- 27 Eylül 2014
- 1.578
- 5.193
- 38
-
- Konu Sahibi HaklisinHocam
Baktım ekstre zaten gelmiyor maillerinde de yok mesaj bulamadımCanım kredi kartı harcamalarını kontrol edecektin. Ne oldu?
Doğum iznimdeyken geitştiremedik zaten o yüzden başladım ben okula, ama borç filan yapmadı çünkü çok sıkıştığımızda altın bozdurduk, planım 2 yıl ücretsiz izin almaktı ama durum böyle olunca 5 ay aylıksız izin kullandım biraz birikim yapmıştım önce onu harcadık sonra bir kaç altın bozduk sonra mecburen dönüş yaptımAdam tabi ki anlaşmalı boşanmaz. Hele de arabayı, evi, nafakayı, çocuklatı verip dımdızlak hiç boşanmaz ama bana bunlardan da öte adamın hiç boşanmaya niyeti yok gibi geliyor.
Konu sahibi siz ücretsiz izindeymişsiniz aylardır. Aylardır bu masrafları eşiniz 7000 tl lik maaşıyla yapmaya çalışmış. Nasıl ödedi bence asıl soru orada. Ödemesi mümkün değil. Siz kredisiz, fatırasız yetiremiyorsunuz, o nasıl yetirmiş? Çok büyük ihtimalle borcu var bence.
Şimdi de kalan para ne oldu demişsiniz ki siz 4-5 aydır çalışıp almışsınız ondan yükü. Bence ortada para mara yok. Adam o dönemden kalan borçlarını kapatmaya çalışıyor. Size de belki kızarsınız diye belki başka bir nedenle söyleyememiş. Sizden lastik için diye 1500 alıp gerçekten dediği gibi borcuna yatırmış bence.
Madem boşanmak istemiyor, alın karşınıza boş gününüzde konuşun. Ne hissettiğinizi anlatın. Ücretsiz izini erken kestirdiğini, çocuklarla ilgilenmediğini, evle ilgilenmediğini, yükü size yıktığını ve bu nedenle soğuduğunuzu, sizden 1500 tl lastik parası koparmasının ve kalan maaşını ne yaptığını açıklayamamasının da tuz biber olduğunu anlatın. Bakalım ne diyecek. Açıklamadan tatmin olmazsanız da anlaşmalı değilse çekişmeli boşanacağınızı, avukata gideceğinizi ama zaten bu ekonomik durumda boşa zaman ve para harcayacağınızı, onun yerine yılların hatrına iki medeni insan gibi ayrılmak istediğinizi anlatın.
Baktınız anlamıyor, avukata gidersiniz ama çekişmelide ev ve araba yarı yarıya ona verilir. Çocuklar için nafaka bağlanır.
Bana bir faydası olur mu ki kabul etmiyor sonuçta onu, elimden aldı çünkü almaya çalışayım işime yarayacaksa
benim bildiğim anlaşmalı diye imzalı belgeyle başvursan bile hakim "bu kararınızda sabit misiniz?" diye soruyor, taraflaran biri ben vazgeçtim derse çekişmeliye dönüyor.Bilemem
Belli olmaz
Avukata danışın net bilgi için
O esnada da kağıt sizde olsa daha mantıklı bence
Evet bende o yüzden gitmedim kartın lazım diyerek şifresini aldım uygun bir anda hesabına giricembenim bildiğim anlaşmalı diye imzalı belgeyle başvursan bile hakim "bu kararınızda sabit misiniz?" diye soruyor, taraflaran biri ben vazgeçtim derse çekişmeliye dönüyor.
adam vazgeçtim diyecekse -ki diyecekmiş- bir anlamı yok yani imzalamış olmasının.
Öncelikle sabır diliyorum size. Eşinizi seviyor musunuz ?Artık son noktadayım boşanmak kendime ve iki çocuğuma güzel bir hayat kurmak istiyorum, öyle yeniden evleneyim felan gibi bit düşüncemde yok. Ama kurtulamıyorum eşim olacak insan sanki laftan anlamayan bir çocuk gibi, dün gece 1 saat konuştuk, istemediğimi, yapamadığımı, yorulduğumu anlattım ama nafile eli kolu ayrı oynuyor adamın , öpmeye, sarılmaya çalışıyor, aklı sıra böylece herşey geçip gidecek. Hayır, kalmadı artık tahammülüm, gerçeklekten kalmadı.
Son noktam şu oldu, çalışıyorum öğretmenim şu an oturduğumuz ev de kendimizin krediyle aldık, eşim 3600 kredi ödüyor, maaşı yaklaşık 7000 lira, kredi ve evin faturaları dışında eve hiçbir katkısı yok, evin mutfak masrafını ben ödüyorum, çocuklarım bakıcı ve kreş masraflarını, bez-gezme-giyim masrafları tamamen bende ama artık yetişemiyorum, bu pahalılık mahvetti beni geçen ay kredi kartına 2500tl kreşe de1500 TL borcum kaldı yetiştiremedim, ödeyemedim, eşime söyledim, bende para yok, kartımda eksideydim onu kapattım dedi, beş kuruş vermedi, üstüne daha bende para koparmaya çalıştı, bu üç- dört aydır böyle devam ediyor iyi kötü idare ediyordum ama artık yetemiyprum, sadece maddi değil manevi olarak eve katkısı sıfır, çocuklarla da benle de doğru düzgün ilgilenmez. Mesela hastaydım asla bana bir bardak su dahi vermedi, aksine gerginlik çıkarıp küstü uzak durdu, gece acile gittim yanlız, sormadı bile nereye gittin, ne yaptın diye. Dahası da var bu ve benzeri ilgisizlikler işte. Boşanmak istediğimi bir haftadır net bir dille gerek tavırlarımla da belli ediyorum kabul etti, boşanma protokolü oluşturduk imzaladı, evi ve arabayı bana vermeyi kabul etti bir nafaka tabi. Ama şimdi gene barışma çabalarında istemiyorum dilekçemi teslim edeceğim , anlaşmalı olursa avukat tutmak istemedim, çünkü avukata verecek param yok zaten.
Evden de gitmesini istiyorum ama rahatına bu kadar düşkün umursamaz bir insan onu da kolay kolay yapmayacak biliyorum, bana bir akıl bir yol lazım ne yapacağım
Evet bende o yüzden gitmedim kartın lazım diyerek şifresini aldım uygun bir anda hesabına giricem
Maddi sıkıntılar evliligi bitirecek noktaya getiriyor ne kadar acı. Allah yardımcınız olsunEvet bende o yüzden gitmedim kartın lazım diyerek şifresini aldım uygun bir anda hesabına giricem
Uygun zaman telefonu elime geçirip rahatlıkla bakacağım zaman mesela duştayken uyurken yüzleşmekten de hiç korkmuyorum öyle bir korkum asla yokUygun zaman ?? Daha ne bekliyorsunuz şifreyi aldıysanız .
Yüzleşmekten korkuyorsunuz
Ve şuan boşanmayacaksınız belli
İlla boşanacaksınız ama şuan değil bence
Anlaşmalı boşanma davası mı açtınız. Hakkınızda hayırlısı olsunBugün boşanma dilekçemi verdim haftaya çarşamba da davamız olacak bana dua edin olur mu şu süreci tertemiz atlatayım
Evet önceden imzalattığım dilekçeyle açtım dün gene bir u dönüşüyle kabul etti dilekçeyi bende sabah boş dersim de gittim açtım davayı vazgeçerse, artık blöf yapmadığımı anlamış olacakAnlaşmalı boşanma davası mı açtınız. Hakkınızda hayırlısı olsun
Evet önceden imzalattığım dilekçeyle açtım dün gene bir u dönüşüyle kabul etti dilekçeyi bende sabah boş dersim de gittim açtım davayı vazgeçerse, artık blöf yapmadığımı anlamış olacak
Evet bende tatile gelmediğine sevindim inşallah gene yarı yolda bırakmaz ki öyle bir şey yaparsa anlaşmalı çekişmeliye döner mi yoksa kapanır mı yeniden mi açılması gerekir bilmiyorum aslında bilen arkadaşlar bu sorumu cevaplarsa çok sevinirimOo iyi kabul etmiş ne güzel
Ayrıca cuma dilekçe verip Çarşamba duruşma olması da ne güzel . Çabukluk olarak
Market harcamalarında senin benim yapmayız, kimde varsa o öder ama kredim, kendi borçlarımı vs ödeyincw çok az param kalır. Kredi kartlarımda ödevine param bitiyor. Nakit parayı eşimden alırım. Eşimin kredi borcu yok, kira, faturalar, market, dışarıda yemek vb çoğunu o öder. Nakit parası kalınca da harcamalarımız için kullanırız. Bazen kartlarımıxı birbirimizde bile unuturuz. Hiç ayırt etmeyiz senin benim diye. Bu durumda eşimde bana kızmalı hiç fatura falan ödemiyorsun hep benden alıyorsun diye ama benim de görünmeyen katkım var. Acaba diyorum konu sahibi bu geri plandaki harcamaları es geçiyor olabilir mi farketmeden bunu sormak istemiştim.Sizin kredi kartınızda market harcamaları mı oluyor
Çalışan kadına ne harçlığı ne kadar veriyor
Kredi ev ya da araba içinse o da hem bir gereklilik hem de bir yatırım
Aa çok şaşırdım bu kadar hızlı dava açmanıza meslektaş olduğumuz için herhalde konuyu içselleştirmiştim. Hakkınızda hayırlısı olsun.. peki ya yine vazgeçerse eşiniz? Banka hesaplarına girebildiniz mi bu arada?Evet önceden imzalattığım dilekçeyle açtım dün gene bir u dönüşüyle kabul etti dilekçeyi bende sabah boş dersim de gittim açtım davayı vazgeçerse, artık blöf yapmadığımı anlamış olacak
Derdim şu olabilir harcayabilir kendisi için de harcayabilir ama bana hesabını açıp göstermiyor ben me yaptığını görmek istiyorum hayır dedi açmıycam asla boşan ama o hesaba bakamayacaksın, ne saklıyor olabilir bu kadar kıymetli ya da bu kadar göstermekten çekindiği ne olabilir hesap veremediği nedir, bu sorular beni bu evliliği bitirmeye getirdi artıkMarket harcamalarında senin benim yapmayız, kimde varsa o öder ama kredim, kendi borçlarımı vs ödeyincw çok az param kalır. Kredi kartlarımda ödevine param bitiyor. Nakit parayı eşimden alırım. Eşimin kredi borcu yok, kira, faturalar, market, dışarıda yemek vb çoğunu o öder. Nakit parası kalınca da harcamalarımız için kullanırız. Bazen kartlarımıxı birbirimizde bile unuturuz. Hiç ayırt etmeyiz senin benim diye. Bu durumda eşimde bana kızmalı hiç fatura falan ödemiyorsun hep benden alıyorsun diye ama benim de görünmeyen katkım var. Acaba diyorum konu sahibi bu geri plandaki harcamaları es geçiyor olabilir mi farketmeden bunu sormak istemiştim.