bosanma, yeni hayat, korkular, sorular...

Hayir esim Staatenlos degil, italyan vatandasi. Yani EU-Bürger. O yüzden 5 senelik oturum alabildim ben. Aufenthaltskarte deniyor benim oturum iznime, esi almanyada yasayip avrupali olanlar icin bu sadece.

Iste dedigim gibi is bulsam oturumu da alabilirim ama hem kira ve fatura ödeyip hem de oturum kazandirabilecek is bulamadim henüz

Eezieher malesef "schulische Ausbildung" yani gelir yok. Şuanda Hamburgda mesela super bir initiative başlatıldı. Tüm uni mezunlari 28 günlük eğitimden sonra Pädagogische Fachkraft olarak işe aliniyor.

Benim bir arkadas 2018de Kita acicak... orda bile haril haril ariyorlar. Hangi şehirdesin bilemem.. ama hamburg aşırı derecede Erzieher arıyor

Anladim' benim nişanlımla İtalyan :)
Pädagogische Fachkraft olarak netto eline 1500 kalir.
Veya havaalaninda Atlas Global hem türkçe hem almanca bilen işçi ariyor. Bodenpersonal... geliri brutto 2700 civari

Ben Bayerndeyim. Keske kafama göre herhangi bir sehire gidip yasayabilsem ama ev tutabilmem icin isim olmasi lazim biliyorsunuz. Is bulabilmem icin de görüsme yapana kadar burada kalmaliyim.

Yani durumum biraz zor.

Veya havaalaninda Atlas Global hem türkçe hem almanca bilen işçi ariyor. Bodenpersonal... geliri brutto 2700 civari

:) size nisanlinizla mutluluklar diliyorum.

Havaalaninda da is cok baktim da hepsi de Erfahrung veya Ausbildung istiyor. Yoksa aklima gelmedi degil yani. Erfahrung istemeyenler de Teilzeit ariyor burada, o da beni gecindirmez maalesef

Aslinda benim aklima gelen suydu, türkiyede Germanistik masteri yapabiliyorum. Onu yapip da erasmusla bi süre tekrar gelip sonra is bulup kalirim diye düsündüm. Cünkü böyle ciddi sürünecegim ve sanirim sürünmek istemiyorum cünkü gücüm kalmadi.

Tabi eger istersem bilmiyorum, türkiyede cevrem var onlar rahat ol is bulursun cok da iyi kazanirsin diyorlar. Bilemiyorum cok inanamiyorum ama. Arkadaslarimin bir kismi da hep yurtdisi icin ugrasiyorlardi bana sakin gelme diyorlardi önceden. Ama simdi vazgecti hepsi ve iyi islerde calisiyorlar.

Kisacasi herkes baska bir sey diyor ben de oradan oraya savruluyorum :)

Bütün bunlari yasayacagimi da hic düsünmemistim. Özellikle de esimin nasil böyle olabildigine gercekten cok sasirdim. Ama yapacak bir sey yok artik.

Türkiyede Master yapip buraya gelsen iş bulman daha zor. Cok cok zor aliyorlar almanyada çalışmamış insani. Yanlış anlama sakın ama burda türk uni diplomasinin malasef degeri fazla yok.
Doğruyu söylemek gerekirse evet sürünürsün.sürünmek dememek gerek aslinda. Yani lux hayatin olmaz. Bir odali ev... yemek icmek. Eger üç senelik gücün varsa dayanmaya gitme. Isvicre sinirina taşınıp mesela isvicrede hemşirelik Ausbildung°u yapar ama almanyada yaşarsan maddi olarak hic bunalmazsin. Hemşirelik senin icinmi bilemem ama Ausbildungdan sonra dozent olarak çalışabilirsin.

Ayy bende cok circir yapdim.

Hakkaten sonuna kadar katılıyorum herşeyi kabul etmeyelim artık ya biz insanız

Aksine cok yardimci oldunuz, tesekkür ederim.

Ben hayatimda maddi anlamda cok zorluk yasamadim. Lux hayatim da olmadi ama hicbir zaman sadece kira, yemek, icmek döngüsünde yasamadim. Sanirim o yüzden zor geliyor mücadele. Türkiyede evim var, gelirim olacak. Ailemin durumu da oldukca iyi. Karsilastirma yapiyorum kafamda biraz da, yani sirf almanyada kalabilmek icin sadece hayatta kalabilmek, sosyal hayat olmadan yasamak mi yoksa türkiyeye dönüp ailemin destegiyle toparlanmak mi.

Hemsirelik bile baktim inanir misiniz, baslarda neden olmasin dedim ama is tanimina baktikca gözüm korktu :) Sanirim bana göre bir is degil.

Fikirleriniz icin cok tesekkür ederim. Siz de burada yasadiginiz icin kafamin karisikligini anlayabilirsiniz, korkularimi ve buradaki mücadelenin zorlugunu.

Sanirim simdilik türkiyeye geri dönüp, yaralarimi aile ve arkadas destegiyle sarip hayatima devam etmeye calisacagim. Baglantimi koparmamaya calisacagim, almanyada is bakmaya devam edecegim. Baska sehirleri de düsünecegim. Bu sekilde belki de daha saglikli ve mücadeleye hazir olabilirim. Su an tek istedigim sanirim annemin dizine yatip saatlerce neden ben diye aglamak. Biliyorum cok dramatik ama olaylar o kadar yeni ki, soktan hala cikabilmis degilim.

Tekrar cok cok tesekkür ederim.

Güzel bir şehir, yeni bir iş, yeni arkadaşlar.... Çok masalımsı:)))
Realist olun lütfen

Hakkaten sonuna kadar katılıyorum herşeyi kabul etmeyelim artık ya biz insanız
Ya ben iki ayda radikal bi kararla ayrıldım. Her şeyi göze aldım. Zor oldu kolay olmadı. Ama haketmedigim hiç bir seyi kabul etmedim ve hic bir yerde durmadim.
Güçlüyüz ya çok güçlüyüz hemde.
Hic unutmam seni ailen iki ayda kabul etmez dedi bana. Sen öyle san dedim. Ertesi günü eşyaları topladim.
Konu sahibi içinde kolay olmayacak kusana kadar ağlayacak, ben depresyonun en ağırını geçirdim ama küllerimden doğdum.
Ve su an o kadar mutlu bi yuvam ve cok iyi bi eşim var ki...
Seviyor ve seviliyorum.
Beni incitmiyor.
Soran her kadına şunu derim hep incitmeyen ve incinmeyen hayatlarınız olur inşallah.

Cok cok haklisin. Bende savaşırdım ve gitmek istemiyorsam gitmezdim.

Tr şuanda cazip geliyor konu sahibine ama geleceği icin bari oturumu garantilese süper olurdu. Yani cocuklari icin bile kullanabilir bu haklarını.

Cok cok haklisin. Bende savaşırdım ve gitmek istemiyorsam gitmezdim.

Tr şuanda cazip geliyor konu sahibine ama geleceği icin bari oturumu garantilese süper olurdu. Yani cocuklari icin bile kullanabilir bu haklarını.
Konu sahibi şu an duygusal düşünüyor ama hata yapıyor. Kocası gayet duygusuz onu incitmekten çekinmiyor.
Ah biz kadınlar cok iyi yaratıklarımız :)
Konu sahibi inşallah çok güçlü durur ve haklarını söke söke alır.

Güzel bir şehir, yeni bir iş, yeni arkadaşlar.... Çok masalımsı:)))
Realist olun lütfen
Size çok masalımsı gelmiş olabilir :)
Bence orada yaşam mücadelesi vermek yerine yeni bir başlangıç daha kolay olur. Sosyallestigi ölçüde mutluluğu da artacak. Şuan orada eşi ve eşinden kalma kırık dökük hayaller var sadece.

Çocuk varmışdı ve ikinci eşiniz mi biraz anlatır mısınız

Çocuk varmışdı ve ikinci eşiniz mi biraz anlatır mısınız
Yok cnm ilk evliligimdi, yirmili yaşların başında yaptim bu evliliği.
İki ay sürdü.
Cocuk tabi ki yok.
Sonra uzun yıllar evlenmedim baya uzun yıllar.
Depresyona girmistim dava zamanı ayrılık zamanı beni maf etti.
Sağlığımı bozdu.
Hala da vücudum b12 üretmez az üretir.
Kendimi kötü hissedirim.
Kafaya aşırı derece takma, sürekli olumsuz düşünmek gibi miraslar kaldı.
Sağlığım gitti kisacası.
2. Ci evliliğimi; 33 yaşında eşimle evlendim.
31yasinda tanıştık.
İyice emin olunca evlendim.
Hayatıma giren Allah'ın gönderdiği hediyedir eşim.
Cok mutluyum.
Simdi de cocuk için mücadele ediyoruz.

Sizin icin gercekten sevindim, ikinci esinizle bu kadar mutlu olmaniz cok güzel. Ben de su an cok caresiz hissediyorum, oldukca fazla kilo verdim, sagligim bozuldu. Kisacasi tamamen dipteyim. Sanki bir daha hic mutlu olamayacakmisim gibi geliyor artik. Kimseye güvenemeyecekmisim gibi. Umarim birgün ben de sizin kadar mutlu olabilirim tekrar.

Umarim en kisa zamanda da özlemini cektiginiz bebeginize kavusursunuz :) Mesajiniz bana biraz ümit verdi, o yüzden yazmak istedim :)

Frauenheima gidip başka şehirde yaşamaya baslayabilirsin. Ufak bir şehir seçip ausbildung yapıp kendine ev tutabilirsin. Çalışana kadar sana destek oluyor çalışanlar. O şehirde kalmak zorunda degilsin. Yardim istersen bana özelden yaz ilgilenebilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…