Boşanma... derin mevzular.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öyle ama kabul etmiyor. Tedaviyi geçtim, hasta olduğuna ikna olmuyor. Konuyu ilk açtığımda bana bakışını görseydiniz kokrudan bayılırdınız. Hayatımda ilk defa eşimin gözlerinde vahşilik gördüm. Boğazıma yapışacak gibi bir bakıştı.

Yahu konu sahibi En baştan eşinin tedavi olması gerektiğini yazmamışki ha bire begenmedim.. Begenmedim atanlar sonraki yorumumuda okuyun kadın kadına destek olmalı diye boşuna demiyoruz
Detaya girdikçe google aramalarında anahtar kelimelerden konuya rastlar diye ödüp kopuyor. En başta bu yüzden detaya girmek istemedim ama mecbur yazmak zorunda kaldım. Sizde kusura bakmayın.

ne diyeceğimi bilemiyorum çok çok üzgünüm. sizin için dua edeceğim. çok inandığım acı bir laf var "ölüsü olan bir gün delisi olan her gün" diye. maalesef çok çok zor bir durum. Bir nevi ölüm gibi, sureti orda ama o anılarınızdaki kişi artık yok. ama şöyle düşünün derinlerde bir yerde hala var, tamamen yok olup gitmedi. tedavi olmayı reddetmekte haklı, çünkü bu hastalıkta bilinç tamamen yok olmuyor ki. kim bilir o ne kadar korkuyordur, ama tedaviye evet demek geri dönüşü olmayan o yola girmek demek belki onun için. anlattıklarınızdan nasıl bir çift olduğunuz belli, dilerim onun hatırına, 2 evladınız hatırına rabbim ikinize de sabır ve şifa versin. zaman ne gösterir bilinmez, Allahtan ümit kesilmez.

Detaya girdikçe google aramalarında anahtar kelimelerden konuya rastlar diye ödüp kopuyor. En başta bu yüzden detaya girmek istemedim ama mecbur yazmak zorunda kaldım. Sizde kusura bakmayın.
Estagfirullah.. Sizde haklısınız ama ben en baştada üzülmüştüm terapiste gidilse çözülür diye ama konu çok başkaymış Rabbim yardımcınız olsun inşallah

Zorla tedavi fayda sağlar mı bilmiyorum. Annesi mesela zorla tedavi görüyor. İlaçlarını zorla alıyor. Cumartesi konuyu eşime ilk açtığımda, aileme sen mi söyledin derken ki bir bakışı vardı korkudan donup kaldım. Ben dedim desem, boğazıma yapışacak kadar vahşi bir bakıştı. İlk defa gözünde öyle bir şey gördüm. İntihar falan bunları da düşünüyorum ama zorla hastaneye yatırılsa bir ay orada yatıyorlar. Ya bana kinlenirse diye düşünüyorum.

Tedaviyi kabul etse idi keşke..
Süreci en sağlıklı şekilde atlatmanızı diliyorum. Çocuklar anılar derken boşanmak daha zor tabiiki.

Nasıl anladınız şizofreni olduğunu, teşhis konuldumu yoksa sizin fikriniz mi... Tefevi olmayı reddediyor dediniz sanki hiç doktora gitmedi gibi bir izlenim uyandı bende.

Ben 25 eşim 34 yaşında. Off ne, ne zaman başladı tam olarak bilemiyorum. 2018 yaz dönemleri bir şey oldu bana diyor sonraki şeyleri anlatıyor.

Ben pskiyatrik ilaçların iyileştirme gücüne inanıyorum. İlk başlarda hastalık daha da kötü oluyor. Uzun süre kullanmak lazım. Benim kız kardeşim bipolar, okb, anksiyete hepsi vardı. yatarak tedavi gördü önce. şimdi iki yıldan beri düzenli ilaç kullanımı ile tamamen iyileşti. Bu tür hastalıklarda hasta yakını da hsta kadar sabırlı olması lazım. Genetik de çok etkiliyor. Bakın annesinde de varmış. Beyinde bazı hormonlar eksik oluyomuş. Doktor değilim ama doktor ilk başta bunu sorar. Genetik yatkınlık. Ama bunun da tedavisi var. Konu sahibi de bence önce eşini zor da olsa bir kliniğe götürmeli. Evden de çıkmak durumunda kalmaz. Bu süreçte eşini izler .İyileşirse zaten ayrılık olmaz. Benim düşüncem böyle

Öncelikle durumunuza üzüldüm
Nasıl bir hayalkırıklığıdır kim bilir

Keşke tedavi olmayı kabul etseymiş
Evden onun gitmesi çocukların düzeni için daha pratik olur
O gitsin.

Hem size hem eşinize hem de evlatlarınıza üzüldüm.
Allahım kolay yolu göstersin,yardımcınız olsun inşallah.

Canım bu kadar anlatmana anlayan anlar zaten ayrıca anlasınlar ne olacak yani?Zaten boşanınca bilinmeyecek mi?Yaşın kaç söylemedin bilmiyoruz ama eşinize çok üzüldüm bilmiyorum.Sanki benim eşimmiş gibi düşündüm.Hani siz o kadar önemlisiniz ki siz öğrendikten sonra kendini rahat bırakmış adam.Bilmiyorum ya çok acı

Kime bağırıyor kime kızıyor güya peki?

Psikyatri doktoru bulup, bizzat önce kendiniz konuşun. Nasıl ikna olur, bu konuda yapabileceğiniz bir şey var mıdır sorun.İlaçları bittiği halde, gidip tedavi almayı reddeden ve iş yerinde hastalığı yüzünden sıkıntıları artan birini, biz ikna edemedik, evine gitmekte istemiyordu. Evde onu öldürmek için birinin beklediğini söylüyordu. Gece yarısına kadar iş yerinde durdu ve kendi kendine sizde beni öldürmek istiyorsunuz deyip durdu. Evine götürelim seni deyip, güçlü kuvvetli iki arkadaş eşliğinde hastaneye zorla götürtmüştük.Hastanın getireleceğinden hastanenin haberi vardı. Gelir gelmez önce sakinleştirici yapılıp, sonra hastaneye yatırıldı. Öyle tedavi gördü. Bizlerde çok üzüldük bu durumuna. Ama, yapacak bir şey yoktu. Gönlüyle gitmesini beklemek, sadece zaman kaybı. Gereken yerlerle ve polisle görüşün, yardım alın.

yaşadığınız sorun için çok üzüldüm. gerçekten çok zor bir durum. ama arkadaşa kesinlikle katılıyorum.bir psikiyatristten yardım almalı ve nasıl ikna edeceğinizi öğrenmelisiniz. tedaviyi kabul etmiyorum gibi bir durum söz konusu olamaz . ailesi , işi , çevresi herkes için bir tehlike arz etmeden müdahale edilmeli. bakarsınız tedavi ile daha önce mesaj yazan arkadaşlar gibi iyileşebilir belki atakları şizofreniye benzeyen ama tedavi edilebilir bir durumu vardır. inşallah öyledir.

Doktora hiç gitmeden nasıl şizofreni tanısı koyup boşanma kararı alırsınız belki şizofren degil

Şöyle söyleyeyim ben size adam şizofreni ise eğer, sakın onunla eşya tartışmasına girmeyin. Ben de eşimi çok seviyorum tamam ama böyle bir hastalığı olsa ve ilerlese ve tedaviyi kabul etmese ne yapardım bilmiyorum. Sanırım evden ayrılır kaçardım. Çocukların babasını görmesine izin vermezdim sanırım çünkü sağı solu belli değil. Yarın bir gün çok tehlikeli davranışlarda bulunabilir çocuklara karşı. Size tavsiyem herşeyi bırakıp uzaklara gidin. Çok saçma ve acımasızca gelecek ama çocukları en az hasarla ancak böyle büyütebilirsiniz. Bazen duygusal davranmamak gerekiyor. Siz evde kalıp, düzenimi bozmak istemiyorum deseniz, sizi belki rahatsı eder bu ev benim, veya ben boşanmıyorum diyebilir. Ben size özelden yazacağım.

Sizofreni kesin taniysa ilac kullanmasi gerekir. Yoksa cok zor bir durum. Tehlike arz ediyor. Boyle durumlardan bahsedip uzmek etkilemek istemem.. belli ki seviyorsunuz uzuldum cok ta birsey diyemiyorum. Allah yardimciniz olsun . Hakkinizda hayirlisini nasip etsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…