Boşanma ve Pişmanlık

İşte bilmelisiniz, bugün bu sorunun cevabını verebiliyor olmanız lazım. Aksi bana çok tuhaf geliyor. Kendi davranışlarınıza anlam vereniyor musunuz? Bu soruyu eğer özel bi konuşma geçerse aranızda eski eşinizde soracaktır size, bilmiyorum deyip geçemezsiniz ki.
Benim size tavsiyem, barışma, tekrar bir araya gelme lafı falan açmayın. Yaşananlardan sonra inanılmaz dengesiz görünürsünüz, irite olur adam.
Dostça konuşun, hal hatır sorun, laflayın. Aranız biraz ısınsın. Sonra bir fırsat yaratın kendinize ve adamdan özür dileyin yaşattıklarınız için. Kuru kuru özür olmaz ama, açıklama yapmalısınız, psikolojiniz mi bozuktu her ne idiyse artık. Yaptığım hataları yeni yeni anlıyorum, kendime kızıyorum, sana haksızlık ettim deyin. Adamın döneceği varsa gerisi şekillenir zaten ama siz barışma lafı etmeyin, çok üzülürsünüz gibi geliyor.

bence iyi düşünün sonra çocuk daha kötü etkilenir. tekrar ayrılacaksanız zor olur çocuk için.

benim eşimde çok iyidir. ütüsünü kendi yapar zaten. bizde herkes ne giyecekse hazırlanmadan önce ütüler. kahvaltımı önüme getirir vs vs.

ama iyi olmak her zaman yetmiyor. bunun dışında bir sürü de eksisi var. üzgün olduğum bir kaç dönem konu açmıştım çoğunluk bana boşan demişti. ki ben de sık sık ayrılmayı düşünürüm. sanki üzerimdeki tüm yük gidecekmiş gibi hissederim boşanma kararı alınca. aradan en fazla 1 yada 2 gün geçince vazgeçerim çünkü eşimi seviyorum. özlüyorum. çocuk falan da değil beni vazgeçiren. oğlumla baş başa olsak oğlum için pek çok açıdan daha iyi olur bunu da biliyorum çünkü. vazgeçiyorum çünkü ayrılığa dayanamayacağımı biliyorum.

ailemin rızası olmadan evlendiğim için resmi olarak boşanmadan asla onlara yansıtmam. önce boşanıyorum diyip herkese yayıp sonra geri adım atmak istemiyorum çünkü.

kendi hikayemi şundan anlattım. şu anda barışma arzusunda olduğunuz için iyi yanları aklınıza geliyor. gerçekten iyidir de eşiniz ama o zaman evliliği dayanılmaz noktaya getirecek birşeyleri olmuştur muhakkak. ya gerçekten çok bencil ve şımarıksınız, ya da zihniniz geçmişteki kötü anları hatırlamak istemiyor.

burda kimseyi ikna edemediniz. eşiniz de ikna olacak mı? en önemlisi barıştıktan bir kaç yıl sonra aynı duyguları hissedip ayrılırsanız ne olacak.

ailenize suç bulmuşssunuz ama ortada çocuk varken aileniz de bu kadar duyarsız olamaz herhalde. atladığınız birşeyler var. illla vardır. onları da değerlendirin ki sonra hayal kırıklığına uğramayın

Kendi davranışıma anlam verebiliyorum malesef. Ailem böyle davranırdı hala böyleler : ( kendilerini asla eleştirmezler, yaptıkları hep doğrudur ve insanlarla aralarına ilk hatada kalın bir duvar örerler. ailemden gördüğümü yapıyorum iste bende : (
Yazdıklarınız kalanını kulağıma küpe yaptım : )

Hal böyleyse eşiniz dostunuz falan da fazla yoktur zannımca, akrabalık ilişkileriniz zayıftır, gerektiğinde insanları hayatınızdan çıkarabilmek çok güzel bir meziyet ama siz ailece abartmışsınız olayı. Siz de küçük bir kız değilsiniz yetişkin bir hanımsınız artık oturmuş bir karakteriniz var ne kadar değişebilirsiniz ki. Arkadaşlara katılıyorum, barışmaktan söz etmek yerine önce içten bir özür dileyin eşinizden. Gerçekten pişman ve üzgün olduğunuz konusunda samimiyetinizi gösterin ona. Gerçekten üzgün ve pişmansanız tabi, buradan bakınca o konu da muallak açıkçası.

Üzmeyin artık kendinizi olan olmuş. Bundan sonrası önemli umarım eşinizle en kısa zamanda barışırsınız
Yani eski eşinizle en kısa zamanda hemen evlenirsiniz

kiminin duası kimine beddua oluyor. hanım için dua ederken eski eşi için beddua olmuş bu bence.

kiminin duası kimine beddua oluyor. hanım için dua ederken eski eşi için beddua olmuş bu bence.
Bütün sayfaları okudum. Herkes iki tarafa ayrılmış. Bu benim yorumum. Ben hanımefendinin samimiyetine inandım. Eşi de isterse barışacaklar zaten
Yani sadece benim duamla değil oyüzden herkesin kendi yorumu kendine. Ben içimden geçeni yazdım

Takipteyim, bende çok merak ediyorum sonuç ne olacak

Eski eşiniz için hayırlısı ne ise o olsun diye dua da ediyorum açıkcası. Sizi pek anlamadım seven bir insan bu denli acımasız davranamazdı gibi geliyor.

benide ailemide çok iyi tanımlamışsınız...

Bence yapılanların bir cezası olmalı,zamanında düşünecektiniz bunları.
Eşiniz istemezse anlayışla karşılayın.

Siz şunları diyene kdr dedimki hatadır yapılır olmuş işte cahillikmi artık lohusalık sendromumu diye. Bi erkek eşinden ikinci şansı istiyo ya. Neden bi kadında istemedin dedim. Ama Okuyunca içim cız etti şu an. Bu adam sizi nasıl affetsin ya. Bence eşine sana geri dönmek istiyorum diye bikonuşma yapıcana al karsına deki beni affet sana çok çektirdim. Bana hakkını helal et de. Allaha dua edecek yüzüm yok sana ettiklerim yüzünden de.

Siz bir farkındalık yaşamışsınız ya da aydınlanma. Bu çok büyük bir nimet bence. Allah size bunu nasip etmiş, eski eşinizden kul hakkını helal etmesini isteyebilirsiniz, gerçekten pişmansanız. Önceliğiniz tekrar birleşmek olmamalı, yani ilk söyleyeceğiniz bu olmamalı. İster birleşin ister birleşmeyin. Sizin öncelikli yapmanız gereken af dilemektir, gerisini akışına bırakırsınız. Zaman içinde hissedersiniz tekrar birleşme ihtimalini. Önceliğiniz onun gönlünü almak olmalı.
Gerçekten Allah sizin kalbinize ve aklınıza bunu düşürdüğü için çok şanslısınız.
Öyle insanlar var ki geride enkaz bırakan ama umursamayan, bir geri dönüp bakmayan, helalleşmeyen, gurur yapıp geri dönüşü olmayan yollara giren..
Belki gönlünü aldığınızda ferahlayacak eski eşiniz.

Madem pişmansınız gerçekten, o halde ucunda birleşme ihtimali olmasa bile gönül almalı, af dilemeli, helallik almalısınız. Eski eşinizin yıkılan gönlünü en azından tamir etmeye çalışmalısınız.

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Bende dediğiniz gibi yavaş yavaş yaklaşmayı düşünüyorum. bugün şehir dışına çıktı, 20sinde dönecek. bayramdan önce dediğiniz gibi konuşmak istiyorum kendisiyle, adımları tek tek atarak. onu çok kırdığım için onun içinde kolay olmayacak benim içinde. önce özür dilemeyi düşünüyorum. sonra oda düşünmeye başlar inşallah...

Hakkınızda hayırlısı olsun. Ortada temiz bir niyet olduktan sonra gerisi hayırla gelir.

Katiliyorum size, benimde esim ayni bahsettiginiz gibi. Tabii ki kotu huylari vardir Ezgi hanimin esininde ama devede kulak kaldigi icin gozune gelmiyordur.

alıntı yaptığınız mesajı yanlış okuduğumu sandım bu yazdıklarınızı görünce. "siz şunları diyene kadar" dediğiniz kısımda altı üstü ütüsünü yapmamış, gören de eşini tencere tavayla dövdü sanacak. abartmasanız bu kadar keşke.

erkekler kendi işlerini kendi görmeyi de öğrenmeliler evlenmeden önce. hayatın müşterekliğinden ziyade asalak gibi yaşamamaları, adi bir gömleği bile ütülemeyecek kadar aciz olmamaları için. o kadar aciz bir varlığı çocuğuma baba yapmak istemezdim şahsen. erkek annelerine duyurulur.

Yalnız hanım tarafından çizilen profilde ev işlerine, yemeğe yardım ettiği, çocuğun bakımından kaçmadığı söylenmiş. Yapılan iş bölümünde ya da hiçbir şey olmasa bile ütü hanımefendinin üzerindeki bilerek yapmıyordum diyor. Yani son dk bir bakıyorsun giyecek ütülü bir şey yok. Hanımefendi ben ütü yapmıyorum bundan sonra ortak yapacaz sende öğren dese itiraz etmeyecek bir adama benziyor. Ama sinsi bir davranış söz konusu. Bilerek yapmayıp, aa unutmuşum diyor. Bunun yerine ütüyü yapmak istemiyorum başının çaresine bak dese anlarım.

Tek diyeceğim , eğer bencillik değilse istediğiniz, gerçekten eminseniz , sakın hızlı hareket etmeyin. Oluruna bırakın.
Bu konuda konuşmanız bile ters tepebilir.

Zaman içerisinde anlaşılır neyin ne olduğu. Eşinizi de tarttiktan sonra açılırsınız, belki de o açılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…