- 21 Temmuz 2013
- 710
- 1.880
- 113
- Konu Sahibi maviliezgi
-
İşte bilmelisiniz, bugün bu sorunun cevabını verebiliyor olmanız lazım. Aksi bana çok tuhaf geliyor. Kendi davranışlarınıza anlam vereniyor musunuz? Bu soruyu eğer özel bi konuşma geçerse aranızda eski eşinizde soracaktır size, bilmiyorum deyip geçemezsiniz ki.Çok haklısınız, keşke bilebilsem neden böyle yaptığımı. hatırladıkça kahroluyorum bu davranışlarımı. bana hiçbirşeyde yapmadılar. ufak tefek şeyler dışında bana hep çok iyiydiler.
ben ne eşimi nede ailesini haketmiyorum : (
İşte bilmelisiniz, bugün bu sorunun cevabını verebiliyor olmanız lazım. Aksi bana çok tuhaf geliyor. Kendi davranışlarınıza anlam vereniyor musunuz? Bu soruyu eğer özel bi konuşma geçerse aranızda eski eşinizde soracaktır size, bilmiyorum deyip geçemezsiniz ki.
Benim size tavsiyem, barışma, tekrar bir araya gelme lafı falan açmayın. Yaşananlardan sonra inanılmaz dengesiz görünürsünüz, irite olur adam.
Dostça konuşun, hal hatır sorun, laflayın. Aranız biraz ısınsın. Sonra bir fırsat yaratın kendinize ve adamdan özür dileyin yaşattıklarınız için. Kuru kuru özür olmaz ama, açıklama yapmalısınız, psikolojiniz mi bozuktu her ne idiyse artık. Yaptığım hataları yeni yeni anlıyorum, kendime kızıyorum, sana haksızlık ettim deyin. Adamın döneceği varsa gerisi şekillenir zaten ama siz barışma lafı etmeyin, çok üzülürsünüz gibi geliyor.
Hal böyleyse eşiniz dostunuz falan da fazla yoktur zannımca, akrabalık ilişkileriniz zayıftır, gerektiğinde insanları hayatınızdan çıkarabilmek çok güzel bir meziyet ama siz ailece abartmışsınız olayı. Siz de küçük bir kız değilsiniz yetişkin bir hanımsınız artık oturmuş bir karakteriniz var ne kadar değişebilirsiniz ki. Arkadaşlara katılıyorum, barışmaktan söz etmek yerine önce içten bir özür dileyin eşinizden. Gerçekten pişman ve üzgün olduğunuz konusunda samimiyetinizi gösterin ona. Gerçekten üzgün ve pişmansanız tabi, buradan bakınca o konu da muallak açıkçası.Kendi davranışıma anlam verebiliyorum malesef. Ailem böyle davranırdı hala böyleler : ( kendilerini asla eleştirmezler, yaptıkları hep doğrudur ve insanlarla aralarına ilk hatada kalın bir duvar örerler. ailemden gördüğümü yapıyorum iste bende : (
Yazdıklarınız kalanını kulağıma küpe yaptım : )
Üzmeyin artık kendinizi olan olmuş. Bundan sonrası önemli umarım eşinizle en kısa zamanda barışırsınız
Yani eski eşinizle en kısa zamanda hemen evlenirsiniz
Bütün sayfaları okudum. Herkes iki tarafa ayrılmış. Bu benim yorumum. Ben hanımefendinin samimiyetine inandım. Eşi de isterse barışacaklar zatenkiminin duası kimine beddua oluyor. hanım için dua ederken eski eşi için beddua olmuş bu bence.
Hal böyleyse eşiniz dostunuz falan da fazla yoktur zannımca, akrabalık ilişkileriniz zayıftır, gerektiğinde insanları hayatınızdan çıkarabilmek çok güzel bir meziyet ama siz ailece abartmışsınız olayı.
Bence yapılanların bir cezası olmalı,zamanında düşünecektiniz bunları.
Eşiniz istemezse anlayışla karşılayın.
Siz şunları diyene kdr dedimki hatadır yapılır olmuş işte cahillikmi artık lohusalık sendromumu diye. Bi erkek eşinden ikinci şansı istiyo ya. Neden bi kadında istemedin dedim. Ama Okuyunca içim cız etti şu an. Bu adam sizi nasıl affetsin ya. Bence eşine sana geri dönmek istiyorum diye bikonuşma yapıcana al karsına deki beni affet sana çok çektirdim. Bana hakkını helal et de. Allaha dua edecek yüzüm yok sana ettiklerim yüzünden de.yazmadığım unuttuğum şeyler vardır eminim. onlarda benim hatamdır. eşimin yanlışları okadar ufak tefek şeylerdiki.
yaptığım birşeyi daha yazayım, kıyafetlerini ütülemezdim : ( ezgi gömleğim yok derdi, ütülemeyi unutmuşum, sen hemen ütüleyiver derdim : ( ütüleyemezdi beceremezdi kırışık gömlekle işe giderdi. bazen kısakollu giyerdi.
ya işte ben bunları yaptım bu adama, sesini hiç çıkarmadı, efendiliğini hiç bozmadı.
Siz bir farkındalık yaşamışsınız ya da aydınlanma. Bu çok büyük bir nimet bence. Allah size bunu nasip etmiş, eski eşinizden kul hakkını helal etmesini isteyebilirsiniz, gerçekten pişmansanız. Önceliğiniz tekrar birleşmek olmamalı, yani ilk söyleyeceğiniz bu olmamalı. İster birleşin ister birleşmeyin. Sizin öncelikli yapmanız gereken af dilemektir, gerisini akışına bırakırsınız. Zaman içinde hissedersiniz tekrar birleşme ihtimalini. Önceliğiniz onun gönlünü almak olmalı.
Gerçekten Allah sizin kalbinize ve aklınıza bunu düşürdüğü için çok şanslısınız.
Öyle insanlar var ki geride enkaz bırakan ama umursamayan, bir geri dönüp bakmayan, helalleşmeyen, gurur yapıp geri dönüşü olmayan yollara giren..
Belki gönlünü aldığınızda ferahlayacak eski eşiniz.
Madem pişmansınız gerçekten, o halde ucunda birleşme ihtimali olmasa bile gönül almalı, af dilemeli, helallik almalısınız. Eski eşinizin yıkılan gönlünü en azından tamir etmeye çalışmalısınız.
Hakkınızda hayırlısı olsun. Ortada temiz bir niyet olduktan sonra gerisi hayırla gelir.Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Bende dediğiniz gibi yavaş yavaş yaklaşmayı düşünüyorum. bugün şehir dışına çıktı, 20sinde dönecek. bayramdan önce dediğiniz gibi konuşmak istiyorum kendisiyle, adımları tek tek atarak. onu çok kırdığım için onun içinde kolay olmayacak benim içinde. önce özür dilemeyi düşünüyorum. sonra oda düşünmeye başlar inşallah...
Ben ezginin eşinin çizdiği portreyi anladım, var böyle insanlar inanın çünkü eşimden biliyorum.
Kavga etmeyi,sesini yükseltmeyi,kırmayı sevmez.
Mülayim,eve yardımcı, destekçidir.
Duygusaldır böyle insanlar. Kırılırlar ama ağızlarını açıp tek laf etmezler, içinde yaşarlar kırgınlıklarını.
O yüzden uzak bir erkek portresi değil. Çok yaygın değil evet ama var böyle erkekler.
Siz şunları diyene kdr dedimki hatadır yapılır olmuş işte cahillikmi artık lohusalık sendromumu diye. Bi erkek eşinden ikinci şansı istiyo ya. Neden bi kadında istemedin dedim. Ama Okuyunca içim cız etti şu an. Bu adam sizi nasıl affetsin ya. Bence eşine sana geri dönmek istiyorum diye bikonuşma yapıcana al karsına deki beni affet sana çok çektirdim. Bana hakkını helal et de. Allaha dua edecek yüzüm yok sana ettiklerim yüzünden de.
alıntı yaptığınız mesajı yanlış okuduğumu sandım bu yazdıklarınızı görünce. "siz şunları diyene kadar" dediğiniz kısımda altı üstü ütüsünü yapmamış, gören de eşini tencere tavayla dövdü sanacak. abartmasanız bu kadar keşke.
erkekler kendi işlerini kendi görmeyi de öğrenmeliler evlenmeden önce. hayatın müşterekliğinden ziyade asalak gibi yaşamamaları, adi bir gömleği bile ütülemeyecek kadar aciz olmamaları için. o kadar aciz bir varlığı çocuğuma baba yapmak istemezdim şahsen. erkek annelerine duyurulur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?