Boşanma ve Pişmanlık

Eski eşimde barışmak istedi yollarıma çıktı akrabalarımı aradı aracılar koydu ama o kadar çok kötülük yaptı kı onun kafası dank ettıgı yerde benim artık tahammülüm kalmamıştı.ben boşanma davasını açmasam inan artarak devam edecekti işkence.anlamıyorum elindekinin kıymetini bilmek için kaybetmekmi gerekir?sizde eski eşimin psikolojisini gördüm konu ilgimi çekti.eşiniz affederse aynı hataları yapmayın lütfen

Yapmayacağıma emin olabilirsiniz. herşey güzel olur inşallah özelliklede baba delisi oğlum için

Bu forumdaki bayan mükemmel arkadaşlar hiç hata yapmıyor sanki, konu sahibi boşanmadan önce buraya konu açsaydı hemen boşan nidaları atarlardı, lütfen yapmayın tamam maviliezgi suçlu ama bu kadar yerin dibine sokmayın o da hatasının farkında zaten,
Maviliezgi bu saatten sonra yapacağın tek şey eşine çocuğunu kullanmadan kendini affettirmek ve daha sonra acele etmeden olayları akışına bırakmak, inşallah hayatında biri yoktur, bizim gördüğümüz gibi eski eşin de pişmanlığını görür ve seni affeder.
Takipteyim...

ben bir şey sormak istiyorum. eşinizin ailesiyle nasıldınız? evlilik zamanı? boşanma sürecinde ve onlar oğullarına nasıl davrandılar? seni ne kadar suçladılar sonrasında? ne bilim onun ailesi tarafından da durumu merak ettim

inanılmaz görgülü, sevgi dolu ve kültürlü bir ailesi var. nişanlıyken her ziyaretimde en azından bir küçük altın takardı annesi. varlıklı değiller, hatta eşimin dayısının borçlarını üstlendiler, maddi çok sıkıntı çektiler. evliliğimizdede birkere olsun beni üzmediler, onların ailesinden dolayı tek problem yaşamadık.
evi terkettikten sonra ve boşanma sürecinde beni çok aradı annesi, açmadım telefonları, mesaj attı cevap vermedim mesajlarına, ailemde onlarla görüşmedi, açmadılar telefonları. eşime nasıl davrandılar bilmiyorum beni nekadar suçladılar bilmiyorum...
kendimden eminmi değildim beni fikrimden vazgeçirirler diyemi bilmiyorum, asla görüşmedim onlarla ailemdende kimse görüşmedi. aramıza çin seddi ördüm : (

Gerçekten cok üzücü bir durum.. biranlk öfke nelere mal olmuş yazık olmuş bir yuva yıkılmuş..
Ailenizin bu konuda ilk tutumları cok yalnş olmuş resmen yangına körükle gitmişler.. bunun yerine sizi sakinleştirip kızım bak ortada bi cocuk var evliliğinde cok büyük bir proplem yok yuvanı yıkma dagıtma sabret dayan düzeltmeyue calısın diyecekleri yerde hemen.. biz size bakarız.. öle olmuyor işte
eşinizin su anda hayatında biri olup olmadını ögrenmeniz lazm ilk olarak biri varsa zaten hiç yanasmayn ama yoksa eger ufak adımlarla bir araya gelmeye calısın
oglunuz içinde cok üzüldüm o cocuk bunları hak etmiyormş oysa..
Su an ki pişmanlıgınızn ne kadar zor oldugunu tahmn edebiliyorm günden güne tüketir sizi allah yardmcınz olsun..

seni vazgeçirirler diye düşündün bence. gerçekten okudukça ne kadar hata yaptığını görüyoruz ve sende ne kadar hata yaptığını anlıyorsun ve anlamışsın. yazdıklarında o kdar güzel belirtmişsin ki içindeki pişmanlıkları , kayıpları. bu senin için bir dönüm noktası. sadece eşine karşı değil bence genel anlamda insanlara karşı yaklaşımın açısından. kesinlikle düzen ver kendine en azından eşinden helallik al.
herkes hata yapar. önemli olan senin farketmen. anlattıkça daha neler bulursun kendinde. silkelen ve yoluna bak. eşine de inandır kendini. en azından yavrunun annesi olarak güvensin sana. oğlunun annesi olarak farklı kalma aklında.
bence çok güzel bi dönüşüm yaşıyorsun umarım çok iyi olacak her şey.

Ailenın arkada durması cok guzel bıseydır. Ama sızın kı gercekten sızın ıcın uzucu olmus.
Annenız gercekten kötü ve sureklı huzursuzluk cıkarmaya calısan kadınlar gıbı.

birde ailem de hiç görüşmedi demişsiniz ya. çok tuhaf gerçekten. aileniz sizin boşanmanızı bekliyormuş sanki. bnm ailemde de boşanmalar oldu ve o süreçte dünürler görüştü, konuştu durumu değerlendirdiler ki sizinkide şiddet aldatma falan yok aileler konuşabilirmiş yani. hele bide ortada ortak bi torun var. gerçekten yargılamak için değil ama bu süreçte aileniz bence çok yanlış davranıp sizi bu şekilde yönlendirmişler.

Çok üzücü bir durum gerçekten eşiniz iyi biriymiş üstelik işte bi anlık sinir nelere mal oldu rabbim yardımcınız olsun,çocuğunuzla babası siz üçünğz hiç bir araya gelmedinizmi bu zamana kadar okul toplantısı alışveriş falan? Beraber bi iftar yemeği yeseniz

Bir insanın sizin çizdiğiniz eş profilindeki gibi kusursuz olması imkansızdır. Ufak da olsa eşinizin bir kaç kusurunu yazsanız belki daha anlaşılır olucaksınız. Bütün kabahat benim yazarak tüm eleştirileri, en ağırlarını bile uysalca kabul ediyorsunuz. Her halde kefaret ödediğinizi düşünüyorsunuzdur.

Sizin özünde iyi bir insan olduğunuzu düşünüyorum. Evlilikte yaptığınız hataları anlamışsınız en azından. Bazıları hiç bir zaman anlamaz, yıllar geçse de hep kendini haklı görür. İyice düşünmenizi ve eşinizin de gözardı etdiyiniz hatalarını yazmanızı tavsiye ederim. Madem çok sevmişsiniz, sizi ondan soğutacak bir şeyler olmuşdur aranızda. Eğer eşiniz tamamen kusursuzsa, o zaman sizin onu hiç bir zaman sevmediğiniz, kendinizi kandırdığınız sonucu çıkıyor.

Problem kişisel huylar, davranışlarsa bu saatden sonra onu değiştiremezsiniz, ya kendinizi değiştirip onu olduğu gibi kabul edeceksiniz, ya da yeniden evlenmek sevdasından vazgececeksiniz.

Gerçekten ailem yangına körükle gitti. ancak asosyal olmanında cezasını çektim diyebilirim. bir tane dostum olsaydı bana yapma etme iyi düşün diyen bu olaylar olmazdı : (

Ailenın arkada durması cok guzel bıseydır. Ama sızın kı gercekten sızın ıcın uzucu olmus.
Annenız gercekten kötü ve sureklı huzursuzluk cıkarmaya calısan kadınlar gıbı.

Aile işte atamazsın satamazsın. annem artık karışmıyor, ne yaparsan yap diyor. demiyor kızım konuş barış kocanla : (

Mavili ezgi nezaman pratiğe dokuceksin hadi ama bekliyoruz bir adım atmadinmi inan merak içindeyim..Hep beraber iftar yapın mesela:)

: ) iş nedeniyle şehir dışında, dönünce havadan sudan konuşmayı düşünüyorum. adımlarımı yavaş yavaş atacağım.

Geçen hafta yılsonu gösterisi vardı orda karşılaştık ama konuşup düzgün bir cümle kuramadım bile. onun haricinde hep uzak tuttum ve hiç biraraya gelmedik.

onunda hataları çoktu. eve gelir ayağını yıkamaz, yüzünü yıkamaz sofraya oturur, elinde telfon sosyal sitelerden çıkmaz, işsiz kaldı iş aramıyordu, bazen haftada bir banyo yapar, bazen kapris yapardım gönlümü almazdı, çok sosyal bir insan 15 tane mesaj grubu vardı, arkadaşlarına cevap yazmaktan benimle konuşmazdı. aklıma ilk gelenler bunlar. bunlar hep ufak sebepler işte : ( aldatma siddet alkol gibi problem olmadı hayatımızda. görüyoruz duyuyoruz neler yaşıyor insanlar, biz o problemleri hiç yaşamadık.
kusursuz değildi tabii, ben çok kusurluydum. küçücük şeylerden olay çıkartırdım : (

Son düzenleme:
oğlunuz için birlikte tatil planı yapmayı teklif edin

bu kadar set kapattıktan sonra kapıları ki anlattıklarında boşanılacak kadar büyük birşey yok her aile de hır gür arada olur
yani geri viteside hemen yapabilmelisin bence

eğer başkasıyla olursa o kapıları açmak için yalvarsanda olmaz birşey

Çok güzel fikir ama öyle bir teklifi aniden yapamam bir kaç defa görüşmüş olmamız ve bu görüşmelerde birazda onun tavrını düşüncelerini görmem gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…