• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bol bebiş topiği

Merhaba kızlar Nasılsınız
Dilek canım tekrar geçmiş olsun.
İnşallah yarın bilal artık evinde uyuyacak..

Kızlar sömestr tatilinde istanbula gitmeyi düşünüyorum tedavi için. .
Eşim daha çok istiyor aslında benim kafam karışık.
Sizce ne yapmalıyım?

Canım kuzunun yarın evine gelecek olmasına çok sevindim. Şimdiden sonra tadını çıkarın bu zor günlerinizi de bir an önce unutun inşallah..

Kızlar bir soru sormuştum ama gözden kaçtıgaliba. Esleriniz baba olduklarını ne zaman hissetmisler? Bunu yazabilirmisiniz?

Dilekcim canim yarın inş evinizdesiniz. Cok öpüyorum ikinizi de.

Kızlar bir soru sormuştum ama gözden kaçtıgaliba. Esleriniz baba olduklarını ne zaman hissetmisler? Bunu yazabilirmisiniz?

Hala hissettihgini sanmiyorum kizimiz buyuk olsaydi kendisine sorduguda dogru cevap verirdi ama suan dogru soylemez soyleyecegi en basindan beri der.

Cok sukur dilegim cok sevindim. yarin evinizde beraber uyuyacaksiniz. Topik bugun sessiz.yoklugun belli oluyor..ozledim seni...
Hava da guzel herkes gezmelerde galiba.
Biz evdeyiz Ezgi uzerinde deneyler yapiyoruz gaz çıkarmak icin:9: esim ezgiyi ikiye katliyor videoda izledik uyguladik hakikaten cikiyor..
bende özledim kuzum. bugün hastanede facden ezginin fotosuna baktım. inanırmısın evlat kokusunu aldıktan sonnra bebeklere bakışım değişti. ve ezgiye dua ettim maşaallah çirkin ördekkkkk :52: Allah bizlere bağışlasın onları...

Sizce ne yapmalıyım?
canım iyi dileklerini ve dularını hep okudum bnede nu sıkıntılı halimde sana dualar ettim. dilerim tedavisiz sağlıkla kucağına alırsın evladını... dilerim Allahımız seni ve bütüm bekleyyenleri en mısa zamanda sevindirir...
bence bi görün tatildeyken... istanbulda bildiğin iyi bir doktor varmı ?
Allah yardımcın olsun...
Canım kuzunun yarın evine gelecek olmasına çok sevindim. Şimdiden sonra tadını çıkarın bu zor günlerinizi de bir an önce unutun inşallah..
Canım çok sağol,inşaallah çıkarız ya ben eve gelmeden inanamıyorum :31:

inşaaallah canım ya...
Kuzum ben yeni doğum yaptım benim eşim hareketlerini hisseetikten sonra gün içinde arayıp oğlum ne yapıyor diye soruyordu,eğer babalığı hissetmesi denilirse... ama ohareketleri hissetmeden evvel umrunda değildi diyebilirim.
ama şimdi deli oluyor hasta diye.

Baba olacağını ilk öğrendiğinde tepkisi çok güzeldi. Benimle bütün muayenelere geldi eşim. her defasında işyerinden izin aldı. Ultrasonda doktor gösterirken merakla dinledi bütün ayrıntıları benden iyi hatırlıyordu. Kilosunun gramına kadar. Şu andaysa işten eve gelince benim suratıma bile bakmadan direk kızının yanına gidiyor ne yapıyor diye. Ama bana sorarsan baba olduğunu kızı baba demeye ne zaman başlarsa o zaman hissedecek. Ben bile hamileliğimde anneliği tam anlamıyla hissettmiş değilim. Doğunca da birden afalladım bu bebek benim mi, ben annemi oldu şimdi gelgitleri içindeydim. Ne zaman ki yavrum için uykusuz kaldım, yoruldum, oturduğum yerde uyuyakaldım, üzüldüm, ağladım, kimi zaman bunaldım. Anneliği ancak o zaman hissedebildim. İşin kısası ne kadar ilgili gözükseler de babalığı kısa zamanda hissedeceklerine pek inanamıyorum şahsen..

Kızlar merhaba.

Ben prematüre kıyafetlerinden alsam mi ki ?:26::26:

Yenidoğanlar çok büyük olur mu 2 kilocuk bebeğime. Birde şişliği indiğinde 200-300 gramı giderse:14::14::14:

:25:

Duygucum yazdıklarının çoğunu takip ettim ama açıkcası kırıcı olur muyum lorkusu ile de yazmak istemedim...
Geçen gün Ayşe de yazmıştı, sen eşine ne kadar kızsan kırgın olsan da dışarıdan birilerinin yaptığı yorumlar, ahkam kesmek olarak görünebilir ve incitebilir seni..
Açıkcası ben senin hala eşinden ümitli olmana şaşırıyorum canım. Sen bir an evvel silkelenip bebeğin ve kendin için yeni bir gelecek peşine düşmelisin. Sen cahil, aileye muhtaç, aciz bir kadın değilsin ki.. Elinde bir mesleğin var. Ve anladığım kadarıyla da ailen maddi olmasa bile manevi olarak sana destek.. Bu çok önemli bir artı. Ama inan bazen yazdıklarına şaşırıyorum canım. Geçen yazmışsın " komşu kadın doğurur doğurmaz bebeği babaya ver ded" falan diye. Bunları yazan üniversite mezunu genç bir kadın olan duygu mu diye düşündüm açıkcası.
Canım ne olur sözlerime alınma. Burda birbirimize içimizi döktük hep, senin de benim de yumurtlama günleri vs. muhabbetleri, sıkıntılar, hepsini paylaştık burdaki arkadaşlarla.. Haddim değil ama lütfen artık silkelen.. Senin eşin koca olduğunun farkına varamıyor ki, baba olduğunu anlasın. Aldırsa da umurumda olmaz demek ne demektir ya... Adam herşeyden önce dengesiz.
Hadi şu formasyon işini falan halledip, iş güç derdine düş artık. İnanıyorum ki bebeğinle seni çokk çok güzel bir gelecek bekliyor.
Umarım seni üzmemişimdir, ama içimden geçen bunlar....

Bunun aynısının kırmızısını aldı bi arkadaşım geçen hafta.Çok güzelmiş seninkinin rengi de.Haftaya mışıl mışıl uyuyacak inşallah içinde sarı şekerimiz.:29::29::29::29::29::29::29:

Nasıl olalım aynı tas aynı hamam aynı tellak bizimki:31: Hemde nasıl zor.Bir de bana sor.Sabah işe giderken de,gelirken de mutlaka farklı sokaklardan yürüyen,yorgunluktan ölse bile nasılsa uyuyunca geçer evde oturmayım gezeyim diyen,her daveti her aktiviteyi değerlendiren ben 3 aydır evdeyim ve toplasan 20 kez dışarı çıkmamışımdır.Çocuklar gibi mutlu oluyorum dışarı çıkalımmı dediğinde biri.Ama artık market,hastane,araçla dolaşmak yetmiyor maalesef:50:Rabbim nasip ederde 2.yi gönderirse doğum bahar gibi olsun istiyorum.Kendi başıma da olsa çıkıp gezebilirim en azından kuzucuklarımla:31:
Ben 11-25 arası fiyatlara aldım hep.Emzirme badisi al derim ben çıtçıtlı olanlardan.Eğil bükül açılıp duruyor sağın solun öbüründe.Ben 1 kruvaze atlet,1 sütyen,1 de emzirme badisi almıştım çıtçıtlı.Üçünü de denedim sonra emzirme badisinden 3 tane daha aldım.Eskidikçe alırım ilerde.Göğüslerim 90 beden olduğu halde kruvazeden taşıyor.Üstelik belimde çok açılıyor normal atlet olduğundan.Sütyeni de kullanamadım hiç.Üstüne normal atlet giyince emzirme işi kabusa dönüyor.Üstelik süt dolunca göğüs uçlarım çok belli oluyor çünkü süngerli değil.En iyisi emzirme badisi.Göğüs pedi ile de uçlarını saklarsın ben gibi.
Kendi eksiklerin demişken geceliği çok sevmeme ve kullanmama rağmen hiç kullanamadım ben.Lohusalık ve sonrasında çok üşüyorsun çünkü.En iyisi terletmeyen pijamalar.Önü düğmeli olacak illa diye de düşünme.Göğsümü üstten çıkardığımda gerdanım çok üşüyor açıkta kaldığı için.Öksürük başlıyor sonrada.Ben düğmeli bile olsa aşağıdan çıkarıyorum emzirmeye.Önemli olan terletmemesi kumaşın.Eski pijamaların dar geleceği için 2-3 takım alırsan sık sık değiştirirsin terledikçe.

ayşeciğim daha almadım ama bende 2 pijama takımı birde gecelik alayım
yeterli diye düşünmüştüm
şimdi emzirme badisi alayım eğer emzirme sütyeninden kimse fayda görmediyse bende almayayım
zaten göğüslerim benm çk büyümedi halen eski sütyenlerimi kullanıyrm tabi
son aylarda nasıl olur bilmiyorum doğumum martta ama yine burada havalar haziranda dahi
soğuk oluyor hoş evim sıcak ama yinede terletmeyen kumaştan alayım
hava soğuk olduğu için dün çıkıp alamadım haftaya inşallah halledeyim
bilgiler için teşekkürler canım...

ne haber nasılsınız yine bir pazartesi sendromu yaşıyorum
hoş evde oturmaktan da sıkılmıştım çok şükür eşimde dün geldi
bir önceki gün yoğun sis nedeniyle uçak iptal oldu neyseki sağ salim dün geldi
özlemişiz babamızı tabi kayınvalidem evde olunca çok da hasretlik gideremedik:((
dışarı çıkıp karyolamızı alalım dedik lakin hava öyle soğuktuki çıkmaya üşendim
artık haftaya onuda halledeyim sizler nasılsınız?

Karapiso canım nasıl oldun bugunmü taburcu oluyorsun
bilalimiz nasıl umarım iyisinizdir merak ediyorum tombik bebişimizi..

tuba canım sen nasılsın ravza nasıl oldu umarım
dahada iyidir Rabbim şifalar göndersin..

ayşe,cadıozy,waves, msmessi,epack sizler nasılsınız
bebeişleriniz nasıl sanırım düzeniniz oturdu
ben şimdiden panikteyim nasıl uyum sağlayıp adapte olucam
kızlar bebeklerin kıyafetlerini hangi deterjanla yıkıyorsunuz
buarada ben şimdiden yıkayıp ütüleyip hazırlasammı yoksa erken mi ne dersiniz?

inci canım sen nasıl oldun biraz daha toparlanabildin mi
inşallah bebeğin sağlıklı bir şekilde doğar sonrasında sütünle
tombik sağlıklı bir bebek olur...

mevanurr nerelerdesin neler yaptın
en son aşılama için karar vermiştin ne yaptın
hiç karşılaşmıyoruz sanırım foruma girmiyorsun yada denk gelmiyoruz
hayırlı haberlerin olur inşallah..

canım tşk ederiz iyiyiz bebişlerle geçinip gidiyoruz:) koşturmaca geçip gidiyor günler.
Ben bebek deterjanı Hacı Şakir Granül toz sabunu kullanıyorum. Yumuşatıcı ilk 3 ay kullanmadım. Geçen Dalinin hipoalerjenik bebek yumuşatıcısını aldım. Kokusu yok doğal gözüküyor şimdilik onu kullanıyorum yumuşatıcı olarak.
Hazırlıklara başlama konusunda kendini nasıl iyi hissedeceksin onu yap. Ben 7. ayımdan sonra hastane çantama kadar hazırlamıştım.
Her an her şey olabilir diye 7. aydan itibaren hazırlıklı olmak lazım diye düşündüm. Hem hazırlık yapmak bana iyi geldi. Oyalandım, moralmen kendimi daha rahat hissettim.

Son düzenleme:
Canım bebek bezi konusunda bir ara babystar aldım demiştim ya. Sızdırması falan yok fena değil diyordum.Sende deniycem demiştin aklımda kaldığı kadarıyla. Geçen prima ya dönüş yapınca farkettim ki kenar kısımları baya sertmiş babystarın. O yüzden alacaksan alma sakın. Aradaki farkı hemen anlıyor insan geçiş yapınca birinden diğerine. Dünden beri aklımda bir an önce yazayım diye ona geldim şimdi :)

bende özledim kuzum. bugün hastanede facden ezginin fotosuna baktım. inanırmısın evlat kokusunu aldıktan sonnra bebeklere bakışım değişti. ve ezgiye dua ettim maşaallah çirkin ördekkkkk :52: Allah bizlere bağışlasın onları...

canım iyi dileklerini ve dularını hep okudum bnede nu sıkıntılı halimde sana dualar ettim. dilerim tedavisiz sağlıkla kucağına alırsın evladını... dilerim Allahımız seni ve bütüm bekleyyenleri en mısa zamanda sevindirir...
bence bi görün tatildeyken... istanbulda bildiğin iyi bir doktor varmı ?
Allah yardımcın olsun...

Canım çok sağol,inşaallah çıkarız ya ben eve gelmeden inanamıyorum :31:

inşaaallah canım ya...
Kuzum ben yeni doğum yaptım benim eşim hareketlerini hisseetikten sonra gün içinde arayıp oğlum ne yapıyor diye soruyordu,eğer babalığı hissetmesi denilirse... ama ohareketleri hissetmeden evvel umrunda değildi diyebilirim.
ama şimdi deli oluyor hasta diye.

Baba olacağını ilk öğrendiğinde tepkisi çok güzeldi. Benimle bütün muayenelere geldi eşim. her defasında işyerinden izin aldı. Ultrasonda doktor gösterirken merakla dinledi bütün ayrıntıları benden iyi hatırlıyordu. Kilosunun gramına kadar. Şu andaysa işten eve gelince benim suratıma bile bakmadan direk kızının yanına gidiyor ne yapıyor diye. Ama bana sorarsan baba olduğunu kızı baba demeye ne zaman başlarsa o zaman hissedecek. Ben bile hamileliğimde anneliği tam anlamıyla hissettmiş değilim. Doğunca da birden afalladım bu bebek benim mi, ben annemi oldu şimdi gelgitleri içindeydim. Ne zaman ki yavrum için uykusuz kaldım, yoruldum, oturduğum yerde uyuyakaldım, üzüldüm, ağladım, kimi zaman bunaldım. Anneliği ancak o zaman hissedebildim. İşin kısası ne kadar ilgili gözükseler de babalığı kısa zamanda hissedeceklerine pek inanamıyorum şahsen..

Duygucum yazdıklarının çoğunu takip ettim ama açıkcası kırıcı olur muyum lorkusu ile de yazmak istemedim...
Geçen gün Ayşe de yazmıştı, sen eşine ne kadar kızsan kırgın olsan da dışarıdan birilerinin yaptığı yorumlar, ahkam kesmek olarak görünebilir ve incitebilir seni..
Açıkcası ben senin hala eşinden ümitli olmana şaşırıyorum canım. Sen bir an evvel silkelenip bebeğin ve kendin için yeni bir gelecek peşine düşmelisin. Sen cahil, aileye muhtaç, aciz bir kadın değilsin ki.. Elinde bir mesleğin var. Ve anladığım kadarıyla da ailen maddi olmasa bile manevi olarak sana destek.. Bu çok önemli bir artı. Ama inan bazen yazdıklarına şaşırıyorum canım. Geçen yazmışsın " komşu kadın doğurur doğurmaz bebeği babaya ver ded" falan diye. Bunları yazan üniversite mezunu genç bir kadın olan duygu mu diye düşündüm açıkcası.
Canım ne olur sözlerime alınma. Burda birbirimize içimizi döktük hep, senin de benim de yumurtlama günleri vs. muhabbetleri, sıkıntılar, hepsini paylaştık burdaki arkadaşlarla.. Haddim değil ama lütfen artık silkelen.. Senin eşin koca olduğunun farkına varamıyor ki, baba olduğunu anlasın. Aldırsa da umurumda olmaz demek ne demektir ya... Adam herşeyden önce dengesiz.
Hadi şu formasyon işini falan halledip, iş güç derdine düş artık. İnanıyorum ki bebeğinle seni çokk çok güzel bir gelecek bekliyor.
Umarım seni üzmemişimdir, ama içimden geçen bunlar....

Hepinize çık teşekkür ederim. Sosyoloji canim ben bir beklenti içinde değilim ama cikipta 10-15 yaşına geldiğinde çocuğuna babalık yapıp ahkam kesmesini istemiyorum. Ayrıca çocuğum büyürken odunda olsa bir babanin eksikliğini hissetmesini istemiyorum. Açıkçası yaşananlardan ötürü bedeli bebeğimin ödemesine karşıyım. Bana eş olmamış olabilir ama bebeğimin sorumluluğunu vericem ona, almak zorunda yoksa benim hayatımı sadece çocuğuma adayip sonrada ona muhtacmisim gibi düşünmesini istemiyorum. Benim aileminde ona maddi olarak destek vermesinden yana değilim sonuçta torunları ama babası o. Hamileyim ve bu.durumda bu dönemden geçiyorum hormonlarının duygularım alt üst. Belki tutarsizimdir anlamaya çalışıyorum. Hakkınızı helal edin anlaşılmaya çalışıyorum.

Kızlar merhaba.

Ben prematüre kıyafetlerinden alsam mi ki ?:26::26:

Yenidoğanlar çok büyük olur mu 2 kilocuk bebeğime. Birde şişliği indiğinde 200-300 gramı giderse:14::14::14:

:25:

Canım o kadar şişlik olacağını zannetmiyorum bebişin zaten kilolu değil. Benim kızım 2.980 gram doğdu. Şişliği inince 2.910 gram oldu.
Yenidoğanlar bize büyük gelmişti. Birkaç tane prematüre al. Hemen büyüyorlar zaten ondan sonraki haftalarda yenidoğanlar olur diye tahmin ediyorum.

Son düzenleme:
Selamun elayküm fıstık anneler ve melekleri...
Nasılsınız bakalım,ben yokum diye topik sessiz sedasız gibime geldi :52:
Biz hastanedeyiz hala. Emzirme saatini bekliyorum. 7 gibi gireceğim meleğimin yanına.
Bugün doktoru eşime demiş inşaAllah yarın taburcusunuz. Çok mutlu oldum inş kültür sonucumuz temiz çıkar ve evimize gideriz.
Ayaklarım beni taşımıyor artık. Evimde dinlenmeye çok ihtiyacım var.
Dualrım sizinle.
duygu,inci,waves,msmesi,Epeck,topiğin geri kalan gülleri nasılsınız yazın bakalımmmmm :34: öptüm sizi
:46::46::46::46::46:Aleyküm selam tazecik anne ve tazecik bebeğimiiz:54:Bugün taburcu oluyormuşsunuz.O kadar sevindimki okuduğumda.Maalesef geç yazdım duygularımı.Rabbim bir daha yaşatmasın bu kötü günleri size:29::29::29::29:

Sizce ne yapmalıyım?
Sömestr dediğine daha 2 ay var.İnşallah hiiiç gerek kalmaz tedaviye falan:54:
ayşeciğim daha almadım ama bende 2 pijama takımı birde gecelik alayım
yeterli diye düşünmüştüm
şimdi emzirme badisi alayım eğer emzirme sütyeninden kimse fayda görmediyse bende almayayım
zaten göğüslerim benm çk büyümedi halen eski sütyenlerimi kullanıyrm tabi
son aylarda nasıl olur bilmiyorum doğumum martta ama yine burada havalar haziranda dahi
soğuk oluyor hoş evim sıcak ama yinede terletmeyen kumaştan alayım
hava soğuk olduğu için dün çıkıp alamadım haftaya inşallah halledeyim
bilgiler için teşekkürler canım...
90 beden diye o yüzden yazdım.Yani 100-110 falan olmadığı halde taşıyor krovaze atletten göğüsler.Ben normalde 80 kullanıyordum.Şu an 90-95 normal oluyor.Doğumdan sonraki hafta daha da büyüyor göğüsler sütten dolayı.Terletmeyen almanda çok fayda var.Çünkü hayatında hiç terlemediğin kadar çok terleyeceksin.Her dk suyun altındaymışım gibiydim ben.Saç diplerime kadar şıpır şıpırdı.Çok şükür geçti o ter:50:
ne haber nasılsınız yine bir pazartesi sendromu yaşıyorum
hoş evde oturmaktan da sıkılmıştım çok şükür eşimde dün geldi
bir önceki gün yoğun sis nedeniyle uçak iptal oldu neyseki sağ salim dün geldi
özlemişiz babamızı tabi kayınvalidem evde olunca çok da hasretlik gideremedik:((
dışarı çıkıp karyolamızı alalım dedik lakin hava öyle soğuktuki çıkmaya üşendim
artık haftaya onuda halledeyim sizler nasılsınız?

Karapiso canım nasıl oldun bugunmü taburcu oluyorsun
bilalimiz nasıl umarım iyisinizdir merak ediyorum tombik bebişimizi..

tuba canım sen nasılsın ravza nasıl oldu umarım
dahada iyidir Rabbim şifalar göndersin..

ayşe,cadıozy,waves, msmessi,epack sizler nasılsınız
bebeişleriniz nasıl sanırım düzeniniz oturdu
ben şimdiden panikteyim nasıl uyum sağlayıp adapte olucam
kızlar bebeklerin kıyafetlerini hangi deterjanla yıkıyorsunuz
buarada ben şimdiden yıkayıp ütüleyip hazırlasammı yoksa erken mi ne dersiniz?

inci canım sen nasıl oldun biraz daha toparlanabildin mi
inşallah bebeğin sağlıklı bir şekilde doğar sonrasında sütünle
tombik sağlıklı bir bebek olur...

mevanurr nerelerdesin neler yaptın
en son aşılama için karar vermiştin ne yaptın
hiç karşılaşmıyoruz sanırım foruma girmiyorsun yada denk gelmiyoruz
hayırlı haberlerin olur inşallah..
Aman kendine çok dikkat et artık.Bu haftalardan sonra olacağın grip doğumu hızlandırabilir.
Ben bebeğim için hacı şakir granül sabun kullanıyorum.Roxy toz sabun aldığım hafta boynu mantar olunca onu tüllere ve narinlere kullanmaya başladım hacışakire döndüm.Yumuşatıcı kullanmıyorum ben.Zaten bütün kumaşları yumuşacık,granülde yumuşatıyor.Yıkayıp ütülemende fayda var derim ben.Çarşaflarından,çoraplarına kadar herşeyini yıkayıp ütüleyeceğin için çok yoruluyor insan.Ben cibinlik tülünden,ana kucağı kumaşına kadar yıkadım.Yavaş yavaş ütülersin.Zaten dolabında olacağı için toz kapmaz.Hastane çantanı da hazırlamaya başlarsan iyi edersin.28-30.haftadan sonra doğum her an olabilir demişti dr bana :23:

Kizlar nasilsiniz noldu bizim topigimze boyle bi sesiz hep sorunlu oldu ? :50::50::50:
Yaa hiç sorma Dileğim.Cumartesi patladım sıkıntıdan.İki laf edeyim diye geliyorum tık yok.:24:
Nazar değdi sanırım topigimize :(
Sanırım öyle oldu:26:

Back