Evrene gönderdikleri sinerjiyle bakılacak konuma gelirlerse şaşırmam..Neden bakılacak duruma gelmeyi diliyor bazı anne babalar aklım almıyor.
Güzel şeyler dilesene kendine.
80 yaşına gelmiş, taşı sıksa suyunu çıkaracak sağlıklı yaslilarimiz var. Bakıma muhtaç olmayı istemek neden ?
Ilgi ister insan, bakim degil. Evrene gönderdikleri temenni içler acısı.
Konu sahibinin Kendi vereceği karar,ben kendi fikrimi söyledim ,ben olsam sabrederdim evleri ayrı,altlı üstlü otutmam sorun olmazdı,kocamı da zamanla ikna ederdimYa siz sakamisiniz?cok ciddi soyluyorum,kadin tek basina bir yere cikamiyor,yat derse yatiyor kalk denirse kalkiyor.Ne zamana kadar surer bu kolelik sence?dort gozle olmelerinimi beklesin?peki sorayim sence izin verirler mi ayri eve cikmalarina bence cenazeleri cikmadan asla!boyle insanlar ozellikle yaslari aldikca daha da evlatlarina sakiz gibi yapisiyorki yaslaninca baksinlar diye.Universte okumus elinde meslegi kendi ayaklari ustunde durabilicek gucu var ama sabretsin esir hayati yasasin kocasiz olmaz koca onemli cunku,gerekirse dovsun sovsun hizmetci olarak kullansin ama ayrilmasin aile onemli.Sinir hastasi olmus,psikolojisi bozulmus onemli degil.kizin ozgurlugu bitmis dunyayi ayaklarina serseler ne fayda,anasini babasini gitmeye bile onay bekliyodur Allah bilir.
Onların ağzında güzel kardeşim korkma. Ailenede sana da hiç bişey yapmazlar. Korkutuyolar seni. Polislik işlere hiç yanasmazlar. Çek git arayıp sormazlar bile. Boşa korkuyorsunHem de çok... Yanı alıştığın şeylere çok zıt. Doğulu arkdaslarım var cok ıyıler. Fakat iş evlılık olunca çatışmalar cok fazla oluyor
Umarım öyle olur ya. Umarım. Eşim de bana son kez bir iyilik yaparda kurtulmama köstek olmaz inşaAllahOnların ağzında güzel kardeşim korkma. Ailenede sana da hiç bişey yapmazlar. Korkutuyolar seni. Polislik işlere hiç yanasmazlar. Çek git arayıp sormazlar bile. Boşa korkuyorsun
Kurtulunca konu aç inşallah. Arayıp sormiycaklar bile kv ve kp. esin belki gelir yalvarır falan da.Umarım öyle olur ya. Umarım. Eşim de bana son kez bir iyilik yaparda kurtulmama köstek olmaz inşaAllah
Aynen öyle onay istememi bekliyorlar. Ya ben ünive basladıgımdan beri kendı babamdan bir yere giderken ızın ıstemıyordum kı haber verıyordum. Şimdi elalemin adamında izin istemek çok zoruma gidiyor. Eşim söylüyor kımı zaman. Kımı zamanda mecbur bırakılıyorum.. Özgürlük öyle kıymetli bir şeymiş ki... Aılemın yanındakı hayatım ne kadar guzelmış dıye dalıyorum bazen. Rüyalarımda hep kaçtıgımı görürdüm evlendiğim ilk sene.. Zaten üzüntüden ılk altı aylık evlılıgımde mide hastası oldum. Doktor mide kanserinden şüphelenmişti hatta. Hamdolsun o cıkmadı. Kronık gastrit cıktı sadece. İğneler ilaçlar daha iyiyim şimdi. Hatta hiç unutmuyorum hastanede doktor evli misin dedi bende altı aylık evlıyım demiştim evlılık yaramadı mı be kızım.. Her şey olacagına varır üzülme demişti bana. Hala hatırlayınca duygulanırım..Ya siz sakamisiniz?cok ciddi soyluyorum,kadin tek basina bir yere cikamiyor,yat derse yatiyor kalk denirse kalkiyor.Ne zamana kadar surer bu kolelik sence?dort gozle olmelerinimi beklesin?peki sorayim sence izin verirler mi ayri eve cikmalarina bence cenazeleri cikmadan asla!boyle insanlar ozellikle yaslari aldikca daha da evlatlarina sakiz gibi yapisiyorki yaslaninca baksinlar diye.Universte okumus elinde meslegi kendi ayaklari ustunde durabilicek gucu var ama sabretsin esir hayati yasasin kocasiz olmaz koca onemli cunku,gerekirse dovsun sovsun hizmetci olarak kullansin ama ayrilmasin aile onemli.Sinir hastasi olmus,psikolojisi bozulmus onemli degil.kizin ozgurlugu bitmis dunyayi ayaklarina serseler ne fayda,anasini babasini gitmeye bile onay bekliyodur Allah bilir.
Canım, korkma! Havlayan köpek ısırmaz derler. Hem öyle ruhsatlı silahı varsa ne olmuş? Kolay mı o silahı bir canlıya doğrultmak. Zaten öyle biriyse kp şimdi kaçın gidin. Çünkü böylesi bir vicdan elinde sonunda patlak verir. Önlerine gelecek olursak da aşk karın doyurmuyor malesef insan sosyal bir varlıktır ve size yapılan açıkça suçtur. Sanki açık ceza evindesiniz. Evden çıkmak imkansızsa polisi arayın canınızdan endiseniz olduğunu eve bir tane memur göndermelerini soyleyin. Eşyaları nızı toplayıp polis eşliğinde evi terk edin. Ailenize önceden durumu anlatın ve size destek olmalarını söyleyin. Ne güzel ve ek de yokmuş bağımsız bile kalmaz. Evden ayrılır ayrılmaz davanizi açın sakın geciktirmeyin. Pişman olup affedecekseniz, esinize geri döneceksiniz asla ama asla bu söylediklerimi yapmayın. Yani o evden çıkıyorsanız bir daha arkanıza bakmayın. Biliyorum kolay değil, insan bir şeylerden kurtulmaya çalışırken beyin romantik davranır son anlarda buna holuwoodda mezuniyet etkisi denir. Birden esinize olan aşkımız o evdeki güzel anılarınız sizi evde tutmaya çalışır. Sakın izin vermeyin. Unutmayın siz de insansınız ve bu yaşadıklarıniz hiç de insanlığa sığmıyor. Allah yardımcınız olsun.
Kurtulunca konu aç inşallah. Arayıp sormiycaklar bile kv ve kp. esin belki gelir yalvarır falan da.
Aileniz ne yapıyor bu 3 yıldır?
aileniz alsın sizi, madem kocalık yapamıycaktı neden alıp götürmüş sizi bilmem nerelere.. Yazıklar olsun böyle ailelere. Acele edip çocuk sahibi olmadığınız için de tebrik ediyorum sizi.. Hayırlısı olsun inşallah...Aılem ıkı kez eşimle konustu uyardı. Babam üçüncüyü uyarmam oğlum kızımı ceker alırım dedi. Çoğu seyleri onlara anlatmadım aslında üzülmesinler diye. Onlar eşime de çok üzülüyorlar, arada kaldıgını babasından dolayı boyle oldugunu bılıyorlar. Ona da evlat gozuyle bakıyorlar. Eger o da gelırse kapımız acık kurtarsın hayatını dıyolar. Ama işte gel gör ki eşim iç güveysi gbı dusunup gurur yapıyo. Yapacak bir şey yok. Ona burada mutluluklar..
Çok sıradan bir laf gelecek ama bence sabret.Madem seviyorsun sabret...Sözlerime nereden başlayım.. Hangi olayımı anlatayım bılmıyorum..Kızlar ben üniversitede birini sevdim ve evlendim. Kayınvalıdemle altlı üstlü ev dediler. Nasıl oldu bılmıyorum ama kabul ettım. Düğüne bir ay kala şehir dısından gelıp evı bir gördüm ki ev iç içe.. Yani önce kayınvalıdemin evine giriyorsunuz sonra benim.. Agzım dılım baglandı resmen. Yemekler ayrı denıldı bız sıze karısmayız denildi. Evlendıkten sonra tutturdular yemekler beraber yenılecek dıye.. Anlayamadım olayları sanki benim çizgimden çıkıyordu her sey. Eşim çok iyi biri ama o kdr sessiz ki ailesine hiç ses cıkartamıyordu. Bende hıncımı ondan cıkarıyordum tabi. Problemler yaşıyorduk sürekli. Sabrettim ama o kdr saçma adetler cıkardılar kı başıma. 3 yıllık evliyim. Hiç bir yere tek başıma gitmeme izin vermiyorlar. Eşimde hiç dısarı cıkartmıyor beni laf olur diye. Öyle saçma ki.. Her şeye laf ediyorlar. İzin almak istemiyorum kafama gore bir hayat yasamak istiyorum. Müsade etmiyorlar. Ünüversite de o kdr guzel bir hayatım vardı ki. Kendimi fare kapanına kısılmış gıbı hissediyorum. Eşime ayrılmak istediğimi soyleyınce ben sana ne yaptım aldattım mı şiddet mı gosterdım şunu mu yaptım fılan dıyo. Ama insan sadece bunlardan ayrılmaz ki Bir kere kayınbabayla tartısmıstım ve evden cıkmaya calıstım. Kayınvalıdem benı tutup napıyorsun kayınbaban seni öldürür dedi. Bende öldürürse öldürsün dedim. Sonra eşim beni vazgecırmıstı. Ölmekten değilde aileme zarar verirse diye korkmuyorum değil. (Çünkü onlarda boşanmak yokmuş ta muş muş... Elalem ne der derdindeler) Adamın ruhsatlı silahı var. Artık hiç sevmiyorum burayı. Zaten geldiğimden beri hiç alışamadım. Sürekli hasta oldum. Doktor adaptasyon sorunu yasıyorsun dedi. İlk bir yılım her gün ağlamakla geçti. Bunaldım artık.. Gitmek kurtulmak istiyorum buradan. Eşime gel baska sehıre gıdelım eşya fılanda ıstemıyorum ıkıncı el esyada da otururum dedım. Ben gıdersem aklım burada kalır senınle mutlu olamam dedı. Bende ıyı onları mutlu et o zaman dedım.Daha o kdr çok sey var ki... (Çocugumuz yok bu arada.) Aılesıne nasıl boşanmak isteyecegımı söylecegım bilmiyorum. Tepkılerinden korkuyorum. Pişman olacaksın diyip duruyor eşim kafamı karıstırıyor? Bana karsı ne sohbeti var ne bı gezdırmesı var ne de tam bir sevgi alabılıyorum.. Tüm bunlar boyleyken gitme bırakma beni diyor. Ne yapmam lazım?
Sabredin, severek evlenmişsiniz, insan sevdiği için her şeye katlanır
İyi fikir hatta süperO zaman eşi ailesinden ayrı oturmaya katlansın, nasıl fikir?
İlla şiddet mi gerekiyor aldatmak mı gerekiyor boşanmak için.Neden korkuosunuz mafyamı bunlar.Hiç de korkmayın.İnsan huzur bulmak kendı hayatını kurmak ıster.Kendi evi kendi duzenı olsun ister.Böyle ınsanların neslı tukensede bızde madur insanlar olarak hayatımıza devam etmesek.Çok saçma gercekten.Gezme yok , sohbet yok,evın ayrı deıl saçmalıga bak.Sözlerime nereden başlayım.. Hangi olayımı anlatayım bılmıyorum..Kızlar ben üniversitede birini sevdim ve evlendim. Kayınvalıdemle altlı üstlü ev dediler. Nasıl oldu bılmıyorum ama kabul ettım. Düğüne bir ay kala şehir dısından gelıp evı bir gördüm ki ev iç içe.. Yani önce kayınvalıdemin evine giriyorsunuz sonra benim.. Agzım dılım baglandı resmen. Yemekler ayrı denıldı bız sıze karısmayız denildi. Evlendıkten sonra tutturdular yemekler beraber yenılecek dıye.. Anlayamadım olayları sanki benim çizgimden çıkıyordu her sey. Eşim çok iyi biri ama o kdr sessiz ki ailesine hiç ses cıkartamıyordu. Bende hıncımı ondan cıkarıyordum tabi. Problemler yaşıyorduk sürekli. Sabrettim ama o kdr saçma adetler cıkardılar kı başıma. 3 yıllık evliyim. Hiç bir yere tek başıma gitmeme izin vermiyorlar. Eşimde hiç dısarı cıkartmıyor beni laf olur diye. Öyle saçma ki.. Her şeye laf ediyorlar. İzin almak istemiyorum kafama gore bir hayat yasamak istiyorum. Müsade etmiyorlar. Ünüversite de o kdr guzel bir hayatım vardı ki. Kendimi fare kapanına kısılmış gıbı hissediyorum. Eşime ayrılmak istediğimi soyleyınce ben sana ne yaptım aldattım mı şiddet mı gosterdım şunu mu yaptım fılan dıyo. Ama insan sadece bunlardan ayrılmaz ki Bir kere kayınbabayla tartısmıstım ve evden cıkmaya calıstım. Kayınvalıdem benı tutup napıyorsun kayınbaban seni öldürür dedi. Bende öldürürse öldürsün dedim. Sonra eşim beni vazgecırmıstı. Ölmekten değilde aileme zarar verirse diye korkmuyorum değil. (Çünkü onlarda boşanmak yokmuş ta muş muş... Elalem ne der derdindeler) Adamın ruhsatlı silahı var. Artık hiç sevmiyorum burayı. Zaten geldiğimden beri hiç alışamadım. Sürekli hasta oldum. Doktor adaptasyon sorunu yasıyorsun dedi. İlk bir yılım her gün ağlamakla geçti. Bunaldım artık.. Gitmek kurtulmak istiyorum buradan. Eşime gel baska sehıre gıdelım eşya fılanda ıstemıyorum ıkıncı el esyada da otururum dedım. Ben gıdersem aklım burada kalır senınle mutlu olamam dedı. Bende ıyı onları mutlu et o zaman dedım.Daha o kdr çok sey var ki... (Çocugumuz yok bu arada.) Aılesıne nasıl boşanmak isteyecegımı söylecegım bilmiyorum. Tepkılerinden korkuyorum. Pişman olacaksın diyip duruyor eşim kafamı karıstırıyor? Bana karsı ne sohbeti var ne bı gezdırmesı var ne de tam bir sevgi alabılıyorum.. Tüm bunlar boyleyken gitme bırakma beni diyor. Ne yapmam lazım?
Ben eminim ki katlanirdim, unide sevdiğim vardı hiç açılmadık birbirimize eğer ki ailemle yasicaz evlenirdim,
Eşimden de hiçbir şey istemedim ne eşya ne altın her şeyin en ucuzunu aldık gekinligimi bile ilk giydiğim uygun bir gelinliği kiraladık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?