- 30 Mayıs 2016
- 1.936
- 2.663
-
- Konu Sahibi Gokyuzummm
işte belki beni en çok üzen şey de bu. Diyorum ki ya evde bir gün bir defa bir kadının sesi yükselmez mi 3 yılda. Bir gün sesimi yükseltmedim oturduğumuz sitedeki herkes şok oldu dışardan örnek bir çifttik. Naif işine gidip gelen evine bağlı bir kadın. Hatta bir teyze vardı komşum hep derdi ya bu kadar kap kacakla nerden geliyorsun hep diye ben de derdim kayınvalidemin sevdiği pastaları yapıp götürüyorum diye nasıl özenirdi bana. Boşandığımı öğrenince ağlayarak aradı inanamıyorum nasıl olur yok olamaz diye. Kimse değil de sen nasıl boşanırsın ne bir gün apartmanda senin sesini duyduk ne bir gün şikayet ettin hayatını diye. Ne diyim Allah güzel günler göstersinYa ama anlattiklarinizda geri donusu olmayan bir sey yok ki, hepimiz hatalar yapiyoruz hemen bosanalim mi yani. Bence psikolojik olarak sizi etkilemis hata sende diye diye, siz de sinmissiniz. Duzeltmek isteyince bir sarilma yeter neticede. Kaldi ki adamin cok da ozlenecek bir hali tavri yokmus. Evlilik her sey degil, bosanmak da dunyanin sonu degil aksine hayata yeni bir baslangic firsati. Firsati degerlendirin yasiniz her sey icin cok musait, karsiniza ne guzellikler cikacaktir kimbilir zamanini bekleyin sadece
Evet kardeşim bunu da ben de yaşayarak gördümOlan olmuş artık yapacak bişey yok gibi bakın mesleğiniz var kimseye muhtaç değilsiniz tekrar yeni bir hayat kurmayı çok da güzel başarabilirsiniz kader de varsa yeniden gelir eşiniz ama benim şu yaşıma kadar öğrendiğim şeylerden biri de erkek soğudu mu sebep ne olursa olsun bitiriyor lütfen kendi kendinize yetmeye çalışın dünyada kadın da çok erkek de ve karşınıza çok güzel insanlar çıkacak buna inanın.
yok canim can atiyordu bosanmak icinZaten evliden ziyade ev arkadaşı gibiydiniz ama yine de bu kadar çabuk olmasına şaşırdım. Hiç çaba göstermemiş anlaşılan..
Bu tür şeyler gerçekten işe yarar mı? Olumlamalar 21 günlük pozitif okumalar? İşte akışa teslim olamıyorum yaptığım hatalar hep gözümün önünde hiç çıkmıyor aklımdan
Evliliğimizin başlarında çok hırçındım çok hatalar yaptım doğru düzgün ilişkim olmamıştı, aile yapılarımız çok farklıydı bende ciddi kaygı problemleri yaratmıştı. Evliliğimizin ilk zamanlarımda çok kırdım kendisini çok içe kapanıktı ifade etmezdi duygularını ben de aptallık ettim anlayamadım. Ailesinden başladı herşey. Hep bana müdahale edecekleri korkusuyla yaşadım. Kendisi evlenmeden önce ailesini çok kötülüyordu abisinin eşlerini ailesindeki kadınları. Ablası da hep ailedeki diğer kadınları bana kötüleyip uzak tuttu beni onlardan. Ben de aptal değildim olgun davranabilirdim ama bunlar beni hırçınlaştıydı. Sonra kısa bir süre sonra belki hiçbir zaman çocuk sahibi olamayacağımı öğrendim ve ağır bir depresyon geçirdim bu süreçte eski eşimden hiç destek görmedim hatta beni suçladığı oldu senin yüzünden baba olamayacak mıyım ben diye. Ben de sustum arada tedavi olalım dediğimde senden soğudum ilk zamanlarda bana yaşattıklarında dedi ve hep ilk yaptıklarımı üç yolluk evliliğim boyunca unutamıyorum dedi. Gece yarılarına kadar hep arkadaşlarıyla dışardaydı. Ben bilmediğim tanımadığım bi şehirde hep yalnızdım. Tabi biraz toparlandıktan sonra aile ile ilişkilerimi düzelttim onlardan da eski eşimden de özür diledim ama fayda etmedi. En büyük hatam evliliğin ilk 5-6 ayında hep boşanma kelimesini kullandım
İnşallahŞüpheyle yaklaşırsan yaramaz :) Olumlamanın amacı bilinçaltını harekete geçirmek. Bilinçaltın harekete geçerse istediğin değişimleri yaşayabilirsin. Olumlama kafana yatmıyorsa sadece dua et içten Allah’aVe gerçekten değişmeyi iste. 1 sene sonra bu mesajlara bakıp vay be neler yaşamışım ama üstesinden gelmeyi de bildim diyeceksin bence.
Çocuğunun babası olmasa ağır konuşurdum ama neyseyok canim can atiyordu bosanmak icin
İnşallahBiliyor musun o kadar çok istiyorum ki buraya bakıp bunları söylemeyi.. olumlamayı da bir kağıda yazıp her akşam okumayı düşünüyorum. Yazdıklarımı da ses kaydı yapıp uyurken kendi sesimle dinlemeyi. Ne dersin uygun olur mu bu şekilde? Bir de Louis hay diye bir yazar varmış duydun mu? Ayna terapisi yapıyormuş aynaya bakıp kendine olumlu şeyler söylemeyi içeriyormuş bana garip geldi biraz. Namazlarımı kılıyorum çok şükür ama dua edemiyorum bi yumru var boğazımda kalbimde anca namaz kılabiliyorum
Ben de boşanmadan önce öyle düşünüyordum ama kadın olarak en azından daha yumuşak başlı olabilirdim, ama işte o zamanki psikolojim çok kötüydü herkes aynı duruma aynı tepkiyi veremiyor. Ben çocuk konusunu öğrendiğimde travma yaşadım hırçınlaştım zor toparlandımEşinizin çocuğunuzun olmayacağını öğrendiğinde verdiği tepki bence boşanmaya yeter de artar bile.
Canım bak sana söyle kendimden bir örnek vereyim, bende bu gerçeği öğrendiğimde 20.li yaşların başında daha toydum kendime göre çok sevmiştim ozamanlar evliliğin eşiğinden döndüm aynen sizin gibi birkaç bahaneyle oldu yani onlar bahane bu yaşananlar bizim kaderimiz neyse çok uzatmayayım eften püften sebeplerle ayrıldık ben 9 ay öleceğim sandım ama sonra hayat eşimi karşıma çıkardı, insan erkek koca baba nasıl olunurmuş öğretti bana ve hergun şükretsem yine az inanki...Bir söz var ben çok severim sende bunu düşün hep "Gün olur olmadı diye ağladığın duaya gün gelir olmadı diye şükredersin"Evet kardeşim bunu da ben de yaşayarak gördümhaklısınız bundan sonra yapmam gerekenler belli de alışkanlıklardan sıyrılmak çok zor ona yemek yapmayı bile özlüyorum. Eve geldiğinde kapıyı açmayı hoşgeldin demeyi. Allah hepimize güzel günler yaşatsın. Şu an artık o kadar zayıfladım ki hastalanmaktan korkuyorum
Çok mutlu olurum kardeşimSen en güzel terapiyi yapıyorsun zaten namaz kılmak. Özelden sana birkaç sayfa önericem, takip et.
E tamam iste o zaman Allah'in sevdigi kuluymussun ki kurtulmussun diye dusun daha agzinla kus mu tutacaksin. Karsina cok guzel yurekli kiymetini bilen insanlar cikar insallah.işte belki beni en çok üzen şey de bu. Diyorum ki ya evde bir gün bir defa bir kadının sesi yükselmez mi 3 yılda. Bir gün sesimi yükseltmedim oturduğumuz sitedeki herkes şok oldu dışardan örnek bir çifttik. Naif işine gidip gelen evine bağlı bir kadın. Hatta bir teyze vardı komşum hep derdi ya bu kadar kap kacakla nerden geliyorsun hep diye ben de derdim kayınvalidemin sevdiği pastaları yapıp götürüyorum diye nasıl özenirdi bana. Boşandığımı öğrenince ağlayarak aradı inanamıyorum nasıl olur yok olamaz diye. Kimse değil de sen nasıl boşanırsın ne bir gün apartmanda senin sesini duyduk ne bir gün şikayet ettin hayatını diye. Ne diyim Allah güzel günler göstersin
Ben o kadar da kötü bir kadın değildim, düşünüyorum ailedeki küçük çocuklar ne kadar çok severdi beni. Kötü bir insanı çocuklar sevebilir mi yaklaşırlar mı yanına? Allah razı olsun inşallah hayırlı huzurlu sağlıkla ömür geçirebileceğimiz birini nasip eder AllahSeven insan şans verirdi ben de esime evliligimin başlangıcında çok fevri davrandigm oldu ama ayrılmak gelmedi aklina o yuzden üzülmeyin derim çocuk olmayacak diye de ayrılmak istemiş ama bu o kadar yanliski çocukta olmayabilirdi size sansta verirdi sevseydi o yüzden pişman olmayın Rabbim Güzel kapilar açsın ins çok mutlu bı evlilik yaşarsın umutsuz olma
Bence bu şekilde düşünmeyin benım olayda sizinkine benzerdi darklılıklar olaada ben de şuanda boşanma evresindeyim dava acıldı yani 2 ay oldu ,bence eşini aldatıp yine de bırakamayan erkekler var biz naptık ki kendilerinin yasattıkları psikolojı ile bunlrınyasadık seven adam uzlaşma evliliği kurtarma yolunu bulurdu ama sevmeyen insan da vicdanszı merhametsiz gider dava açar bende 27 yaşındayım ,bence bu tür düşünceleride zamanla atlatacağız şu hayatta neler atlatılmıyor ki yerinde olsam tazimant altın vs talep eder ayrılırdımEn başlarda gerçekten seviyordu o ilk zamanlar yaptığım hatalar yıktı herşeyi. O pişmanlığım beni mahvediyor. Kafam o kadar karışıktı ki ne olsa boşanma diyordum. Çocuğum olmazsa boşanma. Anlaşamazsak boşanma vs. Şimdi diyorum ki ben neyin kafasını yaşamışım. Ha tabi ki çok özür diledim o ayrı. Toparlamaya da çalıştım bu defa da psikolojik baskıyla cezalandırıldım. Olmadı yani başaramadım
Senin konunu hatırlıyorum canım. Sen hele hiç pişman olma. Eşin hakikaten çok tuhaf. Ev abisinin üzerinde, ilk eşinden bir çocuğu var, senden de aylık 2000 tl mi ne çocuk ve ev geçimi için para istiyordu. Doğru hatırladım di mi? Önüne bak. Bu adamdan hayat arkadaşı olmaz. İnsanın saygı ve sevgisi kalmaz. Güven zaten hiç yok.canim ben tek tarafli cok mucadele verdim.duzeltmemi istedigi seyler vadi duzeltiyordum da ama o bana guvenmedigini guvenmeme nedeni kavga anlarinda bosanalim diyordum.bazen gec saatte de olsa kavga yapinca evden cikiyordum.bunlardan dolayi bana guvenmedigini soyledi.ama onun yaptigi cok seyler de vardi.bana hakaretler....sevmeme.....aileyi ustun tutma......oturup ailesiyle dedikodumu yapmasi.....bunlara ragmen dagittim kendimi resmen cok kotuyum
Canım bak sağlıklı düşünmüyorsun ben yaptım ettim diye kendini suçlama eşinin hatası ne biliyormusun sabırsızlık seni sevdigini sana yeteri kadar göstermemesi bunlarda onun hatası incir çekirdeğini doldurmayan şeyler yüzünden yuva yıkılır mi dememiş hiç hemen çocuğu bahane edip eminim aileside doldurmuştur bu konuda oda hemen pes etmiş sende hata yok demiyorum ama kabul et esininde hatası var bence geriye bakma önüne bak milletin ne dediginede aldırış etmeEn başlarda gerçekten seviyordu o ilk zamanlar yaptığım hatalar yıktı herşeyi. O pişmanlığım beni mahvediyor. Kafam o kadar karışıktı ki ne olsa boşanma diyordum. Çocuğum olmazsa boşanma. Anlaşamazsak boşanma vs. Şimdi diyorum ki ben neyin kafasını yaşamışım. Ha tabi ki çok özür diledim o ayrı. Toparlamaya da çalıştım bu defa da psikolojik baskıyla cezalandırıldım. Olmadı yani başaramadım