Boşanmak istiyorum ailem ikna olmuyor ve Depresyon tanısı aldım.

Kikoadra

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2024
24
16
3
26
Arkadaşlar merhaba, bu platformda kendi yaşadıklarıma benzer olayları okuyup avunuyordum fakat ilk defa bir konu açacağım . Yardımınıza ihtiyacım var.
Eşimle lisede tanıştık. 10 yıl sevgili olduk evlendik. Fakat tek erkek çocuk ve ailesine bağımlı. Ben çok iyi bir üniversiteden ve hatrı sayılır bir bölümden mezun oldum ve istediğim yerde gayet iyi maaşlarda iş bulabiliyorum . Fakat eşim babasıyla çalışıyor ve babası maaş bile vermiyor . Evlendiğimiz günden beri ailesine bağımlı halde yaşıyor. 3 ay önce ayrı yaşamaya karar verdik fakat beni ikna etti eve dönmeye. Döndüğümde ne iş bulmuştu ne de bana olan tavrı değişti. Fakat eşimin kötü alışkanlıkları yok diye ailem boşanmamı desteklemiyor . Eve döneli daha 2 hafta oldu ve ben psikiyatriden Major Depresyon tanısı aldım. Sizce ailemi eve çağırıp eşimin yanında durumu izah edip biraz daha ayrı yaşamaya ikna mı edeyim yoksa eşimin yüzünden bu hale geldim, valizimi toplayıp kendi evime mi çıkayım ?

Mesleği imkanı olan bi kadınsınız. Aileniz desteklemese bile kendi imkanlarınızla ayakta durabileceğinize inanıyorsanız o zaman verin dilekçenizi mahkemeye. Sonra eve gidin koyun önüne dilekçeyi ben boşanıyorum sana ailenle mutluuklar diyip eşyalarınızı alın ve çıkın. Eşinizin maaş almama durumunu, eve getireceği bi gelir olmama durumunu kanıtlarsnaız sonuna kadar da haklı olursunuz. Ekonomik şiddet, duygusal şiddet bunların adı bi yerde. Peki şu an çalışıyor musunuz?

Eşinizi pskiyat. Götürün alacağı tanıyı ço merak ettim.

Evet çalışıyorum çok da iyi bir gelirim var fakat ödemeleri ben yapıyorum sürekli . Ve beni almak için ailemin evine geldiğinde markette yaptığımız alışverişi bile bana yaptırdı. Ayrı olduğumuz dönemde harcadıklarının ekstresini dahi bana ödetti. Parası bittiği için beni gelip aldığını düşünüyorum.

E ne diye bu evliliktesiniz o zaman? Zaten tek başınıza yaşasanızda bunları yapacaksınız? Bi de üstüne mutsuzsunuz. Kendinizi de paranızı da kullandırmayın. Madem sizi geri istiyor paşa paşa gidip çalışacak. Biraz ayrı duralım modunda olmayın direk boşanıyorum ben modunda olun. He ama hiçbi artısı olmayan hatta benden bol bol eksilen bi evlilik için ben kendimi hırpalamam bu da benim fikrim

Ohooo evi siz geçindiriyorsunuz zaten. Üstüne bir de yetişkin bir erkeğe bakıyorsunuz.
Tek başınıza gayet de yaşarsınız, üstünden de artırır birikim yaparsınız.
Ben olsam hiç korkmaz, kimseyi de sallamaz, boşardım adamı. Gider iyi kötü bir ev bulur yaşar giderdim, ne olacak.

Kendi evinize çıkın. Düzeltebiliyolarsa düzeltsinler sonrasını. Artık planı siz yapmayın. Kimsenin kimseyi üzmeye hakkı yok. Siz tanı dahi almışsınız.

Tüm masrafları siz karşılıyorsunuz. Evi siz geçindiriyorsunuz. Eşiniz ise babasıyla çalışan, ailesine bağımlı birisi. Ben olsam kirli sepetinde ekstra kirli çamaşır görmek istemem. Ailesinden bağımsız bir iş bulup çalışabilirdi. Kendinize birikim yapıp 1+1 bir evde tek başınıza yaşamanız daha iyi gibi. Kafanız rahat olur en azından.

Geçen bir yazı okudum. Diyor ki birşeyi yapın sonra ailenize söyleyin, bazı durumlarda doğruluk payı var. İşiniz var, ekonomik durumunuz iyi, hiçbir erkeğin çilesini çekmeye değmez. Eşinizle ciddi ciddi konuşun, çalışıp maaş alamamak ne demek yani. Baktınız olmuyor o zaman kendi yolunuza devam. Siz de maaşınızı ailenize gönderseniz eşiniz tamam mı diyecek mesela?

Bugün 8 Mart.Dünya kadınlar günü ve Türkiye'nin en iyi üniversitesinden mezun gencimizin düştüğü duruma baktım da ne yazayım diye düşünüyorum.
Siz güzel bir işi iyi bir maaşı olan birisiniz.Önce hayatınızla ilgili kimsenin onayına aile bile olsa ihtiyacınız yok.Lütfen bunu önce bilin. Bugüne kadar eşe tüm parayı yedirmişsiniz.Bunu unutmayın.Adam hiç bir sorumluluk almadan yaşamış.Her türlü ödeme sizde.Ne güzel hayat.Hele son cümleniz beni benden aldı.Ayrıyken size ödeme yaptırması ve parası bittiği için gelmesi.
Ben olsam
Önce silkelenir kendime gelir dik durur ve aileye konuşmaya giderim.Biz evliyiz.Ben çalışıyorum maaşım var ama sizin oğlunuzun maaşı yok .Neden bunu bana açıklar mısınız.Neden tüm ödemeleri ben yapıyorum diye soracaksınız.
Sonra bu evden eşi eşyalarını toplayıp eline verecek göndereceksiniz.Sonra bir avukata gidecek eşten ayrılmak istediğinizi söyleyip işlemleri başlatacaksınız.Aileniz ne der falan filan geçin onları.Bu kadar iyi eğitimi onları dinlemek için almadınız.Özgürce kararlarınızı alabilmek için okudunuz.Kendi kıymetinizi kendiniz bileceksiniz.
Adam sizi hasta etmiş daha ne duruyorsunuz.
Bu arada bu eş ne okudu mesleği nedir merak ettim.

Siyasal Bilimler okudu ve alanıyla ilgili iş bile aramadı . Bulamıyorum diyor sürekli

Siyasal Bilimler okudu ve alanıyla ilgili iş bile aramadı . Bulamıyorum diyor sürekli
Ya bekarlık hayatından hiçbir farkı yok o zaman eşinizin.
Benim kardeşim de 13-14 yaşlarındayken yazları babamla çalışır, harçlık alırdı. Ama o zaman ergen bir çocuktu.
Sizin eşiniz neden hala çocuk gibi davranıyor? Bekar hayatından tek farkı bir karısının olması mı? Böyle yaşayacaksa neden bir karısı var ki? Babasının evinde de bu hayatı yaşabilirmiş gayet, neden evlenmiş?

Bu adam iş falan bulamaz .Sizi bulmuş işte.Babanında işyeri varmış.Oyalanıyor.Evide geçindiren var nasılsa.Oh ne güzel hayat.Tamam gençlikte hatalar yapılıyor yapmışsınız adamı beslemişsiniz.Ama lütfen artık gözünüzü açın gereğini yapın.Ayrı dönemde size ödeme yaptıran geldiği gün market ödeten birinden bir şey olmaz.Gözünüzü açın daha fazla kullandırtmayın kendinizi.

Aileme de bana söz verdi herşey düzelecek ve bir daha bu şekilde karşınıza çıkmayacağım diye . Fakat güya bir yere başvuru yapmış bir devlet kurumuna . Atama olunca alınacakmış. Ve kaç ay süreceği belli değil

Ekonomik özgürlüğü olan bir kadın olarak böyle bir eşim olsaydı yapacağım ilk şey kendime bir ev tutmak ve ayrı yaşamaya başlamak olurdu. Ailenin ne dediğinin hiçbir önemi yok. Bu senin hayatın. Hiçbir şey için beklemek ve hayatını ertelemek zorunda değilsin. Kocan bu zamana kadar yapsaymış yapması gerekeni. Hiç durma. Ailesinden boşanmayan erkek sana mutluluk getirmez özellikle de maddi bağımsızlığı olmayan erkek.

Bundan daha kötü alışkanlık olurmu ya. Nasıl aileniz var sizin. Resmen sıryınızdan geçiniyorlar. Ya iş bulsun yada babası adam gibi maaş versin. Onu besleyeceğine kendini gezdir. Hayatın tadını yaşa

Ailenize bence durumu söyleyin ve izin istemeyin artık.
Yoksa böyle geçecek hayatınız.

Sizi oyalıyor inanmayın.Devlete girmek atama o kadar kolay mı.Siz bu arada evinizle ilgili hiç bir ödeme yapmayın artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…