- 4 Ağustos 2014
- 3.195
- 4.103
-
- Konu Sahibi M I N E R V A
Peki bunun bir tedavisi yok mu? Yani ilaçta etki etmiyorsa ne yapilabilirHerkes aynı olmuyor. Kayınvalidem 30 seneyi aşkındır bu rahatsızlıkla yaşıyor ve hala kabullenmiş değil. Kesinlikle hasta olduğunu kabul etmiyor. İlaçlar etki etmiyor öyle aman aman artık.
canım ben şu kısmı kaçırdım. sen eşine boşanacağını söylemiş miydin yaşlarınız nedir? sen çalışmıyorsun sanırım çocuk küçükÇocuklar olmasa, sadece ben olsam veya çocuklar anlayabilecek yaşta olsa bu kararı bu kadar hızlı almazdım. Kötüleşeceğini biliyorum, içimde parçalanıyor ama adam artık rahat rahat çoluk çocuk demeden kendi kendine olmayan kişilerle tartışıyor. Büyük kızım görüyor, küçüğü henüz tam anlamıyor ama garip garip bakıyor babasına.
Evet söylemiş. İlk sayfada yazmış. Saygı duyuyor ama üzgün demiş eşi için.canım ben şu kısmı kaçırdım. sen eşine boşanacağını söylemiş miydin yaşlarınız nedir? sen çalışmıyorsun sanırım çocuk küçük
Doktor teşhisi yok. Eşi önceleri saklıyor ama eşi öğrendikten sonra kendi kendine yüksek sesle konuşuyor, bağırıyormuş. Kendine Nur indiğini peygamber olduğunu söylüyormuş. Eşinin annesinde de olduğu için öyle tahmin ediyor. Bir de zaten kv’nin sürecini biliyorsa benzetiyordur bilemiyorum.Ben konu içinde herhangi bir yatış-doktordan teşhis ve tedaviye yönelik hareket okumadım. Atlamış olabilirim okurken, varsa gösterin lütfen bana.
Peygamber ilan etti diye şizofreni olmuyor hemen, bipolar da olabilir mesela. Elbette annesindeki rahatsızlık tahmini güçlendirebilir ve fakat emin olunmalı, derecesi, türü vs.
Aktif 1 buçuk, 2 aylık bir süreden bahsediliyor ve dil dökmelerden.
Bu okuduklarım, kararın erken verildiğini düşündürdü, yazmadığı şeyler varsa tabi bilemem.
Zaten tedaviye pat diye yaklaşsa, hasta olmazdı.
Evladiniz var sizin? Merak ettim.Benim annemde aynı şeyleri söylüyordu. Biz tedavi ettik terketmedik. Evladım da eşimde olsa terketmem. Yarın kim ne olur belli olmaz.
Tabi bakalim konu sahibi de yasasin bi 4-5 sene daha bi sekilde bakalim Allah korusun adam öldürmeye tesebbus ediyor mu? Di mi evet haklısınız. Bakalim çocuklarının psikolojisi daha ne kadar bozulabilir bi ust seviyeyi gormek lazim.Ama ilk zamanlar anlamadık 4_5 sene tedavisiz kaldı. Onu zehirledigimi düşünüyordu.
Benim de annem şizofren terlikcigim şimdi bu konuyu okuyunca acaba bende olur müyüm diye korktum.genetik felan diyor konu sahibiZaten bu hastalığın en zor yani hasta olduklarini kabul etmemeleri. Bir aşamadan sonra kırılıyor Ama inatları. Çünkü düşüşe geçiyorlar. Allah eşinizin yardımcısı olsun. Hiçbirimiz böyle biseyle sinanmak istemeyiz. Yarın ne gelir başımıza belli olmaz. Hayat. Eşinizden ayrılınca çok çok daha kötü olacak muhtemelen. Sizin yerinizde olsam mücadele ederdim. Yakınımda bu hastalığı yaşamış biri olarak..
Genetik canım evet. Ama korkma olsan zaten çıkardı. Allah'a emanetBenim de annem şizofren terlikcigim şimdi bu konuyu okuyunca acaba bende olur müyüm diye korktum.genetik felan diyor konu sahibi
Bende öyle diyorum 30 yaşındayım ama annemdede 40 tan sobra çıktı diye hatırlıyorumGenetik canım evet. Ama korkma olsan zaten çıkardı. Allah'a emanet❤
Annen tramvatik biseyler yasadiysa canım. Benim annem yaşadı. Herkes aynı olacak diye bişey yok. İçini ferah tut.Bende öyle diyorum 30 yaşındayım ama annemdede 40 tan sobra çıktı diye hatırlıyorum