Ailenin yanı en mantıklısı
dönmek hiç de saçma değil.
ben bu koşullarda dönerdim.
Bence türkiye ye dönüp ailenize yakın olmaniz daha mantikli gibi..
Sen bilinçli bi insansın, neden böyle dönüyorsun.
Almanya'da bosanma davası açamıyormusun aç, zinasını ispatla.
Nafakanı al orda kal.
Senin hayatını çalmış bu adam farkındamısın...
Sakin bu şekilde kolay yoldan ayrılma.
Bedeli ne ise iste, hakkını al.
Ayrıca orda kalmak istiyorsan da kal mücadeleni et.
Aile / arkadaşları düşünme, kendini düşün nerde mutlu olacaksan, nerde olmak istiyorsan orda yaşa.
İnşallah çok mutlu olursun.
Adamdan nafaka al. ne alabiliyorsan al gurur yapmanın zamanı değil.
Ayrıca TR ye dönmeyin. gitmişken dönmeyin.
Tr de almanca bilip çok güzel bir işe girenide hiç görmedim.
Yani buralarda çok iç acıcı değil demek istiyorum.
Sizin psikolojinizi Alman vatandaşı olmak kurtarmaz, gereksiz bir endişeniz var.
Almanyada yalnız başıma sefalet çekeceğime Turkiye'de sevdiklerimle yaşarım. Muhtemelen Almanya'daki ozgurlugunuzu seviyorsunuz, iyi de Turkiye'de de ailenizle oturmak zorunda degilsiniz. Güzel bir şehir, yeni bir iş, yeni insanlar...
Orda yaşam mücadelesi vermeye hiç gerek yok..
iyi dilekleriniz icin tesekkür ederim. Almanyada bosanma davasi acabilmek icin 1 sene ayri yasama kosulu var. Üstelik aldatilma burada bosanma sebebi degil. Nafaka da alabilirim ama böyle bir adamdan para almak istemiyorum. Gururuma yediremiyorum maalesef.
aldatılmışsınız.
ona güvenip ülke değiştirmişsiniz.
vatandaşlık almanız için bile bekleyememiş.
anlaşmalı mı boşanıyorsunuz?
talepleriniz oldu mu?
Öncelikle gecmis olsun. Bende almanyada yasiyorum ama burda dogdum...bende 3 cocukla ayrildim.
Bence, tabi benim sahsi fikrim....almanyada hem maddi, hem egitim bakimindan daha cok avantajin var. Hemn calisamazsan, Arbeitsamta git....madem almancan iyi, bunlari biliyor olman lazim? Her türlü maddi yardimda bulunuyorlar, yeni ev ve mobilya yardimi, kira vs vs..Istersen bir meslek icin de yardimci olabilirler,kurslar var degisik...
Tabi TRye dönersen yaninda ailen olacak...Zor karar ama cok iyi düsün.
Benn senin yerinde olsam önce denerdim eğer gerçekten yapamayacağımı anlarsam geri dönerdim o kocan olacak adamı da mecbur tutar tabi şiddet yoksa ya da can korkusu bi sene mecbur olduğunu yoksa gerekli merciilere gitmekle tehdit ederdim ve vatandaşlık alıp devam ederdim ama zor olurdu ama Tütkiyeye uyum süreci size sancılı gelecek bence mutlu olduğu yerde olmalı insan yaşamak zorunda oldyğu yerde değil Allah yardımcın olsun
Ayol ne alakası var gururla. Tabiki alın. Kusura bakmayında almamak saflık.iyi dilekleriniz icin tesekkür ederim. Almanyada bosanma davasi acabilmek icin 1 sene ayri yasama kosulu var. Üstelik aldatilma burada bosanma sebebi degil. Nafaka da alabilirim ama böyle bir adamdan para almak istemiyorum. Gururuma yediremiyorum maalesef.
Yani görmezden duymazdan gelsen ya da gerçekten şikayet etsen orda yasalar daha katı bildiğim kadarıyla ya da orda ayrı eve çıkPsikolojik siddet var maalesef. Beni sevmedigini, istemedigini ve cok daha fenalarini sürekli söylüyor. Artik gücüm kalmadi. Diger taraftan da böyle bir adami hayatimdan cikarmak istiyorum. Bana cok zarar verdi psikolojik olarak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?