Sizin yaşantınız başkası hayali olabilir burada o kadar çok kocasından dertli insan varki esinle sorunun yokmuş sabrınız taşmış farkındayım kim olsa katlanamaz ama seviyor seviliyorsunuz eşinizinde bi kabahati yok azıcık daha idare edin sürtüşme zıtlaşma yerine uyumlu olmaya çalışon sizi severler se kaybetmek istemezler istediğinizi zamanla elde edebilirsinizSözlerime nereden başlayım.. Hangi olayımı anlatayım bılmıyorum..Kızlar ben üniversitede birini sevdim ve evlendim. Kayınvalıdemle altlı üstlü ev dediler. Nasıl oldu bılmıyorum ama kabul ettım. Düğüne bir ay kala şehir dısından gelıp evı bir gördüm ki ev iç içe.. Yani önce kayınvalıdemin evine giriyorsunuz sonra benim.. Agzım dılım baglandı resmen. Yemekler ayrı denıldı bız sıze karısmayız denildi. Evlendıkten sonra tutturdular yemekler beraber yenılecek dıye.. Anlayamadım olayları sanki benim çizgimden çıkıyordu her sey. Eşim çok iyi biri ama o kdr sessiz ki ailesine hiç ses cıkartamıyordu. Bende hıncımı ondan cıkarıyordum tabi. Problemler yaşıyorduk sürekli. Sabrettim ama o kdr saçma adetler cıkardılar kı başıma. 3 yıllık evliyim. Hiç bir yere tek başıma gitmeme izin vermiyorlar. Eşimde hiç dısarı cıkartmıyor beni laf olur diye. Öyle saçma ki.. Her şeye laf ediyorlar. İzin almak istemiyorum kafama gore bir hayat yasamak istiyorum. Müsade etmiyorlar. Ünüversite de o kdr guzel bir hayatım vardı ki. Kendimi fare kapanına kısılmış gıbı hissediyorum. Eşime ayrılmak istediğimi soyleyınce ben sana ne yaptım aldattım mı şiddet mı gosterdım şunu mu yaptım fılan dıyo. Ama insan sadece bunlardan ayrılmaz ki Bir kere kayınbabayla tartısmıstım ve evden cıkmaya calıstım. Kayınvalıdem benı tutup napıyorsun kayınbaban seni öldürür dedi. Bende öldürürse öldürsün dedim. Sonra eşim beni vazgecırmıstı. Ölmekten değilde aileme zarar verirse diye korkmuyorum değil. (Çünkü onlarda boşanmak yokmuş ta muş muş... Elalem ne der derdindeler) Adamın ruhsatlı silahı var. Artık hiç sevmiyorum burayı. Zaten geldiğimden beri hiç alışamadım. Sürekli hasta oldum. Doktor adaptasyon sorunu yasıyorsun dedi. İlk bir yılım her gün ağlamakla geçti. Bunaldım artık.. Gitmek kurtulmak istiyorum buradan. Eşime gel baska sehıre gıdelım eşya fılanda ıstemıyorum ıkıncı el esyada da otururum dedım. Ben gıdersem aklım burada kalır senınle mutlu olamam dedı. Bende ıyı onları mutlu et o zaman dedım.Daha o kdr çok sey var ki... (Çocugumuz yok bu arada.) Aılesıne nasıl boşanmak isteyecegımı söylecegım bilmiyorum. Tepkılerinden korkuyorum. Pişman olacaksın diyip duruyor eşim kafamı karıstırıyor? Bana karsı ne sohbeti var ne bı gezdırmesı var ne de tam bir sevgi alabılıyorum.. Tüm bunlar boyleyken gitme bırakma beni diyor. Ne yapmam lazım?
Valla çok doğru.. Yani kayınvalıde yanında yasamamıs ama çok zorluklar cekmısler basta. Sonra da fazla para bozmus bence biraz. Çok kötü ınsanlar dıyemem. Ama bana karsı uyguladıkları adetler gercekten cok kotuydu. Aynen dediğin gibi o kdr lüks goruyorlar kı hayatı. Ama benım kendı yasamım buraya bin basardı..Olumsuz şeyler yaşayanların %95'i karşıdakinin de aynı olmasını ister, hatta bundan zevk alır, ben çektim o da çeksin misali. Geri kalanlar da ben çektim o çekmesin, yazık günah diye düşünürler. Muhtemelen senin kayinvalide evlendiğinde böyle bir evi yoktu, çok fakirdi, yiyecek ekmekleri bile yoktu. O yüzden senin evlendikten sonraki yaşantın ona lüks geliyor. Sanki sana lütfetmişler bu hayatı. Halbuki senin anladığım kadarıyla zaten çok iyi bir yaşantın varmış. Beyinleri ancak bu kadar basıyor işte.
Eşinle al karsina konuş eger uzak bir yere taşınmazsak ben bosanicam de. Annenlere git bir muddet belki o arada esin aklini basina toplar senin istedigini yapar. Kaybetme korkusu olursa ciddi anlamada kendine ceki duzen verebilir. Yok eger ben yapamam derse onun bilecegi is emin ol pisman olan o olur. Bosanmaktan korkma cocugunda yok unv mezunusun illaki bir is bulursun. Ailende belli bir zaman sonra kabullenecektir. Allah yatdimcn olsn cnm.Gidecegım inşaAllah kafama koydum. Ama nasıl yapacagım konusunu düşününce geriliyorum.
Sevilmeyi hissetmek istiyorum.. yanı lafta sevıyorum olmuyor ki. İnsan bıraz mutlu etmek ıcın cabalar. Eger sorun sadece eşimin aılesı olsa inanın derdım kı ya hep ipler onların elınde olacak değil ya, önemli olan esım derdım. Ama eşimin pasif olusu... Benim için söz harici eylemli bir çaba gostermemesı. Daha anlatamadıgım çeşitli sorunlar vs.. Eşime kıyamıyorum gel baska sehırde hayat kuralım ıkıncı el esyada bıle otururum gel hayatımızı kurtatalım dıyorum kabul etmıyor. Ne yapayım.. Hep ben feda edıyorum kendımı. Bıraz da o fedakarlık gosterse. O çabalasa aılesı için..Sizin yaşantınız başkası hayali olabilir burada o kadar çok kocasından dertli insan varki esinle sorunun yokmuş sabrınız taşmış farkındayım kim olsa katlanamaz ama seviyor seviliyorsunuz eşinizinde bi kabahati yok azıcık daha idare edin sürtüşme zıtlaşma yerine uyumlu olmaya çalışon sizi severler se kaybetmek istemezler istediğinizi zamanla elde edebilirsiniz
Ailesinden korkuyor gelmez kesın. Bugun dıyor kendımı duzeltecegım dıye. Ama ınanmıyorum artık kışında aynı konuma gelmıstık ıkna ettı bes gun sonra tıne eskı halıne dondu. Bu sefer donemk ıstemıyorum kararımdan. Bana hep pişman olan sen olacaksın diyor.. Aminnnnnn Allah razı olsunEşinle al karsina konuş eger uzak bir yere taşınmazsak ben bosanicam de. Annenlere git bir muddet belki o arada esin aklini basina toplar senin istedigini yapar. Kaybetme korkusu olursa ciddi anlamada kendine ceki duzen verebilir. Yok eger ben yapamam derse onun bilecegi is emin ol pisman olan o olur. Bosanmaktan korkma cocugunda yok unv mezunusun illaki bir is bulursun. Ailende belli bir zaman sonra kabullenecektir. Allah yatdimcn olsn cnm.
Bilemiyorum belki boşanıcam deyince sizi kaybetmemek için istediklerinizi yaparlar ama ozaman da aradaki bağlar kopuyor inşallah boşanmadan çözülür bu mevzuSevilmeyi hissetmek istiyorum.. yanı lafta sevıyorum olmuyor ki. İnsan bıraz mutlu etmek ıcın cabalar. Eger sorun sadece eşimin aılesı olsa inanın derdım kı ya hep ipler onların elınde olacak değil ya, önemli olan esım derdım. Ama eşimin pasif olusu... Benim için söz harici eylemli bir çaba gostermemesı. Daha anlatamadıgım çeşitli sorunlar vs.. Eşime kıyamıyorum gel baska sehırde hayat kuralım ıkıncı el esyada bıle otururum gel hayatımızı kurtatalım dıyorum kabul etmıyor. Ne yapayım.. Hep ben feda edıyorum kendımı. Bıraz da o fedakarlık gosterse. O çabalasa aılesı için..
Yazınızı ekran fotosu alacagım. Arada okuyup kendıme hatırlatma yapacagım. Cidden tesekkur ederım.Ailesinin yanlışlarını doğruymuş gibi gören , tepki göstermeyen, iş bilmeyen , sessiz , pasif , üstüne bide size hakettiğiniz değeri göstermeyen adamlar(!) iyi insan değildir. Evlenmemek icin , evlendiyseniz boşanmak icin cok sağlam bir sebeptir . Hayatınız boyunca yönetmek, onun ezikliğini görmek sinirlerinizi alt üst eder . Ona olan saygı ve sevginizi hızlıca tüketir. Bırakın onlar sığ beyinleriyle yaşamaya devam etsin . Acımayın acınacak duruma düşersiniz . Asla düzelmezler bunu unutmayın. Bütün bayanlara uyarı niteliğinde şahsi fikrimdir bu
O kdr inancımı yıtırdım ki. Sankı yapsalar bıle uc bes gun kandırmak ıcın yaparlar gıbı gelıyorBilemiyorum belki boşanıcam deyince sizi kaybetmemek için istediklerinizi yaparlar ama ozaman da aradaki bağlar kopuyor inşallah boşanmadan çözülür bu mevzu
Boşanan namussuzluk yapmıyor .Sen korkma.Güçlü ol.İş bul.Çalışmana izin verirlermı?Ailen ne diyor.Ah kesınlıkle.. Ya çok bir şey istemedim ya. Kendı hayatım kendı duzenım olsun istedim. İstedıgım saatte yemek yapayım istedıgım saatte uyanayım istedim. Bır arkds edınmeye cekınıyorum. Cunku evım iç içe eve getırsem yadırganır nasıl kabul etmıs bu kız derler dıye yapamıyorum. Mafya degıl ama elalem ne der ve namus dıye kafaları takık...
Meslegım var cok sukur. Kendı bolumum olmasa bıle iş ararım. Ailem üzülüyor tabıkı ayrılmama ama destekçiler yıne de şükürBoşanan namussuzluk yapmıyor .Sen korkma.Güçlü ol.İş bul.Çalışmana izin verirlermı?Ailen ne diyor.
Ben de bu kafadayım. İzin istemek o kadar zor gelıyor ki. Alısmamısım. Haber vermekte onlara yetmıyor. Açıktan ikinci üniv okuyordum. İzin istemeden sınava gıttık dıye kp okul işi bitti gitmeyeceksın yaptı. Öyle bir Sinir oluyorum ki. Tepkı gosterdım o gunden beri konusmuyorum kp ıle.Daha sayayım mı?
Kocadan izin istenmez. Koca degil kimseden izin istenmez haber verilir. Karsi cikarsa tartışılır,konusulur,orta yol bulunur.
Kimse esir köle hayati yasamaya gelmedi bu dunyaya
Senin koca evliligi cok farklı anlamış. 3 senedir degismeyen adam değişir sanma. Ailesiyle mutluluklar dile ve yoluna bak!
Zorba insanlarla yaşamak çok zor bildiğin kukla gibi istediklerini yaptırıyolar, hayatın ne getireceğini bilemeyiz ama denemezsek kendimize yazık ederiz, bu tiplerle hayat geçmez yaşın kaç bilmiyorum ama umarım senin için ne hayırlıysa o olur...Ben de bu kafadayım. İzin istemek o kadar zor gelıyor ki. Alısmamısım. Haber vermekte onlara yetmıyor. Açıktan ikinci üniv okuyordum. İzin istemeden sınava gıttık dıye kp okul işi bitti gitmeyeceksın yaptı. Öyle bir Sinir oluyorum ki. Tepkı gosterdım o gunden beri konusmuyorum kp ıle.
25 yaşındayım. Ben de yapamam dıyorum. Ya bak gelsen cay kahvelerını ıcsen ıyı ınsanlar dersın. Ama adetlerini sürüdürmeye calısıyorlar sureklı. Sureklı zorba bır davranıs. Gercı kp den herkes korkuyor. Baskıcı bir tip.ona nazaran kv daha ıyı bıle dıyebılırım. Ama onunda bazı huyları degısık. Umarım kolaylıkla olur. Tek ıstegım huzurlu sekılde gıtmek..Zorba insanlarla yaşamak çok zor bildiğin kukla gibi istediklerini yaptırıyolar, hayatın ne getireceğini bilemeyiz ama denemezsek kendimize yazık ederiz, bu tiplerle hayat geçmez yaşın kaç bilmiyorum ama umarım senin için ne hayırlıysa o olur...
Uzaktan herkes hoş görünüyor sana nasıl muamele ediyolar tek odağın bu olsun yoksa kafan karışır sürekli. Bu tipler zaten dışarıya sempatik görünüyolar insanlar onları saysın sevsin isterler ama aynı özveriyi göstermezler -mış gibi yaparlar sadece. Aile boyu sıkıntılıdırlar genelde çünkü aynı zorbalığa maruz kaldıkça karakterde ona bürünüyo ister istemez. Seni ezmelerine hapsetmelerine izin verme ömrüne yazık..25 yaşındayım. Ben de yapamam dıyorum. Ya bak gelsen cay kahvelerını ıcsen ıyı ınsanlar dersın. Ama adetlerini sürüdürmeye calısıyorlar sureklı. Sureklı zorba bır davranıs. Gercı kp den herkes korkuyor. Baskıcı bir tip.ona nazaran kv daha ıyı bıle dıyebılırım. Ama onunda bazı huyları degısık. Umarım kolaylıkla olur. Tek ıstegım huzurlu sekılde gıtmek..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?