Boşanma... derin mevzular.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Haklısın sabredip elden geleni yapmak gerekiyor ama insan korkuyor da Night, karşısındaki insanları çeşitli hayvanlara benzetiyorlar, dikkat ettim kinlendikleri kişileri yılan olarak görüyorlar, söyledikleri şeylerden etkileniyorsun, bir de sevdikleri kişiler için de zarar verici olabiliyorlar, gördüklerini sandıkları şeyler onlara bazı telkinlerde bulunuyor ve hangi konuda takıntılılarsa o yönde telkinler oluyor beyinlerinde, bilmem hatırlar mısınız? Haberde yapılmıştı galiba 90'lı yılların sonuna doğruydu bir baba çocuğunu kurban edecekken yakalanmıştı, ona çocuğunu kurban etmesini söylemişler.
Bizim akraba olan abi de şu an konuşuyorum derdi, meleklerle konuşuyormuş, eski halini bildiğimden çok üzülürdüm, çok zor bir durum bir yanda sevdiğiniz evli olduğunuz adam hasta, bir yanda çocuklarınız, biz ne desek boş aslında:KK43:
Yaşamayan bilmez, çocuklar için de o kadar yıpratıcı ki, bir arkadaşım vardı su gibi bir kız, ailece trafik kazası geçirmişler, babası kazada ölmüş, annesi babasının ardından şizofren olmuş, kızı bebeklikten beri teyzesi büyütmüş, teyzesi kızkardeşimi defalarca hastaneye yatırmış ama hastaneden kaçardı, kız koca İstanbul'da sokak sokak annesini arardı, insanlar da acımasız, deli anneni mi arıyorsun derlerdi:KK43:
Evet çok korkutucu .benim annem bana sen bizim çocuğumuz degilsin hastanede karıştın herhalde demişti ve daha neler neler evde hiç bir eşya bırakmadı . herşeyi attı.eskiden tedavi oluyordu .artık olmuyorda ilaçları içmiyor.doktora gitmek istemiyor.o kadar gerçekçi anlatıyor ki inanıyorsunuz.

İyi akşamlar.

Eşim ile ayrılma kararı almış bulunmaktayız. En azından ben bitirdim. Ne ara bitti, nasıl bitti, ne oldu da bitti bilmiyorum. Henüz bir avukatla görüşmedim. Haftasonu ailem, eşim ve ailesi ile konuştum sadece bu kararımı. Ailem kararı bana bıraktı. Eşimin ailesinin tepkisi elbette, "Çocuklarınız var," oldu. Eşim ise kararıma saygı duyuyor ama bir yanı üzgün görüyorum.

Her neyse uzatmadan... sevgili boşanma tecrübesi olan arkadaşlara sorum: boşanma gerçekleşmeden önce evleri ayırırken, kimin neyi alacağına nasıl karar verdiniz? Düşünüyorum düşünüyorum bir çıkar yol bulamadım. Evden henüz kimin ayrılacağı belli değil. Tencereden, beyaz eşyaya, yastığa, yorgana, havluya kadar kafamda deli sorular... boşanmada havluyu kafaya takan bir manyak benimdir orası ayrı. Çok detay isteyen bir şeymiş boşanmak onu anladım.

Evden gitsem komple diyorum, bir yanım çok üzülüyor. Akşam koca eve bir girecek bomboş... baba diye koşan çocuklar yok, ses yok. Burada oturmasa bari taşınsa diye bile düşünüyorum. Ben gidersem belki üst kata çıktığında bir bakacak çocukların odası boş, binbir özenle seçtiğimiz duvar kağıtları kalmış sadece. Üzülüyorum, üzülüyorum ama bu evliliğin devam etmesine artık imkân yok. İhanet yok. Şuan sebebini anlatmak istemediğim farklı durumlar söz konusu. İçimdeki her şey birbiriyle çelişiyor.

Cevap yazamazsam kızmayın, sabah erkenden hem benim hem de çocukların doktor randevusu var. Hemen yazamayabilirim, iyi geceler.

Not: Tanıdık manıdık çıkar diye yazmak istemedim ama şizofreni. Ben yeni fark ettim, hiç belli etmedi. Son 8 aydır falan az biraz ama son zamanlarda fark ettim. Kabul etmiyor, tedaviyi kesinlikle reddediyor. Annesinde de var ve ondaki süreci bildiğinden mi bu kadar gizli tutabildi bilmiyorum. 2018'den beri içeriği anlatmayayım ama bir şeyleri fark ettiğini söyledi. Ben deli değilim falan diyor, beni ikna etmeye çalışıyor. Ben fark ettiğim noktada zaten evde sesli sesli kendi kendine konuşmaya başladı. Küçüğü anlamıyor ama büyük kızım farkında her şeyin.
Hasta diyemi boşandınız?Yoksa tedavıyı kabul etmıomu?Hani imza atarken hastalıkta saglıkta diyoruz ya.

Umarım bizde birşey olmaz çünkü ben onun herseyine şahit oldum çok kotuydu
İlla çıkacak diye bir şey yok. Her genetik hastalık çocuklarda çıkmıyor. Bir de anneniz nasıl bir insandı, tersi olmaya çalışın. Çok kafaya takan biri miydi, her şeyi içine atan biri miydi? Siz tanırsınız. Öyle olmayın.

İlla çıkacak diye bir şey yok. Her genetik hastalık çocuklarda çıkmıyor. Bir de anneniz nasıl bir insandı, tersi olmaya çalışın. Çok kafaya takan biri miydi, her şeyi içine atan biri miydi? Siz tanırsınız. Öyle olmayın.
Evet bende öyle düşünüyorum.annem takintiliydi ozellikle tarih herseyin tarihini bilirdi saçma sapan .ve hiç aglamazdi hic.icine atardı tepkisizdi .ananemde öyle değil madem genetik kimden geçti diye düşünüyorum

Evladiniz var sizin? Merak ettim.
Anneyle bir yasayip onu tedavi ettirmek kolay.
Hatta çocuk yoksa belki esle de yaşanır tedavi olmayı kabul ediyorsa.
Ama cocuk varsa o isler oyle olmuyor iste.
Kadın ne yapsın her gece ne korkuyla uyuyor belki. Artı büyük kızı simdiden babasından kacıyormus gördüğü davranislarindan dolayi. Anne olunca once çocuğunu düşünüyorsun yani en azindan aklı selim büyük bi kesim boyle yapiyor diyeyim.
Kadın Allah korusun esim saldirsa ucumuzu bu evden nasil zarar almadan cıkartırım planları yapıyor ki potansiyel var mi? Var. Siz beraber yasamasindan bahsediyorsunuz.
Çocuğumun tehlikede olacağı bi durumda isterse babası isterse annem olsun aynı evde yasatamam. Mantıklı olan herkeste yasatmak istemez.
Bence illa yaninda birisi olacaksa kendi anne babası arada destek olabilir adama komple beraber yasamayi reddettiği icin arada destek olabilirler.
Konu sahibi 10-15 gune ayri eve cikabiliriz demis bu 10-15 gun boyunca aklim hep konu sahibinde olacak insallaj ona veya cocuklarina zarar gelmez diye.
Evet belkide yapmayacak adam boyle biseyi tabiki insallah yapmasin ama belkiyle, insallahla 2 yavrusunu nasil tehlikeye atsın.
3 çocuğum var

Evladiniz var sizin? Merak ettim.
Anneyle bir yasayip onu tedavi ettirmek kolay.
Hatta çocuk yoksa belki esle de yaşanır tedavi olmayı kabul ediyorsa.
Ama cocuk varsa o isler oyle olmuyor iste.
Kadın ne yapsın her gece ne korkuyla uyuyor belki. Artı büyük kızı simdiden babasından kacıyormus gördüğü davranislarindan dolayi. Anne olunca once çocuğunu düşünüyorsun yani en azindan aklı selim büyük bi kesim boyle yapiyor diyeyim.
Kadın Allah korusun esim saldirsa ucumuzu bu evden nasil zarar almadan cıkartırım planları yapıyor ki potansiyel var mi? Var. Siz beraber yasamasindan bahsediyorsunuz.
Çocuğumun tehlikede olacağı bi durumda isterse babası isterse annem olsun aynı evde yasatamam. Mantıklı olan herkeste yasatmak istemez.
Bence illa yaninda birisi olacaksa kendi anne babası arada destek olabilir adama komple beraber yasamayi reddettiği icin arada destek olabilirler.
Konu sahibi 10-15 gune ayri eve cikabiliriz demis bu 10-15 gun boyunca aklim hep konu sahibinde olacak insallaj ona veya cocuklarina zarar gelmez diye.
Evet belkide yapmayacak adam boyle biseyi tabiki insallah yapmasin ama belkiyle, insallahla 2 yavrusunu nasil tehlikeye atsın.
Ayrıca genetik hastalık yarın birgün çocuğun da çıksa büyük yada küçük kızında onlarida mi terkedecek. Çocuk yaşta bile şizofreni görülebiliyor.

Şizofreni zor bir hastalık idare edilmesi çok zor. Ama her şizofreni hastası da katil canavar değildir. Burada öyle bir lanse edilmiş ki sanki şizofrenler potansiyel katil. (konu sahibini tenzih ederim.) Normal insanların yaptıkları şizofrenlerin yanında hiç. Medyanın olayı göze sokması yüzünden insanlar korkarak yaklaşıyor. En büyük kötülüğü onlara bu şekilde tavır alarak biz yapıyoruz. Deli katil manyak şeklinde adamları iyice soyutluyorlar toplumdan. Zaten şizofrenilerin çoğu topluma uyum sağlaywmadıkları için bu haldeler. Ve bence ülkenin yarısı teşhis konulmamış şizofreni.

Ben de bir anneyim. Kardeşim şizofreni hastası. Mümkün mertebe bebeğimi korumak istiyorum ama kardeşimi de korumam lazım.
Dengeyi kurmak çok zorlayıcı ve üzücü.

Allah yardımcınız olsun. Aldığınız karar her ne olursa olsun çocuklarınız için en doğrusu olsun.

Hepsi geçecek kardeşim. Sabret. Bür gün uyandığında çok daha iyi olacaksın.

Tamam Allah korusun asla yasamanizi istemem ama siz o zaman konu sahibine tavsiye ettiginiz gibi yasarsiniz artik ne diyim oyle bisey basiniza gelirse 🤷‍♀️
Bakarsınız sizde konu sahibine tavsiye ettiğiniz gibi yasarsiniz. Çok komiksiniz guldurdunuz beni. Ben fikrimi söyledim sende. Sıkıntı yapma. Fikirlere açık ol.

Çocuğunu koruma çok farklı bir duygu. burada mutlaka şiddete uğrama riskinden bahsetmiyoruz. bunun hiç gerçekleşmediği bir durumda dahi şizofreni oldukça ağır ve tahammülü zor bir hastalık. çocukların bu ortamda büyümesi ne kadar sağlıklı? bu elbet demek değil ki yüz üstü bırakmak. ama annelik çok farklı. bir yetişkine karşı mı sorumluyuz yoksa olayları algı yeteneği gelişmemiş ruhen ve psikolojik olarak bizlerden güçsüz çocuklarımıza karşı mı? ya ilerde çocuğu da olursa onu da mı bıraksın yorumu bu durumla kesinlikle örtüşmüyor. ben bir zamanlar bir takım ailevi sorunlar vb nedenlerle erenköyde yatan bir yakınımın yanında refakatçi kalmak zorunda kalmıştım. sadece 5 gün ve 20 yaşındaydım. tabi hastalar da yoğun ilaç etkisi altında olduklarından taşkınlık vb korkulucak durum yaşamadım. sadece onları gözlemlemiş oldum. başta hiç etkilenmediğimi düşündüm. ama çıkıp eve döndükten sonraki 1 ayım ağlama nöbetleriyle geçti. aklımdan o insanların o tuhaf yüz ifadelerini atmam çok uzun sürdü. ki tekrar ediyorum 20 yaşındaydım ve travma sayılacak bir durumla da karşılaşmadım. kısaca, bu 2 küçük çocuk için ancak ve ancak babanın kayıtsız şartsız ilaç etkisi altında hayatına devam etmesi şartıyla belki mümkün olabilir. kaldı ki konu sahibinin sorusu eşimi bırakayım mı bırakmayım mı değil ki. Kadıncağız yaşadığı acıyla içini dökmüş. bu kadar ailevi bir konuda onu yargılamak yok hastalıkta sağlıkta, yok biz kenara atmadık atmadık yakınımızı tarzı yaklaşımları acımasız buluyorum. bu onun ailesi ve şu anda ailesi adına karar alabilecek yetkinlikte olan tek kişi de o.

Evet çok korkutucu .benim annem bana sen bizim çocuğumuz degilsin hastanede karıştın herhalde demişti ve daha neler neler evde hiç bir eşya bırakmadı . herşeyi attı.eskiden tedavi oluyordu .artık olmuyorda ilaçları içmiyor.doktora gitmek istemiyor.o kadar gerçekçi anlatıyor ki inanıyorsunuz.
Allah yardımcınız olsun:KK43: doktorunun, sizlerin ona kötülük yapacağını düşünüyordur, anlattıklarına o kadar inanarak anlatıyorlar ki zaten onlar kendi dünyalarında yaşıyor onları, Alzheimerle kıyaslamak ne kadar doğru olur bilmiyorum ama bazı alzheimer hastaları da ailesinden şiddet gördüğünü söyler, ona inanır etrafı da inandırır, ailemde ve çevremde bu hastalıktan kaybettiğimiz kişiler de var:KK43:

Allah yardımcınız olsun:KK43: doktorunun, sizlerin ona kötülük yapacağını düşünüyordur, anlattıklarına o kadar inanarak anlatıyorlar ki zaten onlar kendi dünyalarında yaşıyor onları, Alzheimerle kıyaslamak ne kadar doğru olur bilmiyorum ama bazı alzheimer hastaları da ailesinden şiddet gördüğünü söyler, ona inanır etrafı da inandırır, ailemde ve çevremde bu hastalıktan kaybettiğimiz kişiler de var:KK43:
Yani bizde bı ara korkuyorduk babaanneme saldırmıştı .onu zaten hiç sevmiyordu ama başka bir şey yapmadı.ilaclari kullandığı sürece problem yok lakin ilaçlar karaciğeri maffeti . siroz oldu karaciğer yetmezliği yaşadı.1 ay yoğun bakımda yattı.cok zor günlerdi

Yani bizde bı ara korkuyorduk babaanneme saldırmıştı .onu zaten hiç sevmiyordu ama başka bir şey yapmadı.ilaclari kullandığı sürece problem yok lakin ilaçlar karaciğeri maffeti . siroz oldu karaciğer yetmezliği yaşadı.1 ay yoğun bakımda yattı.cok zor günlerdi
Hastalık ne olursa olsun hasta olana da bakana da zor Allah yardım etsin :KK43: Akli melekeleri yerinde olmayınca insan korkuyor elbette, hastalığın ona neler yaptıracağı belli olmuyor, bu hastalar sevmediklerine karşı daha hırçın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X