Boşanma ve Pişmanlık

Babalar günü diye dün oğluşla aradık babamızı. azcik sohbet ettik nasıl oralarda rahatmısın dikkatli olun dedim sağol ederim dedi. öyle 30-40 saniye havadan sudan konuştuk sonra oğluşla konuştular. çok uzun zamandan sonra kurduğumuz en uzun dialoglardan biriydi.

Çektin gittin dinlemeden
Bana bir şey söylemeden
Yıllar sonra dönsen de boş

Son pişmanlık neye yarar
Her şeyin bedeli var
Olmadı yar

Son pişmanlık neye yarar
Her şeyin bedeli var
Buraya kadar

Firar eder aklım başımdan
Uçar gider
Ziyan olmuş yıllarım
Varsın olsun beter

diye bi şarkı vardı sanki
eski eşiniz size bunu söylerse şaşırmayın

Eee super bak arayi cok acma biseyi bahane et yine ara bayrama gelecek mi senin icin uygun olursa cocukla birlikte biseyler yapsak filan desen..

Tabi vardı. Çalışıyordum.
Oğlumun yılsonu gösterisinde onu gördüğümde çok heyecanlandım, bilirsiniz o duyguyu kızlar, sevgi bitmediği için istiyorum.
bende takipteyim bu konuyu
peki sizce eşinizde de var mı bişeyler? nasıl size karşı
bide hadi birleşmeye karar verdiniz ailesi falan etkiler karşı çıkar mı (Allah korusun)

Bazı yorumlar çok acımasız... Ezgi konuyu değişik açıp 2 yıl önce eşimden boşandım, sebep para konusunda sorumsuzluğu, arkadaşları ile zaman geçirip benimle ilgilenmemesi falan, ama şimdi oğlum babasız büyümesin diye onunla barışmak istiyorum yazsa, eminim bir çok insan sorumsuz, ilgisiz kocayı ne yapacaksın der, barışmamasını tembihlerdi. Böylelikle, Ezgi boşanmasının eşinin hatası olduğunu düşünür, kendini haklı bulmaya devam ederdi.

Oysa ki, kadın açık yürekle yanlışlarını itiraf etmiş. Narsist biri egosunun böyle zedelenmesini, bu kadar insan tarafından taşlanmayı kabul edemez, çoktan konuyu kapatırdı. Vicdan azabı cezaların en ağırıdır ve Ezgi şu an bunu yaşıyor. Tamam, psikolojik destek alması şart. Belki de, etraflıca düşündüğü zaman istediğinin barışmak değil, affedilmek olduğunu anlayacakdır. Belki suçluluk duygusu ile barışırsa hatalarını tamir edeceğini, günahını ödeyeceğini düşünüyordur.

Evet, eğer herşey anlattığı gibiyse, Ezgi eski eşinin hakkına girmiş, hem de çok. Bu yüzden içtenlikle özür dilemesi, aff beklemesi şart. Zaten kendisi de ilk önce barışma konusu açmayacakmış, onu kırdığı için özür dileyecekmiş. Gerisi karşı tarafa kalmış. Eski eşi onu buradakı herkesden daha iyi tanıyor, gerçek değişimin olup olmamasına karar verebilecek olgunluktadır. Yazdığı kadar efendi bir insansa, barışmasa bile, çocuğunun annesi diye affeder, şahsi fikrim böyle. İnşallah affetmez gibi yorum yapanları anlayamıyorum. İnsan bir günah işlediği zaman özür dileyip affedilmek varken, ömür boyu bu günahın altında ezilmesi mi lazım yani.

Benim su ana kadar okudugum bana gore en dogru yorum ve basindan beri de dusundugum iste bu.

bende takipteyim bu konuyu
peki sizce eşinizde de var mı bişeyler? nasıl size karşı
bide hadi birleşmeye karar verdiniz ailesi falan etkiler karşı çıkar mı (Allah korusun)

Bişeyler varmı yokmu bilemiyorum. sizce belli edermi bir şekilde?
Ailesinin tutumunu bilmiyorum : ( onlarıda zamanında reddettiğim için bana kırgın kızgın olabilirler, inşallah karşı çıkmazlar

'Dilerseniz yazmam bie daha ' mesajından sonra konu takibi iptal benim açımdan. Anlayan anladı.
Kastettiğim aynen anladığındı,kumral güzeli gibi bir kaç konu daha gider en fazla,işin garibi,müge hatun izi var yazılarında...Hayırlısı bakalım.

Kastettiğim aynen anladığındı,kumral güzeli gibi bir kaç konu daha gider en fazla,işin garibi,müge hatun izi var yazılarında...Hayırlısı bakalım.
Mugehatun a nolmus ki?
Ben anlamadim valla bana da söylesene.Hic değilse özel mesajla.

Ah jasse ah yorma şu güzel parmaklarını, seni ben anlarım ya da ezgi gibi biriyle daha önce tanışmış anlar; ama diğerlerinin anlaması çok zor. Aynı dediğin şekilde pişmanlıktan değil de kurban bulamamaktan dönüyorlar, sonra istedikleri şartlara ulaşınca tekrar enkaz halinde bırakıyorlar. Ezginin pişman olmadığına kanaat getirdim ben de iyice son yazılanları okuyunca. Haksız olduğunu düşünse psikolağa gider dedin, üstüne psikoloğa gitmeye karar verdim yazmış. Derdi bizi pişmanlığına ikna etmek, kocasını tekrar nasıl elde eder yol-yöntem bulmak için bizim fikirlerimize ihtiyacı var çünkü. Cidden pişman değil, iyi rol kesiyor ama hakkını yemeyeyim. Burda o dua edenler için inşallah ezgi karakterinde biriyle evlenirsiniz desek, ooo beddualar başladı derler. Madem bu beddua oluyor, sen niçin adama beddua ediyorsun desek, kime göre beddua Allah bilir dua mı beddua mı derler. Sen böyle çelişkili kafadalara ne anlatabilirsin ki? Karşılarına ezgi gibi biri çıkmadıkça anlamazlar maalesef. Ayrıca ezgi pişman olduğu için değil kadın olduğu için savunuyorlar, empati yapıyorlar kocamla boşansam rahat edemesem vs. tarzı. Adamla empati kurabilseler şu anda ezgiyi taşlarlardı, benim konuyu her açtığımda içim sızlıyor Allah da biliyor ya, inşallah adam en hasarsız şekilde atlatır bütün bu saçmalığı.

Jasseye ve sana sonuna kadar katılıyorum,eğer bu kişi gerçek olsa bile ki kuşkuluyum,çikolatalı pasta bulamadım,eh kuru ekmek yiyeceğime şu gecen günki keki yiyeyim bari tarzı var.Savunanlar da evet,gerçek anlamda empati yapıyor bence.Bir kadının bu durumda ikinci bir şansı olabilir mi,onu test edecekler kendilerince.Yaralar,yaralananlar önemli değil.Bazen tren kaçar,ne kadar hayıflansan da durup beklemez,sonucuna katlanırsın...

Hay agzina saglik arkadasim. Ezgi konuyu duygusallikla mi kendini ikna etmek icin mi bilmem tamamen sucu ustlenerek acti. Oysa satir aralarinda da olsa biz esinin de hatalarini gorebiliyoruz misal is aramak varken cocuklu adamin evde yatip telefonla oyun oynamasi. O zaman ezgiyi esinin bu hatalari yada yasanan sorunlar sevgisini bitirecek kadar etkilemis.

Yapilan bu kadar elestri karsisinda ben haksiz oldugumu bilsem de kendimi savunurdum ama su su konu beni cok etkilemisti, o da sunu sunu yapmisti derim. Ezginin hic boyle bi yorumunu gordun mu ben gormedim. O yuzden ben olumsuz elestrilere beddua edenlere de cok kizmiyorum acikcasi.

Hayir aldatan adamlar bile affediliyorken ezgi napmis ki? Aldatmamis, dovmemis, hakaret kufur yok, iftira yok, esine sevgisi bitmis ayrilmak istemis, sevgisinin bittigi adamin ozledim mesajina cevap vermemis, ayrilmayi dusundugu adamin annesinin telefonuna cevap vermemis, cocugu gorusturmeme gibi seyler yapmamis, gayet medenice bosanmis. Evet hatalari da olmus ama bu kadar korkunc.seyler.degil yahu dunyada ilk ask acisi ceken ezginin esi olmadigi gibi ilk terkedip geri donen de, ezgi degil. Insanlarin sevgisi bitemez mi? Bitip de aradan biraz zaman gecince pisman olamaz mi? Ozleyince dank edemez mi? Ozur dileme hakki var yahu bu kizin. Zaten ezgi zannettiginiz kadar korkunc biri olsa hala ufak tefek sohbet edecek kadar iletisimleri kalir miydi? Millet cocugunu bile aile biriyleriyle gorusturuyor eski esine, esinin yuzunu gormemek icin.

Simdi ezgi hakli esi de hatali demiyorum. Sadece olaya bi de bu yonuyle bakin diyorum. Ben ezginin esinin esinin yerinde olsam, esimin pisman olduguna ve tekrar bana bunlari yasatmayacagina emin olabilirsem cocugum icin e.birde seviyorsam bi sans verirdim gibi geliyor. Bu adamin karari artik.

Ben barismalarindan yanayim en.azindan hayirlisi olsun haklarinda diye dua ediyorum. Ortada bi cocuk var ve affedilmeyecek hatalar da yok. Ki oyle hatalar oldugunda bile affedilen bi suru insan var.

Niye ki test edelim basimiza boyle bir is gelmeden paranoyak miyiz biz bunlari dusunelim. Dahasi karar mercii kim? Kimi test ediyoruz?

Ya mumkunse konuya olumlu yorum yapanlari hedef almayin. Yok beddua etsek ezgi gibi esleri olsa vs. Bizi niye ikna etmeye calisiyorsunuz ki. Korkmayin bizim duamizla barismazlar hepsi nasip.

Son düzenleme:
Allah bile affetdikten sonra ben niye beddua edeyim , sırf çocuk için tekrar bir birlik denenir olmuyorsa ayrılır , belki psikoloğa gidip tedavi olacaktır , hastalığın farkındadır herkesin konumu yaşamışlığı farklılık gösterir , açık kapı bırakmaktan yanayım ki erkek şiddet uygulamamış ki uygulayanlar için bile evliliğini bozma diyenler oluyor

Bak hala ayni yorumlar var, anlayamayacaklar aynı şeyi yaşayana kadar. Ha bi de ekleyeyim madem napmış diyorsunuz, arkadaşlar bu tarz olaylar ruha aldatma kadar elem veriyor, psikolojik sıkıntılar yaratıyor. Hem aldatılmış hem de bu tarz birine denk gelmiş biri olarak diyorum bunu, biri beni tekme tokat dövse bu kadar canım yanmazdı. Madem öyle ne diyelim, bu olayı bu kadar savunan insanlara Allah denk getirsin, bizden de uzak tutsun bu tip insanları. Sonuçta ezgi napmış ki cnms siz yüce gönüllü insanlar olarak affediverirsiniz pişmanlığını görünce, biz gaddarız yapamıyoruz.

Alt komşumun kızı ekonomik nedenlerinden dolayı eşini boşadı.aslında tam ekonomik sorunda diyemeyi.kayınpeder kızdan altınlarını istemiş gelinde vermiş.daha sonra kp geri vermemiş hiç mi vermeyeceğim demiş bilemiyoeum bu eşler arasında gerginliklere sebep olmuş.kadın sürekli eşine çatmış kavga çıkartmış bir tane de kızları var.sürekli tartışma kavga derken ilişki yıpranmış yenilip yutulamayacak lflar havada uçuşmuş.kadında çalışıyordu en son kadın boşandı sanırım boşanırkende ağır laflar sözler ailelere söylenen hakaretler diz boyu.kadın babasının evine döndü kızıyla beraber.kadın çalışıyor anbe baba kıza bakıyor.iki yıl geçti kadın boşandığına pişman oldu kocanın peşinden koşmaya başladı.geri barışmak istedi.eski eşinin ailesi sıcak bakmıyor herkesin içinde rezil olduk bir iki altın için bu kadar rezillik çılartan kadını istemiyoruz demişler.eski eşte soğudum demiş çok yıprattık ilişkiyi nasıl onaracağız ki demiş.kadın yeni aklına gelmiş gibi kocamın suçu yoktu kp istedi ben verdim.vermediyse bile kocamın ne suçu vardı ki ben onu ezdim diyor.yine diyorum ikiniz içinde en hayırlısı neyse olsun.yalnız kocan kinci midir her şeyde ısıtıp ısıtıp suçlayıp önüne koyar mı o da ona yaptıklarının acısını çıkartmaya çalışır mı eğer öyle olursa her şey daha da kötüye gider

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…