Boşanamayanlardan mısınız

konunun ilk 10 sayfasına filan baktım sonrasına gözüm yemedi

konu sahibi demiş ki (aşağı yukarı)
mutfak 3500 (bunda market, bebek bezi, kozmetik filan herşey var herhalde) + 1500 Kreş + bin bakıcı + 1000-1500 giyim 7 bin yapıyor, üstüne masraf oluyorsa o ay içerideyim.

eşi de 7 bin alıyor
3600 kredi ödüyor
en kötü bin lira elektrik, su, 2 kişiye cep telefonu, apartman aidatı, internet , doğalgaz ödüyordur. (bu adam hiç berbere gitmiyor, hiç okulda çay içmiyor olsa bile)

e sizde araba var bunun benzini var sigortası var onu kim ödüyor?
siz hiç mi telefon tablet kırtasiye bir şey almıyorsunuz? bunları kim ödüyor?

yani ben anlamadım ki 1500 liralık aylık giyim masrafı yapan, 2 kişi çalışan ailenin nasıl hiç tatil, elektronik, ikisi de öğretmenken kırtasiye, doğum günü hediyes, çay-kahve vs vs masrafı olmaz? eve hiç mi kitap almıyorsunuz yav?

burada sayfalarca adam parayı ne yapıyor konusu var da...adam parayı zaten ancak yetirir ki?

ha hesaplar ayrı para ne yapılıyor bilmiyorsunuz orası sapan saçma ama..yok horvardalık denmiş yok bitcoin denmiş..

arkadaşlar farklı ülkelerde mi yaşıyoruz?

adam çocuklarla/eşle duygusal olarak ilgilenmiyorsa o benim için kendi başına cinnet sebebi, orası ayrı ama bu kadar maddi konu konuşulmuş, bir ben mi takıldım buna anlamadım (bir de piraye sormuş)

bu arada evi versin arabayı versin nafaka versin diye arkadaşlarla da aynı ülkede yaşamadğımızı düşünüyorum

adam bir saflığına gelmiş imzalamış protokolü de afedersiniz n... verir bunların hepsini. boşanma davası lsa bile çekişmelie döner o.

ya adam çok iyi olsa (!) bile, alıyor 7 bin, nasıl versin?
iyi misiniz?

İşin orası öyle dostum da arada adamın bı sürü yolsuzluğu da çıktı. Zannettiği kadar olmasa da küçük bir kaçak var hesapta belli ama asıl sorun paradan çok adamın arsizligi galiba. Arabaya tekerlek alicam diyip kadından 1500 lira almış mesela ama tekerlek almamış , paraya da çökmüş... gibi gibi.

tekerleklerin değişmediğini kadın fark etmeyecek miymiş?

arsızlığı bir kenara, adam biraz salak herhalde?

Mesele şu harcıyor olabilir ama hesap vermiyor nereye harcıyorsun diyorum fatura ve kredi kartı diyor kredi kartı ile eve alışveriş yapmıyor zaten peki kime yapıyor? Kendine yapıyorsa kendime der demiyor işte, üst baş alsa eve getirir yok, benzini de ben alıyorum, tatile hiç gitmedik zaten ya borcumuz oldu ya da kavgamız, parasını da okulda yese çay çorba içtim dese o da amenna onu da demiyor, para nerde yok inek içti inekte dağa kaçtı, hesabını aç bakıcam o da yok, üstüne benden para koparıyor eee ben de tükendim hem maddi hem de manevi, ben protokolü oluşturdum o da imzaladı ha sonra vazgeçer mi birçok arkadaşa bende katılıyorum vazgeçecek ama benim çocuklar için kuracağım hayatta hepsine ihtiyacım var orası da net bakalım çıkalım bu yola önümüze çıkan taşlar kayalarda temizlenir elbet, hiç değilse sırtımdaki taşı atmış olurum

tekerleklerin değişmediğini kadın fark etmeyecek miymiş?

arsızlığı bir kenara, adam biraz salak herhalde?
O da bir para koparma yoluydu, çünkü o ay artık sana para vermeyeceğim artan parayla çocuklar için birikime başlayacağım demiştim sonra zaten hiç öyle bir para arttırma olayı olamadı hep tepe taklat oldu

Benim onerim esini evden gonderip 1 yil ayri yasamaniz. Bu surede varligi yuk mu degilmi anlarsin. Bak bakalim ozleyecekmisin sadece kendi maasinla gecinebilecekmisin 2 cocukla. Bunlari bi dene gor
Hemen bosanacak bi sorun goremedim ben

Gittik benim kartımla alışveriş yaptığımız için normalde benim almayacağım şeyleri de almaya kalktı, mesela araba için koku, okul için kendine ıslak mendil filan, bildiğiniz tam yancı
Bizim ex kişiyle beraberken de alışverişleri ben yapardım,o da markette nasılsa ben ödüyorum diye aldıkça alırdı..En mutlu hatta tek mutlu günüm alışveriş yaptığım gündü.Cunku sadece o günlerde iyi davranıyordu.Onu sadece marketlerde iyi hatırlıyorum,var be ne günlerimiz vardı diyorum markete girince

Kreş, market, mutfak, bakıcı,benzin ödemesi yapıp üstüne arttırıp ona mı veriyordun önceden? 2 si çocuk 4 kişinin mutfak -market masrafı eski fiyatlarla en az 4000 olsa, 1000 bakıcı 1000 kreş olsa eksidesin zaten? Bı tek bana mı az maaş veriyor devlet diye sorguluyorum şu an...tamam adamın hesapta bir kaçak var belki ama senin hesap da tuhaf bu durumda

Yok ya o zaman bu kadar zorlanmıyordum gerçekten artıyordu, zamlardan önce rahattım ben elimden 1000 kalırdı en azından harçlık olarak şimdi hep eksi hep borç

Çok basit bir örnek vereyim 3 ay önce uygulamada favorilere eklediğim çanta 250 liraydı geçen ay 395 olmuştu şu an 450 lira indirime girsin alayım diye bekledim anlaşılan daha çok da beklerim

1 siz değilsiniz
Ben de sordum

Konu sahibi ; bence şöyle olmuş olabilir .
Önceden sizin maaş yetip üstüne bin artıyorsa adam da benzin ya da mutfak masrafına katılıyordu belki de .

Siz boşanma , çocuklara birikim konularını açtıkça o da , kendini güvenceye almak istedi ve eve para harcamayıp ne biriktirsem kar diye düşündü .

Birilerine borçlanmadıysa , ailesine ya da bir kadına yedirmiyorsa , kendine biriktiriyor olabilir .

Aaa ya da belki de benim babam gibidir . Cebinde ne kadar para olursa hepsini harcar o gün ve hesaba da dökemez şuraya harcadım diyemez . Düşündükçe aklına geldikçe harcamayı not alıp hesaplayınca ortaya çıkar hesap . O kadar para harcanmıştır gerçekten . Ama elle tutulur da hiç bir şey yoktur . Bellide böyledir eşiniz de .

Ama hesapları açıp göstermemesi tuhaf .

O açmıyorsa siz bakın hesaplara , ortaya çıksın şu durum . Biz de rahat edelim burda

Bugün halledicem o işi bakıcam

Teşekkür ederim güzel ve yardımsever yaklaşınız için elimden geleni yapacağım, gerçekten bir çok yorum bana bakış açısı kazandırıyor o yüzden iyi ki kk
Rica ederim umarım en doğru kararı alır ve mutlu olursunuz..

Tovbe tovbe

Halledemedi Kredi kartıyla banka kartını birleştirip yeni kart istemişti kart şifresini değiştirmiş eski şifre hata veriyor bakamadım o yüzden, bu da elimde patladı

Maillerine baktım normalde benim kart ekstrem bana mail gelir ama onda ekstre maili de yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…