- Konu Sahibi maviliezgi
-
Hele ben olsam onun için bile dönmezdimBen başta barışma taraftarıydım çünkü gerçekten pişman olmuşa benziyordunuz,ancak son mesajlarınızdan birinde boşandıktan sonra başka kişilerle görüştüğünüzü ve onların sizin boşanmış ve çocuklu olduğunuz için farklı düşüncelere yöneldiğini okuyunca vazgeçtim düşüncemden açıkcası..Eğer onlardan ışık görseydiniz eşiniz aklınıza gelmeyecekti hiç,duygusal boşlukta olduğunuz için tekrar eşinize yöneldiniz,muhtemelen diğer kişilerle kıyaslayıp aslında bir zamanlar ne kadar şanslı olduğunuzu ve bunu kendi elinizle yok ettiğinizin farkına vardınız..Hakkınızda hayırlısı
Okurken kuzeninizin yengenizi inşallah affetmemiştir diye dua ederken buldum kendimi.affetmediğini duyunca kocaman bir ohhh çektimEpeydir okuyodum konunuzu yorum yazmak şimdi kısmet oldu. Ütü meselesini okuyunca yazayım dedim.
Bi kuzenim sizin gibi boşandı. Yengemiz aynı aynııııı sizin gibiydi. Böyle aile toplantılarında bile diken üstünde olurduk. Bişeyi yanlış anlayacakta kuzenle sorun yaşayacak diye. Tek farkı onların maddi durumu çok iyiydi. Yengemiz işe rahat gitsin diye araba aldı ona. Ütü yapmıyordu çünkü annesi kocan çok kazanıyor kadın gelsin ütüye ya da kendi yapsın diyormuş. Kadın gelmeye başladı. Ama gelmesi için telefon etmek gerekiyor ya şu gün falan diye etmiyordu. Kuzenim kırışık gömleklerle ile gidiyordu. Elektrik mühendisiydi kuzenim kendi şirketleri vardı. Bazen inşaatlara gidiyordu o kadar çok yoruluyorum ki eve gelip üzerimi değiştirmeye bile üşeniyorum koltukta uyuyup kalıyorum ama o duş almadın elini yıkamadın diye benle kavga ediyordu dedi. Kaç kere boşanmak istedi kaç kere annesinin evine gitti sayısını unuttuk artık. Seni görmek istemiyorum herşeyin bana batıyo falan diyormuş. Halbuki kuzenim sen evde kal ben evden gideyim sen kafanı dinle diyordu sürekli. Ama yok yok yooook. Boşandılar. Kuzenim çocukla otursun düzeni bozulmasın diye oturdukları evi arabayı yüklü bi miktarda para bırakarak evden çıktı.
Biliyomusun nerdeyse 1 sene pişman olurda döner diye bekledi. Ama olmadı yengemiz gezdi tozdu. Kuzenimde yavaş yavaş iyileşti. Sonra sonra insan olduğumu anladım meğer beni ne kadar çok horlamış diye söylenmeye başladı. Yengede iki seneyi biraz geçince barışmak istedi. Çocuk istiyor sinemaya beraber gidelim , toplantılarına beraber gidelim, tatile beraber gidelim derken derken açıldı. Ama kuzenim reddetti. Şimdi kuzenim başak birisiyle evli.
İnşallah sizin hikayeniz böyle bitmez. Hakkınızda hayırlısı. Sizi çok samimi buldum. Bundan sonra çoook mutlu olursunuz umarım
Beni yanlış anlamayın tüm annelerden de özür dileyerek sürekli annem anneme benzedim annem gibi davrandım diyorsun ya bana şu sözü hatırlattın sanırım yazamadan edemeyeceğim anasına bak kızını alyengeniz aynı benmiş, bende çok öküz altında buzağa aradım, annemle oturur eşimi çekiştirirdik hiçbirşey yapmamasına rağmen : (
ayrı kaldığımız bu dönemde benim hayatımda kimse olmadı onunda hayatında kimse olmamıştır diye düşünüyorum. şuanda fikri nedir benimle ilgili ne düşünüyor hiçbir fikrim yok. yavaş adımlarla yaklaşacağım eşime umarım iyi sonuçlanır.
Ne kadar uçlarda yaşıyorsunuz. Benim aklım almıyor tamamiyle bitirdiğin tahammül edemediğin aceleyle hırsla ezerek hayatından çıkardığın birine şimdi de aşk dolu duygular hissetmen.ruhsal olarak iyi bir dönemde olmayabilir yine ani kararlarla duygu yoğunluğuyla davranıyor olabilirsin.benim sana önerim eşinden önce bi terapistle görüş kendinle duygularınşa yüzleş emin olmadan adımlar atmamançektirdiklerimden dolayı bana karşı tepkili olabilir, o yüzden biraz ağırdan almam gerekiyor. aslında içimden geçen ona sımsıkı sarılıp söyleyebildiğim en güzel sözleri söylemek ve bir dahada asla bırakmamak.
kardeşim yok malesef, olsaydı belki onlarda annemin etkisinde kalırdı yada bana söz geçiremezlerdi.
birkaç gün evvel cesaretimi toplayıp bir arkadaşını aradım, eşimi biriyle gördüm dedim oda yanlış görmüşsündür bildiğim kadarıyla kimse yok dedi, biraz rahatladım tabi.
'Dilerseniz yazmam bie dahaböyle düşünmenize üzüldüm. derdim gerçekten çok büyük en azından benim için öyle. yardım bulmak için buraya yazdım başka hiçbir amacım yoktu.
dilerseniz yazmam bir daha : (
sizin geliriniz var mıydı o zamanlarKızlar merhaba.
Derdim çok büyük ve dışardan birilerinin tavsiyesine çok ihtiyacım var.
6 yaşında bir oğlum var ve bundan 2 yıl kadar önce eşimden boşandım. Boşanmayı ben istedim. O kadar cok istedimki boşanmayı önüme dağlar çıksa onlarıda yıkar geçer yinede o evde durmazdım.
Ufak tartışmalarımız oluyordu ama o akşamki çok kötüydü.
Evden gitmesini istedim ama o gitmeyince o zaman ben gidiyorum dedim. Ailemi aradım, onlar gelene kadarda oğlumun ve kendimin birkaç esyamızı toplayıp valize koydum. Bu arada eşim sürekli, lütfen konuşalım yapma etme deyip duruyordu. Ama o evde kalamazdım, kalmaya zerre kadar tahamülüm yoktu. Tahamülüm kalmamıştı. Ailem gelincede onlara tek laf ettirmeden, oğlumuda aldım ve gittik. Annemin evine döndüm. İçimde hiç üzüntü yoktu ve daha öncede birkaç defa boşanmayı düşündüğüm için kararımı vermiştim boşanacaktım. Şimdi o günleri düşündüğümde annemin beni olumsuz yönlendirdiğini fark ediyorum. Bana hiç yapma kızım demedi. Kızım sen gel dedi biz sanada torunumuzada bakarız dedi. O ilk günler okadar rahattımki sanki omuzlarımdan büyük bir yük kalkmıştı. Bir ay sonrada eşyalarımın tamamını aldım. Sonra eşimin karşısına geçip onu sevmediğimi, hiç saygımın kalmadığını, annemin evinde çok ama çok mutlu olduğumu ve boşanmak istediğimi söyledim. Karşımda güçlü durmaya çalışıyordu ama biliyorum içi paramparça olmuştu. Biliyorum çünkü çok duygusal bir insandır. Sonra kalktım konuşmamız bu kadar diyip evden çıktım. Hiç sesini çıkarmadı çıkaramazdı çünkü çok kararlıydım. Ertesi gün bütün sosyal mecralarda eşimi engelledim. Hiçbirinde beni göremiyordu artık. 3 ay önce işten çıkarılmıştı, sürekli iş arıyordu. İnşaat mühendisiydi ama iş bulamıyordu. Oğlumu hergün okuldan alıyor parkta oynatıyor annemlere bırakıyordu. Bundan dolayı oğlum sürekli babasını soruyordu. Asla göstermemezlik etmedim oğlumu eşime. Bu kadar baba diyeceğini hiç düşünmemiştim, oğlum sürekli babayı sayıklıyordu. Oğluma babayla anlaşamadığımızı ama onu ikimizinde çok sevdiğini söylüyordum ama anlamıyordu daha 3,5-4 yaşındaydı. Şu anda 6 yaşında ve hala babacı benim oğlum.
Sunuda belirteyim eşim asla aldatmadı beni, elini bir kere bile kaldırmadı, sigara kullanmaz, alkolü yoktur. işinden dolayı çok geç geldiği olurdu. Bazen banyo yapmadan yatardı, ayaklarını bile yıkamazdı... son zamanlarda herseyi batar olmuştu, bazen telefonda oyun oynardı ve bu beni çıldırtırdı... o telefonu camdan fırlatasım gelirdi. O evde ne yemek yapıyordum ne de ütü, hiçbirşey içimden gelmiyordu.
4 yıl çalıştığı son firmada maaşını hep geç alırdı hatta 3 ay maaş almadığı oldu ve benim kartlarım sonuna kadar doluydu. Maaşını yalvar yakar, yarım yamalak alır kredi kartlarımızı öderdi. Sonra işten çıkardılar, tazminatını bile zor ödediler. Kalan maaşlarını ödeyemediler, iflas ettiler. Ailelerimiz bize destek olamazlardı emeklilerdi ve bütçeleri belliydi. Buda evi terk etmemde ayrı bir etkendi. Anlayışım, sabrım, tahamülüm, sevgim, hersey tükenmişti. Para önemli değildi ama önemliydi işte. Bütün olanaklarımızı oğlumuza aktarırdık. Ve tüm bunlar beni çok bunalttı ve boşanmamda etkili oldu. Şunu belirtmeliyim boşanma esnasında beni hiç zorlamadı (ben onu çok zorladım).
Ailem ilk başta bana ve oğluma karşı çok iyiydiler fakat boşanana kadar sürekli beni destekleyen annem ve babam boşanmadan sonra bambaşka oldular. Düzenleri bozulduğu için banada oğlumada kızgınlar. Ve ailemle çok problem yaşamaya başladık. Oğlumla oturup bir kez oyun oynamadılar. Oğlumla hiç ilgilenmediler. Onlarında elinde telefon sürekli sosyal sitelerdeler ya da televizyon izliyorlar.
Kimseyle beraber olmadım. Eşim ne yaptı ne yapıyor bilmiyorum. Belki de hayatında birileri vardır.
Dostlar ben pişmanım. Bu pişmanlık okadar ağırki inanın taşıyamıyorum. Pişmanlık beni öldürüyor. Fakat kapıları okadar sert kapattımki eşime nasıl döneceğimi bilmiyorum. Oğlum gece gündüz baba diyor ve hep onu aramak istiyor, konuşmak istiyor. Görüştüklerinde de babasını bırakmak istemiyor, ağlıyor. Onun daha fazla üzülmesini istemiyorum.
Çevremde boşanıp tekrar aynı kişiyle evlenen örnekler var ama onlar benim gibi giderken yakıp yıkmadılar. Ben çok kötü davrandım : (
Ne olur bana yol gösterin. Soracagınız sorular varsa onları da memnuniyetle cevaplarım yeter ki yardımcı olun fikir verin.
Ne kadar uçlarda yaşıyorsunuz. Benim aklım almıyor tamamiyle bitirdiğin tahammül edemediğin aceleyle hırsla ezerek hayatından çıkardığın birine şimdi de aşk dolu duygular hissetmen.ruhsal olarak iyi bir dönemde olmayabilir yine ani kararlarla duygu yoğunluğuyla davranıyor olabilirsin.benim sana önerim eşinden önce bi terapistle görüş kendinle duygularınşa yüzleş emin olmadan adımlar atmaman
Bir çok düşüncenize katılmakla birlikte, biraz acımasızca olmuş sanki...sizden alıntı yapıp,nezdinizde hala umarım eşiniz sizinle barışmaz demiş olmamıza takılan pembe gözlüklü üyelere cevap niteliğinde yazmak isterim...
konu sahibine eski eşi de narsist oldugunu söyleyip tedavi teklif etmiş konu sahibi reddetmiş.
ben de söylüyorum narsisistik bir bozukluk var o nedenle eğer bunun üzerine gitmezse hiç kimseyle mutlu olamaz. konu sahibi bununla ilgili hiçbir açıklama yapmadı. Evet tedavi olmalıyım, psikolojik yardım almalıyım asla demedi. Onun yerine bayram sonrası süslenip karşısına çıkarım diyor.Pişman değil yalnızca ulen beni başkası çekmez elimdeki iyiydi yine benim diyor.
zaten eğer okuduysanız başka adamlarla da görüşmüş boşandıktan sonra. fakat cocuklu ve de boşanmış olduklarını öğrenen erkekler kendisinden uzaklaşmış.eğer birisini bulmuş olsaydı eski eşini istemeyecekti.Burası kilit nokta, anlayabilene tabi.
o adamcağız zaten harap olmuş ayrılık sırasında. nedense bazı yorumcular ısrarla eski eşi ve de psikolojisini düşünmek istemiyorlar onunla empati kurmak istemiyorlar. bu çok sığ bir bakış açısıdır, bencilliktir.milletçe bazen aşırı duygusal ve tek taraflı bakıyoruz, birisi pişmanım dediyse tamamdır o olay.hayır öyle değil işte o geçmiş sayfalarda ben de dahil uzun uzun açıkladı arkadaşlar...
ben beyefendiyle çok rahat empati kurabiliyorum.dikkat ettiyseniz adamın arkadaşı bile diyor, seni kabul edeceğini düşünmüyorum uzun süre toparlanamadı diyor.düşünün erkekler duygularını pek belli etmediği halde.. Bu adamın suçu ne ya?Çocuk falan demeyin , ilk başta annesi çocugunu düşünmüyor zaten.
şöyle bir şey söylemek istiyorum sırf yeri geldiği için;
eski nişanlım olacak yaratıktan " inşallah istanbul'da büyük bir deprem olur da enkaz altında kalırsın" gibi bir laf duymuş bir insanım ben.üstelik hiçbir suçum yokken. üstelik bu cok küçük bir kısmı yaşadıklarımdan ufak bir kesit.eski konularımda da bazı yaptıklarını paylaşmıştım zaten neyse.
şimdi bu yaratık bir foruma konu açsa "şöyle pişmanım, böyle suç benim ah ben çok yakıp yıktım da jasseyi en zor zamanında şerefsizce terkettim tüm köprüleri adice yıktım şimdi umduğum gibi olmadım ona dönmek istiyorum" tadında laflar yazsa ve de milletin ona, "ay canım onun hiç mi suçu yoktu sanki, herkes hata yapar o çok mu mükemmelmiş vah vah.. ay canım dualarımdasın inşallah barışırsınız ay senin de canına tak etmese yapmazdın bunları ....." yazdığını görsem hırsımdan kendimi tekmelerim, o kadar çok kızarım ki o insanların düşüncesizliğine...BENİM SUÇUM NE? diye sorarım. hayır yani adama ettikleri dua resmen benim bedduam oluyor? soruyorum;
- senelerce en narsistik duygularını, şımarıklıklarını benim ve ailemin üzerinde tatmin etmiş, türlü terbiyesizliklerle beni ve ilişkimizi dağıtmış insanın yaptıkları ne hakla yanına kalsın ki?
- benim mutlu olmaya hakkım yok mu? bu insan benim cezam mı ölene kadar onun işkencelerine katlanayım?
-pişmanım, geri istiyorum diyen herkesin istediği şey olacak mı?
bunların yerine konu sahibinin eşini getirin.. ya da kendinizi getirin??
Ben zamanında o narsist yaratığın" aynı böyle pişmanım, tüm suç benim senin bi suçun yoktu " diye ağlamasına, anasının beni arayıp << aman da oğluşum çok pişman ne olur bir kere daha deneyin perişan oldu evlatçığım >>demesine 2 kez kanarak tamam demiş bir saftiriğim bu arada.
e GÜNÜMÜ GÖRDÜM tabii ki sonunda, beyefendi en sonunda kendisine sömürebileceği yeni bir kurban bulduğu için 6 yılımızı bir kalemde çöpe atmış olarak hayatına devam ediyor o hanımla.
Yapmayın yahu Allah aşkına..
Yine başka bir örnek vereyimi hala biz anlamadık diyenlere.Karısını ölesiye dövmekten hapse düşen adam pişman oldum herkes hata yapar ulan dese kadının ona dönmesini telkin edecek üyeler var demek kk da.
Allah aşkına bazılarınızı gerçekten anlayamıyorum..
Umarım eski eş yapılanları unutmayıp başına geleceklerden kendisini kurtarır ve asla affetmez sizi. Yeniden aynı şeyleri yaşamak adamın ömründen ömür götürmekten başka bir şeye yaramayacak çünkü.
Valla Allah razi olsun ya, gerçekten yaşayan bilir bu dediklerinizi. Biz de evlilik için biriyle gorustuk, bir kaç ayda hayat enerjimi sömürdü. Bu yasimda sacim beyazladi. Böyle insanlarla yasamayan bilmez ne demek istediğimizi. Hiç biseyden tatmin olmaz, kendi keyfi rahati neyse onu dusunur, duvara kıymet verir size kıymet vermez. Nefsi ağır basınca canım cicim der, sonra 2 dk icinde etmediği hakaret kalmaz. Ailene sulalene namusuna hayatına demedigini bırakmaz.sizden alıntı yapıp,nezdinizde hala umarım eşiniz sizinle barışmaz demiş olmamıza takılan pembe gözlüklü üyelere cevap niteliğinde yazmak isterim...
konu sahibine eski eşi de narsist oldugunu söyleyip tedavi teklif etmiş konu sahibi reddetmiş.
ben de söylüyorum narsisistik bir bozukluk var o nedenle eğer bunun üzerine gitmezse hiç kimseyle mutlu olamaz. konu sahibi bununla ilgili hiçbir açıklama yapmadı. Evet tedavi olmalıyım, psikolojik yardım almalıyım asla demedi. Onun yerine bayram sonrası süslenip karşısına çıkarım diyor.Pişman değil yalnızca ulen beni başkası çekmez elimdeki iyiydi yine benim diyor.
zaten eğer okuduysanız başka adamlarla da görüşmüş boşandıktan sonra. fakat cocuklu ve de boşanmış olduklarını öğrenen erkekler kendisinden uzaklaşmış.eğer birisini bulmuş olsaydı eski eşini istemeyecekti.Burası kilit nokta, anlayabilene tabi.
o adamcağız zaten harap olmuş ayrılık sırasında. nedense bazı yorumcular ısrarla eski eşi ve de psikolojisini düşünmek istemiyorlar onunla empati kurmak istemiyorlar. bu çok sığ bir bakış açısıdır, bencilliktir.milletçe bazen aşırı duygusal ve tek taraflı bakıyoruz, birisi pişmanım dediyse tamamdır o olay.hayır öyle değil işte o geçmiş sayfalarda ben de dahil uzun uzun açıkladı arkadaşlar...
ben beyefendiyle çok rahat empati kurabiliyorum.dikkat ettiyseniz adamın arkadaşı bile diyor, seni kabul edeceğini düşünmüyorum uzun süre toparlanamadı diyor.düşünün erkekler duygularını pek belli etmediği halde.. Bu adamın suçu ne ya?Çocuk falan demeyin , ilk başta annesi çocugunu düşünmüyor zaten.
şöyle bir şey söylemek istiyorum sırf yeri geldiği için;
eski nişanlım olacak yaratıktan " inşallah istanbul'da büyük bir deprem olur da enkaz altında kalırsın" gibi bir laf duymuş bir insanım ben.üstelik hiçbir suçum yokken. üstelik bu cok küçük bir kısmı yaşadıklarımdan ufak bir kesit.eski konularımda da bazı yaptıklarını paylaşmıştım zaten neyse.
şimdi bu yaratık bir foruma konu açsa "şöyle pişmanım, böyle suç benim ah ben çok yakıp yıktım da jasseyi en zor zamanında şerefsizce terkettim tüm köprüleri adice yıktım şimdi umduğum gibi olmadım ona dönmek istiyorum" tadında laflar yazsa ve de milletin ona, "ay canım onun hiç mi suçu yoktu sanki, herkes hata yapar o çok mu mükemmelmiş vah vah.. ay canım dualarımdasın inşallah barışırsınız ay senin de canına tak etmese yapmazdın bunları ....." yazdığını görsem hırsımdan kendimi tekmelerim, o kadar çok kızarım ki o insanların düşüncesizliğine...BENİM SUÇUM NE? diye sorarım. hayır yani adama ettikleri dua resmen benim bedduam oluyor? soruyorum;
- senelerce en narsistik duygularını, şımarıklıklarını benim ve ailemin üzerinde tatmin etmiş, türlü terbiyesizliklerle beni ve ilişkimizi dağıtmış insanın yaptıkları ne hakla yanına kalsın ki?
- benim mutlu olmaya hakkım yok mu? bu insan benim cezam mı ölene kadar onun işkencelerine katlanayım?
-pişmanım, geri istiyorum diyen herkesin istediği şey olacak mı?
bunların yerine konu sahibinin eşini getirin.. ya da kendinizi getirin??
Ben zamanında o narsist yaratığın" aynı böyle pişmanım, tüm suç benim senin bi suçun yoktu " diye ağlamasına, anasının beni arayıp << aman da oğluşum çok pişman ne olur bir kere daha deneyin perişan oldu evlatçığım >>demesine 2 kez kanarak tamam demiş bir saftiriğim bu arada.
e GÜNÜMÜ GÖRDÜM tabii ki sonunda, beyefendi en sonunda kendisine sömürebileceği yeni bir kurban bulduğu için 6 yılımızı bir kalemde çöpe atmış olarak hayatına devam ediyor o hanımla.
Yapmayın yahu Allah aşkına..
Yine başka bir örnek vereyimi hala biz anlamadık diyenlere.Karısını ölesiye dövmekten hapse düşen adam pişman oldum herkes hata yapar ulan dese kadının ona dönmesini telkin edecek üyeler var demek kk da.
Allah aşkına bazılarınızı gerçekten anlayamıyorum..
Umarım eski eş yapılanları unutmayıp başına geleceklerden kendisini kurtarır ve asla affetmez sizi. Yeniden aynı şeyleri yaşamak adamın ömründen ömür götürmekten başka bir şeye yaramayacak çünkü.
Ne kadar uçlarda yaşıyorsunuz. Benim aklım almıyor tamamiyle bitirdiğin tahammül edemediğin aceleyle hırsla ezerek hayatından çıkardığın birine şimdi de aşk dolu duygular hissetmen.ruhsal olarak iyi bir dönemde olmayabilir yine ani kararlarla duygu yoğunluğuyla davranıyor olabilirsin.benim sana önerim eşinden önce bi terapistle görüş kendinle duygularınşa yüzleş emin olmadan adımlar atmaman
Ezgi bu adamı nasıl kandırırım diye bizlerden yardım istiyor pişman olduğu için bunu da bizimle paylaşmak için değil.eğer barışmak istemeyip vicdan yapıp ben bu adama çok haksızlık yaptım vicdan azabı çekiyorum dese ve tekrar hayatına girmek istemiyor olsa samimiyetine güvenebilirdim.ama işin içinde yine çıkar var gibi geliyor beni affetsin bağışlasın yeniden o konforu sağlasın diye ben suçluyum diyor.gözden kaçan bir nokta daha var yine kendine bir suçlu bulmuş anne.bir zamanlar eş kötüydü şimdi anne
sizin geliriniz var mıydı o zamanlar
bir de eşinize karşı içinizde sevgi bitmediği için mi yoksa annenizle mutlu olmadığınız için mi dönmek istiyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?