Boşanamayanlardan mısınız

Aldığı maaş belli adamın ödediği borçta belli Ne yapmasını bekliyorsunuz banka felan soysun belki evliliğiniz kurtulur bu zamlarla zaten hayat zor çıldırtmayın kocaları şükredin biraz

Zaten kredi borcu olduğu için yenisini alabilir mi bilemedim, başkasına gitmiş olsa bence fark ederdim tabi yinede büyük konuşmayayım
Yani çok bilmiyorum ama az kaldı diyorsunuz, kredi puanı iyiyse çok yüksek olmayan bir miktar verebilirler 20 bin gibi. Bankacı arkadaşlar daha iyi bilir. Ama dediğim gibi birkaç aylık bi mevzu ise alın karşınıza ciddi ciddi konuşun. Evliliğinizin başından beri sorumsuz olsa anlarım ama galiba birkaç aylık bişey. Bide mutfak faturalar bende demişsiniz ama hiç mi günlük harcamanız yok , wşiniz işte yemek işini falan nasıl çözüyor? Dışarıda yiyorsa çok tutar. Hayat çok pahalı. Siz farketmşyor olabilirsiniz ama minik minik detaylar çok tutuyor

Var tabiki günlük harcamam kredi kartına işlemeye devam ediyor borcum bu yüzden, eşimde yiyor olabilir ama bunu da söylemiyor dese yemek yiyorum ona gidiyor dese paranın gittiği yeri bilsem bir şekilde olay bu kadar büyümezdi zaten

Bencede adamın açıkları var ama köşeye binlerce lirada atamıyordur bu adam
Sabah 100 lira çektim eve döndüğümde cebimde 24 lira kalmış
Alışveriş falan yapmadım
Ne nereye gitti doğru düzgün belli değil
Tabii ilgisizliği ve açık olmaması ayrı konu ama olayın bu tarafında var yani

hep tepetaklak olması normal çünkü kredi, kreş, bakıcı üçünü birden ödeyip, araba da var, arttırmak zaten çok zor. hele son aylarda, aileden filan destek yoksa, çok çok zor... adamın kenarda öyle çok çok bir parası kalacağını da sanmıyorum daha önce dediğim gibi ama sorun o değil zaten.

sorun bu adam neden bekar gibi takılıyor? ve neden bu kadar yüzsüzce? çirkince? çok mu güveniyor boşanmayacağınıza? muhafazakar bir çevrede filan mısınız? siz hep herşeyi alttan alan sakin kadın mısınız acaba? çok mu aşık olup evlendiniz? ona bu özgüven nereden geliyor? tamam evlenince bir bardak suyu vermeyecek, acile gelmeyecek (ama yuh yani) kadar odunmuş da ne biliyim sevgiliyken çok mu peşinizden koşmuştu? benim şaşkınlığım nasıl evlendiğinizden itibaren başlıyor çünkü. üstüne çocuklarınız çok küçük. bu adam son zamanlarda saldıysa, artık boşanma söz konusu neden biraz silkelenmiyor, demiyor "ailem elden gidiyor"... yok hep böyleydiyse... yani ne biliyim, derdiniz neydi ki?

ben evli değilim, dolayısıyla ortak bütçem, ortak evim hiç olmadı (sevgilimle birlikte yaşamadım hiç). vallahi benim sevgilimle paylaşımım sizin eşinizle paylaşımınızdan fazla. aynı evde değilken. saçma değil mi bu? "evlilik" gibi bir ilişki bu mudur? yani en azından 30lu yaşlarda filan, okumuş, çalışan, kentli insanlar için?

burada da normalde de ilişkiler hakkında yorum yaparken daha çok cinsellik, aileler, sonradan çıkan meseleler gibi şeylere gider benim aklım, e çünkü din, dünya görüşü, bütçe yönetimi, çocuk yapmak, evin yükü/zaman yönetimi gibi konularda insanlar anlaşmış ki evlenmiş :) ha bence 30larında evlendilerse cinsellikte de anlaşıp evlensinler de neyse konu o değil.
ben hep öyle kabul ediyorum. "başta çok güzel anlaşmıştık ama zamanla çok başka yerlere evrildik" de yine bir nebze anlayacağım bir şey...hepimiz değişiyoruz. fakat bunun ötesini anlayamıyorum gerçekten.

evliliğe kurum olarak saygım sonsuz ama... ama gerçekten sizinki nasıl evlilik ben bilemiyorum. adam resmen sizden "para koparıyo" (korkunç bir tabir), eve alışverişe karışmıyor (bakın parası bir yana, insan evine gireni çıkanı bilmez mi, takip etmez mi, markete gitmez mi, ne biliyim, bazı işleri organize etmez mi). demek ki hem maddi hem zihinsel olarak tüm yük sizde... faturalara da otomatik ödeme verdiyse adamın hayatında evi, eşi ve çocukları için harcadığı toplam mesai sadece günde 10-15 dakika filan olabilir :) sizin belki 10 saattir... siz söylemeden çocukların doğumgünlerini filan söyleyebilir mi? merak ettim gerçekten.

ne güzel dünya ya...miss...adam neredeyse hiçbir şey yapmadan 2 çocuğu büyütülüyor.
tatile gitme, eve yardımcı alma herşeye koştur...ama adam ne yapıyor haberin yok...kadınlar bunun için mi evleniyor?

çok uzattım.

eşinize ciddi olduğunuzu göstermezseniz bu iş çok uzar. en azından evden gitsin. ya da oturup bi hesap versin. nasıl hala kaçak güreşebiliyor ben anlamadım.

Adam size evi arabayı ve nafaka verecek kendisi ne yapacak peki? Ne ala… adam kredileri ödesin faturaları ödesin sonra evi size bıraksın… fazla bencilce değil mi? Evin arabanın yarısı onun zaten… kredi ve evin faturaları da az bir tutar gibi anlatıyorsunuz…
Gerçekten ilginç

Benim iki çocukla boşanma yoluna çıkacağıma inanmıyor ama yapacağım kararlıyım, aynı evde yaşamanında hayatı paylaşmamın da bir anlamı yok çünkü paylaşım yok, o yüzden en azından daha fazla ömrümü bu adam niye böyle düşünerek heba etmek istemiyorum, çocuklar için tahammülün de anlamı yok çünkü gözünde bende çocukta yok

Nesi ilginç çocuklarım (ki onun da çocukları) için rahat bir hayat kurmam lazım ve hakkımı fazlasıyla almalıyım, geçinme derdi olsun istiyorduysa çocuklarına bakmayı bilmeliydi, evlilikte hastalıkta bile yanımızda yoksa yeri tam da beş parasız kapı dışarı edilmektir

Yani durumunuzu bilemiyorum ama herşey ateş pahası, mesela bazen nohutlu pilav, yoğurt tatlı falan alıyorum 30 u geçiyor. Öğle yemeği cepten bizde. İşyerinde aylık 20 lira çay parası veriyoruz, kahve falan cepten bize ait, artı yol parası ile 1000-1500 sadece benim harcamam oluyor. Sigaram alkolün yok, kıyafet 100 lira falan para ayırırım, artı kredi kartı borçlarım ve 2000 küsür kredim var. Maaşım 5 i ancak bulur. Bende de hiç para kalmıyor. Bakınca eşiniz gibi hiç eve katkım yok gibi ama bir sürü harcamam var. Mecburi harcamam çünkü, işyerim yemek ve yol parası vermiyor. Harçlığımı eşim verir, Kira, faturalar eşime ait. Kredi borcu yok. Sigarası var onun. Kredi kartlarımız ortak ama genelde Bende kalmaz para çünkü limitim düşük. Hep eksideyix. Canımız sağolsun, ağzımızın tadı olsun, sağlığımız yerinde olsun diyip geçiyoruz.

Sende boşanacak gıbı durmuosun

Sizin kredi kartınızda market harcamaları mı oluyor

Çalışan kadına ne harçlığı ne kadar veriyor

Kredi ev ya da araba içinse o da hem bir gereklilik hem de bir yatırım

Eşiniz kalan 4 bin lira ile kira ödeyerek nasıl geçinecek? Yani şu halde geçinemeyen ve sizden para isteyen biri imzaladığı şartları kabul edecek mi sanıyorsunuz?
Ben sizi biraz haksız buldum hepsini okumadim mesajların tabi okuduğum kadarıyla.Neden haksız buldum sorununuz para değil iletişiminiz yok.iki memur için kreş aylik 1500 cok fazla geldi mesela devlet kresi yok mu etrafta? Yillarca siz para biriktirebildiyseniz esiniz omuzlamis demektir yükü.gorünmeyen o kadar masraf var ki.ayrica maasimdan bir iki bini de rahatca bi kac au harcayamayacaksam hemen eşim boşanacaksa önce ben bosanirim sanirim.
Yani hata olabilir de 2 bin tl napiyosun eve vermiyorsun diye iki cocugu babasiz birakmak cok garip.baska nedenleri varsa bilemem ama iletisim kurun,cozmeye calisin.bu kadar kotuyse 2 evlat vermezdiniz degil mi?cocuklari babasiz biraktim niye 2 bin tl icin.nafaka alip rahat harcayacagim.Garip..

Burada sorun esin açık olmamasi.
Bana da ikibin kalıyor maasimdan.
Özel harcamalarim icin.
Esim sorarsa cevabını veririm.
Mesela hafta için dışarda yiyorum.
Sonra çocuğuma oyuncak kıyafet alıyorum
Yani giderimi açıklarım bu adam niye açıklamıyor sorun bu.

Durum bildiriyorum: bugün boş günümde kalktım hazırlandım dilekçeyi teslim etmeye gidecektim, bir çoğunuzun dediği gibi oldu kalktı o da nereye gidiyorsun, saçmalama, ben boşanmayacağım vazgeçtim dilekçeyi kabul etmiyorum dedi ve sizi haklı çıkardı, tek çare avukatla görüşmek artık biriyle telefonda görüştüm gidip konuşacağım bakalım ne yol tavsiye edecek

İmzaladığı protokolü güzel bir yere saklayın
Bulup yırtmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…