- 16 Ağustos 2024
- 1.476
- 1.654
- 48
- Konu Sahibi bitmeyencilem
-
Maalesef toplumsal gerçeklerimiz böyle.Bır meslek olacak düzenli gelır olacak.
Ben üç yıl ıssız kaldığım dönemde bunu anladım bekar olduğum halde.
Baba evinde öyle aç karnını doyurursun ancak.
Sana verılen ımkanlar kısıtlı..
Kımsenın babası da sakıp sabancı değil.
Mecbur calismak zorundasın.
Bır de cocukla dönünce kımse öyle kucak açmıyor.
Gelen laf eder gıden laf eder.
Konuyu farklı yere çekmeyin. Karşınızdaki insanın aklıyla oynamayın. Sübyan ne ya !!! O çocuk niye anaokuluna gitmiyor diye bana kimse hesap soramaz. Herkes burda haddini bilecek..çocuk benim çocuğum ister anaokuluna veririm ister Kuran kursuna veririm. Kimseye laf düşmez!!!!Babanızın dalga geçer gibi kitaba el bastırması yemin ettirmesi aşağılayıcı değil mi? Kızını dövmüş, insan yerine koymamış kocalık yapmamış adama sadece kumar için yemin ettiriyor. Aman yeter ki kumar oynama ama kır ağzını burnunu mu diyor? Ne yazalım? Boşan yok boşanamam, çalış yok çalışamam, çocuğum küçük bırakamam. Adamda her pislik var ama kocam beni arzulamıyor yazıyorsunuz. Babanızın yemin ettirip boşanma davasını geri çektirmesi işinize gelmiş gibi görünüyor. Kusura bakmayın da bu durumu kabul etmeyen, iş güç ekmek peşinde koşan kadınlardan da empati beklemeyin. Ben hep şikayet edeyim ama durumumu değiştirmek için hiç bir şey yapmayayım, akıl verene de çemkireyim.
Herkesin çocuğu kıymetli ve biz de çocukları düşündüğümüz için yazıyoruz. Annesinin dayak yediğini ezildiğini gören çocuğa yazık değil mi? Kocanız onların rızkıyla kumar oynuyor başkalarına yediriyor. Çocuğunuz çok kıymetliyse gidin babanıza yine kumar oynuyor deyin de boşanmanıza destek olsunlar. Kurtarın kıymetli çocuklarınızı.
Sen kendi el kadar çocuğunu gönderdiğin yerin tam adını bile biraz önce burda öğrendin! Bizim bilmememiz, sormamız , yadirgamamız mı anormal ? Yazdıklarımızdan bir tek buna mi takılıp sinirlenip saldirabildin? Yani konuyu farklı yerlere çeken tek kişi var şu anda burda o da biz değiliz...Konuyu farklı yere çekmeyin. Karşınızdaki insanın aklıyla oynamayın. Sübyan ne ya !!! O çocuk niye anaokuluna gitmiyor diye bana kimse hesap soramaz. Herkes burda haddini bilecek..çocuk benim çocuğum ister anaokuluna veririm ister Kuran kursuna veririm. Kimseye laf düşmez!!!!
Burada mı öğrendim???? Sen çok biliyorsun herşeyi. Sübyan zaten bir kurs. Bende kısaca subyana verdim diye yazdım bilmeyen yok çünkü de şu zamanda öyle bir yeri !Sen kendi çocuğunu gönderdiğin yerin tam adını bile biraz önce burda öğrendin! Bizim bilmememiz, sormamız mı, yadirgamamız mı anormal ? Yazdıklarımız dan bir tek buna mi takılıp saldirabildiniz? Yani konuyu farklı yerlere çeken tek kişi var şu anda burda o da biz değiliz...
Bir kere de şaşırtın bizi be, bir kere de diyelim ki yok öyle değilmiş...
Ben bilmiyorum arkadaşım...Üstelik 25 yıldır sistemin ta gobeginde çalışıyorum. Yok öyle bir legal yerleşegelmiş, bilimsel temelli bakalorya geçerli pedagojik bir kurum...Burada mı öğrendim???? Sen çok biliyorsun herşeyi. Sübyan zaten bir kurs. Bende kısaca subyana verdim diye yazdım bilmeyen yok çünkü de şu zamanda öyle bir yeri !
Tamam ben öneride bulundum o zaman ona neden cevap vermiyorsun da seni eleştiren kişilerle tartışmayı tercih ediyorsun ?Burdaki kadınların çoğu destek yerine köstek olup birde laf sokma cabasındalar. Arkadaş ben size dedim mi çalışmak istemiyorum diye ? Sadece çocuğumun yaşının küçük olduğunu söyledim tam gün bu çocuk nerede duracak?? Yardımcım yok çocuğa bakabilcek biri yok. Biride yazmış ki seneye yatılıya verir kızını yazmış. Siz iyi misiniz ya????? Benim derdim ne sizin derdiniz ne. Dalga geçiyorsunuz. Böyle insanlar bana yorum yazmasın..ben sadece bana ciddi anlamda yardımcı olabilecek kişiler arıyorum. Örgü battaniye vs.yapabiliyorum evet. Ama bunun dışında nasıl bir işe girebilirim sizce? Bana yardımcı olabilecek kişiler yazsın buraya lütfen. Yarım gün olan iş olursa benim için daha iyi olur. Daha önce Yaşlı bakmayı bile düşündüm araştırdım ama bulamadım.
Temizlik evet mantıklı. Yarım gün giderim aldığım bana kâr kalır. Yani siz diyorsunuz ki birikimini yap ondan sonra boşan ayrı bir eve çık. Ben zaten annemlerle yaşasam bile işe girip çalışcaktım. Burda ben kendimi ifade edemedim konu farklı yerlere çekildi çünkü hemen. Babam biraz katı kuralcı beni ayrı eve bırakırlar mı bilmem. Zaten kaçarken de onun yüzünden kacmıştım beni camdan bile baktirmayan birisiydi. Ama dediğimiz öneriyi düşüncem. Teşekkür ederimTamam ben öneride bulundum o zaman ona neden cevap vermiyorsun da seni eleştiren kişilerle tartışmayı tercih ediyorsun ?
Eğer gerçekten çalışmak istiyorsan eşe dosta haber sal temizliğe gideceğim diye yarım gün de olsa git birtık daha ucuza git insanlara kendini tanıt sonra fiyatını arttırırsın dediğim gibi 1000 alıyorsan 600 alıyorum de kalanı da bulamayacağı bir yerde sakla gerekirse bankaya bilmiyorum artık o kısmını
Temizlik evet mantıklı. Yarım gün giderim aldığım bana kâr kalır. Yani siz diyorsunuz ki birikimini yap ondan sonra boşan ayrı bir eve çık. Ben zaten annemlerle yaşasam bile işe girip çalışcaktım. Burda ben kendimi ifade edemedim konu farklı yerlere çekildi çünkü hemen. Babam biraz katı kuralcı beni ayrı eve bırakırlar mı bilmem. Zaten kaçarken de onun yüzünden kalmıştım beni camdan bile baktirmayan birisiydi. Ama dediğimiz öneriyi düşüncem. Teşekkür ederimTamam ben öneride bulundum o zaman ona neden cevap vermiyorsun da seni eleştiren kişilerle tartışmayı tercih ediyorsun ?
Eğer gerçekten çalışmak istiyorsan eşe dosta haber sal temizliğe gideceğim diye yarım gün de olsa git birtık daha ucuza git insanlara kendini tanıt sonra fiyatını arttırırsın dediğim gibi 1000 alıyorsan 600 alıyorum de kalanı da bulamayacağı bir yerde sakla gerekirse bankaya bilmiyorum artık o kısmını
Yaşlı olduklarını nerden biliyosunuz? 52 yaşında ikiside. Ben boşanınca yan gelip yatmıcam tabiki baba evinde. Boşanma sürecinde annemle konuşmuştum ben çalışırım diye.İyi de sen saçma sapan bir hayat seçmişsin kendine. Ailen de haklı. Aileni saymadan kaçıp gitmişsin 18 yaşında sonrada 3 kişi olarak dönmüşsün. Biz üçümüze bakın demişsin. Yaşlı başlı insanlar 3 nüfusa daha nasıl baksın maddi manevi?
Gencecik kadınsın çalışsana. Çocukları da bahane etme. Çalışan kadınların çoğu anne. Onlar nasıl çalışıyor? Hiçbir şey yapamazsan bakıcılık yapsaydın. Çalışan annelerin ihtiyacı çok oluyor. Ben 4 yaşındaki kızımı sabahtan aklama kadar anaokuluna gönderiyorum. 11 yaşındaki oğlumu da saat 8 den 16 ya kadar okula. Sonra da çıkışta alıp eve geliyorum. Ailene de böyle desen belki yanında olurlardı. Hala cinsellik diyorsun. O mu şu an sorun?
Bunu ben yazmadım ama aynı fikirdeyim.Konuyu farklı yere çekmeyin. Karşınızdaki insanın aklıyla oynamayın. Sübyan ne ya !!! O çocuk niye anaokuluna gitmiyor diye bana kimse hesap soramaz. Herkes burda haddini bilecek..çocuk benim çocuğum ister anaokuluna veririm ister Kuran kursuna veririm. Kimseye laf düşmez!!!!
Ben insanların çoğunun calısmak istediğine de inanmıyorum.Tamam ben öneride bulundum o zaman ona neden cevap vermiyorsun da seni eleştiren kişilerle tartışmayı tercih ediyorsun ?
Eğer gerçekten çalışmak istiyorsan eşe dosta haber sal temizliğe gideceğim diye yarım gün de olsa git birtık daha ucuza git insanlara kendini tanıt sonra fiyatını arttırırsın dediğim gibi 1000 alıyorsan 600 alıyorum de kalanı da bulamayacağı bir yerde sakla gerekirse bankaya bilmiyorum artık o kısmını senin başka yapacak bir şeyin yok
52 yaşta 2 Si küçük 1 i yetişkin birine bakmak için büyük bir yaş. Valla ben 36 yaşımdayım ailemden başkasına bakamam. Gücüm yok. Ayrıca ailen sen de o ışığı görmemiş demek ki. E şimdiden bul işini o zaman. İlla ayrılman mı gerek? Hiç aksiyon almamışsın. Kendini ifade edebiliyorsun merak etme biz de anlıyoruz. Hala hatalı sensin. Düzeltmek için bari artık çabala. Eşine değinmek bile istemiyorum o boşamalık zatenYaşlı olduklarını nerden biliyosunuz? 52 yaşında ikiside. Ben boşanınca yan gelip yatmıcam tabiki baba evinde. Boşanma sürecinde annemle konuşmuştum ben çalışırım diye.
Siz daha 30 yaşındasiniz çalışıp çocuklarınızı geçindirmek zor geliyor, hatta bugüne kadar hayatınız boyunca aklinizın ucuna bile gelmemiş evlatlarinizin geçimini sağlamak ama o insanlar 52 yasinda hem size hem iki çocugunuza bakacak kadar genç öyle mi? Muhteşem gerçekten!Yaşlı olduklarını nerden biliyosunuz? 52 yaşında ikiside.
Aileniz 52 yaşında siz 15 yıllık evlisiniz. Nasıl oluyor bu? Anne babanız 37 yaşındayken evlenmişsiniz. Kaç yaşında evlendiniz siz? 18 yaşında evlendiğinize inanmıyorum.Yaşlı olduklarını nerden biliyosunuz? 52 yaşında ikiside. Ben boşanınca yan gelip yatmıcam tabiki baba evinde. Boşanma sürecinde annemle konuşmuştum ben çalışırım diye.
Ya tmm bBunu ben yazmadım ama aynı fikirdeyim.
Ayrıca sübyan değil sıbyan önce doğrusunu öğrenin. Sıbyan Mektebi. Kimse size hesap soramaz kategorisine kocanız dahil değil galiba. Hem o hesap soruyor hem de kendi hesap vermiyor. Neyse siz atar giderinizi yapın yine. Keşke dayak yediğiniz darp raporu aldığınız adama da herkes haddini bilecek deseydiniz. Hatta biraz daha haddini bildirin de gidip kumar oynamasın. Bu kadar dindar dinini düşünen kadın kumarbaz adamla aynı evde yaşıyor hatta benimle birlikte olmuyor diye dertleniyor. Çocuklarınızın boğazından haram geçiriyor farkında mısınız?
Ya ne yaparsanız yapın bize ne. Akıl mı almak istiyorsunuz herkesle kavga etmek mi? Babasından kocasından pısıp burada kaplana dönüşen ilk üye değilsiniz. Herkese azar herkesi tersleme. Saptıran da sizsiniz, çocuğunuza çevirdiniz konuyu. İki yol var, ya susar dayağı yer işkenceye boyun eğersiniz ya da boşanırsınız. Babanız yemin ettirmiş kitaba el bastırmış da öyle çekmişsiniz davayı geri. Kumarbaz kocanız yemin etmeseydi ne olacaktı ne yapacaktınız?
Muhteşem evettt !!!!!!! Benim açtığım sayfaya yazma seni bu saatten sonra iplemiyorum hadi başka sayfayaSiz daha 30 yaşındasiniz çalışıp çocuklarınızı geçindirmek zor geliyor, hatta bugüne kadar hayatınız boyunca aklinizın ucuna bile gelmemiş evlatlarinizin geçimini sağlamak ama o insanlar 52 yasinda hem size hem iki çocugunuza bakacak kadar genç öyle mi? Muhteşem gerçekten!
Ya sana inandırmak zorunda değilim ki bunu bile buraya yazman çok saçma şu durumdaAileniz 52 yaşında siz 15 yıllık evlisiniz. Nasıl oluyor bu? Anne babanız 37 yaşındayken evlenmişsiniz. Kaç evlendiniz siz? 18 yaşında evlendiğinize inanmıyorum.
Ben ister sübyan derim ister sıbyan derim sanane ? Kimene ? Buna mı takıldın senBunu ben yazmadım ama aynı fikirdeyim.
Ayrıca sübyan değil sıbyan önce doğrusunu öğrenin. Sıbyan Mektebi. Kimse size hesap soramaz kategorisine kocanız dahil değil galiba. Hem o hesap soruyor hem de kendi hesap vermiyor. Neyse siz atar giderinizi yapın yine. Keşke dayak yediğiniz darp raporu aldığınız adama da herkes haddini bilecek deseydiniz. Hatta biraz daha haddini bildirin de gidip kumar oynamasın. Bu kadar dindar dinini düşünen kadın kumarbaz adamla aynı evde yaşıyor hatta benimle birlikte olmuyor diye dertleniyor. Çocuklarınızın boğazından haram geçiriyor farkında mısınız?
Ya ne yaparsanız yapın bize ne. Akıl mı almak istiyorsunuz herkesle kavga etmek mi? Babasından kocasından pısıp burada kaplana dönüşen ilk üye değilsiniz. Herkese azar herkesi tersleme. Saptıran da sizsiniz, çocuğunuza çevirdiniz konuyu. İki yol var, ya susar dayağı yer işkenceye boyun eğersiniz ya da boşanırsınız. Babanız yemin ettirmiş kitaba el bastırmış da öyle çekmişsiniz davayı geri. Kumarbaz kocanız yemin etmeseydi ne olacaktı ne yapacaktınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?