- 27 Nisan 2008
- 1.298
- 3.010
-
- Konu Sahibi garipbirhayat
Böyle zamanlarda insan en güvendiklerinin en sevdiklerinin desteğine ihtiyaç duyuyor.. en yakını gördüğü kişi de böyle yapınca başkası ne yapmaz ki. ben kime güvenebilirim ki bu saatten sonra. güvendiğim insanlar bir bir kayıp gitti ellerimden..Bu zihniyetteki birinin hayatinizdan defolup gitmesi sizin hayriniza
Bu nasil bir kendini begenmislik ya
Sen kimsin ki
Nesin sen
yaşamasın yine de..Hayatınızdan çıkması isabet olmuş..
İnsanlarin kınadığını yaşamadan ölmeyeceğini de kesinlikle inanıyorum. Keşke kınamasaymış..
Bundan sonra iki dünya bir araya gelse o kişiyle bir araya gelmem.. ama çok üzüldüm yine de'Terbiyesiz. ' yazdım sildim bunu sonra dedim ki yoo gayet de böle durum. Nacizane tavsiyem tutmayın böle insanları cevrenizde.
Haklısınız ama işte bazıları insan olmayı başaramıyor...Çok üzüldüm... bir başkası dese, güler geçerim ama insanın canını sevdikleri yakarmış ya hep ..işte öyle..
Zihniyetini görmüşsünüzdür vakti zamanında ama o dönem görmek istememissiniz bence. Yoksa illa ki kendini belli etmiştir. Ne diyelim hayat her gün yeni birsey öğretiyor bize, sakın kendinizi üzmeyin.Bundan sonra iki dünya bir araya gelse o kişiyle bir araya gelmem.. ama çok üzüldüm yine denasıl tanımamışım. ailesi farklı bir ildeydi, okulunu bulunduğum ilde okudu. benim annem ev yemeği yiyemiyor diye devamlı eve çağırırdı yıllar önce. durumları iyi değil diye biz tatile giderken onu da davet ederdim. masraflarını biz çekerdik. ailemin içine bile girdi.. nasıl nasıl görmem. nasıl yanılırım. güvendiğim herkes çekti gitti hayatımdan..
Olaydan birkaç saat sonra söylediklerini hazmedince düşündüm de bu insan bana mı kocasına mı güvenmiyordu..Bu dünyada ‘yaşattığını yaşarsın’ diye bir karma var. İlahi adalet te deniliyor... Bundan bi haber(!) sanırım arkadaşınız.. Uzaklaşmanız isabet olmuş..
Sağlıklı düşündüğümde ben de o kanaate vardım maalesef.. beni bilmese düşünebilir ama neyse..Sizi bulunmaz hint kumaşı sandığı kocası için potansiyel bir tehlike olarak görmüş demek ki . Özgüvensiz bir kadın işte ne bekliyorsunuz ki.
Bugün öylesine canımı sıkan bir olay yaşadım ki.. Burada hep okurdum,boşanan kadınlara karşı çevrenin önyargısını.. kimseyi asla kınamadım da,olabilir her insanın başına gelebilir şeyler. Esasen boşanma sürecinde bana da bu tarz imalar olacak mı diye korkuyordum ki,oldu da..
Çocukluğumdan beri çok samimi olduğum,birlikte kamplara,yaz okullarına gittiğimiz,kurslara katıldığımız,yaşadığım şehre kilometrelerce uzak bir ilde düğünü olmasına rağmen uykusuz kala kala yorgun argın düğününe gittiğim, fakat kendisinden aynı özveriyi göremediğim insan,kardeşim dediğim arkadaşımdan bugün öyle bir şey işittim ki.
Bugün kendisini aradım.Bayağıdır görüşmüyoruz yüz yüze..
Kendisinin bana boşandığımdan beri farklı tavırları vardı. Bana karşı davranışları,yaklaşımı değişmişti.. Ben hassas,alınganım belki de,içinde bulunduğum durumdan diye ona değil kendime yordum bu durumu.. Yanlış düşünüyorsun 1var1yok dedim kendime.
Ve uzun zamandır çağrılarıma geri dönüş yapılmayıp,mesajlarıma kısa kısa konuşmak istemezcesine cevap veren arkadaşıma bugün tekrar yüzsüzce yazdım ...
İş çıkışı dedim. Bir şeyler yapalım,Bir şeyler içelim mi bir kafede, uzun zamandır vakit geçiremedik dedim..
Bana dediği aynen '1var1yok, sen boşandın artık dedi.. ee dedim.. ee si artık seninle görüşmek istemiyorum' dedi....
Öylece kaldım. Sadece peki dedim ve kapattım telefonu..
Öyle üzüldüm ki. Uzun zamandır hissettiğim şeyler yanlış değilmiş. Benim yersiz alınganlıklarım değilmiş.
Boşanınca ne oluyordu ?
Çocukluğumuz bir arada geçti,beni yıllardır tanıyordu.Benim ne karakterde bir insan olduğumu,erkek meraklısı bir insan olmadığımı biliyordu...
Biliyorum.. Bundan sonra böyle insanlar hayatımın her döneminde karşıma çıkacak. Ama buna hazır değildim ya.Dışardan yeni tanıdığım herhangi biri yapsın bunu koymaz bana,ama en en sevdiğim kardeşim gördüğüm insan yaptı bunu....
O kadar üzüldüm ki...
Teşekkür edrim,ve kelime hatalarından dolayı kusura bakmayın..