Boşanamayanlardan mısınız

Kusura bakma H HaklisinHocam

Dışarda yiyoruz pahalıya geliyor...evde yapıyoruz pahalıya geliyor..ne yapacağımızı şaşırdım.En güzeli yemiyeceğiz ,içmeyeceğiz ..doğal olarak da s.mayacağız😬 tuvalet kağıdı da pahalı çünkü😒
Bu sene burada daha çok koca, mal, boşanma kardeş , miras, ..vs kavgası okuruz biz...işler hiç hayra alamet gitmiyor, herkes birbirine saracak açlıktan

Ben şunu anlamadım. Maddi destek yok demişsiniz de. Evin kredisini ödeyen adam faturaları ödeyen adam ? Geriye bu pahalılıkta ne para kalıyor ki zaten ? Bana çok tuhaf geldi sanki adam sıfır maddiyat sunmuş gibi yazmışsınız yok yetişemiyorum yok maddi açıdan şöyle böyle. Sizde çalışıyorsunuz elbette sizde evlilikte masraflara karışacaksınız maaşınız tamamen sizde kalsın mı istiyordunuz
Hayır maaşım yetse sorun yok dedim zaten yetmiyor şu an benim 4000 borcum var bu ayda kapanmayacak bu borç üstüne hala artacak, ama o her hangi bir harcama yapmıyor eve nereye veriyorsun dediğimde de doğru düzgün açıklama yok fatura diyor faturayı biliyorum 600 doğalgaz 200 elektrik100 su 100 telefon 1000 lirayı geçmiyor işte eee gerisi nerde,üstüne benden para istiyor dalga geçer gibi, yetemiyprum yoruldum, bana destek olmasını istemem hiç değilse bu ay da benim kartımla alışveriş yapalımda sen borcunu hafiflet demesini beklemem çok mu

Bu evlilik de '' Öğretmen kız alayım rahat edeyim. '' diye yapılmış, o kadar belli ki. Adam sevmiyor, ilgisini bile ölçüyle veriyor.
Niye kadın öğretmen olunca akla hemen mantık evliliği yapmış adam geliyor anlamıyorum. Çok kırıcı ve doğruluk payı çok az. Zengin kayınpeder olsa neyse 😊 benim tanıdığım öğretmen çiftler hep temizliği beraber yaparlar, çocukları paylaşırlar… eşim de marifetli ev hanımıyla evlenebilirdi, çok mantıklı olurdu onun için, benim maaşıma ihtiyacı yok zaten. ama öğretmenle evli ve ev işlerine ortak yani

Ben artık ondan geçtim onun sevgisini de istemiyorum beklemiyorum da ve yük gibi hissediyorum atarsam rahatlayacağım bu yükü, maddi yönden düzene girdik diyelim boşanmayayım idare edeyim desem bile kendim için asla olmaz bu çocuklar için olur ama değişeceğine de inanmıyorum gereksiz bir çaba olur
Ve bence maddiyat önemli değil.. asıl önemli olan bir zamanlar hayatınızın aşkı olarak inanıp evlendiginiz insanın sizi şimdi sevgisiz ve ilgisiz bırakması bir de üstüne bu yuvanın yıkımına sebep olup çocukları bir aileden ve babadan mahrum etmesi..bunlar çok acı.. asıl düşünülmesi gereken konu bu.. eğer dediklerim doğru ise gururunuza dokunur belki sevginiz için çabalamak ama bence bir psikoloktan destek alın eğer ayrılmak istemiyorsa en azından belki eskisi gibi ya da daha mutlu olursunuz

Öncelikle sırf çocuklar için bile maddi ya da manevi geçinmeye kesinlikle istemediğiniz bir insanla çalışmazsiniz.. anladığım kadarıyla sırf olması gereken artık bu diye siz ayrılmak istiyorsunuz.. çok kırılmışsınız ve bütün bu olumsuzluklardan ötürü kendinize hâlâ onu sevdiginizi itiraf edemiyorsunuz.. içten içe düzelsin çok istiyorsunuz ama buna inanmıyorsunuz..benim sizden hissettiğim bunlar bunu esiniz de hissettiğinden gitmiyor bence..
Belki de ama böyle de yaşayamıyorum

Neden tüm yük tek sizin omuzlarınızda gibi yazmışsınız anlam veremedim. Ev kredisi ve faturalar da gayet ciddi ödemeler hayatin yarısı..
Araba demişsiniz bunun benzini var gideri çok konforundan siz de faydalaniyorsunuz muhakkak.
Ee disarda yese içse üç beş gezse biraz da eli açıksa onun parası da yalan olur zaten.

Haa diyorsanız istemiyorum sevgim kalmadi hayatımızda yok gibi o başka.

Niye kadın öğretmen olunca akla hemen mantık evliliği yapmış adam geliyor anlamıyorum. Çok kırıcı ve doğruluk payı çok az. Zengin kayınpeder olsa neyse 😊 benim tanıdığım öğretmen çiftler hep temizliği beraber yaparlar, çocukları paylaşırlar… eşim de marifetli ev hanımıyla evlenebilirdi, çok mantıklı olurdu onun için, benim maaşıma ihtiyacı yok zaten. ama öğretmenle evli ve ev işlerine ortak yani
sadece para için değil ki çalışan kadınla evlenmek.sosyal oluyorlar çocuklarına iyi örnek oluyorlar hayatın içinde olduklarından ekonomiden sanata siyasete herşeyden haberleri var.siz öğretmensiniz daha iyi bilirsiniz üniversite mezunu çalışan ya da çalışmayan kadının çocuğu daha başarılı daha terbiyeli değil mi okulda?

Neden tüm yük tek sizin omuzlarınızda gibi yazmışsınız anlam veremedim. Ev kredisi ve faturalar da gayet ciddi ödemeler hayatin yarısı..
Araba demişsiniz bunun benzini var gideri çok konforundan siz de faydalaniyorsunuz muhakkak.
Ee disarda yese içse üç beş gezse biraz da eli açıksa onun parası da yalan olur zaten.

Haa diyorsanız istemiyorum sevgim kalmadi hayatımızda yok gibi o başka.
Arabanın yakıtını da ben alıyorum kısacası evliliğin gideri benim üzerimde maaşının geri kalan yarısını ne yaptığını bilmeye hakkım var ha ne yaptığını söyleyemiyorsa yine boşanma sebebi değil mi bu

Hee kuzum biz de öyle diyoruz ortamlarda . Aşk çoguzel bişey. Ortak temizlik filan bulunmaz romantizm :KK36:

Bu sene burada daha çok koca, mal, boşanma kardeş , miras, ..vs kavgası okuruz biz...işler hiç hayra alamet gitmiyor, herkes birbirine saracak açlıktan
Vallaha bence boşanmayı göze alabilen (baba evine dönmüyorsa) Allah göstermesin canını zor kurtarabilecek durumdadır..yoksa kim tek başına çocukları ile ayakta kalabilir?!

sadece para için değil ki çalışan kadınla evlenmek.sosyal oluyorlar çocuklarına iyi örnek oluyorlar hayatın içinde olduklarından ekonomiden sanata siyasete herşeyden haberleri var.siz öğretmensiniz daha iyi bilirsiniz üniversite mezunu çalışan ya da çalışmayan kadının çocuğu daha başarılı daha terbiyeli değil mi okulda?
Aynen. Ama hanım hemşire,mühendis, tapuda memur falansa sorun yok. Öğretmen olunca vayyy mantık evliliği… ben bu akşam buzluktan pişirdim, sonra akşam boyu yazılı okudum. Kocam şimdi çocukları yatırıp geldi. Acayip mantıklı di mi eve iş getiren kadın

Maşallah size ama her öğretmen çift aynı değil malesef keşke olsaydı

Arabanın yakıtını da ben alıyorum kısacası evliliğin gideri benim üzerimde maaşının geri kalan yarısını ne yaptığını bilmeye hakkım var ha ne yaptığını söyleyemiyorsa yine boşanma sebebi değil mi bu
ben çalışmıyorum ama biraz gelirim var.çocuğu okula kendim bırakıyorum çoğunlukla benzinimi kendim alırım harçlığını veririm kıyafetlerinin yüzde seksenini kitaplarını oyuncaklarını ben alırım eve eşya da alırım zaman zaman.dışarda yemeği ısmarlarım hem eşime hem de çocuğa.yani evi eş geçindirsin ben de paralarımı biriktireyim demiyorum kalanını biriktiriyorum bazen de eksiye düşüyorum sizin gibi .bu erkeğe de haksızlıktır çünkü.

Ve bence maddiyat önemli değil.. asıl önemli olan bir zamanlar hayatınızın aşkı olarak inanıp evlendiginiz insanın sizi şimdi sevgisiz ve ilgisiz bırakması bir de üstüne bu yuvanın yıkımına sebep olup çocukları bir aileden ve babadan mahrum etmesi..bunlar çok acı.. asıl düşünülmesi gereken konu bu.. eğer dediklerim doğru ise gururunuza dokunur belki sevginiz için çabalamak ama bence bir psikoloktan destek alın eğer ayrılmak istemiyorsa en azından belki eskisi gibi ya da daha mutlu olursunuz
Evet o kadar güzel anlattınız ki yani eş olarak yok baba olarak yok destek olarak yok sadece bir yük olarak var o da olmasın

Boşanma davasının yanisira mal rejiminin tasfiyesi davası açacaksınız. Çocuklarınız içinde iştirak nafakası talep edeceksiniz. Sonra sıkıysa giderlere katlanmasın.
Protokolde mal paylaşımı var yeterli değil mi yani iki dava mı olmalı

Maşallah size ama her öğretmen çift aynı değil malesef keşke olsaydı
Tabii. Hiçbir şey yapmayan biri var ama o da en azından çocuğa ders çalıştırdı 1. Sınıfa giderken ve zamanında yönlendirdiği yatırım trilyon oldu. O da kendini öyle savunuyor bak iyi işler yaptım diye 😂 hem kel hem fodul sizinki. Nasip… bütün harcamaları neden üstünüze aldınız… orada hata yapmışsınız. Hemen masrafları atın üstünüzden

X