Eşim çok iyi biri ama o kdr sessiz ki ailesine hiç ses cıkartamıyord
Yazmış konu sahibi
Eşin çok iyi biri değil. Anlattıklarına göre kötü biri. Malesef sana da zerre değer vermiyor. Sen de çok yanlış kararlar vermişsin. Çık arkana bile bakma.Sözlerime nereden başlayım.. Hangi olayımı anlatayım bılmıyorum..Kızlar ben üniversitede birini sevdim ve evlendim. Kayınvalıdemle altlı üstlü ev dediler. Nasıl oldu bılmıyorum ama kabul ettım. Düğüne bir ay kala şehir dısından gelıp evı bir gördüm ki ev iç içe.. Yani önce kayınvalıdemin evine giriyorsunuz sonra benim.. Agzım dılım baglandı resmen. Yemekler ayrı denıldı bız sıze karısmayız denildi. Evlendıkten sonra tutturdular yemekler beraber yenılecek dıye.. Anlayamadım olayları sanki benim çizgimden çıkıyordu her sey. Eşim çok iyi biri ama o kdr sessiz ki ailesine hiç ses cıkartamıyordu. Bende hıncımı ondan cıkarıyordum tabi. Problemler yaşıyorduk sürekli. Sabrettim ama o kdr saçma adetler cıkardılar kı başıma. 3 yıllık evliyim. Hiç bir yere tek başıma gitmeme izin vermiyorlar. Eşimde hiç dısarı cıkartmıyor beni laf olur diye. Öyle saçma ki.. Her şeye laf ediyorlar. İzin almak istemiyorum kafama gore bir hayat yasamak istiyorum. Müsade etmiyorlar. Ünüversite de o kdr guzel bir hayatım vardı ki. Kendimi fare kapanına kısılmış gıbı hissediyorum. Eşime ayrılmak istediğimi soyleyınce ben sana ne yaptım aldattım mı şiddet mı gosterdım şunu mu yaptım fılan dıyo. Ama insan sadece bunlardan ayrılmaz ki Bir kere kayınbabayla tartısmıstım ve evden cıkmaya calıstım. Kayınvalıdem benı tutup napıyorsun kayınbaban seni öldürür dedi. Bende öldürürse öldürsün dedim. Sonra eşim beni vazgecırmıstı. Ölmekten değilde aileme zarar verirse diye korkmuyorum değil. (Çünkü onlarda boşanmak yokmuş ta muş muş... Elalem ne der derdindeler) Adamın ruhsatlı silahı var. Artık hiç sevmiyorum burayı. Zaten geldiğimden beri hiç alışamadım. Sürekli hasta oldum. Doktor adaptasyon sorunu yasıyorsun dedi. İlk bir yılım her gün ağlamakla geçti. Bunaldım artık.. Gitmek kurtulmak istiyorum buradan. Eşime gel baska sehıre gıdelım eşya fılanda ıstemıyorum ıkıncı el esyada da otururum dedım. Ben gıdersem aklım burada kalır senınle mutlu olamam dedı. Bende ıyı onları mutlu et o zaman dedım.Daha o kdr çok sey var ki... (Çocugumuz yok bu arada.) Aılesıne nasıl boşanmak isteyecegımı söylecegım bilmiyorum. Tepkılerinden korkuyorum. Pişman olacaksın diyip duruyor eşim kafamı karıstırıyor? Bana karsı ne sohbeti var ne bı gezdırmesı var ne de tam bir sevgi alabılıyorum.. Tüm bunlar boyleyken gitme bırakma beni diyor. Ne yapmam lazım?
Umarım öyle olur ya. Umarım. Eşim de bana son kez bir iyilik yaparda kurtulmama köstek olmaz inşaAllah
Valla artık hiçbir anne baba kızını bir oturmaya altlı ustun oturmaya gonullu vermezken bi de bosanmıs adama hiç gonullu vermez. Bulur muhtac bırını anca oyle.Hemcinslerimiz de akıllı artık Allaha sukur.Olabilir valla. Ben senı sevıyorum edıyorum fılan dıyo da.. Geçen ayrılalım kasma bu kdr gider evlenirsin gencsın daha dedim. Kolay mı boşanmıs adama kız verırler mi, Basta sorarlar bu adam nıye bosanmıs dıye dıyor. Aman sanki üzerime atacaklarını bılmıyoruz..
İnsam bu kdr sey yasayınca o zamanlardaki sevgisi de kalmıyor malesefÇok sıradan bir laf gelecek ama bence sabret.Madem seviyorsun sabret...
Ne demek aklım burada kalır mutlu olamam...bencilliğe bak..
Peki sizin mutsuzluğunuz ne olacakmış?
Şu an da mutlu etmesi gereken kişi sizsiniz...evlendikten sonra birinci sorumluluğu sizsiniz. Annesini babasıni ikna edecek kişi de o...
Valla artık hiçbir anne baba kızını bir oturmaya altlı ustun oturmaya gonullu vermezken bi de bosanmıs adama hiç gonullu vermez. Bulur muhtac bırını anca oyle.Hemcinslerimiz de akıllı artık Allaha sukur.
Ne demek aklım burada kalır mutlu olamam...bencilliğe bak..
Peki sizin mutsuzluğunuz ne olacakmış?
Şu an da mutlu etmesi gereken kişi sizsiniz...evlendikten sonra birinci sorumluluğu sizsiniz. Annesini babasıni ikna edecek kişi de o...
İlla şiddet mi gerekiyor aldatmak mı gerekiyor boşanmak için.Neden korkuosunuz mafyamı bunlar.Hiç de korkmayın.İnsan huzur bulmak kendı hayatını kurmak ıster.Kendi evi kendi duzenı olsun ister.Böyle ınsanların neslı tukensede bızde madur insanlar olarak hayatımıza devam etmesek.Çok saçma gercekten.Gezme yok , sohbet yok,evın ayrı deıl saçmalıga bak.
bizde boşanma yok denilen bir aileye gelin gitme cesaretinizden dolayı sizi kutluyorum ben yapamazdım askımdan ölsemde yapamam eşiniz sizi biraz olsun seviyorsa ayrı eve çıkmayı kabul eder bence etmeli işleri rayına oturtmadan çocuk yapma şimdilik tek kozun çocuğun olmaması
Bu adam sizi sevmiyor ki.Gitmenizi istememesinin sebebi de bosanmis adama baska kiz vermezler dusuncesi.Derdi siz degil yani.
Konu sahibini anlayamıyorum ben ya . Abi kp sana etmediğini kv hapis ettikleri yerde nasıl yasattigini hicmi gözün gormuyor. Görmek mi istemiyor . Ne konuşması . Hayırdır gülüm neyin vicdani bu. Ölmeye meraklı misin sen . Yada darp edilmeye . O aile hak etmiyor konuşmayı güzellikle ayrılmayı. İlerde daha iyi anlarsın. Sen bosanirken melek mı olacaklar. Cirkefligin dibini göreceksin. Niye kirmayayim derdindesin . Bırak ne halleri varsa görsünler . İlerde neden böyle vicdanlı davrandım diyeceksin. K.b eşin adam değil. Adam karısını mutlu eder . Benim de kv. Sorunlarım oldu eşim tutuğu gibi elimden götürdü beni . İki yıldır ne arıyor ne soruyor. Aç kaldık . Yatacak yatağımiz yoktu . Şükür şuan tek maaşla (askarı ücret +mesai) mis gibi evimiz eşyalarımız ve huzurumuz var tek eksik bebegimiz. Sen yol yakınken ailenin yanına git ailende taşınır mi napar artık izinizi kaybettirin. Yada tatile gidin. Ayrılmadan öncede o koca musvettesine anlaşmalı boşanma kağıdı imzalat. Yüz göz olamazsınız. Zaten bir mal mülk istemiyorsun neyin iyi davranması bu ? Haberlerde boy boy kp. Boşanmak istediği için öldürdü haberini mi duyacax illa . Akıl mantık ya . Kendine iyilik yap ailenin yanına git . İş sözleşmesini fesih etmek zor bişe değil . İyi bilirim haber vermeden bende ayrıldım işten durumları anlatınca hos karşılarlar. Sadece kidem tazminatı alamazsın o kadar aldığın para canından önemli değilse .daha çok şey yazardım da konu sahibi senin sindirilmiş halin kaldıramaz bu kadar çit kırıldım olursan . İnşallah gözunu karartir yaparsın .
Bulsunlar kardeşim muhtac birini.Bak kendin soyledın muhtac biri ancak bunlara gelir. Sen muhtacmısın. Sen kendini kurtar cocuk olmadan.Ben sanmıyorum ya gıderler koyden muhtac birine parayla filan ıkna ederler kolay bulurlar diye dusunuyorum. Hani kıymetli! insanlar ya bunlar
Hiç konuşmayın o aileyle.Kendımız hazırlayabılıyor muyuz boşanma kağıdını kabuk ederler mı oyle. Yoksa ılla beraber mahkemeye mı gotmemız lazım. Bız cok kucuk bır yerdeyız. Merkeze gıtmemız gerekıyor. Cok uzak orası. Gıtmeden ınt kagıt ornegı ındırsem imzalatsam kabul oluyor mu. İnşaAllah ya. Ne bıleyım sanki konusulmadan cıkınca ışler daha sarpa sarıcak gbı gelıyor ondan bu cabalarım.
O zaman aynı ev iç içe olduğunu görür görmez gazı sonuna kadar basıp kaçacaktınız. Şimdi hiç bunları yaşamazdınız. Ailenizden hiç değer görmediniz mi vaktinde, size sadece insan olduğunuz işin ne kadar kıymetli olduğunuzu hissettiren olmadı mı. Eğer sahte hesap ve sahte konu değilse bir dakika bile durmayın.Ah kesınlıkle.. Ya çok bir şey istemedim ya. Kendı hayatım kendı duzenım olsun istedim. İstedıgım saatte yemek yapayım istedıgım saatte uyanayım istedim. Bır arkds edınmeye cekınıyorum. Cunku evım iç içe eve getırsem yadırganır nasıl kabul etmıs bu kız derler dıye yapamıyorum. Mafya degıl ama elalem ne der ve namus dıye kafaları takık...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?