öylesine canımı sıkan bir olay yaşadım ki.. Burada hep okurdum,boşanan kadınlara karşı çevrenin önyargısını.. kimseyi asla kınamadım da,olabilir her insanın başına gelebilir şeyler. Esasen boşanma sürecinde bana da bu tarz imalar olacak mı diye korkuyordum ki,oldu da..
Çocukluğumdan beri çok samimi olduğum,birlikte kamplara,yaz okullarına gittiğimiz,kurslara katıldığımız,yaşadığım şehre kilometrelerce uzak bir ilde düğünü olmasına rağmen uykusuz kala kala yorgun argın düğününe gittiğim, fakat kendisinden aynı özveriyi göremediğim insan,kardeşim dediğim arkadaşımdan bugün öyle bir şey işittim ki.
Kendisinin bana boşandığımdan beri farklı tavırları vardı. Bana karşı davranışları,yaklaşımı değişmişti.. Ben hassas,alınganım belki de,içinde bulunduğum durumdan diye ona değil kendime yordum bu durumu.. Yanlış düşünüyorsun 1var1yok dedim kendime.
Ve uzun zamandır çağrılarıma geri dönüş yapılmayıp,mesajlarıma kısa kısa konuşmak istemezcesine cevap veren arkadaşıma bugün tekrar yüzsüzce yazdım ...
İş çıkışı dedim. Bir şeyler yapalım,Bir şeyler içelim mi bir kafede, uzun zamandır vakit geçiremedik dedim..
Bana dediği aynen '1var1yok, sen boşandın artık dedi.. ee dedim.. ee si artık seninle görüşmek istemiyorum' dedi....
Öyle üzüldüm ki. Uzun zamandır hissettiğim şeyler yanlış değilmiş. Benim yersiz alınganlıklarım değilmiş.
Boşanınca ne oluyordu ?
Çocukluğumuz bir arada geçti,beni yıllardır tanıyordu.Benim ne karakterde bir insan olduğumu,erkek meraklısı bir insan olmadığımı biliyordu...
Biliyorum.. Bundan sonra böyle insanlar hayatımın her döneminde karşıma çıkacak. Ama buna hazır değildim ya.Dışardan yeni tanıdığım herhangi biri yapsın bunu koymaz bana,ama en en sevdiğim kardeşim gördüğüm insan yaptı bunu....
O kadar üzüldüm ki...
Ne guzel yazmışsın.Aynen ole ınsanlar senı kullanabılıceklerını sanıolar.Sankı kendılerı 4 4 luk gıbı ayyy goruomusun dıyecekler.Desınler desınker.Bedduayı sevmıorum ama kınayanın başına gelsın dıorum.Uzulmenize uzuldum sadece.
Asla üzülme aynısını ben yaşadım. Boşanma arefesinde soluğu onun yanında almıştım. Ağladım anlattım dertlestim. Çocuğu olmuştu diye o gün söylemesi ayıp çeyreğini taktım.
Ilerki günlerde baktım aramasam aramıyor. Aylar oldu aramadı ne oldu ne etti boşanma davam bitti mi diye arar sandım ama yok. Bir yıl geçti tık yok. Onu Allaha havale edip numarasını sildim. Öyle bir içim yanmıştı ki anlatamam. Sonrasında farklı kişilerden benzeri olaylar yaşadım. Mesela babamlarin yaninda tanıdıklardan ileri yaşlarda bir amca bosanmis oldugumu duyunca -tühh beahhh murdar olmuş. Dedi babamlara şok olmuştum.
Ahhh boşuna üzülmusum bunlar kimmiş simdi gülüyorum
Benim Rabbim katında ben simdi daha mahsun ve kıymetliyım daha içten sığındım.
Haa tavsiyem bir kaçandan siz on kaçın vardır bir hayır ahlak anlayışı böyle kişilerden kurtuldunuz diye sevinin.
bilinki benim yasantimin bu evresi daha bir güzel ve daha bir hikmetli oldu. Ama ben hayri düşünüp önüme baktigim için.. depresyonu secseydin tabi hala acıların dul kadını modunda olurdum. Zor bir evlilik zor bir bosanma ve sonrasi ama geciyor ailemiz var sevenlerimiz var cok sukur ve her sey insan icin...
Yeni hayatınıza merhabanız sağlıkla hayra karşı ola...
(Kurban olsunlar bir damla gözyasina:)
Yani yaşadığınız cevrede onemlı canım.Ama herkes o kadar şanslı olmuo.Bu tarz konuları yazanlarla aynı dünyada mı yaşıyoruz acaba? Bizim etrafımızda hiç yok bu kafada insan bir sürü boşanmış arkadaşımız var hayatları gayet de güzel. Birisi onlara böyle bi ima da bulunsa delirmiş heralde yazık der ciddiye bile almayız.
Çevre değiştirsin o zaman öyle çevre mi olurYani yaşadığınız cevrede onemlı canım.Ama herkes o kadar şanslı olmuo.
Ne kadar saçma bir laf,bence tam tersine bu zamanınızda yanında olması gerekirdi.Bugün öylesine canımı sıkan bir olay yaşadım ki.. Burada hep okurdum,boşanan kadınlara karşı çevrenin önyargısını.. kimseyi asla kınamadım da,olabilir her insanın başına gelebilir şeyler. Esasen boşanma sürecinde bana da bu tarz imalar olacak mı diye korkuyordum ki,oldu da..
Boşanınca ne oluyordu ?
O kadar üzüldüm ki...
Kimse yaşattığını yaşamadan ölmez takipte kalın yakın zaman sonra boşanacak arkadaşınız.Bugün öylesine canımı sıkan bir olay yaşadım ki.. Burada hep okurdum,boşanan kadınlara karşı çevrenin önyargısını.. kimseyi asla kınamadım da,olabilir her insanın başına gelebilir şeyler. Esasen boşanma sürecinde bana da bu tarz imalar olacak mı diye korkuyordum ki,oldu da..
Boşanınca ne oluyordu ?
O kadar üzüldüm ki...