Bosanamıyorum ailem destek çıkmıyor Akımı kaybedicem

Şu üsluba bak yaaa. Yemin ederim bı bitmediniz ya. Aşağılayıcı konuşmalar. Çok bilmislikler... Nefret ediyordum bu tip insanlardan. Sen bana yorum yazma bi zahmet.

Sübyan nedir?

Sübyan hem din eğitimi veren hem de okul öncesi eğitimi veren kurs. Örnek Kuran eğitimi, Peygamberimizim hayatını İslam'ın imanın şartlarını duaları sureleri öğreten aynı zamanda da sayıları harfleri boyama yapmayı makasla kesip farklı şekiller yapmayı öğreten bol bol etkinlik öğreten 4 6 yaş çocukların gittiği kurs.

Boşa gitsin uğraşmaya bile değmez...

Sübyan mektebi denir , sübyan çocuk demek ...

Çocuklarıniz kaç yaşında ayrılıp calisamazmisiniz

Şu üsluba bak yaaa. Yemin ederim bı bitmediniz ya. Aşağılayıcı konuşmalar. Çok bilmislikler... Nefret ediyordum bu tip insanlardan. Sen bana yorum yazma bi zahmet.
Babanızın dalga geçer gibi kitaba el bastırması yemin ettirmesi aşağılayıcı değil mi? Kızını dövmüş, insan yerine koymamış kocalık yapmamış adama sadece kumar için yemin ettiriyor. Aman yeter ki kumar oynama ama kır ağzını burnunu mu diyor? Ne yazalım? Boşan yok boşanamam, çalış yok çalışamam, çocuğum küçük bırakamam. Adamda her pislik var ama kocam beni arzulamıyor yazıyorsunuz. Babanızın yemin ettirip boşanma davasını geri çektirmesi işinize gelmiş gibi görünüyor. Kusura bakmayın da bu durumu kabul etmeyen, iş güç ekmek peşinde koşan kadınlardan da empati beklemeyin. Ben hep şikayet edeyim ama durumumu değiştirmek için hiç bir şey yapmayayım, akıl verene de çemkireyim.

Herkesin çocuğu kıymetli ve biz de çocukları düşündüğümüz için yazıyoruz. Annesinin dayak yediğini ezildiğini gören çocuğa yazık değil mi? Kocanız onların rızkıyla kumar oynuyor başkalarına yediriyor. Çocuğunuz çok kıymetliyse gidin babanıza yine kumar oynuyor deyin de boşanmanıza destek olsunlar. Kurtarın kıymetli çocuklarınızı.

Selamlar, oldukça yıpratıcı bir süreç sizinkide. Kumar, ilgisizlik ve hatta darpta var siz de yasadığım için biliyorum zorluklarını allah yardımcınız olsun.
Boşanmayın diyemem böylesi ömürden ömür alırım bilirim. Ama herhangi maddi gelir, çocuklara bakacak biri olmadığında malesef kolay olmuyor süreç. Bence hazırlık süreciniz olsun biraz birikim yapmaya başlayın. Elimden örgü geliyor dediğinizi okudum sanırım yorumlarda. İlk süreçte örün satmak içim sosyal medya üzerinden de bir çok kanal var bar. E ticaret siteleri var. Ya da çocuklar okuldaylen part time de olsa bir iş bakın. İnanın o güven size geldiğinde daha kolay olacak herşey. Sonra mı ? Sonra boşanın lütfen hem kendiniz için hem çocuklarınızın psikolojisi için.

Çalışmaya ve kendi düzeninizi kurmaya hazır değilseniz bi süre daha sabredip kendinizi hazırlayın, bu sürede mutsuzluğunuzu çocuklarınıza yansıtmayın, her çocuk mutlu bi anne ile büyümeyi hakeder ihtiyaç duyar.. Evlenirken aile onayı almamışsınız, boşanırkende almanız gerekmez, aileye güvenip boşanılmaz.. Onca şeye rağmen kızım gel kapım açık diyen bi aileniz yok, boşanıp onlara sığınsanızda rahat edemezsiniz zaten.. Kendi ayaklarınız üzerinde durmaya bakın, binlerce kadın yapıyor bunu, sizde isterseniz yapabilirsiniz..

Son düzenleme:
Şu yoruma 10 yıldız olsa vercem.
Kadın eşini cinsellikle evine bağlama peşinde.
Herkes bir öneri veriyor ama kocasına çemkiremediğini burda üyelere söylüyor. Konu sahibesi senin burada çemkirmen bizim için bişey ifade etmiyor. Bir çözüm yolu almayacaksan şu yazılardan bizlik bir durum yok. Ben boşanmaya karar verdim ilk gelip buraya yazdım. Canım kadınlar destek oldu, gücümü kendimde buldum tek celse boşadım. Anama babama sormadım, babamın evine dönmek için izin almadım çünkü orası benim evim. Kızımın elinden tutup gittim , ben geldim dedim. Kimsede bir kez bile sen boşandın demedi. Şimdi annem çocuğuma bakıyor, kendim çalışıyorum. Çok mutluyum. Size biraz örnek olsun diye yazıyorum.

Son düzenleme:
Gücün ancak buradaki kadınlara yeter.. Bitmeyen biz değil asıl sizsiniz, yaşadığınız herşeyi de fazlasıyla hakediyorsunuz .
Yazık o çocuklara...

Gücün ancak buradaki kadınlara yeter.. Bitmeyen biz değil asıl sizsiniz, yaşadığınız herşeyi de fazlasıyla hakediyorsunuz .
Yazık o çocuklara...
Piraye sakin

Sen de kendimi görüyorum abla henüz boşanmak için hazır değil anladığım kadarıyla psikolojikmen de hazır olması gerekiyor sanırım Allah yardımcısı olsun ama eğer ayrılmak isterse yapması gereken çalışmak bence farkında ama çalışmak istemiyor gerçekten çocuğu altı aylıkken çalışan kadınlar var altı yaşında olup da çocuğumu bırakamıyorum diyenler de var o da o ikinci grupta herkes kendi seçimini yaşıyor yapacak bir şey yok anladığım kadarıyla elinde bir okul yok temizliğe git dediğimizde cevap vermiyor yarım gün temizlik pekala da yapılabilir sübyan okulu tam gün olan varsa ona gönderebilir veya ana okuluna gönderebilir ya da yarım gün temizliğe gidebilir para kazanılır bir şekilde kazanmak isteyene ama cesaret işte orada ablamız fazla geride kalmış başta ben de kızdım ama anladığım kadarıyla yıllar içerisinde kendine güvenini yitirmiş bir kadın umarım ayakları üzerinde durabilecek gücü kendinde bulur

Bahsettiğiniz gibi kocam olsa dokunmaması beni arzulamaması için elimden gelen herşeyi yapardım. Hem kocam bana her kötülüğü yapıyor diyorsunuz hemde yatağınıza girmemesini dert ediyorsunuz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

siz çalışmadıkça o evden çıkamazsınız. Bir an önce bir iş bulun. 15 senedir hiçbir şey yapmamışsınız belli ki ne maddi ne manevi bir birikim yok. İki çocukla ne yapacaksınız aileniz de arkanızda değil?

Tatlım burada sırf "çalışabilirsin" dediğimiz için bize çemkirirken gayet kendine güvenli bir hâli var, bence hiç de çaresiz kendi ayakları üzerinde durmak için yol arayan bir kadın değil...

Biz burda neler gördük, gerçekten çaresiz, kimsesiz ama evlatları için dogru olanı yapmaya çalışan yüzlerce kadın tanıdık, kurtuluş hikayelerine refakatçi olduk ve bu üye kesinlikle onlardan biri değil....

Bunun tek derdi kocam paşam beni arzulasın, yatağım sıcak kalsın, ben kılımı kıpırdatmadan evde yatayım ama düzenim devam etsin

Babaları kumar oynuyormuş, şiddet uyguluyormus, ilgilenmiyormus , psikolojileri bozuluyormus bla bla gereksiz ayrıntı onun için ....çocukları umrunda bile değil...

Hayatım çalismamak için büyük (11) cocuga bahane bulamıyor , zaten seneye yatılı kursa yollar onu muhtemelen, daha da büyüyüp eline ekmeğini alana kadar bitti onunla işi yani ama küçük (6) de seneye okula başlayacak maalesef, çalışmamak için bahane kalmayacak!. E evde yayılıp bahane etmek için yeni bir gebelik yeni bir çocuk lazım acil , adam yatağa girmezse nasıl olacak yeni bahane? Ha çocuklar kumarbaz dayakçı babalarının elinde aç sefil heder oluyorlar biraz ama olsun, önemli olan kutsal annelerinin rahatı, düzeni biliyorsun

Son düzenleme:
İş yok arkada aıle yok.
Daha çok bunalır.
Calısmayan kadının aılesı arkada yoksa boşanması lüks maalesef.
Bır an önce calısması lazım.
Burada hepimiz şöyle böyle diyoruz da ınanın basıt degıl.
Benim şuan babamın kıracısı boşanmış bır kadın kızı ile babamın evinı kıraya tuttu bır ay olmuştur.
Kadının çalıştığı yer iflas etmıs.
Hadı babam ıs bulana kadar ıdare edecek ama herkes eder mı?
İş bulmak da basit degıl.
Sımdı doğalgaz elektrik faturaları da cep yakıyor.
Kım ödeyecek?
Adamdan nafaka aldığını düşünmüyorum adam ıssızmıs ondan boşanmış sanırım.
Aile destek çıkacak.
Bu ekonomide kımse ayrı ev tutamaz duzenlı sabıt gelırı yoksa.

Öyle tabi bunlar kolay şeyler değil. Zamanında bunları düşünüp ona göre hareket edecekti ama geçmiş olsun. Kadınlarımızın, genç kızlarımızın çok öğrenecek şeyi var, çok! Ne olursa olsun bir kadının ekonomik özgürlüğü olmalı. Olmayınca böyle oluyor işte. Çok üzgünüm.

Bır meslek olacak düzenli gelır olacak.
Ben üç yıl ıssız kaldığım dönemde bunu anladım bekar olduğum halde.
Baba evinde öyle aç karnını doyurursun ancak.
Sana verılen ımkanlar kısıtlı..
Kımsenın babası da sakıp sabancı değil.
Mecbur calismak zorundasın.
Bır de cocukla dönünce kımse öyle kucak açmıyor.
Gelen laf eder gıden laf eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…