- 12 Ocak 2012
- 2.946
- 5.312
- 358
- Konu Sahibi maviliezgi
-
Tabi vardı. Çalışıyordum.
Oğlumun yılsonu gösterisinde onu gördüğümde çok heyecanlandım, bilirsiniz o duyguyu kızlar, sevgi bitmediği için istiyorum.
Kiz ezgi de hadi artikbi adim at catladikiyice yaa bak insanlar saufalarca sey yaadilar herkes cok ilgilendi bu konuyla
Sende nasil bi adim atsam diye dusunup bisey yap artik
Bi telefon etmek olur mesaj atmak olur hazir adam sehir disindayken biraz akli kurcalansin dusunsun
Zaten cok beklemisin iki yil..illa adami kaptiracan mi
Eee super bak arayi cok acma biseyi bahane et yine ara bayrama gelecek mi senin icin uygun olursa cocukla birlikte biseyler yapsak filan desen..Babalar günü diye dün oğluşla aradık babamızı. azcik sohbet ettik nasıl oralarda rahatmısın dikkatli olun dedim sağol ederim dedi. öyle 30-40 saniye havadan sudan konuştuk sonra oğluşla konuştular. çok uzun zamandan sonra kurduğumuz en uzun dialoglardan biriydi.
bende takipteyim bu konuyuTabi vardı. Çalışıyordum.
Oğlumun yılsonu gösterisinde onu gördüğümde çok heyecanlandım, bilirsiniz o duyguyu kızlar, sevgi bitmediği için istiyorum.
Bazı yorumlar çok acımasız... Ezgi konuyu değişik açıp 2 yıl önce eşimden boşandım, sebep para konusunda sorumsuzluğu, arkadaşları ile zaman geçirip benimle ilgilenmemesi falan, ama şimdi oğlum babasız büyümesin diye onunla barışmak istiyorum yazsa, eminim bir çok insan sorumsuz, ilgisiz kocayı ne yapacaksın der, barışmamasını tembihlerdi. Böylelikle, Ezgi boşanmasının eşinin hatası olduğunu düşünür, kendini haklı bulmaya devam ederdi.
Oysa ki, kadın açık yürekle yanlışlarını itiraf etmiş. Narsist biri egosunun böyle zedelenmesini, bu kadar insan tarafından taşlanmayı kabul edemez, çoktan konuyu kapatırdı. Vicdan azabı cezaların en ağırıdır ve Ezgi şu an bunu yaşıyor. Tamam, psikolojik destek alması şart. Belki de, etraflıca düşündüğü zaman istediğinin barışmak değil, affedilmek olduğunu anlayacakdır. Belki suçluluk duygusu ile barışırsa hatalarını tamir edeceğini, günahını ödeyeceğini düşünüyordur.
Evet, eğer herşey anlattığı gibiyse, Ezgi eski eşinin hakkına girmiş, hem de çok. Bu yüzden içtenlikle özür dilemesi, aff beklemesi şart. Zaten kendisi de ilk önce barışma konusu açmayacakmış, onu kırdığı için özür dileyecekmiş. Gerisi karşı tarafa kalmış. Eski eşi onu buradakı herkesden daha iyi tanıyor, gerçek değişimin olup olmamasına karar verebilecek olgunluktadır. Yazdığı kadar efendi bir insansa, barışmasa bile, çocuğunun annesi diye affeder, şahsi fikrim böyle. İnşallah affetmez gibi yorum yapanları anlayamıyorum. İnsan bir günah işlediği zaman özür dileyip affedilmek varken, ömür boyu bu günahın altında ezilmesi mi lazım yani.
Eee super bak arayi cok acma biseyi bahane et yine ara bayrama gelecek mi senin icin uygun olursa cocukla birlikte biseyler yapsak filan desen..
bende takipteyim bu konuyu
peki sizce eşinizde de var mı bişeyler? nasıl size karşı
bide hadi birleşmeye karar verdiniz ailesi falan etkiler karşı çıkar mı (Allah korusun)
Kastettiğim aynen anladığındı,kumral güzeli gibi bir kaç konu daha gider en fazla,işin garibi,müge hatun izi var yazılarında...Hayırlısı bakalım.'Dilerseniz yazmam bie daha' mesajından sonra konu takibi iptal benim açımdan. Anlayan anladı.
Mugehatun a nolmus ki?Kastettiğim aynen anladığındı,kumral güzeli gibi bir kaç konu daha gider en fazla,işin garibi,müge hatun izi var yazılarında...Hayırlısı bakalım.
Ah jasse ah yorma şu güzel parmaklarını, seni ben anlarım ya da ezgi gibi biriyle daha önce tanışmış anlar; ama diğerlerinin anlaması çok zor. Aynı dediğin şekilde pişmanlıktan değil de kurban bulamamaktan dönüyorlar, sonra istedikleri şartlara ulaşınca tekrar enkaz halinde bırakıyorlar. Ezginin pişman olmadığına kanaat getirdim ben de iyice son yazılanları okuyunca. Haksız olduğunu düşünse psikolağa gider dedin, üstüne psikoloğa gitmeye karar verdim yazmış. Derdi bizi pişmanlığına ikna etmek, kocasını tekrar nasıl elde eder yol-yöntem bulmak için bizim fikirlerimize ihtiyacı var çünkü. Cidden pişman değil, iyi rol kesiyor ama hakkını yemeyeyim. Burda o dua edenler için inşallah ezgi karakterinde biriyle evlenirsiniz desek, ooo beddualar başladı derler. Madem bu beddua oluyor, sen niçin adama beddua ediyorsun desek, kime göre beddua Allah bilir dua mı beddua mı derler. Sen böyle çelişkili kafadalara ne anlatabilirsin ki? Karşılarına ezgi gibi biri çıkmadıkça anlamazlar maalesef. Ayrıca ezgi pişman olduğu için değil kadın olduğu için savunuyorlar, empati yapıyorlar kocamla boşansam rahat edemesem vs. tarzı. Adamla empati kurabilseler şu anda ezgiyi taşlarlardı, benim konuyu her açtığımda içim sızlıyor Allah da biliyor ya, inşallah adam en hasarsız şekilde atlatır bütün bu saçmalığı.sizden alıntı yapıp,nezdinizde hala umarım eşiniz sizinle barışmaz demiş olmamıza takılan pembe gözlüklü üyelere cevap niteliğinde yazmak isterim...
konu sahibine eski eşi de narsist oldugunu söyleyip tedavi teklif etmiş konu sahibi reddetmiş.
ben de söylüyorum narsisistik bir bozukluk var o nedenle eğer bunun üzerine gitmezse hiç kimseyle mutlu olamaz. konu sahibi bununla ilgili hiçbir açıklama yapmadı. Evet tedavi olmalıyım, psikolojik yardım almalıyım asla demedi. Onun yerine bayram sonrası süslenip karşısına çıkarım diyor.Pişman değil yalnızca ulen beni başkası çekmez elimdeki iyiydi yine benim diyor.
zaten eğer okuduysanız başka adamlarla da görüşmüş boşandıktan sonra. fakat cocuklu ve de boşanmış olduklarını öğrenen erkekler kendisinden uzaklaşmış.eğer birisini bulmuş olsaydı eski eşini istemeyecekti.Burası kilit nokta, anlayabilene tabi.
o adamcağız zaten harap olmuş ayrılık sırasında. nedense bazı yorumcular ısrarla eski eşi ve de psikolojisini düşünmek istemiyorlar onunla empati kurmak istemiyorlar. bu çok sığ bir bakış açısıdır, bencilliktir.milletçe bazen aşırı duygusal ve tek taraflı bakıyoruz, birisi pişmanım dediyse tamamdır o olay.hayır öyle değil işte o geçmiş sayfalarda ben de dahil uzun uzun açıkladı arkadaşlar...
ben beyefendiyle çok rahat empati kurabiliyorum.dikkat ettiyseniz adamın arkadaşı bile diyor, seni kabul edeceğini düşünmüyorum uzun süre toparlanamadı diyor.düşünün erkekler duygularını pek belli etmediği halde.. Bu adamın suçu ne ya?Çocuk falan demeyin , ilk başta annesi çocugunu düşünmüyor zaten.
şöyle bir şey söylemek istiyorum sırf yeri geldiği için;
eski nişanlım olacak yaratıktan " inşallah istanbul'da büyük bir deprem olur da enkaz altında kalırsın" gibi bir laf duymuş bir insanım ben.üstelik hiçbir suçum yokken. üstelik bu cok küçük bir kısmı yaşadıklarımdan ufak bir kesit.eski konularımda da bazı yaptıklarını paylaşmıştım zaten neyse.
şimdi bu yaratık bir foruma konu açsa "şöyle pişmanım, böyle suç benim ah ben çok yakıp yıktım da jasseyi en zor zamanında şerefsizce terkettim tüm köprüleri adice yıktım şimdi umduğum gibi olmadım ona dönmek istiyorum" tadında laflar yazsa ve de milletin ona, "ay canım onun hiç mi suçu yoktu sanki, herkes hata yapar o çok mu mükemmelmiş vah vah.. ay canım dualarımdasın inşallah barışırsınız ay senin de canına tak etmese yapmazdın bunları ....." yazdığını görsem hırsımdan kendimi tekmelerim, o kadar çok kızarım ki o insanların düşüncesizliğine...BENİM SUÇUM NE? diye sorarım. hayır yani adama ettikleri dua resmen benim bedduam oluyor? soruyorum;
- senelerce en narsistik duygularını, şımarıklıklarını benim ve ailemin üzerinde tatmin etmiş, türlü terbiyesizliklerle beni ve ilişkimizi dağıtmış insanın yaptıkları ne hakla yanına kalsın ki?
- benim mutlu olmaya hakkım yok mu? bu insan benim cezam mı ölene kadar onun işkencelerine katlanayım?
-pişmanım, geri istiyorum diyen herkesin istediği şey olacak mı?
bunların yerine konu sahibinin eşini getirin.. ya da kendinizi getirin??
Ben zamanında o narsist yaratığın" aynı böyle pişmanım, tüm suç benim senin bi suçun yoktu " diye ağlamasına, anasının beni arayıp << aman da oğluşum çok pişman ne olur bir kere daha deneyin perişan oldu evlatçığım >>demesine 2 kez kanarak tamam demiş bir saftiriğim bu arada.
e GÜNÜMÜ GÖRDÜM tabii ki sonunda, beyefendi en sonunda kendisine sömürebileceği yeni bir kurban bulduğu için 6 yılımızı bir kalemde çöpe atmış olarak hayatına devam ediyor o hanımla.
Yapmayın yahu Allah aşkına..
Yine başka bir örnek vereyimi hala biz anlamadık diyenlere.Karısını ölesiye dövmekten hapse düşen adam pişman oldum herkes hata yapar ulan dese kadının ona dönmesini telkin edecek üyeler var demek kk da.
Allah aşkına bazılarınızı gerçekten anlayamıyorum..
Umarım eski eş yapılanları unutmayıp başına geleceklerden kendisini kurtarır ve asla affetmez sizi. Yeniden aynı şeyleri yaşamak adamın ömründen ömür götürmekten başka bir şeye yaramayacak çünkü.
Arkadaşlar tutarsızlıklarını bulmuşlar ciddi anlamda,fake dendi,o da üyelik iptali yaptırdı bildiğim kadarıyla tulipacığım...Mugehatun a nolmus ki?
Ben anlamadim valla bana da söylesene.Hic değilse özel mesajla.
Jasseye ve sana sonuna kadar katılıyorum,eğer bu kişi gerçek olsa bile ki kuşkuluyum,çikolatalı pasta bulamadım,eh kuru ekmek yiyeceğime şu gecen günki keki yiyeyim bari tarzı var.Savunanlar da evet,gerçek anlamda empati yapıyor bence.Bir kadının bu durumda ikinci bir şansı olabilir mi,onu test edecekler kendilerince.Yaralar,yaralananlar önemli değil.Bazen tren kaçar,ne kadar hayıflansan da durup beklemez,sonucuna katlanırsın...Ah jasse ah yorma şu güzel parmaklarını, seni ben anlarım ya da ezgi gibi biriyle daha önce tanışmış anlar; ama diğerlerinin anlaması çok zor. Aynı dediğin şekilde pişmanlıktan değil de kurban bulamamaktan dönüyorlar, sonra istedikleri şartlara ulaşınca tekrar enkaz halinde bırakıyorlar. Ezginin pişman olmadığına kanaat getirdim ben de iyice son yazılanları okuyunca. Haksız olduğunu düşünse psikolağa gider dedin, üstüne psikoloğa gitmeye karar verdim yazmış. Derdi bizi pişmanlığına ikna etmek, kocasını tekrar nasıl elde eder yol-yöntem bulmak için bizim fikirlerimize ihtiyacı var çünkü. Cidden pişman değil, iyi rol kesiyor ama hakkını yemeyeyim. Burda o dua edenler için inşallah ezgi karakterinde biriyle evlenirsiniz desek, ooo beddualar başladı derler. Madem bu beddua oluyor, sen niçin adama beddua ediyorsun desek, kime göre beddua Allah bilir dua mı beddua mı derler. Sen böyle çelişkili kafadalara ne anlatabilirsin ki? Karşılarına ezgi gibi biri çıkmadıkça anlamazlar maalesef. Ayrıca ezgi pişman olduğu için değil kadın olduğu için savunuyorlar, empati yapıyorlar kocamla boşansam rahat edemesem vs. tarzı. Adamla empati kurabilseler şu anda ezgiyi taşlarlardı, benim konuyu her açtığımda içim sızlıyor Allah da biliyor ya, inşallah adam en hasarsız şekilde atlatır bütün bu saçmalığı.
Hay agzina saglik arkadasim. Ezgi konuyu duygusallikla mi kendini ikna etmek icin mi bilmem tamamen sucu ustlenerek acti. Oysa satir aralarinda da olsa biz esinin de hatalarini gorebiliyoruz misal is aramak varken cocuklu adamin evde yatip telefonla oyun oynamasi. O zaman ezgiyi esinin bu hatalari yada yasanan sorunlar sevgisini bitirecek kadar etkilemis.Bazı yorumlar çok acımasız... Ezgi konuyu değişik açıp 2 yıl önce eşimden boşandım, sebep para konusunda sorumsuzluğu, arkadaşları ile zaman geçirip benimle ilgilenmemesi falan, ama şimdi oğlum babasız büyümesin diye onunla barışmak istiyorum yazsa, eminim bir çok insan sorumsuz, ilgisiz kocayı ne yapacaksın der, barışmamasını tembihlerdi. Böylelikle, Ezgi boşanmasının eşinin hatası olduğunu düşünür, kendini haklı bulmaya devam ederdi.
Oysa ki, kadın açık yürekle yanlışlarını itiraf etmiş. Narsist biri egosunun böyle zedelenmesini, bu kadar insan tarafından taşlanmayı kabul edemez, çoktan konuyu kapatırdı. Vicdan azabı cezaların en ağırıdır ve Ezgi şu an bunu yaşıyor. Tamam, psikolojik destek alması şart. Belki de, etraflıca düşündüğü zaman istediğinin barışmak değil, affedilmek olduğunu anlayacakdır. Belki suçluluk duygusu ile barışırsa hatalarını tamir edeceğini, günahını ödeyeceğini düşünüyordur.
Evet, eğer herşey anlattığı gibiyse, Ezgi eski eşinin hakkına girmiş, hem de çok. Bu yüzden içtenlikle özür dilemesi, aff beklemesi şart. Zaten kendisi de ilk önce barışma konusu açmayacakmış, onu kırdığı için özür dileyecekmiş. Gerisi karşı tarafa kalmış. Eski eşi onu buradakı herkesden daha iyi tanıyor, gerçek değişimin olup olmamasına karar verebilecek olgunluktadır. Yazdığı kadar efendi bir insansa, barışmasa bile, çocuğunun annesi diye affeder, şahsi fikrim böyle. İnşallah affetmez gibi yorum yapanları anlayamıyorum. İnsan bir günah işlediği zaman özür dileyip affedilmek varken, ömür boyu bu günahın altında ezilmesi mi lazım yani.
Niye ki test edelim basimiza boyle bir is gelmeden paranoyak miyiz biz bunlari dusunelim. Dahasi karar mercii kim? Kimi test ediyoruz?Jasseye ve sana sonuna kadar katılıyorum,eğer bu kişi gerçek olsa bile ki kuşkuluyum,çikolatalı pasta bulamadım,eh kuru ekmek yiyeceğime şu gecen günki keki yiyeyim bari tarzı var.Savunanlar da evet,gerçek anlamda empati yapıyor bence.Bir kadının bu durumda ikinci bir şansı olabilir mi,onu test edecekler kendilerince.Yaralar,yaralananlar önemli değil.Bazen tren kaçar,ne kadar hayıflansan da durup beklemez,sonucuna katlanırsın...
Bak hala ayni yorumlar var, anlayamayacaklar aynı şeyi yaşayana kadar. Ha bi de ekleyeyim madem napmış diyorsunuz, arkadaşlar bu tarz olaylar ruha aldatma kadar elem veriyor, psikolojik sıkıntılar yaratıyor. Hem aldatılmış hem de bu tarz birine denk gelmiş biri olarak diyorum bunu, biri beni tekme tokat dövse bu kadar canım yanmazdı. Madem öyle ne diyelim, bu olayı bu kadar savunan insanlara Allah denk getirsin, bizden de uzak tutsun bu tip insanları. Sonuçta ezgi napmış ki cnms siz yüce gönüllü insanlar olarak affediverirsiniz pişmanlığını görünce, biz gaddarız yapamıyoruz.Jasseye ve sana sonuna kadar katılıyorum,eğer bu kişi gerçek olsa bile ki kuşkuluyum,çikolatalı pasta bulamadım,eh kuru ekmek yiyeceğime şu gecen günki keki yiyeyim bari tarzı var.Savunanlar da evet,gerçek anlamda empati yapıyor bence.Bir kadının bu durumda ikinci bir şansı olabilir mi,onu test edecekler kendilerince.Yaralar,yaralananlar önemli değil.Bazen tren kaçar,ne kadar hayıflansan da durup beklemez,sonucuna katlanırsın...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?