- 6 Mayıs 2015
- 2.906
- 4.101
- 36
-
- Konu Sahibi garipbirhayat
Madem bu kadar sığ dusuncelisin madem cahilsin eywallah da bari zamaninda beraber yedigin içtiğin sana kucak açan zor zamaninda yaninda olan birine bari yapma dimi ya insan utanir üzerimde cok hakki var der yapmaz bunu.. ha bir hatasini görürsün ona da eywallah yine mesafeni koy ama ortada bir sey yokken bu tavir niye.. insanliktan nasibini almamismis arkadaşınızBundan sonra iki dünya bir araya gelse o kişiyle bir araya gelmem.. ama çok üzüldüm yine denasıl tanımamışım. ailesi farklı bir ildeydi, okulunu bulunduğum ilde okudu. benim annem ev yemeği yiyemiyor diye devamlı eve çağırırdı yıllar önce. durumları iyi değil diye biz tatile giderken onu da davet ederdim. masraflarını biz çekerdik. ailemin içine bile girdi.. nasıl nasıl görmem. nasıl yanılırım. güvendiğim herkes çekti gitti hayatımdan..
İşte ben onun İçin, ona hak etmediği değeri vermiş olduğumuz İçin üzüldüm. Yapılan iyilikler söylenmez, ama ben değil ailem bile düşünürdü onu. Annem yazıl ev yemeği yiyemiyor diye eve davet ederdi. Bizimle benim ailemle 2 defa tatile bile geldi..Madem bu kadar sığ dusuncelisin madem cahilsin eywallah da bari zamaninda beraber yedigin içtiğin sana kucak açan zor zamaninda yaninda olan birine bari yapma dimi ya insan utanir üzerimde cok hakki var der yapmaz bunu.. ha bir hatasini görürsün ona da eywallah yine mesafeni koy ama ortada bir sey yokken bu tavir niye.. insanliktan nasibini almamismis arkadaşınız
Bosverin siz şimdi üzülürsünuz bir süre sonra unutursunuz ama o hem sizi üzdüğü icin hem kinadigi icin bir cok defa aklina geleceksiniz onun ve pişman olacak eminim buna. O daha cok üzülecek iciniz rahat olsun kimsenin kalbini kirmadiniz sonucta.İşte ben onun İçin, ona hak etmediği değeri vermiş olduğumuz İçin üzüldüm. Yapılan iyilikler söylenmez, ama ben değil ailem bile düşünürdü onu. Annem yazıl ev yemeği yiyemiyor diye eve davet ederdi. Bizimle benim ailemle 2 defa tatile bile geldi..
Ama ben değil o kaybetti...
Eder miyim . Bitti benim için.yürüsün gitsin beee.. ne acınası ne zavallı bir insanmış o
muhtemelen eşinden kıskandı seni demek ki yeteri kadar kendine güvenmiyor haspa
ilerde barışmak vs isterse sakın kabul etme 1var1 yok
yürüyene yol orda
seni de anlıyorum bende olsam çok çok üzülür yaptığım fedakarlıklara güzel günlerimize yanardım
annene ailene söyledin mi kadıncağız da üzülür
annenin sağlığı nasıl bu arada?
Bir yabancı böyle davransaydı bu kadar üzülmezdiniz. Çünkü siz bu kadına kardeşim demişsiniz. Bir kardeş bir kardeşi kocişinden kıskanır mı hayır. Demek ki o sizi bu kadar yakın görmüyormuş. Sizin yaptığınız iyilikler onun bir bakıma çıkarı olmuş. Şimdi sizden çıkarı yok size ihtiyacı yok ve zarar göreceğini düşünüyor. En yakınımızdakine güvenemiyeceksek kime güveneceğiz. Çok haklısınız ama en azından gerçek yüzünü gördünüz. Ama arkadaşınız bilmiyor ki bugün size olan yarın onun başına gelir. Siz de silip atmaya calışacaksınız kendiniz üzmemeye çalışın.Bundan sonra iki dünya bir araya gelse o kişiyle bir araya gelmem.. ama çok üzüldüm yine denasıl tanımamışım. ailesi farklı bir ildeydi, okulunu bulunduğum ilde okudu. benim annem ev yemeği yiyemiyor diye devamlı eve çağırırdı yıllar önce. durumları iyi değil diye biz tatile giderken onu da davet ederdim. masraflarını biz çekerdik. ailemin içine bile girdi.. nasıl nasıl görmem. nasıl yanılırım. güvendiğim herkes çekti gitti hayatımdan..
Allah şifa versin canımEder miyim . Bitti benim için.
Söylemedim anneme.. o da üzülür,böyle vefasızlığa..
Annem de iyi şimdi şükür.. radyoterapi aldı 25 gün. O bitti geçen hafta şimdi de koruyucu amaçlı 5 yıl ilaç tedavisi görecek.
Hayatinızdan bir gereksiz daha eksilmiş. Kendi bakalim ölunceye kadar evli mi kalcak . Nasıl bir zihniyet bu ya.Bugün öylesine canımı sıkan bir olay yaşadım ki.. Burada hep okurdum,boşanan kadınlara karşı çevrenin önyargısını.. kimseyi asla kınamadım da,olabilir her insanın başına gelebilir şeyler. Esasen boşanma sürecinde bana da bu tarz imalar olacak mı diye korkuyordum ki,oldu da..
Çocukluğumdan beri çok samimi olduğum,birlikte kamplara,yaz okullarına gittiğimiz,kurslara katıldığımız,yaşadığım şehre kilometrelerce uzak bir ilde düğünü olmasına rağmen uykusuz kala kala yorgun argın düğününe gittiğim, fakat kendisinden aynı özveriyi göremediğim insan,kardeşim dediğim arkadaşımdan bugün öyle bir şey işittim ki.
Bugün kendisini aradım.Bayağıdır görüşmüyoruz yüz yüze..
Kendisinin bana boşandığımdan beri farklı tavırları vardı. Bana karşı davranışları,yaklaşımı değişmişti.. Ben hassas,alınganım belki de,içinde bulunduğum durumdan diye ona değil kendime yordum bu durumu.. Yanlış düşünüyorsun 1var1yok dedim kendime.
Ve uzun zamandır çağrılarıma geri dönüş yapılmayıp,mesajlarıma kısa kısa konuşmak istemezcesine cevap veren arkadaşıma bugün tekrar yüzsüzce yazdım ...
İş çıkışı dedim. Bir şeyler yapalım,Bir şeyler içelim mi bir kafede, uzun zamandır vakit geçiremedik dedim..
Bana dediği aynen '1var1yok, sen boşandın artık dedi.. ee dedim.. ee si artık seninle görüşmek istemiyorum' dedi....
Öylece kaldım. Sadece peki dedim ve kapattım telefonu..
Öyle üzüldüm ki. Uzun zamandır hissettiğim şeyler yanlış değilmiş. Benim yersiz alınganlıklarım değilmiş.
Boşanınca ne oluyordu ?
Çocukluğumuz bir arada geçti,beni yıllardır tanıyordu.Benim ne karakterde bir insan olduğumu,erkek meraklısı bir insan olmadığımı biliyordu...
Biliyorum.. Bundan sonra böyle insanlar hayatımın her döneminde karşıma çıkacak. Ama buna hazır değildim ya.Dışardan yeni tanıdığım herhangi biri yapsın bunu koymaz bana,ama en en sevdiğim kardeşim gördüğüm insan yaptı bunu....
O kadar üzüldüm ki...
Teşekkür edrim,ve kelime hatalarından dolayı kusura bakmayın..
Bu ne yaa. Ilk kez duydum boylesini.. arkadaslarimi, evli-bekar diye mi ayiracam..o zaman bekar da evlenince gorusmeyelim, bu ne sacmalik.. ayrica neyin kinamasi bu, bosanma medeni bi olay..komikkkkBugün öylesine canımı sıkan bir olay yaşadım ki.. Burada hep okurdum,boşanan kadınlara karşı çevrenin önyargısını.. kimseyi asla kınamadım da,olabilir her insanın başına gelebilir şeyler. Esasen boşanma sürecinde bana da bu tarz imalar olacak mı diye korkuyordum ki,oldu da..
Çocukluğumdan beri çok samimi olduğum,birlikte kamplara,yaz okullarına gittiğimiz,kurslara katıldığımız,yaşadığım şehre kilometrelerce uzak bir ilde düğünü olmasına rağmen uykusuz kala kala yorgun argın düğününe gittiğim, fakat kendisinden aynı özveriyi göremediğim insan,kardeşim dediğim arkadaşımdan bugün öyle bir şey işittim ki.
Bugün kendisini aradım.Bayağıdır görüşmüyoruz yüz yüze..
Kendisinin bana boşandığımdan beri farklı tavırları vardı. Bana karşı davranışları,yaklaşımı değişmişti.. Ben hassas,alınganım belki de,içinde bulunduğum durumdan diye ona değil kendime yordum bu durumu.. Yanlış düşünüyorsun 1var1yok dedim kendime.
Ve uzun zamandır çağrılarıma geri dönüş yapılmayıp,mesajlarıma kısa kısa konuşmak istemezcesine cevap veren arkadaşıma bugün tekrar yüzsüzce yazdım ...
İş çıkışı dedim. Bir şeyler yapalım,Bir şeyler içelim mi bir kafede, uzun zamandır vakit geçiremedik dedim..
Bana dediği aynen '1var1yok, sen boşandın artık dedi.. ee dedim.. ee si artık seninle görüşmek istemiyorum' dedi....
Öylece kaldım. Sadece peki dedim ve kapattım telefonu..
Öyle üzüldüm ki. Uzun zamandır hissettiğim şeyler yanlış değilmiş. Benim yersiz alınganlıklarım değilmiş.
Boşanınca ne oluyordu ?
Çocukluğumuz bir arada geçti,beni yıllardır tanıyordu.Benim ne karakterde bir insan olduğumu,erkek meraklısı bir insan olmadığımı biliyordu...
Biliyorum.. Bundan sonra böyle insanlar hayatımın her döneminde karşıma çıkacak. Ama buna hazır değildim ya.Dışardan yeni tanıdığım herhangi biri yapsın bunu koymaz bana,ama en en sevdiğim kardeşim gördüğüm insan yaptı bunu....
O kadar üzüldüm ki...
Teşekkür edrim,ve kelime hatalarından dolayı kusura bakmayın..