bosanma, yeni hayat, korkular, sorular...

Biliyorum. Arastirdim. Hatta Ausbildung bile düsündüm. Fakat alacagim maas yetmeyecek. Yasadigim sehir cok pahali. Sanirim yardim almayacak kadar da gururluyum...[/QUOTE]

Ausbildung yaparken, Ausbildungsbeihilfe alabiliyorsun ve Miethilfe...yani burda her türlü alternatif var. Malesef TRde öyle degil, orda her seyi kendin yapmalisin, yada ailenin yaninda yasiyacaksin onuda yapmak istiyormusun bilemem.
Gururla ne ilgisi var, devlet böyle bir imkan sunuyor...keske TRde böyle olsada kadinlarimiz bu kadar zorluk cekmese, en azindan maddi korkulari olmaz.
Neyse, sanki sen kararini vermissin zaten...hakkinda hayirlisi

Ayol ne alakası var gururla. Tabiki alın. Kusura bakmayında almamak saflık.
Şöyle düşünün o sizi yarı yolda bırakmış bedelini ödemesi lazım.

Bu adam beni hic sevmiyor. Aylardir hem de. Baska bir kadinla olmak istiyor. Beni hic istemeyen bir adamdan para istemek bence gurursuzluk gibi geliyor. Adam benden kurtulmaya calisirken yapismak istemiyorum. Bedelini de manevi olarak ödesin istiyorum, maddi seylerle degil.

iyi dilekleriniz icin tesekkür ederim. Almanyada bosanma davasi acabilmek icin 1 sene ayri yasama kosulu var. Üstelik aldatilma burada bosanma sebebi degil. Nafaka da alabilirim ama böyle bir adamdan para almak istemiyorum. Gururuma yediremiyorum maalesef.
Sakın gurur yapma. Sakın bak senin hayatını caldi.
Ben yirmili yaşlarımda bi evlilik yaptim 2 ay sürdü.
Hayatımı çaldı hayatımı, sağlığımı çaldı, hayallerimi, umutlarımı çaldı.
Ben iki ayda nasil kurtulurum die baktim ayrıldım hemen.
Çok zor neler yaşadığım herşey düzelsede sağlığımı kaybettim.
Simdiki aklım olsa süründürürdüm.
Su an çok mutluyum cok iyi bi esim var. Allahım resmen bana hediye gönderdi.
Fakat sakın böyle bi adamdan nafaka almam die düşünme, asıl bu adamdan alacaksın.
Orda mucadeleni et lütfen.
Nolur sakın mücadeleni etmeden dönme.
Bence varya sen basaracaksin.

Türkiye de dul olarak yargılanırken
Orda belki hiç yargılanmayacaksın
Bu sebep bile dönmemen içim yeterli
Ayrıca ben Almancası çok iyi olupta Türkiye’de wowowowluk iş yapan görmedim
Hep okulda ki Almanca öğretmenim derdi azıcık şimdi ki aklım olsa orda kalırdım Türkiye çok bozuldu diye

Siz de haklisiniz. Gerci annem de bosanmis bir kadin, yani bulundugumuz cevre o sekilde yargilayacak bir cevre degil. O konuda korkum yok.

Bu adam beni hic sevmiyor. Aylardir hem de. Baska bir kadinla olmak istiyor. Beni hic istemeyen bir adamdan para istemek bence gurursuzluk gibi geliyor. Adam benden kurtulmaya calisirken yapismak istemiyorum. Bedelini de manevi olarak ödesin istiyorum, maddi seylerle degil.
Canım sen işini gücünü bırakıp seni sevmeyen bir adama yapışsan haklısın ama sonuçta bu adam seni ikna etmiş sevdiğine ki oraya gitmişsin. Ama sizin ki işin başı değil sonucu. Senin bir sürü kaybolan hakların ne olacak?

Biliyorum. Arastirdim. Hatta Ausbildung bile düsündüm. Fakat alacagim maas yetmeyecek. Yasadigim sehir cok pahali. Sanirim yardim almayacak kadar da gururluyum...

Ausbildung yaparken, Ausbildungsbeihilfe alabiliyorsun ve Miethilfe...yani burda her türlü alternatif var. Malesef TRde öyle degil, orda her seyi kendin yapmalisin, yada ailenin yaninda yasiyacaksin onuda yapmak istiyormusun bilemem.
Gururla ne ilgisi var, devlet böyle bir imkan sunuyor...keske TRde böyle olsada kadinlarimiz bu kadar zorluk cekmese, en azindan maddi korkulari olmaz.
Neyse, sanki sen kararini vermissin zaten...hakkinda hayirlisi[/QUOTE]

Tesekkür ederim

Siz de haklisiniz. Gerci annem de bosanmis bir kadin, yani bulundugumuz cevre o sekilde yargilayacak bir cevre degil. O konuda korkum yok.
Çevreniz öyle değil belki ama iş ortamınız ben çok insanlar tanıyorum dul diye işe alınmayan ya da ne bileyim patronlarının hemen bu kadın hafif kadındır diye yargılandığı
İlla ki her ülkede vardır ama burada ki kadar olduğunu sanmıyorum

ben sizi çok iyi anlıyorum.
anlıyorum da...
yine de anlaşarak tazminat isteyebilirsiniz..

Ben isimi, ailemi ve yüksek standartlarda olan hayatimi bu adam icin biraktim ve geldim, evet. Burada evden yaptigim ufak tefek islerle biraz para kazandim. Ama bu adam artik bütün bunlari benim yüzüme vurmaya basladi. Garsonluk yapmam gerektigini ve en kisa zamanda kendime bir oda bulup gitmem gerektigini söyledi. Bu sebeple ben bu adamdan ne para istiyorum ne de baska bir sey. Cünkü beni cok ezdi, asagiladi, gururumu cok kirdi. Ve bütün bunlarin da farkinda, hepsini bilerek yapiyor. Ben bu adamdan gercekten para alamam. Sizlerin bakis acisini da anliyorum, donuna kadar almali ve süründürmeliyim. Ama bunu kendime yakistiramam ben. Özellikle bana ettigi laflardan sonra. Umarim anlatabilmisimdir.

Evet kira yardimi da alabilirim ama cok yalnizim. Kalbim cok kirik ve asiri duygusal bir insanim.
Kira yardimi alan kimseyi de kücümsemiyorum lütfen yanlis anlasilmasin

Bu şekilde depresyondayken ve yalnızken ailenizle olmak en iyisi gibi görünüyor. Bu süreci atlatmanızda da faydası olur diye düşünüyorum

Ben isimi, ailemi ve yüksek standartlarda olan hayatimi bu adam icin biraktim ve geldim, evet. Burada evden yaptigim ufak tefek islerle biraz para kazandim. Ama bu adam artik bütün bunlari benim yüzüme vurmaya basladi. Garsonluk yapmam gerektigini ve en kisa zamanda kendime bir oda bulup gitmem gerektigini söyledi. Bu sebeple ben bu adamdan ne para istiyorum ne de baska bir sey. Cünkü beni cok ezdi, asagiladi, gururumu cok kirdi. Ve bütün bunlarin da farkinda, hepsini bilerek yapiyor. Ben bu adamdan gercekten para alamam. Sizlerin bakis acisini da anliyorum, donuna kadar almali ve süründürmeliyim. Ama bunu kendime yakistiramam ben. Özellikle bana ettigi laflardan sonra. Umarim anlatabilmisimdir.

Evet kira yardimi da alabilirim ama cok yalnizim. Kalbim cok kirik ve asiri duygusal bir insanim.
Kira yardimi alan kimseyi de kücümsemiyorum lütfen yanlis anlasilmasin
bu duygu durumunda ailenin yanında olmak en doğrusu.
önce gelin, bir rahatlayın. özgüveninizi yeniden kazanın.

Aslinda mantikli olan burada kalmak biliyorum. Mücadele etmek ve iyi bir hayat yasamak sonunda. Ama psikolojimin bozuk olmasi ve yalnizligim, ailemin ve arkadaslarimin uzakta olmasi benim kafami karistiran seyler. Destek alabilecegim insanlar varken kendimi yalnizliga mahkum etmek beni korkutuyor.

Aslinda mantikli olan burada kalmak biliyorum. Mücadele etmek ve iyi bir hayat yasamak sonunda. Ama psikolojimin bozuk olmasi ve yalnizligim, ailemin ve arkadaslarimin uzakta olmasi benim kafami karistiran seyler. Destek alabilecegim insanlar varken kendimi yalnizliga mahkum etmek beni korkutuyor.

Sizi anliyorum, hic kolay degil...üstelik yalnizsiniz ama inanin sizden daha kötü durumda olanlar var. Yani burdada okuyorum ve realde de duyuyoruz, TRde yada baska ülkelerde en cokta maddi durumdan korktuklari icin bir cok seye mecbur kaliyorlar. En azindan almanyada öyle bir korkun olmiyacak. Burdaki iplerini koparma, yani haklarini kayip etme. Zaten bosanma en azindan bir sene sürecek, istersen Arbeitsamt basvurunu yap ve iyi olmadigin icin bir süre ailenin yanina gidecegini söyle. 3 ay rahat kalabiliyorsun benim bildigim. Sonra dönünce ev felan bakarsin...Tabi belki Trde kalmaya kararda verbilirsin o zaman icersinde. Kendine vakit ver ama cok üzülme, kendini cerasiz hissetsende, bir cok yapabilcegin alternatifler var.

Merhaba,

Cok uzun süredir buraya üyeyim ve takip ediyorum. Ama bugüne kadar konu acip, icimi dökecegim hic aklima gelmemisti.

Evet, bosaniyorum. Esimle cok büyük bir askla evlendik, ben evlendikten sonra onun icin almanyaya geldim. 4 sene cok mutlu ve sevgi dolu bir hayatimiz oldu. Ama sonra aldatildim... Hem de cok agir bir sekilde. Ben onu affetmeye bile hazirken aylarca beni oyaladi ve en sonunda terketti. Benim vatandaslik alabilmem icin onunla evli kalmam gerekiyordu, odalari ayirdik ama ayni evdeydik. Ben türkiyeye geri dönmek istemiyordum. Ama artik esim bana baska bir secenek birakmadi. Artik diger kadinla birlikte olmak istedigini, benim kendime hayat kurmami bekleyemeyecegini söyledi. Senin her seyine destek olurum diyen bir adamdi bu. Kibarca kapi disari atti yani.

Simdi elimde ne isim var ne de evim. Üniversite mezunuyum, almancami anadil seviyesine getirdim. Burdaki hayatimi cok seviyorum. Ama burada kalabilmem icin hemen is bulmam lazim ve acikcasi aldigim egitimlerden sonra garsonluk ya da baska bir is yapamayacagimi düsünüyorum. Buldugum diger isler de yetenek gerektirmeyen, alanimin disinda ve bana iyi gelecegini düsündügüm isler degil. Evet beni bir süre idare eder, ama ya hayallerim, ideallerim? Ailem türkiyeye dönmemi, almancamla iyi bir is bulabilecegimi söylüyor. Benim burada önce bir is, sonra da ev bulup haftanin her günü kira ödeyebilmek icin calisamam gerekecek. Yani zor ve mücadele dolu. Ve tamamen tek basima. Yasamak degil de sanki sadece hayatta kalmak. Üstelik psikolojim cok kötü, felaket bir depresyondayim.

Türkiyeye dönmeye karar verdim. Yükseklisansa baslayip, iyi bir is bulmak istiyorum. Ama almanyayi birakip türkiyeye gelmek cok mu sacma? En azindan türkiyede yalniz olmayacagim, ailem ve arkadaslarim var diyorum cünkü burada hic arkadasim yok. Esimden baska kimsem yoktu.

Kafam cok karisik. Esyalarimi toplayip, kutulara koydum bile. Ama pisman olmaktan korkuyorum. Almanyayi biraktigim icin enayi miyim? Alman vatandasi olabilirdim. Mücadele etmeye gücüm kalmadigi icin zayif miyim?

Ne dersiniz?
gelme bence
orada yeni hayat kur
türkiyede ne işin var
ülke bitmiş rezil olmuş

Direnin lütfen dönmeyin hemen turkiyeye. Vatandaşlığı alin isterseniz sonra donun. Nasıl oluyor bilmiyorum ama. Direnin burası da çok iyi degil. Aileniz bir müddet yanınıza gelsin size maddi manevi destek olabileceklerse olsunlar ama yüzüp yüzüp kuyruğuna gelmişsiniz burası da cennet değil. Yuksek lisans sonrası erasmus falan daha zor geldi bana.

Sizi anliyorum, hic kolay degil...üstelik yalnizsiniz ama inanin sizden daha kötü durumda olanlar var. Yani burdada okuyorum ve realde de duyuyoruz, TRde yada baska ülkelerde en cokta maddi durumdan korktuklari icin bir cok seye mecbur kaliyorlar. En azindan almanyada öyle bir korkun olmiyacak. Burdaki iplerini koparma, yani haklarini kayip etme. Zaten bosanma en azindan bir sene sürecek, istersen Arbeitsamt basvurunu yap ve iyi olmadigin icin bir süre ailenin yanina gidecegini söyle. 3 ay rahat kalabiliyorsun benim bildigim. Sonra dönünce ev felan bakarsin...Tabi belki Trde kalmaya kararda verbilirsin o zaman icersinde. Kendine vakit ver ama cok üzülme, kendini cerasiz hissetsende, bir cok yapabilcegin alternatifler var.

Evet bir süre ailemin yaninda toparlanip, tekrar dönebilirim. O sirada da is bakar, belki de iyi bir is bulurum. Bu da iyi bir fikir. Tesekkür ederim.

iyi dilekleriniz icin tesekkür ederim. Almanyada bosanma davasi acabilmek icin 1 sene ayri yasama kosulu var. Üstelik aldatilma burada bosanma sebebi degil. Nafaka da alabilirim ama böyle bir adamdan para almak istemiyorum. Gururuma yediremiyorum maalesef.
gurur yapma deli misin
haklarını sonuna kadar al
saf olma
gurur karın doyurmaz
ben de gurur yapıp eski eşimden birsey almadım

bosanınca işim gücüm vardı zaten
kendime araba almıstım kredi çekip
herkese benden tazmınat aldıgı parayla araba aladı demiş eski eşim :D

Gurursuz insana gurur yapılmaz
nafakanı vs al ne alabılıyorsan

Back
X