Bosanamıyorum ailem destek çıkmıyor Akımı kaybedicem

Bu da bahane başına gelmeden ölmezsin kınama o bu. Gayet kınarım herkes seçimlerini yaşar çünkü. Bırakmam diyorsun ama ailen böyle düşünmüyor olabilir. Onları da anlamak lazım
 
Maşallah, helal olsun o kadına. Evet belkide ailem bana güvenmiyor ama başka bir adam bulup çocuklarımı onlara bırakıp kocaya kacıcam diye değil!!! Ne artniyetli insanlar var ya. Bu sözüm size değil , bana öyle hitap eden insanlara. Güvenmemesinjn sebebi ben bu yaşıma kadar hiç çalışmadım. Belki de bu yaştan sonra çalışamaz diye güvenmiyor olabilirler. Çalışmamamım sebebi de eşim istemedi. Yoksa ben çocuklardan önce istiyordum çalışmak. Sonra çocuklar oldu kızımın kolunda sıkıntılar oldu 5 sene fizige gittik başka başka şehirlere doktorlara gittik hatta günlerce başka şehirlerde şifa bulmak için kaldığımız zamanlar oldu derken çalışmak aklımın ucuna dahi gelmedi. Ondan sonra da zaten ikinciye hamile kaldım böyle devam etti yani
 
Ya da kocasını bırakamayacağını biliyorlar. Geliri yoksa 3 boğaz az değil. Bu kadın çalışıp ailesine bunu göstermek zorunda. Bi onlar mağdur gariban. Yapan nasıl yapıyor.
 
Kumarbaz dayakçı kocasıyla seks olmuyor diye dertlenen birinin boşanınca kendini kendine ve çocuklarına adayacağına inanamıyorum ben ya. Yüksek ihtimal yeni bir eş yeni çocuklar olacaktır çok da zaman geçmeden. Ailelerin de biraz bu yüzden korktuğunu düşünüyorum valla
 
Sen bilirsin ben Müslüman olarak uyarayım da. Hatırlarsın ilerde benim bu sözümü.
Mesleği elinde parası olan bi kadınım. 5 senelik evliliğimde çocuğumu daha yeni yaptım. Boşansam arkamda ailem var param var. Hiçbir şekilde 2 çocuğumu bırakıp başka koca peşinde olmam. Evlensem bile yanımda olurlar. Ben başka şeyler de dedim ama buna takıldın sadece? Böyle olur demedim. Ailen böyle düşünüyor olabilir dedim. Müslümanlığa girersek çıkamayız. Senin koca da çocukların rızkını kumarda harcıyor. Belki kumar parası yediriyor.
 
Beni eltinize benzettiğiniz için takıldım buna. Dediğim gibi kınadığınızı yaşamadan ölmezsiniz. Sizde çocuklarınızı bırakıp başka kocaya kaçarsınz demedim, sizin en yakınlarınız yapar bu hareketi o zaman anlarsınız beni . Ben ailemi biliyorum tanıyorum böyle birşey düşünmeyeceklerini biliyorum. Ki ailem bilir ben çocuklarına çok düşkün bir kadınım
 
Tamam o zaman neden tüm sülale boşanma diye uğraşıyor kumarbaz dayakçı kocadan? Neden kimse böyle yaşanmaz demiyor? Eltime benzettim evet o da mıy mıy kavgacı nazlı bi insan. Bahanesi çok. Herkes kötü o iyi. Kızın seninle aynı kaderi yaşar diye korkmuyor musun? 2 seneye sınav senesi. Böyle bi ortamda olması huzursuz etmiyor mu? Neden senelerdir düzeltmeye çalışmadın. Eşin sessiz sakin kalıyorsa eve bakıyorsa kavga çıkarma seks yapma o kadar dert varken onun derdine düşme. Çocukların derdine düş.
 
Ya siz niye benim seksime kafayı taktınız? Susayım diyorum da yeter ama gerçekten. Seks yapma derken? Ya bir kere su düşünceden çıkın. Eşim beni gece gündüz dövmüyor ağzımdan burnumdan kan getirmiyor şimdi buna da yazarsınız ki hee sen herşeyi hak ediyosun birde onu savunuyosun ! Öyle birşey yok tabiki! Adamda öfke kontrolü yok hicbirseye gelemiyor hemen atarlanıp benim üstüme geliyor ama tekme tokat değil. Kollarımı falan tutuyor o sıra kolum morarıyor öylelikle aldım darp raporu . Gece gündüz dayak yiyen biri değilim tabiki ! Hey Allahım ya ben tabiki çocuklarımın derdindeyim. Yoksa ben ondan zaten öyle soğudum ki ben cinsellik istemiyorum ki ondan. Sadece bana yaklasmaması istememesi bir kadın olarak zoruma gidiyor. Bu saçma mı yani ???? Herkes buna takmış. Hatta geçenlerde kendi bana dedi sen bana hiç yaklasmiyosun diye. Ben deli gibi benimle ilişkiye girsin diye beklemiyorum yani evde. Siz o aradaki farkı anlamadınız.
 
Siz kendinizi kötü hissetmeyin. Ailenin en temel görevi koşulsuz kabul ve sevgidir. Küçük yaşta evlilik hatanızı tüm hayat boyu karşınıza engel olarak çıkan aileyle aynı evde kalsaydınız yine yanlış bir evliliğe sebep olurdu zaten. Burada ailenizden beklenen size ve torunlarına siz yoluna koyana kadar evlerini açmaları.
 
Piraye Hanım en iyi yorum yapan en ılımlı üyelerden biri doğruyu söyleyene boyle yapacaksaniz niye konu açıyorsunuz ? Kimsenin kendigi beğendiği yok kimsenin aşağılama yaptığı yok siz tüm dünya size karşı sanıyorsunuz annenizde başlayın bak git geçin görmezden gel demiş sizin çalışmanızı iki çocuğa bakmayı falan istediği yok istemeyecektirde .Lütfen eşinize ailenize hayatınıza olan siniri buradan çıkarmaya çalışmayın işe yaramaz.Evet çok istiyorsanız çocuklara bir çözüm buluo o evde bile çalışmaya başlamak zorundasınız bunun başka yolu yok kolay yolu yok Bir tercih bir seçim yapıp buna iki cocuk ekleyio ben vazgeçtim deyince hayat bize hemen oldu gel başka hayata geç yapmaz.İnsanlarda öyle Meslek sahibi olmak yada olmamak evlenmek yada evlenmemek iki çocuk yada tek çocuk katlanmak yada zamanında ayrılmak hepsi bir seçim .Ve sonuçlarına göre kaderimiz şekilleniyor bunu farkedip sakinleşin
 
Bazı aileler böyle,benimki de öyle.
Bekarken evli kız kardeşim dayak yiyip benim evime geldiğinde annem beni arayıp "Sakın ona yüz verme evine dönsün yerini bilsin ." diye tembih etmişti.Uc çocuğuyla ne yapacak bizde,baban ses çekemez biliyorsun demişti.Turkiye'de bölge bölge bile değişiyor bu tutum.Bizim taraf sahiplenmiyor giden kızını mesela.Tuhaf gelmesin.
 
Yok zaten ben güvenmeme sebebi olarak başka adama gitme durumunu düşünerek söylemedim. 2 çocukla gelir ama yettiremez çalışamaz, peşlerinde koşamaz vs diye güvenmezler. Maddi anlamda yükleri olmayacaklarını bilseler çocuklar zaten büyük bebek değiller, aman aman zorları olmayacak onlara, yarım gün okulda olacaklar zaten, bakım konusunda siz işteyken destek verebilirler. Sigortalı asgari ücretlede olsa bi işe girseniz ileride emeklide olursunuz (evlere temizlik seçenek ama sonu yok)
Bi akrabamız fabrikada yemek servis etme işine girdi mesela sigortalı en azından ve kolay bi iş
 
Kız kardeşiniz ne yaptı peki sonra
 
Benim annemin ailesi de boşandığı zaman sahip çıkmadı. Bir şekilde yolunu buldu. Tek değiller milyonlarca kadın ne zorluklarla yoluna bakıyor. Herkes seçtiğini yaşıyor. Ne insanlar tanıyorum zorla evlendirilirken kaçıp bi kyk kredisi ile geçinip okuyup meslek sahibi oluyor. Arkadaşımın annesi 40 yaşında kykya temizlikçi girdi asgari alıyordu. Kadro geldi maaşı yükseldi ev bile aldı 1+1 bile olsa başını soktu. İlla aileye kocaya ihtiyaç yok.
 
Zenginleri şakadan da olsa kınamayın bence,otel yangınıni düşünün
Ne alakası var şimdi? Orda 80 insan ihmal ve denetim eksikliği yüzünden can verdi, can verenlerin arasında gayet orta halli, çoluğunu çocuğunu mutlu etmek için aylarca çalışıp birikim yapan meslek sahibi insanlar cogunluktaydi, zengin oldukları için değil, bu ülkede bu kafayla birlikte yaşamak zorunda oldukları için öldüler yani...
 
Şu yoruma bak bazı insanlar da bu alışkanlık haline geliyor. Dayak yediği kocasını ağzımı yüzümü dağıtmıyor diye savunuyor. Dayak stan adam arzulasa ne olacak yahu. Bütün bunlar varken bunu dert edinmen tuhaf. Her söylediğimizde kulp buluyorsan neden açtın. Vah vah diyip üzülürüz de sen yaşıyorsun. 1 tane de olsa tuhaf 10 tane de.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…