bosanma, yeni hayat, korkular, sorular...

gelme bence
orada yeni hayat kur
türkiyede ne işin var
ülke bitmiş rezil olmuş

Haklisiniz da iste cok zor. Deniyorum gercekten.

Direnin lütfen dönmeyin hemen turkiyeye. Vatandaşlığı alin isterseniz sonra donun. Nasıl oluyor bilmiyorum ama. Direnin burası da çok iyi degil. Aileniz bir müddet yanınıza gelsin size maddi manevi destek olabileceklerse olsunlar ama yüzüp yüzüp kuyruğuna gelmişsiniz burası da cennet değil. Yuksek lisans sonrası erasmus falan daha zor geldi bana.

Vatandasligi alabilmem icin evli kalmamiz, ayni evde oturmamiz lazim. Eger tasinirsam anca 3 sene sonra kendim alabilirim vatandasligi. Ailem yanima gelemiyor su an maalesef. Keske gelebilseler. Tek istedikleri benim bir an önce geri dönüp kendimi toparlamam.

yaşadığınız hayal kırıklığının, güçsüzlüğün ilacı da sizde.
bunu biliyorsunuz.
bir adama güvendiniz, hayatınızı değiştirdiniz. bunu siz yaptınız.
şimdi de bunun sonuçlarını yaşıyorsunuz
yine hayatınızı değiştirebilirsiniz.

kısa süreli gelme şansınız yok mu?
hemen temelli dönmeniz şart mı?
oradaki avantajları kaçırmama şansınız açısından soruyorum.

hoş benim için asla cazip olmazdı.
bana macera gibi geliyor çünkü.
eğitimler alacağım da işe gireceğim de kalacak yer ayarlayacağım da..
ne için?

bence gereksiz..

gurur yapma deli misin
haklarını sonuna kadar al
saf olma
gurur karın doyurmaz
ben de gurur yapıp eski eşimden birsey almadım

bosanınca işim gücüm vardı zaten
kendime araba almıstım kredi çekip
herkese benden tazmınat aldıgı parayla araba aladı demiş eski eşim :KK70:

Gurursuz insana gurur yapılmaz
nafakanı vs al ne alabılıyorsan

Benim de türkiyede kira gelirim var ona güveniyorum biraz da. Ben acikcasi bu adamla baglantim kalmasin istiyorum. Esyalarimi alip cikip gideyim istiyorum. O da diger kadinla ne yapiyorsa yapsin. Diger kadin da evli bu arada...

Bu durumda nafaka almayi düsünemiyorum bir türlü ya

yaşadığınız hayal kırıklığının, güçsüzlüğün ilacı da sizde.
bunu biliyorsunuz.
bir adama güvendiniz, hayatınızı değiştirdiniz. bunu siz yaptınız.
şimdi de bunun sonuçlarını yaşıyorsunuz
yine hayatınızı değiştirebilirsiniz.

kısa süreli gelme şansınız yok mu?
hemen temelli dönmeniz şart mı?
oradaki avantajları kaçırmama şansınız açısından soruyorum.

hoş benim için asla cazip olmazdı.
bana macera gibi geliyor çünkü.
eğitimler alacağım da işe gireceğim de kalacak yer ayarlayacağım da..
ne için?

bence gereksiz..

Esyalarimi göndermek zorundayim, burada birakamam. Ama oturum iznim hemen bitmiyor. 3 ay süresi var. Bu 3 ay icinde belki de bulurum bir sey bilmiyorum.

Desteginiz icin cok tesekkürler. Bana da öyle geliyor iste, ne icin? Türkiyede de güzel bir hayatim vardi, gecim sikintim yoktu ya da zorluk yasamamistim. Burada bunlari yasayacak olmam beni cok düsündürüyor.

Bu adamdan uzaklasmam lazim en kisa zamanda galiba. Isin kötüsü de hala seviyor olmam. Kendimi gercekten zavalli gibi hissediyorum...

Ben dönmezdim. Oturum icin savaşır sonra hâlâ istiyorsam geri dönerdim.
Almanya senin hayat garantin biliyorsun demi????
Ben almanyada yaşıyorum ve alman vatandaşı olmanin bana verdiği ruhsal desteği anlatamam bile.

Düşünsene 50 sene sonra bile gelip burda yaşama hakkıni eline alicaksin...
Yanlış anlama ama tr°nin durumu ortada... işveren senin uni bitirdin diye en yüksek kademeye koymaz. 2500 tl icin haftanın 6 günü çalışırsın.. almanca bilmek artik tr standarti için coooook hint kumaşlık bir durum değil.

Ne okudun? Ona göre belki yardimci olabilirim

Haklisiniz da iste cok zor. Deniyorum gercekten.

Vatandasligi alabilmem icin evli kalmamiz, ayni evde oturmamiz lazim. Eger tasinirsam anca 3 sene sonra kendim alabilirim vatandasligi. Ailem yanima gelemiyor su an maalesef. Keske gelebilseler. Tek istedikleri benim bir an önce geri dönüp kendimi toparlamam.
Anladım yasal süreçleri bilmediğim için. 3 sene alt ve geliri düşük işlerde çalışmak sizi yorar mi?Yani örneğin 3sene garsonluk yapıp sonra vatandaşlık almak mi yoksa burada gul gibi geçinip yüksek lisans yapıp sonra gidebilmek mi? Zor bir karar eminim yasadiklariniz agir. Benim tercih hakkım olsaydı 3 sene orda direnir vatandaşlık alırdım.allah Kolaylık versin

Benim de türkiyede kira gelirim var ona güveniyorum biraz da. Ben acikcasi bu adamla baglantim kalmasin istiyorum. Esyalarimi alip cikip gideyim istiyorum. O da diger kadinla ne yapiyorsa yapsin. Diger kadin da evli bu arada...

Bu durumda nafaka almayi düsünemiyorum bir türlü ya
nafakanı al imkanın varsa

Unutmadan: bir avukat olarak şunu belirtim. Burda boşanma süreci değişik işliyor. Mecbur bir sene "Trennungsjahr" beklemesi lazim eşinizin. Bu surada "yatak ve masa" ayrimi gercekleşmesi gerek! Siz sakın acmayin davayi... burda dava acan ödüyor. Neyse almancaniz anadili kivaminda olduğu icin fazla derine inmeme gerek yok?

Birde şuanda oturum durumunuz hangi statüde?
Yillik?
İki yillik?
Aufenthaltserlaubnis?

Vatandaşlık değilde Niederlassungserlaubnis lazim size...
Bunu almaniz aslinda cok zor değil. Yaşınız kac bilmiyorum ama burda uni yerine "Ausbildung" yapsaniz bir taşla üç kuş olur. Hem meslek sahibi olursunuz, hem para hemde oturum

Ben dönmezdim. Oturum icin savaşır sonra hâlâ istiyorsam geri dönerdim.
Almanya senin hayat garantin biliyorsun demi????
Ben almanyada yaşıyorum ve alman vatandaşı olmanin bana verdiği ruhsal desteği anlatamam bile.

Düşünsene 50 sene sonra bile gelip burda yaşama hakkıni eline alicaksin...
Yanlış anlama ama tr°nin durumu ortada... işveren senin uni bitirdin diye en yüksek kademeye koymaz. 2500 tl icin haftanın 6 günü çalışırsın.. almanca bilmek artik tr standarti için coooook hint kumaşlık bir durum değil.

Ne okudun? Ona göre belki yardimci olabilirim

Ben türkiyede cok da yaygin olmayan bir bölüm okudum. Yaygin olmadigi icin yazarsam kim oldugum ortaya cikabilir :) Cok bilinmeyen bir Geisteswissenschaft bölümü diyeyim. Almanca ögrendikten sonra da burada Germanistik okumaya basladim, sadece 3 dönem okudum ve bana göre olmadigini düsündügüm icin biraktim.

Su anda da online bir Fortbildung yapiyorum. Onu yapmaya türkiyede devam edebilirim. Ben bu sekilde kendime hitap eden bir is bulamadim bir türlü. Bütün isler Ausbildung ya da bölümün egitimini istiyor. Sanirim standartlarim da biraz yüksek.

Almanyayi cok seviyorum, cok kisa sürede uyum sagladim kendimi de burali gibi hissediyorum. Ama dedigim gibi vatandaslik alabilmem icin bu adamla evli kalmam ve ayni evde yasamam sart. Ve ben artik bunu yapamiyorum. Eger ayrilirsak hayat benim icin cok zorlasacak. Vatandasligi da 3 sene sonra alabilecegim. O da eger iyi bir isim olursa.

Unutmadan: bir avukat olarak şunu belirtim. Burda boşanma süreci değişik işliyor. Mecbur bir sene "Trennungsjahr" beklemesi lazim eşinizin. Bu surada "yatak ve masa" ayrimi gercekleşmesi gerek! Siz sakın acmayin davayi... burda dava acan ödüyor. Neyse almancaniz anadili kivaminda olduğu icin fazla derine inmeme gerek yok?

Birde şuanda oturum durumunuz hangi statüde?
Yillik?
İki yillik?
Aufenthaltserlaubnis?

Vatandaşlık değilde Niederlassungserlaubnis lazim size...
Bunu almaniz aslinda cok zor değil. Yaşınız kac bilmiyorum ama burda uni yerine "Ausbildung" yapsaniz bir taşla üç kuş olur. Hem meslek sahibi olursunuz, hem para hemde oturum

Ben ilk geldigimda 5 yillik oturum aldim. Esim avrupa birligi ülke vatandasi yani alman degil. Bu oturum da kasimda bitecek zaten. Ben zaten davayi 1 sene sonra türkiyede acmayi düsünmüstüm. Ben türk vatandasi oldugum icin almanyada acmaya gerek yok diye biliyorum. Sonra onun burda karari tanitmasi gerek sanirim. Siz daha iyi bilirsiniz zaten.

Iste bu yatak ve masa ayrimini ayni evde denedik. Fakat psikolojik olarak yiprandim. Bana davranislari gittikce kötülesiyor. Bu evden cikmam lazim

Ben türkiyede cok da yaygin olmayan bir bölüm okudum. Yaygin olmadigi icin yazarsam kim oldugum ortaya cikabilir :) Cok bilinmeyen bir Geisteswissenschaft bölümü diyeyim. Almanca ögrendikten sonra da burada Germanistik okumaya basladim, sadece 3 dönem okudum ve bana göre olmadigini düsündügüm icin biraktim.

Su anda da online bir Fortbildung yapiyorum. Onu yapmaya türkiyede devam edebilirim. Ben bu sekilde kendime hitap eden bir is bulamadim bir türlü. Bütün isler Ausbildung ya da bölümün egitimini istiyor. Sanirim standartlarim da biraz yüksek.

Almanyayi cok seviyorum, cok kisa sürede uyum sagladim kendimi de burali gibi hissediyorum. Ama dedigim gibi vatandaslik alabilmem icin bu adamla evli kalmam ve ayni evde yasamam sart. Ve ben artik bunu yapamiyorum. Eger ayrilirsak hayat benim icin cok zorlasacak. Vatandasligi da 3 sene sonra alabilecegim. O da eger iyi bir isim olursa.

Geisteswissenschaft zor...
Bana istersen özelden yaz. Kendi ailemden dışarı türk tanımadığım icin ifşa olmazsın.

Oturum icin onunla beraber oturmana gerek yok. Önemli olan devletden yardim almaman gerek.
İstersen boşanma davasinda kocani surundurebikirsin ama bunu icin sakin kalman gerek.

Geisteswissenschaft zor...
Bana istersen özelden yaz. Kendi ailemden dışarı türk tanımadığım icin ifşa olmazsın.

Oturum icin onunla beraber oturmana gerek yok. Önemli olan devletden yardim almaman gerek.
İstersen boşanma davasinda kocani surundurebikirsin ama bunu icin sakin kalman gerek.

Geisteswissenschaft evet hicbir ise yaramiyor burada. O yüzden Ausbildung yapmayi bile düsündüm. Erzieherin olabilirim diye baktim ama ordan aldigim parayla da yasadigim yerde yardim almadan gecinmem imkansiz. Esim ben yardim ederim kirayi öderim demisti, ona da güvenmistim ama artik onu yapmak istemiyor. Ettigi laflardan sonra ben de istemem zaten

Anladım yasal süreçleri bilmediğim için. 3 sene alt ve geliri düşük işlerde çalışmak sizi yorar mi?Yani örneğin 3sene garsonluk yapıp sonra vatandaşlık almak mi yoksa burada gul gibi geçinip yüksek lisans yapıp sonra gidebilmek mi? Zor bir karar eminim yasadiklariniz agir. Benim tercih hakkım olsaydı 3 sene orda direnir vatandaşlık alırdım.allah Kolaylık versin

Yani yorar diye düsünüyorum cünkü hic yaptigim isler degil. Türkiyede akademide calistiktan sonra bilmiyorum kaldiramam sanirim.

Iyi dileginiz icin de cok tesekkür ederim.

Ben ilk geldigimda 5 yillik oturum aldim. Esim avrupa birligi ülke vatandasi yani alman degil. Bu oturum da kasimda bitecek zaten. Ben zaten davayi 1 sene sonra türkiyede acmayi düsünmüstüm. Ben türk vatandasi oldugum icin almanyada acmaya gerek yok diye biliyorum. Sonra onun burda karari tanitmasi gerek sanirim. Siz daha iyi bilirsiniz zaten.

Iste bu yatak ve masa ayrimini ayni evde denedik. Fakat psikolojik olarak yiprandim. Bana davranislari gittikce kötülesiyor. Bu evden cikmam lazim

Avrupa vatandaşı? Yani Staatenlos?
Nikahin kıyildigi yeya yaşadığınız yerde acmaniz lazim. İkiside olur. Trdeki haklarınızı bilemem. Burda fazla bir hakka sahip değilsiniz malasef. Sadece mal mülk bölünür.

Şuanda belki bunaldiniz ama gercekdende şimdilik geri gitmeyin. Oturumu alıp öyle gidin. 3 sene versus ömür boyu rahatlik. Ben 3 sene sürünsem bile gitmezdim.

Back
X