• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma ve Pişmanlık

Keşke yapma deselerdi, keşke beni karşılarına alıp kızım bir müddet kal bu evde sonra kocanla konuşup barışın deselerdi. Demediler. Ve evet annem beni çok doldurdu. Ben eşimin yanlışlarını anlattıkça annem beni daha da doldurdu... Keşke makul insanlar olsalardı.

Bana güvenmesi çok zor evet : (

Maddi durumunu bilemiyorum... Soramamda
Buna hiç katılmıyorum. Evlenmeyi bildiyseniz yürütmeyi de kendiniz bilecektiniz. Anne babanın yapma etme demesiyle yürütülen evlilikten ne olur? Kimseyi suçlamayın. Biraz özeleştiri yapın, kendinizle yüzleşin.

Elle tutulur sebepleriniz yokmuş cidden üzüldüm.

Ben de bir kaç hafta önce boşandım ama şiddet, hakaret, insan içinde rezil etme, keyfi iş düzensizliği, aldatma hariç herşey vardı. Belki aldatma da vardı bilmiyorum. Her türlü maddi sıkıntıya katlandım evliliğim için yine de kıymet bilmedi. Şu an bende bile alışkanlığın vermiş olduğu bir zorlanma var ama geçecek biliyorum. Siz çok sudan sebeplerle bitirmişsiniz. Ben sizin yerinizde olsam eski eşimi arar açıkça konuşur pişmanlığımı dile getirir ve bir daha aynı şeyin yaşanmayacağını garanti ederek tekrar birleşmek isterdim.
Size de geçmiş olsun merak etmeyin o zorlanmalar da geçiyor kendi yağınızda kavrulacak imkanınız varsa huzur içinde oturuyorsanız gerisi boş.

Hani boşanmak var boşanmak var bu nasıl bir terkediş, insan vasfından çıkarmışsın adamı, geri dönemeyeceğin kadar açılmışsın, olacak şey var olmayacak şey var, o affetse emin ol affettiğine pişman olacak, aynaya bakamaz adam yaa, ben ne gurursuzum der
Aynen öyle ya

Ayrılığın da bir karakteri olmalı. Ne olursa olsun bir mazi var

Esinizden ayrilip ailenize siginmak hata olmus. Aileden tekrar yuz bulamayinca da simdi esinize yonelmek istiyorsunuz. Samimi bulmadim acikcasi. Ailenizle sorun yasamadan oturabilseydiniz tekrar ese donmek istemezdiniz sanirim. Ya da esinizden ayrilirken aileye siginmayip kendi duzeninizi kurmak zorunda olsaydiniz da ayrilmazdiniz. Hayat bazen tek olmayi gerektirir. Siz ille birine ihtiyac duymussunuz.

Size de geçmiş olsun merak etmeyin o zorlanmalar da geçiyor kendi yağınızda kavrulacak imkanınız varsa huzur içinde oturuyorsanız gerisi boş.

Teşekkür ederim. Pek huzur içinde değilim ama diğer türlü hiç huzurum yoktu. Devamlı bi eleştiri bi aşağılama.. Bir de oğlum var 4 aylık. Allah hakkımızda hayırlısını versin..

Anlattıklarınız çoğu üyeyi eski eşinizi sevdiğinize ikna edemedi. Sizinle ilgili genel izlenim rahat edeceğinizi varsayarak ona dönmek istediğiniz yönünde oldu.

Siz şu an yaptıklarınız için büyük bir pişmanlık duyuyorsunuz ki bu cidden çok acıtan bir histir.

Ben sizin yaklaşımınızda eğer bencillik fazlaysa önce kendinizi iyileştirmenizi önerebilirim. Daha rahat edeceğinizi umarak dönmek istiyorsanız eğer o rahatı bulsanız bile bir süre sonra illaki sorunlar olacak o zaman ne yapacaksınız, ya da karşınızda ikna etmek zorunda olduğunuz biri var ya bunun için uğraşmak size zor gelirse.

Yani bize aktardıklarınızdan, hatasını anlamış ve düzelmiş bir insan izlenimi tam oluşmuyor gibi. Eğer böyleyse eşinizi ikna edici olabilir misiniz çünkü insanın kalbi anlar ve güven duymaz. Diyelim oldu ve tekrar birleştiniz samimiyetiniz sınandığında evliliğinize sahip çıkabilecek misiniz?

Hepinizin hakkında hayırlısı olsun inşaallah....

Eşinin yerine kendimi koydum, ne yapsa affederdim diye düşündüm. Ben de çok duygusal biriyim; ama aşırı da gururluyum, eşin de benim kadar duygusal mı ya da yapısı ne kadar bana benzer bilemiyorum; ama zor günümde beni yalnız bırakan, sadece kendi rahatını düşünen, bencil birini ben affedemezdim ki yine kendi rahatın için dönmek istiyorsun, sevdiğin için değil. Söz verirken iyi günde kötü günde diyoruz sonuçta, siz ilk zorlukta yarı yolda bırakmışsınız. Kimse maddi anlamda bi anda zirveye çıkmıyor, herkesin maddi zorluk yaşadığı bir dönemi oluyor, önemli olan birlikte bunu aşmaktır evlilikte.

Mavili Ezgi evliliğinde ilk siginacagin liman anladığım kadarıyla annen olmuş..Annenle dedikodu etmişsin ve annende birçok anne gibi sana kiyamayip olaylari gözünde büyütmüş..beraber küçücük olaylar patlamaya hazır bir bombaya dönmüş ve gitgide sogumussun.hatta o iyilik yaptıkça sen başına çıkmışsın o hali bile sana kötü görünmüş bide işten filan çıkınca evine bile bakamayan züğürt konumuna gelmiski annenle sana malzeme çıkmış ve iyice asagiladiniz ve layık gormediniz sanırım.annem bazen babamdan yana hayiflandiginda anneannem derdiki anneme tavsiye verirken "kızım iki laf bir büyü yerine geçer" kocanın nesi var olsun her erkek öyle,ben sana seninle bir olup kotulesem benden etkilenir,büyülenmiş gibi olursun.Neyi var eşinin derdi.bakiyorumda sizin meselenizi okuyunca rahmetli anneanneme çok hak verdim.annenizde bence çok pişman oldu,çünkü güzel bir düzeni varken mutsuz ve çok beklentili bir evlat,sorumluluk gerektiren küçücük bı torun ne gerek vardiki dedi bence,kocası bunu iyi cekiyormus eyvahlar etti Belkide.herneyse bnm esas demek istediğim ne biliyormusun sen eşinle kaç yıllık bir evliliğin olsada biz olamamissin ve aklinda hep anneme herhangi skıntıda giderim,bunumu cekicem diye bir düşünce vardı.Ben okurken okadar kızdımki..Ama ders almanıza sevindim fakat geridonus kısmının kolay olucagini sanmıyorum.benim bir tanıdığım akrabam var aynı senin gibi gemileri yaktı ve pişman oldu ama adam başkasıyla evlendi değer gördü,sevgi gordu en onemliside aç karnına doydu diyeyim.ne yemek yapardı kadın,ne çocuğa bakardı ve ona rağmen kocası boşanmak istemedi.bide sürekli o gezi senin bu gezi benim gezerdi tarihi yerleri kocaparasiyla.Harcadı herşeyi ve ceremesini şimdi çekiyor.inan kimse o kadına değer vermiyor,çocukları büyüdü aramak bile istemiyorlar.Sen yinede pişmanlığını ifade et gerisini Allah'a bırak bakalım ne olcak.hakkinizda hayırlısı.

Eşinizin yerinde olsam tekrar sizinle evlilik düşünmem. Haketmemiş yaptıklarınızı.
Ama eşiniz büyük bir özürü hakediyor, affeder mi bilmem ama ona haksızlık yaptığınızı söylemelisiniz.

Oğlunuzun çok ısrar ettiğini ni iftara gitmeyi teklif edin.. o zamanki tavrına göre olup olamayacağına bakarsın..

Aslında belli ki o zamanlar sen çok dolmuşsun ve bardağı taşıran son damla olmuş kavganız. Ben en çok oğlunuza üzüldüm. Boş yere yuvası yıkılmış çocuğun. .

Kızlar merhaba.

Derdim çok büyük ve dışardan birilerinin tavsiyesine çok ihtiyacım var.

6 yaşında bir oğlum var ve bundan 2 yıl kadar önce eşimden boşandım. Boşanmayı ben istedim. O kadar cok istedim ki boşanmayı önüme dağlar çıksa onları da yıkar geçer yine de o evde durmazdım.

Ufak tartışmalarımız oluyordu ama o akşamki çok kötüydü. O akşam yine tartıştık ve tartışma kavgaya döndü.

Evden gitmesini istedim ama o gitmeyince o zaman ben gidiyorum dedim. Ailemi aradım, onlar gelene kadar da oğlumun ve kendimin birkaç esyamızı toplayıp valize koydum. Bu arada eşim sürekli, lütfen konuşalım yapma etme deyip duruyordu. Ama o evde kalamazdım, kalmaya zerre kadar tahamülüm yoktu. Eve de ona da tahamülüm kalmamıştı. Ailem gelince de onlara tek laf ettirmeden, oğlumu da aldım ve gittik. Annemin evine döndüm. İçimde hiç üzüntü yoktu ve daha öncede birkaç defa boşanmayı düşündüğüm için kararımı vermiştim boşanacaktım. Şimdi o günleri düşündüğümde annemin de beni olumsuz yönlendirdiğini fark ediyorum. Bana hiç yapma kızım demedi. Kızım sen gel dedi biz sanada torunumuzada bakarız dedi. O ilk günler okadar rahattımki sanki omuzlarımdan büyük bir yük kalkmıştı. Kuş gibi hafiftim ve özgürdüm. Bir ay sonrada eşyalarımın tamamını aldım, evlenirken ailemin aldığı ve evliliğimiz süresince aldığım tüm eşyaları aldım. Sonra eşimin karşısına geçip onu sevmediğimi, hiç saygımın kalmadığını, annemin evinde çok ama çok mutlu olduğumu ve boşanmak istediğimi söyledim. Karşımda güçlü durmaya çalışıyordu ama biliyorum içi paramparça olmuştu. Biliyorum çünkü çok duygusal bir insandır. Sonra kalktım konuşmamız bu kadar diyip evden çıktım. Hiç sesini çıkarmadı çıkaramazdı çünkü çok kararlıydım. Ertesi gün bütün sosyal mecralarda eşimi engelledim. Hiçbirinde beni göremiyordu artık. 3 ay önce işten çıkarılmıştı, sürekli iş arıyordu. İnşaat mühendisiydi ama iş bulamıyordu. Oğlumu hergün okuldan alıyor parkta oynatıyor annemlere bırakıyordu. Bundan dolayı oğlum sürekli babasını soruyordu. Asla göstermemezlik etmedim oğlumu eşime. Bu kadar baba diyeceğini hiç düşünmemiştim, oğlum sürekli babayı sayıklıyordu. Oğluma babayla anlaşamadığımızı ama onu ikimizinde çok sevdiğini söylüyordum ama anlamıyordu daha 3,5-4 yaşındaydı. Şu anda 6 yaşında ve hala babacı benim oğlum.

Sunuda belirteyim eşim asla aldatmadı beni, elini bir kere bile kaldırmadı, sigara kullanmaz, alkolü yoktur. işinden dolayı çok geç geldiği olurdu. Bazen banyo yapmadan yatardı, ayaklarını bile yıkamazdı... son zamanlarda herseyi batar olmuştu, bazen telefonda oyun oynardı ve bu beni çıldırtırdı... o telefonu camdan fırlatasım gelirdi. O evde ne yemek yapıyordum ne de ütü, hiçbirşey içimden gelmiyordu.

4 yıl çalıştığı son firmada maaşını hep geç alırdı hatta 3 ay maaş almadığı oldu ve benim kartlarım sonuna kadar doluydu. Maaşını yalvar yakar, yarım yamalak alır kredi kartlarımızı öderdi. Sonra işten çıkardılar, tazminatını bile zor ödediler. Kalan maaşlarını ödeyemediler, iflas ettiler. Ailelerimiz bize destek olamazlardı emeklilerdi ve bütçeleri belliydi. Bu da evi terk etmemde ayrı bir etkendi. Anlayışım, sabrım, tahamülüm, sevgim, hersey tükenmişti. Para önemli değildi ama önemliydi işte, çıkıp bir çay içemezdik. Bütün olanaklarımızı oğlumuza aktarırdık. Ve tüm bunlar beni çok bunalttı ve boşanmamda etkili oldu. Şunu belirtmeliyim boşanma esnasında beni hiç zorlamadı (ben onu çok zorladım). Anlaşmalı boşandık ve boşanma protokolünde çocuğumuzla ilgili 1-2 maddeye itiraz etti ve isteklerimin hepsine evet dedi.

Ailem ilk başta bana ve oğluma karşı çok iyiydiler fakat boşanana kadar sürekli beni destekleyen annem ve babam boşanmadan sonra bambaşka oldular. Düzenleri bozulduğu için bana da oğluma da kızgınlar. Ve ailemle çok problem yaşamaya başladık. Oğlumun saçını okşayıp oturup bir kez oyun oynamadılar. Oğlumla hiç ilgilenmediler. Onlarında elinde telefon sürekli sosyal sitelerdeler ya da televizyon izliyorlar.

Kimseyle beraber olmadım. Eşim ne yaptı ne yapıyor bilmiyorum. Belki de hayatında birileri vardır.

Dostlar ben çok pişmanım. Bu pişmanlık okadar ağırki inanın taşıyamıyorum. Pişmanlık beni öldürüyor. Fakat kapıları okadar sert kapattımki eşime nasıl döneceğimi bilmiyorum. Oğlum gece gündüz baba diyor ve hep onu aramak istiyor, konuşmak istiyor. Görüştüklerinde de babasını bırakmak istemiyor, ağlıyor. Onun daha fazla üzülmesini istemiyorum.

Çevremde boşanıp tekrar aynı kişiyle evlenen örnekler var ama onlar benim gibi giderken yakıp yıkmadılar. Ben çok kötü davrandım :KK43:

Ne olur bana yol gösterin. Soracagınız sorular varsa onları da memnuniyetle cevaplarım yeter ki yardımcı olun fikir verin.
Bence konuşun eşinizle

Buna katılır mısınız bilmiyorum ama siz boşluğa düşmüşsünüz bence. Bu adamla yeniden evlenseniz bile tekrar boşanma davası açarsınız, aranızda bir şeyler çoktan kopmuş sizin. Boşandıktan sonra hayatıma biri girmedi demişsiniz, hiç ilişkiye başlamaya çalıştınız mı peki?

Bende kabul etmeyeceğini var sayıyorum... Ama eğer ki kabul eder ve kinci biriyse işte o zaman işler sarpa sarar.. konu sahibi barışmak için adım atarsa erkek tarafının da birilerinden akıl almasını diliyorum... Ben eşim tarafından böyle vicdansızca terk edilsem affetmem... Zamanında beni onurumu gururumu düşünmeyen şimdi mı düşünecek ?

Aynen .Adam halen bıseyler hıssedıyorsa yada safsa kabul eder. Kıncıyse yıne kabul eder ıntıkamını alır bırakır

Üzüldüm ama en çok eşinize
Anneniz yanlış yapmış

Birlikte yemek yiyin . Üçünüz

Adam istiyorsa sinyal verir zaten

Vermedi mi hayatında biri var mı yok mu öğrenin , sorun ona açıkça . Yoksa eğer açık yüreklilikle tüm düşüncenizi söyleyin
Biraz haksızlık yapmışsınız, pişman olduğunuzu duymaya hakkı var bence

Evliyken o anki tavırları Batmış ayrılınca rahatladım demişsiniz anne babanızdan da umduğunuzu bulamayınca eskiden daha iyiydim moduna girmişsiniz sanki .
Şimdi de içinde Bulunduğunuz bunaltıdan kurtulmak için yeniden geri dönmek istiyorsunuz gibi bir his oluştu içimde ama şunu bilin evlilik oyuncak değil.

Eşine üzüldüm
Bence daha iyi şartlara ulaşamadığın için pişmansın
Eşini sevdiğin yada özlediğin için falan değil
Umarım eski eşin hayatını toparlamıştır ve mutludur

Dışarıdan objektif bakan bir kişi olarak, benim cevabım hayır.

Burada eşlerine bir şans verme konusunda tereddüt eden kadınlar oluyor. Bizler de onlara aynı suda iki kez yıkanmaz, bir kere olmadıysa ikinci kez de olmaz diyoruz. Konu sahibinin eşi benim bir yakınım olsaydı, onu barışması konusunda desteklemezdim.

Ya daha büyük sorunda aynı tepkiyi verirse diye.

Gerçekten de daha büyük bir sorunda, konu sahibinin daha mutsuz olacağını düşünüyorum.
Öyle düşünmüyorum ben.insanlar hatalarını anlayabiliyorlar.Hele kadınlar.Degismez diye birşey yok.Bunun aklında kalması insanı delip de geçer.
.Bir görüşme ayarlayabilirse ayarlasın.Ama sadece görüşme.Tekrar istiyorum demesin Hallerine göre karar versin.Ama hatası varsa evlilik içinde onun için özür dilesin.Bunu hakeder herhalde.

Dünyaya bir kere geliyoruz. Bence içinizde kalacağına yapın istediğinizi. Konuşun anlatın ne bileyim. Yapın yani zaman geçiyor. Olmuş bi hata, düzeltilebilir zor da olsa. Bence içinizden geleni yapın Sonra keşke demezsiniz.

Şuan burda bu kadına kızan kişileri de anlayamıyorum, 2 yıl önce konu açıp o anki siniriyle anlatmış olsa eminim %90 yorumumuz BOŞAN BENCE YÜRÜMEZ DURMA vs vs olurdu. Demek istediğim anlatım tarzı çok şey değiştiriyor. Konu sahibi suçunu kabullendi diye üstüne gitmek anlamsız. Onun anlattığı kadarını bilebiliriz ancak

Back