• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bosanma uzerine fikirlerinize muhtacim

Bu terapist olayi cok mu meshur turkiyede nedir? Herkes gidiyor mu? Gercekten ise yariyor mu, evliligi kurtariyor mu bari? Cunku burada hep tavsiye ediliyor, ben kimseyi tanimiyorum evlilik terapistine giden.
Bizim almanyada burada ayrilan arkadaslarimiz vardi.Evlilk terapistine gittler uzun süre ve kurtardilar.Tekrar birlikte olmaya basladilar.Hatta haftaya evlerine gidicegiz.

bundan işsdizliğin olumsuz olayların cok etkisi var o cekimde.

bende yasadım esimle bi dönem ikinizde ruh gibi isteksizdik.

tazelenmelisiniz ama önce kendinizi toplayın ruhunuzu yenileyin .

kavga nedenleriniz ne bakın
birlikte zaman gecirin
cinsel cekim olmasa bile ki zaten esine karsı hep yanında oldugu için oyle bir cekim azalıyor cinsellik yasasanda cinsellik yasayın cok yaklastırır.

Inanin cok mutsusuz birbirimizin suratina bile bakmiyoruz, bir gr cekim yok aramizda, ev arkadaslarim olmustu benim universitedeyken, ev arkadaslari hic olmazsa muhabbet eder, bizim iki kelime muhabbetimiz yok. Esim de cok mutsuz ama kendini cocuga ve isine veriyor, sesini cikarmiyor.
bide kopmanız dogal ki adam işten cıkmıs senin okul kötü ve konusmuyorsunuz kapanmıs kalmıssınız . yzaklastırır tabiki

Durumunuzda kurtarılmayacak birşey göremedim evet herşey bitmiş gibi olabilir Aslında ama çok büyük sorununuz yok elbette mutsuz devam etmekte kolay değil ama imkan varsa bence eşinle başbaşa bi tatile bi yerlere gidin 2 3 günlük bile olsa belki aşkınız tekrar alevlenir eski günlerde yaptığınız şeyleri yapmaya çalışın

Bu terapist olayi cok mu meshur turkiyede nedir? Herkes gidiyor mu? Gercekten ise yariyor mu, evliligi kurtariyor mu bari? Cunku burada hep tavsiye ediliyor, ben kimseyi tanimiyorum evlilik terapistine giden.

Evet gidenler var, evliliği de kurtulanlar var ama herkesin evliliğini kurtaracak diye bir şey yok.
Belki insanların kendileri ile, hataları ile yüzleşme şansı olabilir bir profesyonel bakış açısıyla her şeyi gözden geçirme imkanı bulurlar diye.
Yani keşke dememek için bir umut.

Aynen, tam bunlari yazacaktim ben de.

Eksik insanlar surekli eksikliklerini ortada yokmus gibi lanse etmeye calisiyorlar. Kuzenimin esi yengemin berbat bir evliligi var. Kuzenim elinde surekli telefon kizlarla mesajlasiyor, sorumsuz, karisini fazla takmiyor. Yengemin facebookuna bakarsan ornek evlilik, ornek yuva dersiniz surekli canim askim evimin diregi bilmem ne eglencede cekilmis fotograflari, evliliklerini bilmesek inanicaz o derece.

Aynen öyle. Benim de evlilik hayatlarında huzursuz olduğunu bildiğim tanıdıklar var ama sosyal medyada görseniz dize göz göze fotolar vs.
Bazı insanlar gerçek hayatta yaşayamadıklarını sanal dünyada yaşamak istiyorlar ve öyle mutlu oluyorlar sanırım.

İşsizlik sonrası geçim problemlerinin de etkisi olabilir mi acaba? Tekrar iş buldu mu eşiniz? Bana göre kurtarılabilir gibi duruyor.

bundan işsdizliğin olumsuz olayların cok etkisi var o cekimde.

bende yasadım esimle bi dönem ikinizde ruh gibi isteksizdik.

tazelenmelisiniz ama önce kendinizi toplayın ruhunuzu yenileyin .

kavga nedenleriniz ne bakın
birlikte zaman gecirin
cinsel cekim olmasa bile ki zaten esine karsı hep yanında oldugu için oyle bir cekim azalıyor cinsellik yasasanda cinsellik yasayın cok yaklastırır.
kavga onceden cok ederdik de artik etmiyoruz.
su an bir kavga yok ki.
muhabbetimiz yok hem de hic yok, cok yalniz, bunalmis, sikilmis hissediyorum gurbet elde bir basima, cinsel cekim hic yok ya, elini bile tutasim yok.

O demedi kurtaralim diye ben dedim. Ya kurtaralim ya bosanalim dedim, cocuk buyusun oyle, cocuga kiyamiyorum dedi. ne zaman dedim, cocuk universiteye gidince dedi.

Bence tavsiye edilen iyi bir çift terapisti bulup gidin. Hiç umut olmayan evliliklerin bile kurtarılabildiği oluyormuş. Bir de eşinizin bireysel okarak da terapiye gitmesi gerekiyor gibi geldi.

Yok terapiye gitmeyecekseniz, bu durum çocuk için daha kötü. Rol model olarak böyle bir karı ve kocayı örnek alıyor, kafasında evlilikle ilgili böyle bir şablon oluşturuyor. İleride onun da böyle bir evlilik yapma ihtimali mutlu bir ailede büyüyen çocuklara göre çok daha yüksek olur. Çocukla oynamak mutlu etmek yetmez ki o şu anda sizden feci şekilde evlilikte ve ikili ilişkilerde mutsuzu olmayı öğreniyor. Konuşmamanızı vs doğru davranışlar olarak öğrenip her yaptığınızı sünger gibi beynine çekip kazıyor.

Çocuk için en iyisi ne olur, mutsuz ailede mi yoksa bekar anneyle mi büyümsesi onun için daha iyi olur bir çocuk psikoloğuna danışıp emin olsanız daha iyi olur.

Bence eşinize asıl çocuk için ya terapiste gidip düzeltmeniz veya boşanmanız gerektiğini söyleyin. Başka seçenek sunmayın ve çocuğun iyiliği için başka seçenek olmadığını söyleyin. Belki düzelmek için çaba sarf eder. Başlangıçta hiç olmazsa bireysel olarak terapiye gitmesini şart koşabilirsiniz.

Aileniz ve arkadaşlarınız konusunda da güçlü olun. Bize anlattığınız kadar ayrıntılı anlattığınızda hala böyle diyorlarsa onları dikkate almayın bence. Zaten aileniz taa nerede. En kötü onlar destek olmaya karar verinceye kadar telefonlarını açmazsınız.

Ama dediğim gibi terapiyle düzelebilirsiniz. Gitmezseniz daha sonra "keşke terapiye gitseydik" diyerek pişman olabilirsiniz. Ama gitmek için gitmeyin. Düzelmenizi gerçekten istemeniz, bunun hayalini kurmanız, uğraşmanız lazım. Umarım çok mutlu olursunuz.

Son düzenleme:
Ortada bir neden yok gibi
Bizde eşimle tükenmişlik sendromuna girmiştik aile terapistine gittik.
Saolsun terapist bizi ayırdı:)boşandık
Çok ünlü ve tanınmış bir bayan terapist bu arada.
Boşandık terapisti milyarlarımızı verdik zengin ettik
Sonuç
Tekrar evlendik
Nasıl ki bazen doktor hataları yüzünden insanlar ölüyor
Eşler analar babalar mahkeme kapılarında dr cezasını alsın diye bekliyor
Bizede böyle manyak bir terapist denk geldi.
Şuan çok iyiyiz Allaha şükür.
Abd nasıl bilmiyorum ama gidecegin aile terapisti ünlü aman çok iyi diye hemen gitme.biz yandık siz yanmayın.

Bence tavsiye edilen iyi bir çift terapisti bulup gidin. Hiç umut olmayan evliliklerin bile kurtarılabildiği oluyormuş. Bir de eşinizin bireysel okarak da terapiye gitmesi gerekiyor gibi geldi.

Yok terapiye gitmeyecekseniz, bu durum çocuk için daha kötü. Rol model olarak böyle bir karı ve kocayı örnek alıyor, kafasında evlilikle ilgili böyle bir şablon oluşturuyor. İleride onun da böyle bir evlilik yapma ihtimali mutlu bir ailede büyüyen çocuklara göre çok daha yüksek olur. Çocukla oynamak mutlu etmek yetmez ki o şu anda sizden feci şekilde evlilikte ve ikili ilişkilerde mutsuzu olmayı öğreniyor. Konuşmamanızı vs doğru davranışlar olarak öğrenip her yaptığınızı sünger gibi beynine çekip kazıyor.

Çocuk için en iyisi ne olur, mutsuz ailede mi yoksa bekar anneyle mi büyümsesi onun için daha iyi olur bir çocuk psikoloğuna danışıp emin olsanız daha iyi olur.

Bence eşinize asıl çocuk için ya terapiste gidip düzeltmeniz veya boşanmanız gerektiğini söyleyin. Başka seçenek sunmayın ve çocuğun iyiliği için başka seçenek olmadığını söyleyin. Belki düzelmek için çaba sarf eder. Başlangıçta hiç olmazsa bireysel olarak terapiye gitmesini şart koşabilirsiniz.

Aileniz ve arkadaşlarınız konusunda da güçlü olun. Bize anlattığınız kadar ayrıntılı anlattığınızda hala böyle diyorlarsa onları dikkate almayın bence. Zaten aileniz taa nerede. En kötü onlar destek olmaya karar verinceye kadar telefonlarını açmazsınız.

Ama dediğim gibi terapiyle düzelebilirsiniz. Gitmezseniz daha sonra "keşke terapiye gitseydik" diyerek pişman olabilirsiniz. Ama gitmek için gitmeyin. Düzelmenizi gerçekten istemeniz, bunun hayalini kurmanız, uğraşmanız lazım. Elinizden geleni yapın lütfen. Umarım çok mutlu olursunuz.
Yillar iliskimizi kurtarmakla gecti inanin. Biz daha nisandan once bile deli gibi kavga ederdik, ama donup dolasip barisirdik. Hele nisanliyken abooo kiyametler koptu, yine ayrilmadik ya. Inanilmaz pismanim. Oysa o zamanlar da farkindaydim iliskimizin ne kadar yiprandiginin aslinda. O da farkindaydi, aslinda o daha mantikli ama birakmadi beni. Psikolog ile nisanliyken konustum, kesinlikle ayril dedi, yapamadim ya, ayrilamadim. Oysa cok da kararliydim. Yani en basindan beri hic olmayacak bir iliski konusunda ikimiz de cilginlar gibi israrci davrandik. Aileler acisindan sorun yok, cunku ikimiz de iyi oldugumuz icin onun ailesi beni, benim ailem onu sevdi en basindan beri.
Yani aslinda esim iyi biri oldugundan ayrilmadim. Cunku cok sorumluluk sahibi biri. Cok duzenli, tertipli, ekmegini tastan cikarir biri. Yani isinden kovuldu ama 4 ay sonra gecici de olsa iyi kotu bir is buldu. Bir de o da cok caliskan biri. Muhendislikte doktora yapiyor. Aslinda iste bu cok onemli bayanlar, yani ikimiz de belli bir noktaya gelmis, gelmeye calismis insanlariz, yani benim halimi esimden baskasi, onun halini benden baskasi anlamaz ki. Mesela tr ye gittigimde en yakin arkadaslarima bile ne yaptigimi anlatamiyorum, akademik hayat cok farkli birsey. Advisor, colloquim, seminar, conference, paper, article, assignment, project vs vs hayatimiz bunlarla geciyor. Bu muhabbeti de kendim gibi akademik hayatta olmayan biri anlamiyor. Bunlari anlatiyorum arkadaslar cunku inanin zaten cok yalnizim ben, hem gurbetteyim, hem akademik hayattayim falan esim iyice yalniz birakiyor beni.

Bir de farkindaysaniz ben de cok dertliyim, icimden gelmiyor ki esimi kazanmak, onun pesinden kosmak. Icimden gelmeye gelmeye yanina yatiyorum, sariliyorum, yuzune guluyorum falan cok mu meraklisiyim ki beni iyice tuketiyor. Ipler sadece onda degil bende de koptu yani. Ben su yikilmis halimle birseyleri kurtarayim istiyorum ama karsimdakinde 6 aydir tik yok.

Yani eger esimden bosanirsam omrum boyunca kizimla tek basima yasamayi dusunuyorum. Esim de istedigi kadar gider, gelri kizimi gorur. Ama o da biliyor kizimi alacagimi, ayrilmak istemiyor kizimdan, o yuzden yanasmiyor bosanmaya. Kizimi da asla ona birakamam hic kusura bakmasin.

Ortada bir neden yok gibi
Bizde eşimle tükenmişlik sendromuna girmiştik aile terapistine gittik.
Saolsun terapist bizi ayırdı:)boşandık
Çok ünlü ve tanınmış bir bayan terapist bu arada.
Boşandık terapisti milyarlarımızı verdik zengin ettik
Sonuç
Tekrar evlendik
Nasıl ki bazen doktor hataları yüzünden insanlar ölüyor
Eşler analar babalar mahkeme kapılarında dr cezasını alsın diye bekliyor
Bizede böyle manyak bir terapist denk geldi.
Şuan çok iyiyiz Allaha şükür.
Abd nasıl bilmiyorum ama gidecegin aile terapisti ünlü aman çok iyi diye hemen gitme.biz yandık siz yanmayın.
Cok ilginc bir hayat hikayeniz varmis. Bosanmaya kadar ilerleyip sonra nasil yeniden evleniyorsunuz?
Neden bosandiniz? Sucu terapistte mi buluyorsunuz sadece, baska nedenler de yok mu?
Peki nasil yeniden evlendiniz? Nasil yeniden mutlu oldunuz madem bosanacak kadar mutsuzdunuz ve kararliydiniz?
Cocuk var mi? Kac yillik evlisiniz ve kac yasindasiniz?

Ben sizin baska konularda esinizle ilgili yaptiginiz yorumlari okumustum. O zaman da soracaktim hatta konuyu dagitmak istememistim. Siz esinizden bahsederken cok kotu bahsetmistiniz yani asla tahammul edilemez yaninda bir dk gecirmenin imkansiz oldugu biri gibi. Oysaki esiniz sizi elde etmek icin cok ugrasmamis mi? Bence siz yurtdisinda oldugunuz icin birbirinize muhtacsiniz bu evliligin hala bitmeme sebebi de bu bence. Esinizin size karsi icinde hala bir seyler oldugunu dusunuyorum ama sizin acinizdan boyle bir durum yok gibi. Kendimi esinizin yerine koyunca illaki belli etmissinizdir ona olan olumsuz dusuncelerinizi. Bu durum onu yipratmis sizden uzaklastirmis olabilir.
Cocuk universiteye gidene kadar ayrilmayalim demis ama bu evlilik duzelmezse cocugunuz icin derin travmalar yaratirsiniz. Sevgisiz evde buyuyen cocuk neler yasar bilirim. Ikiniz ayri ayri cocugunuzu seversiniz ilgilenirsiniz ama birbirinize karsi tutumunuzdan cok etkilenir. Boyle gitmesindense bosanmaniz daha iyi bence ama umarim son donemecte duzelirsiniz. Hakkinizda hayirlisi.

Ben sizin baska konularda esinizle ilgili yaptiginiz yorumlari okumustum. O zaman da soracaktim hatta konuyu dagitmak istememistim. Siz esinizden bahsederken cok kotu bahsetmistiniz yani asla tahammul edilemez yaninda bir dk gecirmenin imkansiz oldugu biri gibi. Oysaki esiniz sizi elde etmek icin cok ugrasmamis mi? Bence siz yurtdisinda oldugunuz icin birbirinize muhtacsiniz bu evliligin hala bitmeme sebebi de bu bence. Esinizin size karsi icinde hala bir seyler oldugunu dusunuyorum ama sizin acinizdan boyle bir durum yok gibi. Kendimi esinizin yerine koyunca illaki belli etmissinizdir ona olan olumsuz dusuncelerinizi. Bu durum onu yipratmis sizden uzaklastirmis olabilir.
Cocuk universiteye gidene kadar ayrilmayalim demis ama bu evlilik duzelmezse cocugunuz icin derin travmalar yaratirsiniz. Sevgisiz evde buyuyen cocuk neler yasar bilirim. Ikiniz ayri ayri cocugunuzu seversiniz ilgilenirsiniz ama birbirinize karsi tutumunuzdan cok etkilenir. Boyle gitmesindense bosanmaniz daha iyi bence ama umarim son donemecte duzelirsiniz. Hakkinizda hayirlisi.
Esimin icinde benim icin birseyler varsa bu evliligi neden ben kurtarmaya calisiyorum bilmiyorum.
Biktim ya pesinden kosmaktan. Icimden de gelmiyor ha ama ben cabaliyorum hala istemeye istemeye, hic karsilik vermiyor.
Cocuk halinden su an memnun cunku ikimiz de onunla cok ilgileniyoruz, aksam olunca babasina kosuyor, sabah olunca bana falan cok mutlu. Simdi babasindan ayirirsam uzulur, ilerde birgun bana cok kizar diye dusunmuyor degilim.
Bir de babasi neden yanasmiyor bosanmaya, boyle yasamak daha mi iyi sanki? Hem evliligimizi kurtarmiyor, hem de cocuk buyuyene kadar bekleyelim diyor, hey Allah im ya. Nasil bekleyecegiz 15 yil boyle?

Esimin icinde benim icin birseyler varsa bu evliligi neden ben kurtarmaya calisiyorum bilmiyorum.
Biktim ya pesinden kosmaktan. Icimden de gelmiyor ha ama ben cabaliyorum hala istemeye istemeye, hic karsilik vermiyor.
Cocuk halinden su an memnun cunku ikimiz de onunla cok ilgileniyoruz, aksam olunca babasina kosuyor, sabah olunca bana falan cok mutlu. Simdi babasindan ayirirsam uzulur, ilerde birgun bana cok kizar diye dusunmuyor degilim.
Bir de babasi neden yanasmiyor bosanmaya, boyle yasamak daha mi iyi sanki? Hem evliligimizi kurtarmiyor, hem de cocuk buyuyene kadar bekleyelim diyor, hey Allah im ya. Nasil bekleyecegiz 15 yil boyle?
Su an issiz oldugu icin bunalimda gibi geldi bana. Kadinlar daha guclu daha fedakar oluyor maalesef evliliklerde. Keske basbasa tatil yapma imkaniniz olsa o zaman anlardiniz tamamen bitmis mi bu evlilik yoksa umut var mi. Terapist en iyisi aslimda ama keske burada olsaydiniz amerikali terapistin sizi anlayacagini sanmiyorum maalesef.

Cok ilginc bir hayat hikayeniz varmis. Bosanmaya kadar ilerleyip sonra nasil yeniden evleniyorsunuz?
Neden bosandiniz? Sucu terapistte mi buluyorsunuz sadece, baska nedenler de yok mu?
Peki nasil yeniden evlendiniz? Nasil yeniden mutlu oldunuz madem bosanacak kadar mutsuzdunuz ve kararliydiniz?
Cocuk var mi? Kac yillik evlisiniz ve kac yasindasiniz?
Yaşamlarımız nedeniyle tükenmişlik sendromuna girdik.
1 çocuğumuz var.
Boşanmadan önce gözünün üstünde kaşın var diye birbirimizi yerken aile terapistine gittik.
Terapist bizden beter tükenmişlik sendromundaydı sanırım bizi harcadı.seyans ücretide çok okkalıydı.
Boşandık anlaşmalı kavgasız dövüşsüz.
Sürekli görüştük iletişimimizi kesmedik.
7 senelik evliyken boşandık.
Terapistin zerre faydası olması.
Olmadığı gibi haddinden fazla zararı oldu bize.
Bizim terapist için konuşuyorum bu arada hepsi için değil.
Şuanda nasıl mutluyuz.
Zaten hiç boşanmış gibi değildik.
Daha sakin olmayı
Üç düşünüp bir konuşmayı kendimiz yaşayarak öğrendik.Bunu keşke bize yol göstermesi için gittiğimiz terapiste anlatsa,öğretseydi.
Biz terapiste neden gittik ortak bir dilde konuşmak için gittik.
Terapist naptı
Ortak dili geç dumanla dahi iletişim sıfıra indi.
Her terapiste güvenip gitmeyin!

Su an issiz oldugu icin bunalimda gibi geldi bana. Kadinlar daha guclu daha fedakar oluyor maalesef evliliklerde. Keske basbasa tatil yapma imkaniniz olsa o zaman anlardiniz tamamen bitmis mi bu evlilik yoksa umut var mi. Terapist en iyisi aslimda ama keske burada olsaydiniz amerikali terapistin sizi anlayacagini sanmiyorum maalesef.
Su an issiz degil is buldu, calisiyor. Ama cok sevdigi isinden oldu, o baska. Hersey bitseydi bosanmaya yanasirdi diye dusunuyorum, cunku ben kararliyim artik, yani ya kurtaralim ya bitirelim, tek basima da evi terkedip bosanamam ya, onun da bir fikir beyan etmesi lazim.
En son mart ayinda 5 gun ayri kaldik, dondugunde bana "seni ve cocugu ozledim" dedi, ben karsilik vermedim.
O son iyi muhabbetimizdi. Sonra sonsuz bir sukuta burundu gitti. Okudunuz mu bilmiyorum, dun tum gun konusmamiz suydu, esim printer ile ugrasiyordu, cocugun resmini cikarmis, bana bak dedi, ben de kotu cikmis, bozuk printer dedim. O kadar yani. 6 ay gecti boyle 6 ay!

Meşhur ya da herkes gitti için değil kendi fikrimi ifade ediyorum şu an nişanlıyım evlendikten sonra hiçbir sorunumuz olmasa da zaman zaman eşimle gitmeyi planlıyorum çünkü evlenmek gerçekten çok zor iki farklı insan sırf sevgi için bir araya geliyor hayat derdine düşüyor her birinin ayrı bir psikolojisi var ve ben atıyorum eşime neyin var desem belki bana söylemez bir zaman sonra ama bu işi yapanlar uzman karşıdaki insan seni hareketlerinden kurduğun cümlelerden çözüyor ve onun eşliğinde sohbet ederek yapmasını tavsiye ettiği şeyleri yaparak daha dikkatli bir hayat sürüyorsun söyle düşünün ki bir fotoğraf çektirirken o karenin içinde her şeyin farkına varamazsın ama o fotoğrafı birinin eline verirsen sana çok şey görüp söyler etlikte böyle içinde olduğumuz için bazı şeyleri fark edemiyoruz karşıdaki insanın psikolojik durumunu tam çözemedigimiz için bazen yanlış sorular sorarak yanlış tepkiler vererek bazı şeyleri daha zor duruma getirebiliyoruz ama o insan hem uzman hemde bu resme dışarıdan bakan biri olduğu için yardımlari daha etkili daha yapıcı oluyor

Sizi kurtarsa kurtarsa 5 sevgi dili kitabı kurtarır yazarı Gary Chapman okuyun umarım yararını görürsünüz

Su an issiz degil is buldu, calisiyor. Ama cok sevdigi isinden oldu, o baska. Hersey bitseydi bosanmaya yanasirdi diye dusunuyorum, cunku ben kararliyim artik, yani ya kurtaralim ya bitirelim, tek basima da evi terkedip bosanamam ya, onun da bir fikir beyan etmesi lazim.
En son mart ayinda 5 gun ayri kaldik, dondugunde bana "seni ve cocugu ozledim" dedi, ben karsilik vermedim.
O son iyi muhabbetimizdi. Sonra sonsuz bir sukuta burundu gitti. Okudunuz mu bilmiyorum, dun tum gun konusmamiz suydu, esim printer ile ugrasiyordu, cocugun resmini cikarmis, bana bak dedi, ben de kotu cikmis, bozuk printer dedim. O kadar yani. 6 ay gecti boyle 6 ay!
Evet okudum bu durum ikinizi de Cok yorar. Sizi ozledigini soylediginde keske bir iki cumle soyleseydiniz. Belki o da o evde ozlenildigini duymak istedi size de o yuzden ozledigini belirtti. O susuyorsa siz alin karsiniza boyleyse boyle diye terapiste goturun belki size care olur en azindan kurtarmak icin ortak bir cabaniz olmus olur.

Back