Boşanma ve Pişmanlık

Sorun aklında olmasi değil ki bunu düşünmek bile sana korkutucu gelirken o adam bunları yaşamış ve sen bunda ne var diyorsun. Kafan gayette çelişkilerle dolu. Ben de diyorum ki yaşamadan bol keseden atıyorsun, yaşa da sonra hala diyebilecek misin evet affederim diye bakalım diyorum. Benim dediklerim beddua ise sen de Ezginin eski eşine beddua ediyorsun, kendine istemediğin şeyi başkası için de isteme.

Kusura bakmayın, sizin yorumunuzu birleştirerek cevap yazdım. Empati yaparak test ediyorlar demiş arkadaş.
Ayrıca ezgi pişman olduğu için değil kadın olduğu için savunuyorlar, empati yapıyorlar kocamla boşansam rahat edemesem vs. tarzı.

Benim yorumlarım hep eşinden yanaydı genel olarak ama bu kadının pişmanlığını da hissettim ben.
Ne kadar rol yaparsa yapsın bu kadar sayfa çok ağır eleştiriler geldi hiç bozmadı kendini.
Bu bana mümkün gelmiyor mesela..

Ben rol yapıyor olsam çoktan bozmuştum o ağır eleştirilere kafa tutmuştum.

Ezgi bence gerçekten pişman, piyasada adam gibi adam yok ben yuvamı hiç uğruna yıktım demiş sonunda.

Tabi özür dileyip dileyip düzelmeyen, insanın hayatının içine eden tipler için size katılıyorum.

Ama bu çift arasında böyle bir şey yaşanmamış bence kadın hatalı olduğunu şimdi kabullenmiş zaten.
Boşarken çatır çatır boşamış melekmişçesine.

Bu durumda bir şans vermekten zarar gelmez.
Ama önce burnunu sürtmek lazım eşi de bunu yapacak gibi duruyor.

Hoş adam barışmasa da affetmese de hakkıdır.
Asla yazık etti demem.

Bu konuda yazık eden kadın ve adam neyi seçerse seçsin herkese ona mutluluklar dilemek düşer.

Yüz yüze etmiyoruz ki sonuçta eleştirileri, sinirini isterse yansıtmaz. Deneyimledim ben neler neler dedim de karşımdaki melek kesilmişti, hatta bir ara kendimi suçlu hissettirdi gidişi için öyle acıdım düşünün, ağzı vardı dili yoktu, her şeyi kabul ediyordu, ben de çok üstüne gittim diye suçluluk psikolojisine girmiştim. Siz inanabilirsiniz; ama ben daha önce deneyimledim bu tip birini ve okurken bugün o anlara döndüm.

Eze eze kovardım tek kelimeyle

Ciddi ciddi konunun sosyal deney oldugunu dusunmeye basladim. Biz konu sahibini kendisinden daha cok savunduk.
Ben epeydir eminim,eğer bunu yazan kendi yaşamış olsaydı,eti ,kemiği,sinir telleri olan bir insan,haksız da olsa haklı da olsa bir tepki verirdi.Şu anda notlar alınıyor zannımca...Yarın öbür gün yayınlanır bir yerlerde...

Ciddi ciddi konunun sosyal deney oldugunu dusunmeye basladim. Biz konu sahibini kendisinden daha cok savunduk.
Valla bu konuda katiliyorum. :)) haksiz bile olsam dellenmistim simdiye. Garip geldi bu kadar sakin kalmak.

Yahu neden bu kadar gerildinizki yani hata yapmış affetmesin deyince affetmeyecek affetsin deyince affedecekmi??? Karşındaki insanında aklı fikri duyguları vardır muhakkak şu anda ezginin üstüne gitmekle olmasın diye dualar etmekle yada beddua etmekle ne geçiyor elinize?? Kınamayın büyük söz konuşmayın

Peki, o zaman Ezgiye böyle tavsiye verelim. Sen bencil bir insansın, eşine çok kötü şeyler yaşatdın. Artık ona bakacak yüzün olmamalı. Bundan sonra onun gözüne gözükmeye hakkın yok. Hatta başkaları ile de ilişki kurmaya çalışma, çünki aynı şeyleri yaşatırsın. İyisi mi, sen ömrünün sonuna kadar yalnız, pişmanlığınla yaşa. Bu daha mı iyi? Bu kadar zalim olmak mı lazım?

Kadın tavsiye istemiş, biz de kırdığın kalbi tamir et, içtenlikle özür dile demişiz. Hakkınızda hayırlısı olsun dedik. Eski eşine beddua mı ettik? Eşi çocuk değil, Ezgiyi de iyi biliyor. Samimiyse anlar ve affeder.

Keşke eleştirmekten başka ise yaramayan yorumlar hic olmasa .. Konu sahibesi seni tebrik ettim .. Susmak en iyi cevaptır belki de durmadan yarışıyorlar sanki kadını kötülemek için adamı savunmak için . Adamın akli vardır sanırım eski de olsa kari koca arasını ne bilirsiniz Ki siz ? Burda bi bayan kocamı aldatıyorum vicdan azabı duyuyorum demişti onada söyleme sus devam et diyenler bile oldu .. Bu kadn ne yapma Allah aşkına .. Olursa olur olmazsa niye bukadar kasiliyorsunuz ki ?? Birbirinizle yarışıyorsunuz kötülük için resmen .. Bedduaya nereye gidiyorsun demişler sahibime demiş

tum yorumları okuyamadım sadece sunu soylemek ıstıyorum sızınkı tamamen manevı anlamda dolmusluktan kaynaklı bır bıkkınlık olmus şiddet aldatma hakaret olmasa bile bazen farklı şeyler insanı eşten de evliliktende soğutabiliyor, bunlarda hayattan ve ilişkiden beklentilerle zevklerle ve alışkanlıklarla ilgili şeyler..
mesela bende ne olursa olsun eve geldıgınde pis kokan bir adam istemem, bende eşim sureklı telle mesgul oldugunda gıcık olurum, kendınden kaynaklanmasa bile maddi anlamda beni sıkıntıya sokarsa ve buna çözüm aramak yerine susup oturursa buna sessiz kalamam... ki kalmıyorum da..
yani boşanmakla o an için en doğrusunu yapmışınız tek hatanız eşinizi karalamak-suçlamak-ona kötü davranmak olmuş bu da bir çeşit intikam öç alma duygusu..
bence siz şu an gerçekten eşinizi istediğiniz için değil ailenizin tavrının sonradan değişmesi hayatınıza bir başkasının girmemiş olması çocuğunuzun babaya olan özlemınden ötürü yeniden barışmak istiyorsunuz çünkü boşanırken kurduğunuz hayaller gerçekleşmedi...
ama ben olsam yeniden aynı kaptan yemek yemezdim kaba tabirle çünkü geçmiş bugunun ve geleceğin aynasıdır...

Yazıldı mı soruldu mı bilmiyorum ama; ezgicim acaba karşına düzgün biri çıkmadığı için geri dönüyor olabilir misin? Ya da vicdanını rahatlatmak için mi geri dönmek istiyorsun? Sebebi ne olursa olsun aynı kişiyle evliliği tekrar yürütmek zor ben denedim ordan biliyorum:)yeri geliyor pisman oluyorsun hele ayni konulardan tartisma cikinca keske evlenmeseydim değişmemiş diyorsun. Eğer bir birliktelik yaşayacaksanız aile terapisti öneririm bu ilişkide sadece senin hatan oldugunu sanmıyorum onun da hatalarını dusun ve düzelmezse ne olacağını ne yapacağını dusun.

Ezgi yarın geliyor değilmi:) umarım sohbet etme fırsatı bulursun hatta ara sor geliyormusun diye iyi yolculaklar dile:)

Benim anladığım esas dönme sebebi
1) aile evinde istediği ortamı bulamama
2) çeşitli kişilerle tanışıp ilişki ilerletememe (bu olayı önceki sayfalardan okudum)

Ben eski eşinizin yerine koydumda kendimi inannın tam bir oyun bozan gibi davranmışsınız. Hayatta cok zor dönemler olabilir size ilişkinize zararı olmamış bir insandan vazgeçmişsiniz şimdi nasıl size güvenir bilemedim.
Ozaman rahatınız için ailenize sığınmışsınız belli ki şimide ailenizden kaçmak için ona sığıncaksınız...
Birde eşinizin şuanki maddi durumunu cok merak ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…