- 17 Nisan 2020
- 1.200
- 1.462
-
- Konu Sahibi HaklisinHocam
Hiç bir şey bulamadım baya karıştırdım ama yok ben genelde şifrelerimi telimin bir yerine kaydederim ara tara bişey bulamadımŞifre kırmaktan bahsediyordunuz ?
Telefonunu kurcalayın mesajlar duruyorsa oradan birşey çıkar belki
Aldığı maaş belli adamın ödediği borçta belli Ne yapmasını bekliyorsunuz banka felan soysun belki evliliğiniz kurtulur bu zamlarla zaten hayat zor çıldırtmayın kocaları şükredin birazArtık son noktadayım boşanmak kendime ve iki çocuğuma güzel bir hayat kurmak istiyorum, öyle yeniden evleneyim felan gibi bit düşüncemde yok. Ama kurtulamıyorum eşim olacak insan sanki laftan anlamayan bir çocuk gibi, dün gece 1 saat konuştuk, istemediğimi, yapamadığımı, yorulduğumu anlattım ama nafile eli kolu ayrı oynuyor adamın , öpmeye, sarılmaya çalışıyor, aklı sıra böylece herşey geçip gidecek. Hayır, kalmadı artık tahammülüm, gerçeklekten kalmadı.
Son noktam şu oldu, çalışıyorum öğretmenim şu an oturduğumuz ev de kendimizin krediyle aldık, eşim 3600 kredi ödüyor, maaşı yaklaşık 7000 lira, kredi ve evin faturaları dışında eve hiçbir katkısı yok, evin mutfak masrafını ben ödüyorum, çocuklarım bakıcı ve kreş masraflarını, bez-gezme-giyim masrafları tamamen bende ama artık yetişemiyorum, bu pahalılık mahvetti beni geçen ay kredi kartına 2500tl kreşe de1500 TL borcum kaldı yetiştiremedim, ödeyemedim, eşime söyledim, bende para yok, kartımda eksideydim onu kapattım dedi, beş kuruş vermedi, üstüne daha bende para koparmaya çalıştı, bu üç- dört aydır böyle devam ediyor iyi kötü idare ediyordum ama artık yetemiyprum, sadece maddi değil manevi olarak eve katkısı sıfır, çocuklarla da benle de doğru düzgün ilgilenmez. Mesela hastaydım asla bana bir bardak su dahi vermedi, aksine gerginlik çıkarıp küstü uzak durdu, gece acile gittim yanlız, sormadı bile nereye gittin, ne yaptın diye. Dahası da var bu ve benzeri ilgisizlikler işte. Boşanmak istediğimi bir haftadır net bir dille gerek tavırlarımla da belli ediyorum kabul etti, boşanma protokolü oluşturduk imzaladı, evi ve arabayı bana vermeyi kabul etti bir nafaka tabi. Ama şimdi gene barışma çabalarında istemiyorum dilekçemi teslim edeceğim , anlaşmalı olursa avukat tutmak istemedim, çünkü avukata verecek param yok zaten.
Evden de gitmesini istiyorum ama rahatına bu kadar düşkün umursamaz bir insan onu da kolay kolay yapmayacak biliyorum, bana bir akıl bir yol lazım ne yapacağım
Yani çok bilmiyorum ama az kaldı diyorsunuz, kredi puanı iyiyse çok yüksek olmayan bir miktar verebilirler 20 bin gibi. Bankacı arkadaşlar daha iyi bilir. Ama dediğim gibi birkaç aylık bi mevzu ise alın karşınıza ciddi ciddi konuşun. Evliliğinizin başından beri sorumsuz olsa anlarım ama galiba birkaç aylık bişey. Bide mutfak faturalar bende demişsiniz ama hiç mi günlük harcamanız yok , wşiniz işte yemek işini falan nasıl çözüyor? Dışarıda yiyorsa çok tutar. Hayat çok pahalı. Siz farketmşyor olabilirsiniz ama minik minik detaylar çok tutuyorZaten kredi borcu olduğu için yenisini alabilir mi bilemedim, başkasına gitmiş olsa bence fark ederdim tabi yinede büyük konuşmayayım
Var tabiki günlük harcamam kredi kartına işlemeye devam ediyor borcum bu yüzden, eşimde yiyor olabilir ama bunu da söylemiyor dese yemek yiyorum ona gidiyor dese paranın gittiği yeri bilsem bir şekilde olay bu kadar büyümezdi zatenYani çok bilmiyorum ama az kaldı diyorsunuz, kredi puanı iyiyse çok yüksek olmayan bir miktar verebilirler 20 bin gibi. Bankacı arkadaşlar daha iyi bilir. Ama dediğim gibi birkaç aylık bi mevzu ise alın karşınıza ciddi ciddi konuşun. Evliliğinizin başından beri sorumsuz olsa anlarım ama galiba birkaç aylık bişey. Bide mutfak faturalar bende demişsiniz ama hiç mi günlük harcamanız yok , wşiniz işte yemek işini falan nasıl çözüyor? Dışarıda yiyorsa çok tutar. Hayat çok pahalı. Siz farketmşyor olabilirsiniz ama minik minik detaylar çok tutuyor
Bencede adamın açıkları var ama köşeye binlerce lirada atamıyordur bu adamkonunun ilk 10 sayfasına filan baktım sonrasına gözüm yemedi
konu sahibi demiş ki (aşağı yukarı)
mutfak 3500 (bunda market, bebek bezi, kozmetik filan herşey var herhalde) + 1500 Kreş + bin bakıcı + 1000-1500 giyim 7 bin yapıyor, üstüne masraf oluyorsa o ay içerideyim.
eşi de 7 bin alıyor
3600 kredi ödüyor
en kötü bin lira elektrik, su, 2 kişiye cep telefonu, apartman aidatı, internet , doğalgaz ödüyordur. (bu adam hiç berbere gitmiyor, hiç okulda çay içmiyor olsa bile)
e sizde araba var bunun benzini var sigortası var onu kim ödüyor?
siz hiç mi telefon tablet kırtasiye bir şey almıyorsunuz? bunları kim ödüyor?
yani ben anlamadım ki 1500 liralık aylık giyim masrafı yapan, 2 kişi çalışan ailenin nasıl hiç tatil, elektronik, ikisi de öğretmenken kırtasiye, doğum günü hediyes, çay-kahve vs vs masrafı olmaz? eve hiç mi kitap almıyorsunuz yav?
burada sayfalarca adam parayı ne yapıyor konusu var da...adam parayı zaten ancak yetirir ki?
ha hesaplar ayrı para ne yapılıyor bilmiyorsunuz orası sapan saçma ama..yok horvardalık denmiş yok bitcoin denmiş..
arkadaşlar farklı ülkelerde mi yaşıyoruz?
adam çocuklarla/eşle duygusal olarak ilgilenmiyorsa o benim için kendi başına cinnet sebebi, orası ayrı ama bu kadar maddi konu konuşulmuş, bir ben mi takıldım buna anlamadım (bir de piraye sormuş)
hep tepetaklak olması normal çünkü kredi, kreş, bakıcı üçünü birden ödeyip, araba da var, arttırmak zaten çok zor. hele son aylarda, aileden filan destek yoksa, çok çok zor... adamın kenarda öyle çok çok bir parası kalacağını da sanmıyorum daha önce dediğim gibi ama sorun o değil zaten.O da bir para koparma yoluydu, çünkü o ay artık sana para vermeyeceğim artan parayla çocuklar için birikime başlayacağım demiştim sonra zaten hiç öyle bir para arttırma olayı olamadı hep tepe taklat oldu
her sayfayı okuyamadım, sormuşsunuzdur. görmemişim.1 siz değilsiniz
Ben de sordum
Adam size evi arabayı ve nafaka verecek kendisi ne yapacak peki? Ne ala… adam kredileri ödesin faturaları ödesin sonra evi size bıraksın… fazla bencilce değil mi? Evin arabanın yarısı onun zaten… kredi ve evin faturaları da az bir tutar gibi anlatıyorsunuz…Artık son noktadayım boşanmak kendime ve iki çocuğuma güzel bir hayat kurmak istiyorum, öyle yeniden evleneyim felan gibi bit düşüncemde yok. Ama kurtulamıyorum eşim olacak insan sanki laftan anlamayan bir çocuk gibi, dün gece 1 saat konuştuk, istemediğimi, yapamadığımı, yorulduğumu anlattım ama nafile eli kolu ayrı oynuyor adamın , öpmeye, sarılmaya çalışıyor, aklı sıra böylece herşey geçip gidecek. Hayır, kalmadı artık tahammülüm, gerçeklekten kalmadı.
Son noktam şu oldu, çalışıyorum öğretmenim şu an oturduğumuz ev de kendimizin krediyle aldık, eşim 3600 kredi ödüyor, maaşı yaklaşık 7000 lira, kredi ve evin faturaları dışında eve hiçbir katkısı yok, evin mutfak masrafını ben ödüyorum, çocuklarım bakıcı ve kreş masraflarını, bez-gezme-giyim masrafları tamamen bende ama artık yetişemiyorum, bu pahalılık mahvetti beni geçen ay kredi kartına 2500tl kreşe de1500 TL borcum kaldı yetiştiremedim, ödeyemedim, eşime söyledim, bende para yok, kartımda eksideydim onu kapattım dedi, beş kuruş vermedi, üstüne daha bende para koparmaya çalıştı, bu üç- dört aydır böyle devam ediyor iyi kötü idare ediyordum ama artık yetemiyprum, sadece maddi değil manevi olarak eve katkısı sıfır, çocuklarla da benle de doğru düzgün ilgilenmez. Mesela hastaydım asla bana bir bardak su dahi vermedi, aksine gerginlik çıkarıp küstü uzak durdu, gece acile gittim yanlız, sormadı bile nereye gittin, ne yaptın diye. Dahası da var bu ve benzeri ilgisizlikler işte. Boşanmak istediğimi bir haftadır net bir dille gerek tavırlarımla da belli ediyorum kabul etti, boşanma protokolü oluşturduk imzaladı, evi ve arabayı bana vermeyi kabul etti bir nafaka tabi. Ama şimdi gene barışma çabalarında istemiyorum dilekçemi teslim edeceğim , anlaşmalı olursa avukat tutmak istemedim, çünkü avukata verecek param yok zaten.
Evden de gitmesini istiyorum ama rahatına bu kadar düşkün umursamaz bir insan onu da kolay kolay yapmayacak biliyorum, bana bir akıl bir yol lazım ne yapacağım
Benim iki çocukla boşanma yoluna çıkacağıma inanmıyor ama yapacağım kararlıyım, aynı evde yaşamanında hayatı paylaşmamın da bir anlamı yok çünkü paylaşım yok, o yüzden en azından daha fazla ömrümü bu adam niye böyle düşünerek heba etmek istemiyorum, çocuklar için tahammülün de anlamı yok çünkü gözünde bende çocukta yokhep tepetaklak olması normal çünkü kredi, kreş, bakıcı üçünü birden ödeyip, araba da var, arttırmak zaten çok zor. hele son aylarda, aileden filan destek yoksa, çok çok zor... adamın kenarda öyle çok çok bir parası kalacağını da sanmıyorum daha önce dediğim gibi ama sorun o değil zaten.
sorun bu adam neden bekar gibi takılıyor? ve neden bu kadar yüzsüzce? çirkince? çok mu güveniyor boşanmayacağınıza? muhafazakar bir çevrede filan mısınız? siz hep herşeyi alttan alan sakin kadın mısınız acaba? çok mu aşık olup evlendiniz? ona bu özgüven nereden geliyor? tamam evlenince bir bardak suyu vermeyecek, acile gelmeyecek (ama yuh yani) kadar odunmuş da ne biliyim sevgiliyken çok mu peşinizden koşmuştu? benim şaşkınlığım nasıl evlendiğinizden itibaren başlıyor çünkü. üstüne çocuklarınız çok küçük. bu adam son zamanlarda saldıysa, artık boşanma söz konusu neden biraz silkelenmiyor, demiyor "ailem elden gidiyor"... yok hep böyleydiyse... yani ne biliyim, derdiniz neydi ki?
ben evli değilim, dolayısıyla ortak bütçem, ortak evim hiç olmadı (sevgilimle birlikte yaşamadım hiç). vallahi benim sevgilimle paylaşımım sizin eşinizle paylaşımınızdan fazla. aynı evde değilken. saçma değil mi bu? "evlilik" gibi bir ilişki bu mudur? yani en azından 30lu yaşlarda filan, okumuş, çalışan, kentli insanlar için?
burada da normalde de ilişkiler hakkında yorum yaparken daha çok cinsellik, aileler, sonradan çıkan meseleler gibi şeylere gider benim aklım, e çünkü din, dünya görüşü, bütçe yönetimi, çocuk yapmak, evin yükü/zaman yönetimi gibi konularda insanlar anlaşmış ki evlenmiş :) ha bence 30larında evlendilerse cinsellikte de anlaşıp evlensinler de neyse konu o değil.
ben hep öyle kabul ediyorum. "başta çok güzel anlaşmıştık ama zamanla çok başka yerlere evrildik" de yine bir nebze anlayacağım bir şey...hepimiz değişiyoruz. fakat bunun ötesini anlayamıyorum gerçekten.
evliliğe kurum olarak saygım sonsuz ama... ama gerçekten sizinki nasıl evlilik ben bilemiyorum. adam resmen sizden "para koparıyo" (korkunç bir tabir), eve alışverişe karışmıyor (bakın parası bir yana, insan evine gireni çıkanı bilmez mi, takip etmez mi, markete gitmez mi, ne biliyim, bazı işleri organize etmez mi). demek ki hem maddi hem zihinsel olarak tüm yük sizde... faturalara da otomatik ödeme verdiyse adamın hayatında evi, eşi ve çocukları için harcadığı toplam mesai sadece günde 10-15 dakika filan olabilir :) sizin belki 10 saattir... siz söylemeden çocukların doğumgünlerini filan söyleyebilir mi? merak ettim gerçekten.
ne güzel dünya ya...miss...adam neredeyse hiçbir şey yapmadan 2 çocuğu büyütülüyor.
tatile gitme, eve yardımcı alma herşeye koştur...ama adam ne yapıyor haberin yok...kadınlar bunun için mi evleniyor?
çok uzattım.
eşinize ciddi olduğunuzu göstermezseniz bu iş çok uzar. en azından evden gitsin. ya da oturup bi hesap versin. nasıl hala kaçak güreşebiliyor ben anlamadım.
Nesi ilginç çocuklarım (ki onun da çocukları) için rahat bir hayat kurmam lazım ve hakkımı fazlasıyla almalıyım, geçinme derdi olsun istiyorduysa çocuklarına bakmayı bilmeliydi, evlilikte hastalıkta bile yanımızda yoksa yeri tam da beş parasız kapı dışarı edilmektirAdam size evi arabayı ve nafaka verecek kendisi ne yapacak peki? Ne ala… adam kredileri ödesin faturaları ödesin sonra evi size bıraksın… fazla bencilce değil mi? Evin arabanın yarısı onun zaten… kredi ve evin faturaları da az bir tutar gibi anlatıyorsunuz…
Gerçekten ilginç
Yani durumunuzu bilemiyorum ama herşey ateş pahası, mesela bazen nohutlu pilav, yoğurt tatlı falan alıyorum 30 u geçiyor. Öğle yemeği cepten bizde. İşyerinde aylık 20 lira çay parası veriyoruz, kahve falan cepten bize ait, artı yol parası ile 1000-1500 sadece benim harcamam oluyor. Sigaram alkolün yok, kıyafet 100 lira falan para ayırırım, artı kredi kartı borçlarım ve 2000 küsür kredim var. Maaşım 5 i ancak bulur. Bende de hiç para kalmıyor. Bakınca eşiniz gibi hiç eve katkım yok gibi ama bir sürü harcamam var. Mecburi harcamam çünkü, işyerim yemek ve yol parası vermiyor. Harçlığımı eşim verir, Kira, faturalar eşime ait. Kredi borcu yok. Sigarası var onun. Kredi kartlarımız ortak ama genelde Bende kalmaz para çünkü limitim düşük. Hep eksideyix. Canımız sağolsun, ağzımızın tadı olsun, sağlığımız yerinde olsun diyip geçiyoruz.Var tabiki günlük harcamam kredi kartına işlemeye devam ediyor borcum bu yüzden, eşimde yiyor olabilir ama bunu da söylemiyor dese yemek yiyorum ona gidiyor dese paranın gittiği yeri bilsem bir şekilde olay bu kadar büyümezdi zaten
Sende boşanacak gıbı durmuosunArtık son noktadayım boşanmak kendime ve iki çocuğuma güzel bir hayat kurmak istiyorum, öyle yeniden evleneyim felan gibi bit düşüncemde yok. Ama kurtulamıyorum eşim olacak insan sanki laftan anlamayan bir çocuk gibi, dün gece 1 saat konuştuk, istemediğimi, yapamadığımı, yorulduğumu anlattım ama nafile eli kolu ayrı oynuyor adamın , öpmeye, sarılmaya çalışıyor, aklı sıra böylece herşey geçip gidecek. Hayır, kalmadı artık tahammülüm, gerçeklekten kalmadı.
Yani durumunuzu bilemiyorum ama herşey ateş pahası, mesela bazen nohutlu pilav, yoğurt tatlı falan alıyorum 30 u geçiyor. Öğle yemeği cepten bizde. İşyerinde aylık 20 lira çay parası veriyoruz, kahve falan cepten bize ait, artı yol parası ile 1000-1500 sadece benim harcamam oluyor. Sigaram alkolün yok, kıyafet 100 lira falan para ayırırım, artı kredi kartı borçlarım ve 2000 küsür kredim var. Maaşım 5 i ancak bulur. Bende de hiç para kalmıyor. Bakınca eşiniz gibi hiç eve katkım yok gibi ama bir sürü harcamam var. Mecburi harcamam çünkü, işyerim yemek ve yol parası vermiyor. Harçlığımı eşim verir, Kira, faturalar eşime ait. Kredi borcu yok. Sigarası var onun. Kredi kartlarımız ortak ama genelde Bende kalmaz para çünkü limitim düşük. Hep eksideyix. Canımız sağolsun, ağzımızın tadı olsun, sağlığımız yerinde olsun diyip geçiyoruz.
Durum bildiriyorum: bugün boş günümde kalktım hazırlandım dilekçeyi teslim etmeye gidecektim, bir çoğunuzun dediği gibi oldu kalktı o da nereye gidiyorsun, saçmalama, ben boşanmayacağım vazgeçtim dilekçeyi kabul etmiyorum dedi ve sizi haklı çıkardı, tek çare avukatla görüşmek artık biriyle telefonda görüştüm gidip konuşacağım bakalım ne yol tavsiye edecek
Bana bir faydası olur mu ki kabul etmiyor sonuçta onu, elimden aldı çünkü almaya çalışayım işime yarayacaksaİmzaladığı protokolü güzel bir yere saklayın
Bulup yırtmasın
Umutlanmıştım ne yalan söyleyeyimSizce bu adam anlaşmalı ayrılır mı?
Ekmek elden su gölden yaşıyor.