• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bol bebiş topiği

Nasılsınız bakıyım.Dün kızım bi ilk yaşattı bizlere 9,30da uyudu:46::46::46::46: İnşallah daha gerilere çekilir yavaş yavaş.:31::31::31:

Dün akşam çıktık market dolaştık.Kendime bişeyler baktım mağazada.Alışveriş yapma hevesim bile kalmamış:50: Kendime bile itiraf edemesem de depresyonun dibindeyim hala.Gözüm raflarda alacaklarımı alıp çıktım.Yanımdan annem geçse görmem o derece kapalıyım etrafa.Artık market,avm gezmek bile açmıyor beni.Bir dahakini baharda doğurcam inşallah,bol bol gezebilmek için.Yoksa kalıcı huylar bırakacak bu depresyon hali bende:50: Burada hava eksilerden yukarı çıkmıyor.Ne gece ne gündüz.Dün bi rüzgar vardı,ağaçlar direkler devrilecek sandım.Gel de çık el kadar bebekle dışarı.:18:

Kuzucuğuma aynı giysiden 2 tane gelmişti. $6.jpg Bundan.İkisi de en küçük beden gelmiş.Koca bezimizle giyemedik haliyle.Birini büyük bedenle değiştirdik dün.Diğerini de yanındaki uyku tulumuyla.29tl uylu tulumu lcwde kızlar.Dün fermuarlı battaniyede uyudu.Çok da iyi oldu aslında.Denk gelmeseydi almazdı tulumu.Kısmetmiş artık.
Size ilk ayakkabı koleksiyonumuzu sunalım sabah sabah. $7.jpg

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
$5.jpg
Kadın çok uğraştı gülüşümü yakalamak için.Hadi al sana gülücük sevimli annecik:16::16::16::16:
$4.jpg

Göbeği üstüne buzda kayıp suya düşen penguenler gibiyim:9::9::9::9:
$2.jpg
Gaz çıkarma çabasındayım annemin işi gücü foto.Kadın bi git işim var :emir_bebek:
$1.jpg
Babamızla tv izliyoruz pür dikkat:53:
:nazar::nazar::nazar::nazar:

Son düzenleyen: Moderatör:
Eki Görüntüle 893030
Kadın çok uğraştı gülüşümü yakalamak için.Hadi al sana gülücük sevimli annecik:16::16::16::16:
Eki Görüntüle 893029

Eki Görüntüle 893028
Gaz çıkarma çabasındayım annemin işi gücü foto.Kadın bi git işim var :emir_bebek:
Eki Görüntüle 893027

Ayşe maşallahhh ne kadar güzel bi kızın var Allah nazarlardan korusun onu.
Bu arada ayakkabıları da çok ciciymiş kırmızılar falan. Sabah sabah içim açılıyor böyle güzel bebişleri görünce. Kızlar ihmal etmeyin ara ara yavruşlarınızın fotolarını paylaşmayı.

Kiloydu,kalçaydı unut artık bunları.Önündeki 1,5 yıl (bebeğin 6 aylık olana kadar) rejim,kilo verme yok maalesef.Kilolarınla otur konuş anlaş.Barışın bi an önce yoksa geçmez onca zaman.:29: Tuzlu yemeye çalış duygucum.Yağsız gevrek,çubuk kraker falan.Açlık da bulantıyı tetikler.Bak ben ne yapardım biliyormusun?Ceplerimde,çantamda,işyerimde,evde her yerde çubuk krakerler vardı paket paket.Sürekli onu yerdim.5-10 dk bir neredeyse.Dolmuşta,misafirlikte bile.Mide sürekli çalıştığı için bulantıya izin vermiyormuş.Drum söylemişti.Suyu yok denecek kadar az içerdim.Bende senin gibi kışın hamile kaldım,ilk aylarda susuzluk çok sorun değil.Günde 3-4 bardak içsen bile yeter.Ben suyun içine limon sıkıyordum,elma dilimleri atıyordum.Güzel kokunca içebiliyordum.Su da çok bulantı yapar.Yağlı-salçalı yemekler,tatlılar bulantıyı hep arttırır.Bunlara dikkat edersen baya faydası olur.Sabahları dayanılmaz olunca bulantılar limon yalardım tuzlayarak.Cebimde limon ve küçük tuz paketiyle gezerdim düşün.:27: Hareketlerini ağır yapmaya dikkat et birde.Ani kalkmalar,oturmalar,kafayı çevirmeler yok artık.Sanki 9 aylık hamileymişsinde zor hareket ediyormuşsun gibi davran.İnanilk 4 ayım migrenimi azdırır kusmayım korkusuyla böyle geçti benim.Şimdi çubuk krakerden tiksiniyorum.:25::25: Son bişey (kafanı ağrıttım uzun yazımla kusura bakma) zencefil sakızı yada şekeri al.Çok işe yarar dediler bana.Ben almak zorunda kalmadım ama dene sen.

Evet canım 10 gün öncesine kadar bunu içiyordu.Milupanın ölçüsü 30ml suya 1 ölçek mama şeklinde.Ben en fazla 4 ölçekli oranla yaptım mamayı.O da 30x4=120ml eder.3 tam gelirdi çoğu zaman.Maşallah seninki iştahlı o zaman.İçtiğini sıvı olarak kusmuyorsa (peynirimsi kusmak hazmetmek demekmiş çünkü) sorun yok.Çünkü bebekler doyduğunu bilmezmiş.Tok evin aç kedileri nolcak:emir_bebek:

Çok normal 90 çıkması.Benim bazen 60 bile çıkmazdı.Çocuğun içtiği mamayla karşılaştırma bunu.Emzirirken daha çok süt gelirmiş pompaya göre.Yani sağdığın sütün günü gününe yetmemesi çok normal.O yüzden haftalar önce sağmaya ve biriktirmeye başlıyor çalışan anneler.Maşallah kırkınıza da az kalmış İpek:nazar::nazar::nazar::nazar: Daha çok düzene gireceksiniz bundan sonra :nazar::nazar::nazar::nazar:

Coksaol aysem yumurtlama zamanından beri canim zerre tatlı çekmiyor. Benim erken gebelik belirtimde buymus galiba. Tatlı.hiçbir şekilde.yemiyorum. meyvelerin şekeri bile bazen.midemi bulandirmaya yetiyor. Yemeklerle de aram hiç yok. En son 79.5 kiloydum su an kaç kiloyum bilmiyorum. Arada çoook nadir canimin çektiği tek şey döner. Onunda yarısını yemeden tikaniyorum. Midem küçüldu sanırım. Soda iciyorum aşırı tok gibi gazim oluyor midem şiş. Yumurta ilk başlarda yiyordum artik onu da yiyemiyorum :'(. Ilk aylar sıkıntı.yapmıyorum ne kadar az kilo alırsam o kadar iyi olucak. Bebeğim sağlıklı olsun ama cok dsiskoda olmasın pırt diye dogsun. Strestende midem bulaniyor sanırım. Bu arada Hifa maşallah cok tatlı. Allah nazarlardan korusun.

he bi de bende son durum:

hala ne öldürdü ne güldürdü modunda.. gün içinde regl olacak gibi ara sıra sancı girdi. wc de silinince kahverengi akıntı var başka da gelen giden yok. pazardan bu güne 4 gün... vay arkadaş yol bu kadar uzun muydu geleceksen gel , gelmeyeceksen de bi dur yerinde rahat.. fıttırtma insanı :1::1:

aslında son 3 gündür bend e kahverengi akıntı dışında birşey yok. her seferinde acayip bi ağrıyla wc ye koşuyorum. Bakıyırum ki kahverengi akıntı. nolcak böyle.

Günaydın kızlar. .
Dilek canım rabbim yardımcın olsun.
İnşallah bir kaç gün sonra bilal bebek evine gelecek. . Ve bugünler sadece küçük bir anı olacak. Inan hep dualarımdasın. .

Melek
Canım bebeğin hayırlı sağlıklı evlat olsun inşallah. .

Ayşe
Maşallah canım. . Rabbim nazarlardan korusun. . Hifa çok tatlı.. Kime benziyor aileden..

DILEK canim benim Rabbim sifa versin Bilalimize. Atlatacaksiniz bunu da insallah canim. Bilal ile evinize dondugunzde hepsi geride kalacak.

AYSEM ayy bu kiz gittikce daha da guzellesiyor saclarina bak yaw yandan ayirmis bir de.. masallah kuzuma Allah esirgesin...cok opuyorum seni o tatli yanaklarindan..

WAVES masallah Esma hanima saclari da uzamaya baslamis ne sirinsin en tam isirmalik yanaklar..

Son düzenleme:
Nasılsınız bakıyım.Dün kızım bi ilk yaşattı bizlere 9,30da uyudu:46::46::46::46: İnşallah daha gerilere çekilir yavaş yavaş.:31::31::31:

Dün akşam çıktık market dolaştık.Kendime bişeyler baktım mağazada.Alışveriş yapma hevesim bile kalmamış:50: Kendime bile itiraf edemesem de depresyonun dibindeyim hala.Gözüm raflarda alacaklarımı alıp çıktım.Yanımdan annem geçse görmem o derece kapalıyım etrafa.Artık market,avm gezmek bile açmıyor beni.Bir dahakini baharda doğurcam inşallah,bol bol gezebilmek için.Yoksa kalıcı huylar bırakacak bu depresyon hali bende:50: Burada hava eksilerden yukarı çıkmıyor.Ne gece ne gündüz.Dün bi rüzgar vardı,ağaçlar direkler devrilecek sandım.Gel de çık el kadar bebekle dışarı.:18:

Kuzucuğuma aynı giysiden 2 tane gelmişti.Eki Görüntüle 893025 Bundan.İkisi de en küçük beden gelmiş.Koca bezimizle giyemedik haliyle.Birini büyük bedenle değiştirdik dün.Diğerini de yanındaki uyku tulumuyla.29tl uylu tulumu lcwde kızlar.Dün fermuarlı battaniyede uyudu.Çok da iyi oldu aslında.Denk gelmeseydi almazdı tulumu.Kısmetmiş artık.
Size ilk ayakkabı koleksiyonumuzu sunalım sabah sabah.Eki Görüntüle 893026

Bu uyku tulumlarini kullanmak rahatsa ben de boyle alayim?diyorum ama esim de alt degistirme zor olmazmi dedi minenin uyku tulumu var ya ondan alalim dedi ben de bilemedim. Hangisi iyidir acaba? Ezginin eli ayagi hic durmuyor kollari da cikariyor disari. Bu tip tulum daha mi iyi olur acaba?

Kiloydu,kalçaydı unut artık bunları.Önündeki 1,5 yıl (bebeğin 6 aylık olana kadar) rejim,kilo verme yok maalesef.Kilolarınla otur konuş anlaş.Barışın bi an önce yoksa geçmez onca zaman.:29: Tuzlu yemeye çalış duygucum.Yağsız gevrek,çubuk kraker falan.Açlık da bulantıyı tetikler.Bak ben ne yapardım biliyormusun?Ceplerimde,çantamda,işyerimde,evde her yerde çubuk krakerler vardı paket paket.Sürekli onu yerdim.5-10 dk bir neredeyse.Dolmuşta,misafirlikte bile.Mide sürekli çalıştığı için bulantıya izin vermiyormuş.Drum söylemişti.Suyu yok denecek kadar az içerdim.Bende senin gibi kışın hamile kaldım,ilk aylarda susuzluk çok sorun değil.Günde 3-4 bardak içsen bile yeter.Ben suyun içine limon sıkıyordum,elma dilimleri atıyordum.Güzel kokunca içebiliyordum.Su da çok bulantı yapar.Yağlı-salçalı yemekler,tatlılar bulantıyı hep arttırır.Bunlara dikkat edersen baya faydası olur.Sabahları dayanılmaz olunca bulantılar limon yalardım tuzlayarak.Cebimde limon ve küçük tuz paketiyle gezerdim düşün.:27: Hareketlerini ağır yapmaya dikkat et birde.Ani kalkmalar,oturmalar,kafayı çevirmeler yok artık.Sanki 9 aylık hamileymişsinde zor hareket ediyormuşsun gibi davran.İnanilk 4 ayım migrenimi azdırır kusmayım korkusuyla böyle geçti benim.Şimdi çubuk krakerden tiksiniyorum.:25::25: Son bişey (kafanı ağrıttım uzun yazımla kusura bakma) zencefil sakızı yada şekeri al.Çok işe yarar dediler bana.Ben almak zorunda kalmadım ama dene sen.

Evet canım 10 gün öncesine kadar bunu içiyordu.Milupanın ölçüsü 30ml suya 1 ölçek mama şeklinde.Ben en fazla 4 ölçekli oranla yaptım mamayı.O da 30x4=120ml eder.3 tam gelirdi çoğu zaman.Maşallah seninki iştahlı o zaman.İçtiğini sıvı olarak kusmuyorsa (peynirimsi kusmak hazmetmek demekmiş çünkü) sorun yok.Çünkü bebekler doyduğunu bilmezmiş.Tok evin aç kedileri nolcak:emir_bebek:

Çok normal 90 çıkması.Benim bazen 60 bile çıkmazdı.Çocuğun içtiği mamayla karşılaştırma bunu.Emzirirken daha çok süt gelirmiş pompaya göre.Yani sağdığın sütün günü gününe yetmemesi çok normal.O yüzden haftalar önce sağmaya ve biriktirmeye başlıyor çalışan anneler.Maşallah kırkınıza da az kalmış İpek:nazar::nazar::nazar::nazar: Daha çok düzene gireceksiniz bundan sonra :nazar::nazar::nazar::nazar:

Aysem saol moral oldun. Birtek gece mi verdin gunde 1kez? Dun gece de uyumak ve sut arttirmak icin mama verdik gece 90icti. Sivi degil de daha ki vamli kusuyor bazen. Gecen emme sonrasi sutu aynen cikardi demek fazla icti saol bilgiler icin. Benim de cogu zaman sagiom azcik cikio 20-30 fln cok emiyo belki kalmiyor sut diordum. Bazen de peynir eksi kusuyor. Benimki buara aksamlari cok istiyor gunduz 1saate bir falan. Doymuyor diye uzuluodum bide aglamio acken. Gece 3saate kaldirioz nezamana kadar bu kaldirma biliomusun canim

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 893030
Eki Görüntüle 893029

Eki Görüntüle 893028
Eki Görüntüle 893027

Aysecim masallah cook tatli kocaman olmus bidik yanaklar cok tatli kac kilo oldunuz yani her ay kac kilo aldiniz ilk ay 800diordun sonrakiler bide 3ten sonra azalio sanirim

Vaaavv iç çamaşırlarınıza kadar takımsınız yani:37:
Süslü ananın süslü kızı nolcak.:35:

Hoşgelmişsin Şulem.
Biz iyiyiz hamdolsun.Hifa sultan ile uğraşırız.Meme,gaz,kaka,çiş,oyun,meme,gaz,naz,çiş kısır döngü.Bunların arasında misafir,temizlik,ikramlık,çamaşır,ütü,annenin süt üretimi için rezene ot vs.Havalar da soğudu iyice eve kapandık.Allah'tan gelen giden var da 2 insan yüzü görüyorum.Yoksa el kadar bebekle konuşmaktan tırlatacağım:37::37::37:
Allah kavuştursun eşinle.Oh şimdi sen sıcacık battaniyene sarılır eline de sıcak bi süt alırsınn.Hmmm miss gibi.Kız canım çekti kendi anlatışıma.Yeşil çayım bitsin de gidip ısıtayım bi bardak kendime.Veremedim gitti şu 5 kiloyu.Hani emzirirken giderdi:19:Form çayları aldım marketten ama bütün sayfalarda çok zararlı içmeyin emzirirken diyor.Açamadım paketleri kaldı öylece:32:
Çok geçmiş olsun.Size bişey olmasında varsın mala gelsin.:29:
Dilek dün akşam 8 civarı doğum yapmış.9 gibi tubilosh görüşmüş daha bebeğini yanına getirmemişler,sesi de kötü geliyormuş.Bütün gece ağrı çekmiş 10cm olmuş açılması ama sezeryana almışlar son dkda.4kg ymuş Bilal tosun:nazar::nazar::nazar: İnşallah güzel haberler alırız hemen:31:
Eee senin planın ne bu hafta bakıyım.Kısa bi tatil iyi gelecektir sana.Bide net alışverişe sardınmı değmeyin keyfime olursun kız:51:

Aminn.Tırlatmaya az kaldı kıızzz:52::52::52::52: Dün misafirin yanında konuşuyorum Hifa ile gülüyorlar adam gibi konuşuyorsun sen resmen bununla diye.E napıyım dedim.Agucuklarla geçmiyor bütün gün:30::30::30::30:
Kız bu arada senin isim neydi:26:Balık hafıza ayşe yine unuttu:17::17:

Yok anam benden olmaz öğretmen falan.Bikaç tanesini sallandırırım bacağından tavana valla.Hele şimdiki sıpalarla baş etmek kolaymı:22::22::22::22::22::22:
Benim kız kardeşim de yay ama biz hiç anlaşamayız.Karakter meselesi demekki.Ya da o yay özelliklerini taşımıyor.:36:

Unutmam kıızz.Ne diye unutayım.Daha çook kafanı ağrıtırım ben senin:35::35::35:

Girişimcilikten çok bunalımcılık zeka benimki.Boş oturmaktan tırlatma noktasındayım.Ti ye bile almıyorum artık hayatı:32::32::32::32::32:

Vay canına.Kız ne garip şeyler varmış.Ben hiç duymamıştım valla bunları.Dur bakıyım cuma günü dra bi sorayım bende bu demir işini.Hemen not alıyorum.:126:

Tüh ya.Kötü olmuş sizinkide.Başka marka mama denesen.Sma,hero baby diğerleri falan.Rezeneyi ihmal etme iç.Bomba gibi dolmasa da göğüslerim artık akşamları mama vermiyorum ben.Ya benim kız alıştı azla yetinmeye yada Allah doyuruyor uykusunda:nazar:

hoşbulduk ayşem hifa hanıma kocaman öpücükler gönderiyorum
maşallah her işini böyle düzenli yapıyorsun valla sana gıpta ile bakıyorum
ne güzel meşguliyetlerin var bende şimdilik evdeyim
bir çok planım var ne yazıkki hiçbirini yapamadım evde öyle oturuyrm
hava inanılmaz soğuk her yer buz dışarı çıkmak mümkün değil
eşimde yok evde öyle yalnız kalmaya alışamadım
rabbim daha büyük dertler vermesin oğlumla kalıyorum
arada bir tekmeleyip anne korkma diyo:))

Kızlar az önce tubilosh ile görüştüm.Ravza bebek için drlar umutlu konuşmaya başlamış.Dilek ile görüşmüş Tuğba.Bilal'i daha yanına getirmemişler.Solunum sıkıntısı olduğundan yoğun bakımdaymış bebeği.Genel anestezi olduğu için Dilek'in çok ağrısı varmış.Ayağa da kalkamamış,gaz da çıkaramamış.Nolur çok dua edin demiş.Tubiloshunda çok selamı var hepinize.Dualarınızdan unutmayın Ravzamızı,Bilalimizi ve Dileğimizi:16::16::16::16::16::16::16:

karapisso dan yeni haberler...

karapissoyla ara ara mesajlaşıyorum kızlar...

doğum dün saat 6 civarında olmuş.
gece 11 de bebeğini yanına getirişler.
sonra da bugün öğleye doğru kontrol etmişler,kandaki oksijen degerini begenmemişler. yoğun bakıma almışlar.
halen yoğun bakımdaymış...
dua istiyor hepimizden...

Rabbim şifa nasip eylesin Bilal kuzumuza inşallah

canım ravza bebeğe Rabbim şifa göndersin inşallah en kısa zamanda
sağlığına kavuşur hayırlı haberlerle gelirsin..
duam sizlerle...

Kızlar öncelikle hepinize çok teşekkürler. Hepinizin yazdıklarını tek tek okumak istedim ve sizlere çok dua ettim o acıları çekerken.
Uzun uzun anlatırım sonra. Sonuç 4kilo bir oğliş acılar içinde hala gazını çıkartamayın ben ben :50: yarım saat oldu lavdan yapılalaı çıt yok. Waves evet doktorum kilolu olduğunu söylemedi bana bebeğin kafası kanala ters girdi ve kımıldamadı 2 saat boyunca çatalda kaldım. Inanılmaz bir acı 2 saat ıkındım 5ebe ve 2 doktor başımda.... Hepsi çok merhametli ve şirinlerdi. Çok güzel açılmam oldu. Gittiğimde sabah 9gibi 4 cm ve akşam 4te 10 cm ile çatala alındım. Ikından çok güzel dedi ebeler doktor çok beğendi ama an sonunda yeter dedim alın beni sezeryana 2 saat daha ıkın dediler gelebilir,ama göze alamadım 2 saat ıkınmayı açım susuzluk başım dönüyor vs...Ama okalar başarıya rağmen gelmedi koca kafalı. Şimdi dün çektiğim sancı ve acıların izi var heryerinde. Sezeryan oldum oda ayrı mesele. Kan sayımım 10 imiş ameliyattan evvel şimdi ise 7 ye düşmüş. Rengim sapları heryerim şiş. Hala 70 kiloyum. Bebeğim yoğun bakımda emdiremedim daha. Kanadık oksijen değerini beğenmedi çocuk doktoru. Ilk günde doğduğu gibi solunum problemi yaşamış 6:15te doğmuş ama yanıma gece 11 gibi getirdiler. Şimdi gaz çıkartma ile uğraşıyorum bakalım sancılarım acılarım ne zaman dinecek... Hepinize ayrı ayrı dua ettim acı çekerken... Hakkınızı helal edin...
Ben 3 kilo bir bebek beklerken bir tosunumuz oldu ve görseniz maşaallah inanılmaz güzel.
İpekçi'm san çok üzülmüştüm okadar acıdan sonra ameliyata alınmana bence ben senden beter oldum :14:

Kızlar çok kötüyüm eşim yeni geldi doktorun yanında.Bilal enfeksiyon kapmış bugün vermiyorlar bebeğimi. Ağlamak istemiyorum ama içim harap oldu bebeğimi istiyorum ben :14:
inci sakın kilosunu kafana takma. Bak ben doğuramadım neler çektim,en azından 2 kilo olsa rahat doğar ve seni yormaz. Sana dua ettim inş sağlıkla gelecek bebeğin,benim yaşadıklarımı yaşamazsın.

Ne enfeksiyonu bilmiyorlar annden geçemişmişmiş doğum kanalında 2 saat kaldığı için olabilirmiş.
Her neyse haftaya Pazartesi kültür sonuçlarımız çıkacak.
O zamana kadar kalacak yoğun bakımda.
Antibiyotik tedavisi başladılar. Yarın emzirmeye gideceğim 1 gibi. Sütüm gelsin inşaallah gidince emsin meleğim.
Orda sağarım gecede sütümü emer. Bu umutlarda ayakta duruyorum. Hala şoktayım inanın nasıl çektim o acıları nasıl ameliyata girdim bilmiyorum. Ağlıyorum kızlar elimde değil dua ediyorum sütüm hemencik gelsin diye. Ama ağlıyorum.
Dualarımız bir olsun. Herkese teşekkür ediyorum,dualarınız için. Hakkınızı helal edin. Herkese ayrı ayrı yazamıyorum.
Çok yorgunun uyursam inş sütümde gelir... Kafam çok bozuk ben hala inanamıyorum, akşam beni doğurmaya çalışan ekip vardı kız diyor sen hiç aklımdan çıkmadın çok üzüldüm gerisini siz düşünün... Dua edin hayırlı akşamlar...

canım arkadaşım büyük geçmiş olsun seni çok merak ettim
Rabbim tüm hastalara sizede şifa göndersin inşallah bilal bebeğimizde sağlığına
kavuşur sen için çok dua ettim yazdıklarnı okudukça çk kötü oldum
inşallah bu ağrıların günahlarına kefaret olmuştur
tombik bir bebeğimiz oldu adıyla büyüsün Rabbim amelini salih etsin
duam seninle bir an önce iyileşmeniz dileğiyle
bilal bebeğimizde merak ediyrm
hayırla kal..canım..

sa kızlar az çok geçmişi okudum
yeni fotolar yüklemişsinz maşallah bebeklerinize hepsi birbirinden güzel
Rabbim esirgesin ayşeciğim kızına maşallah ayyy ısırasım var
ne güzel olmuş iranlı hatunlara benziyor:))
çok canlar yakacağı belli:))
maşallah diyorum topiğimizin bebeklerine
bunları gördükçe bende oğlumu özlüyorum
hepsin kocaman öpüyorum..

Ayşe maşallahhh ne kadar güzel bi kızın var Allah nazarlardan korusun onu.
Bu arada ayakkabıları da çok ciciymiş kırmızılar falan. Sabah sabah içim açılıyor böyle güzel bebişleri görünce. Kızlar ihmal etmeyin ara ara yavruşlarınızın fotolarını paylaşmayı.
Teşekkür ederiz Dilek teyzesi:54:
Coksaol aysem yumurtlama zamanından beri canim zerre tatlı çekmiyor. Benim erken gebelik belirtimde buymus galiba. Tatlı.hiçbir şekilde.yemiyorum. meyvelerin şekeri bile bazen.midemi bulandirmaya yetiyor. Yemeklerle de aram hiç yok. En son 79.5 kiloydum su an kaç kiloyum bilmiyorum. Arada çoook nadir canimin çektiği tek şey döner. Onunda yarısını yemeden tikaniyorum. Midem küçüldu sanırım. Soda iciyorum aşırı tok gibi gazim oluyor midem şiş. Yumurta ilk başlarda yiyordum artik onu da yiyemiyorum :'(. Ilk aylar sıkıntı.yapmıyorum ne kadar az kilo alırsam o kadar iyi olucak. Bebeğim sağlıklı olsun ama cok dsiskoda olmasın pırt diye dogsun. Strestende midem bulaniyor sanırım. Bu arada Hifa maşallah cok tatlı. Allah nazarlardan korusun.
Kendini zorlama hiçbişey için.O zaten daha bi kan pıhtısı.Yediklerinle beslenmeye 4-5.aydan sonra başlıyor.Şu an senden giden şey kan.Kiloda verebilirsin ilk 3-4 ay.İlk 3 ayın sıkıntısı bulantılar.Sonraki 3 ay büyüdümü,geliştimi derdi,en sonları hiç söylemeyim bugünlerini arayacaksın.Gezemezsin,oturamazsın,ilk ayların bulantıları yeniden başlar,çok yersin,çok uykun olur yatamazsın heryerin ağrır sızlar,tekmeleri canını acıtmaya başlar,çabuk yorulursun,doğum korkusu sarar,duygular iyice hassaslaşır,ona buna ağlarsın,bağırırsın,çatlaklara üzülürsün vs vs. En güzel dönem 4-5-6 göbüş çıkar,herkes görür,sorar,cinsiyet öğrenirsin,gezer tozar uyursun,yersin bol bol :)) Asıl ve hiç bitmeyecek olan zorluk doğumdan sonra...Ay içim karardı yazdıklarımdan.Fotodaki gülüşleri gördükçe silinir gider bu günler...:emir_bebek:
Günaydın kızlar. .
İnşallah bir kaç gün sonra bilal bebek evine gelecek. . Ve bugünler sadece küçük bir anı olacak. Inan hep dualarımdasın. .

Melek

Ayşe
Maşallah canım. . Rabbim nazarlardan korusun. . Hifa çok tatlı.. Kime benziyor aileden..
Herkese :))) Burun-çene-ağız-saçlar ben.Kafa yapısı baba,gözler babam,bakışlar annem,parmaklar kardeşim,boy pos ayakların büyüklüğü baba.Karmakarışık olmuş bizimki:9:
DILEK canim benim Rabbim sifa versin Bilalimize. Atlatacaksiniz bunu da insallah canim. Bilal ile evinize dondugunzde hepsi geride kalacak.

AYSEM ayy bu kiz gittikce daha da guzellesiyor saclarina bak yaw yandan ayirmis bir de.. masallah kuzuma Allah esirgesin...cok opuyorum seni o tatli yanaklarindan..

WAVES masallah Esma hanima saclari da uzamaya baslamis ne sirinsin en tam isirmalik yanaklar..
:54:Bizde seni salyalarımızla emiyoruz teyzoş:54::54::54:
Bu uyku tulumlarini kullanmak rahatsa ben de boyle alayim?diyorum ama esim de alt degistirme zor olmazmi dedi minenin uyku tulumu var ya ondan alalim dedi ben de bilemedim. Hangisi iyidir acaba? Ezginin eli ayagi hic durmuyor kollari da cikariyor disari. Bu tip tulum daha mi iyi olur acaba?
Büyüdükçe gece kaka yapmaları azalıyor.Primayı kullandığın için 5-6 saat idare eder sizi.Ben 11de değiştiriyorum sabah 7ye kadar duruyor.Pişik de olmadı hiç.Üstelik huggies kullanıyoruz.Sen bi kaç gün fermuarlı battaniye ile idare et ben bi deneyim sana yazarım.Ama kullananlar çok rahat diyor.Bende ondan alacaktım da dün değişim hakkı doğunca aklımıza düştü aldık.Yıkadım az önce akşama kurursa kullanırım bu gece.
Aysem saol moral oldun. Birtek gece mi verdin gunde 1kez? Dun gece de uyumak ve sut arttirmak icin mama verdik gece 90icti. Sivi degil de daha ki vamli kusuyor bazen. Gecen emme sonrasi sutu aynen cikardi demek fazla icti saol bilgiler icin. Benim de cogu zaman sagiom azcik cikio 20-30 fln cok emiyo belki kalmiyor sut diordum. Bazen de peynir eksi kusuyor. Benimki buara aksamlari cok istiyor gunduz 1saate bir falan. Doymuyor diye uzuluodum bide aglamio acken. Gece 3saate kaldirioz nezamana kadar bu kaldirma biliomusun canim
Sabahları su içerek idare ediyordum da akşam 8den sonra süt kalmıyordu.Sıksam bile zor geliyordu.O yüzden sadece gece veriyordum bir kez.Önce ağlamıyor açken benimkide.Emziği almıyor sonra.Mızmızlanmaya başlıyor sonrada.Ben kırkı çıktıktan sonra bıraktım kaldırma işini.Çocuk dru da kaldırmana gerek yok artık sarılık olmaz dedi.Acıkınca uyanır artık dedi.Ebe de 4 saate bi kaldırırsan iyi olur.Gece sütü beyni besler dedi.Uyandırmıyorum ama ben uzun uyuduğunda.Uykuya da ihtiyacı var.Dün 9,30da uyudu.Gece 2de kalktı,sabah 6da kalktı,8de kalktı sonra.Kendi uyanıyor artık acıktım diye.Bezini de yatmadan önce alıyorum,bir de sabah 6da.Sadece ıslaklık oluyor,kakayı gündüz yapıyor artık.
Aysecim masallah cook tatli kocaman olmus bidik yanaklar cok tatli kac kilo oldunuz yani her ay kac kilo aldiniz ilk ay 800diordun sonrakiler bide 3ten sonra azalio sanirim
Evde tartıyorum 5400 olduk.Cuma günü drdan net bilgi alırım.Bakalım kaç kg almış olması lazım bu ay.
1.ay:doktorun beklediği 800-900 grdı.Biz 3400den 4300 olduk.
2.ay:kontrolümüz yoktu.
3.ay:Şu an 1100 almış görünüyor.Bakalım dr kaç olmalıydı diyecek.:31:
Bak burda tablo var.İncele istersen.Benimki ortalamaya çok yakın şu an.

Aysem iyi ki varsınız. Bunları düşününce diğer sikintilarimi unutuyorum. Her serde bir hayır var dedikleri bu olsa gerek. Rabbime şükürler olsun. Hayatımın en güzel hediyesini verdi bana. Hayat çok güzel günler getirecek bana, bebeğime.

Teşekkür ederiz Dilek teyzesi:54:

Kendini zorlama hiçbişey için.O zaten daha bi kan pıhtısı.Yediklerinle beslenmeye 4-5.aydan sonra başlıyor.Şu an senden giden şey kan.Kiloda verebilirsin ilk 3-4 ay.İlk 3 ayın sıkıntısı bulantılar.Sonraki 3 ay büyüdümü,geliştimi derdi,en sonları hiç söylemeyim bugünlerini arayacaksın.Gezemezsin,oturamazsın,ilk ayların bulantıları yeniden başlar,çok yersin,çok uykun olur yatamazsın heryerin ağrır sızlar,tekmeleri canını acıtmaya başlar,çabuk yorulursun,doğum korkusu sarar,duygular iyice hassaslaşır,ona buna ağlarsın,bağırırsın,çatlaklara üzülürsün vs vs. En güzel dönem 4-5-6 göbüş çıkar,herkes görür,sorar,cinsiyet öğrenirsin,gezer tozar uyursun,yersin bol bol :)) Asıl ve hiç bitmeyecek olan zorluk doğumdan sonra...Ay içim karardı yazdıklarımdan.Fotodaki gülüşleri gördükçe silinir gider bu günler...:emir_bebek:

Herkese :))) Burun-çene-ağız-saçlar ben.Kafa yapısı baba,gözler babam,bakışlar annem,parmaklar kardeşim,boy pos ayakların büyüklüğü baba.Karmakarışık olmuş bizimki:9:

:54:Bizde seni salyalarımızla emiyoruz teyzoş:54::54::54:

Büyüdükçe gece kaka yapmaları azalıyor.Primayı kullandığın için 5-6 saat idare eder sizi.Ben 11de değiştiriyorum sabah 7ye kadar duruyor.Pişik de olmadı hiç.Üstelik huggies kullanıyoruz.Sen bi kaç gün fermuarlı battaniye ile idare et ben bi deneyim sana yazarım.Ama kullananlar çok rahat diyor.Bende ondan alacaktım da dün değişim hakkı doğunca aklımıza düştü aldık.Yıkadım az önce akşama kurursa kullanırım bu gece.

Sabahları su içerek idare ediyordum da akşam 8den sonra süt kalmıyordu.Sıksam bile zor geliyordu.O yüzden sadece gece veriyordum bir kez.Önce ağlamıyor açken benimkide.Emziği almıyor sonra.Mızmızlanmaya başlıyor sonrada.Ben kırkı çıktıktan sonra bıraktım kaldırma işini.Çocuk dru da kaldırmana gerek yok artık sarılık olmaz dedi.Acıkınca uyanır artık dedi.Ebe de 4 saate bi kaldırırsan iyi olur.Gece sütü beyni besler dedi.Uyandırmıyorum ama ben uzun uyuduğunda.Uykuya da ihtiyacı var.Dün 9,30da uyudu.Gece 2de kalktı,sabah 6da kalktı,8de kalktı sonra.Kendi uyanıyor artık acıktım diye.Bezini de yatmadan önce alıyorum,bir de sabah 6da.Sadece ıslaklık oluyor,kakayı gündüz yapıyor artık.

Evde tartıyorum 5400 olduk.Cuma günü drdan net bilgi alırım.Bakalım kaç kg almış olması lazım bu ay.
1.ay:doktorun beklediği 800-900 grdı.Biz 3400den 4300 olduk.
2.ay:kontrolümüz yoktu.
3.ay:Şu an 1100 almış görünüyor.Bakalım dr kaç olmalıydı diyecek.:31:
Bak burda tablo var.İncele istersen.Benimki ortalamaya çok yakın şu an.

canim beskenmek ve sivi onemli yalniz olunca olmuo bide aksam 8diosun benimki o saatte. sonra baslio sIk aralikla beslenmeye bazen 1ke kezle hifacim nasi idare ediordu sonra nezaman sut icio gece? Canim gece aglayip acim die uyanior muydy hifa ilkay benimki uyanmadi pek korkuom iste uyanmazaa diye bugun 32yiz ben galiba yune de 2ay kadar uyandircam gibi. Uyku da besin aslinda bebege benimki gunduz uymuo gozker kizario aksama
Hifacim masallah siz 3ay bitti mi yani 2ayda 1100mu oluyor dr sonrasi yazarsin bilgileri merak ediom bizde olmayina

Son düzenleme:
sa kızlar az çok geçmişi okudum
yeni fotolar yüklemişsinz maşallah bebeklerinize hepsi birbirinden güzel
Rabbim esirgesin ayşeciğim kızına maşallah ayyy ısırasım var
ne güzel olmuş iranlı hatunlara benziyor:))
çok canlar yakacağı belli:))
maşallah diyorum topiğimizin bebeklerine
bunları gördükçe bende oğlumu özlüyorum
hepsin kocaman öpüyorum..
Çok sağol Şulecim.Herkes İranlılara benzetiyor:53:İsmi Arapça kökenli acep ondanmıki:37:

Aysem iyi ki varsınız. Bunları düşününce diğer sikintilarimi unutuyorum. Her serde bir hayır var dedikleri bu olsa gerek. Rabbime şükürler olsun. Hayatımın en güzel hediyesini verdi bana. Hayat çok güzel günler getirecek bana, bebeğime.
Canım benim.Gelen gideni aratmasın yeterki.Sonundaki gülücük,herkesin içinde bakışlarının sana kilitlenip kalması,sadece sana gülmesi olmasa inan kaldırılacak gibi bi sıkıntı değil çocuk sorumluluğu.:29:
canim beskenmek ve sivi onemli yalniz olunca olmuo bide aksam 8diosun benimki o saatte. sonra baslio sIk aralikla beslenmeye bazen 1ke kezle hifacim nasi idare ediordu sonra nezaman sut icio gece? Canim gece aglayip acim die uyanior muydy hifa ilkay benimki uyanmadi pek korkuom iste uyanmazaa diye bugun 32yiz ben galiba yune de 2ay kadar uyandircam gibi. Uyku da besin aslinda bebege benimki gunduz uymuo gozker kizario aksama
Hifacim masallah siz 3ay bitti mi yani 2ayda 1100mu oluyor dr sonrasi yazarsin bilgileri merak ediom bizde olmayina
Mamayı içtikten sonra 3-4 saat acıkmıyor.Lök gibi midesine otururmuş mama.O yüzden zor sindirilir geç acıkırmış.Milupanın sitesinde okumuştum.Hatta bizim aylarda günde 7-8 biberon mama yeter diyor ama emdiği sayı bile en az 10.Aradaki farka bak yani.İlk 40gün benimki de uyanmazdı.Ben saat kurardım.Kan şekeri düşer,uyanamazmış,komaya girermiş dr söylemişti.Sarılık olur ondan sonra da dedi.En geç 2,5 saatte bir uyanırdık biz.12de emzirirdim yatardım,3e doğru bi daha,6ya doğru bi daha.Alarm öter dururdu başımızda.O da sese uyanırdı zaten.Sonra kendi uyanmaya başladı.Bebeklerde uyku diye bi yazı okumuştum.bebekbakimyapımonarım diye bi siteydi.Bebekleri uykusu geldiğinde uyutmazsanız uykuyla savaşmaya,hırçınlaşmaya başlar diyordu.Gözleri kızarmaya başlayınca,eli yüzüne gittikçe hemen kundak yapar pışpışlarım ben.O da uykuya geçer hemen.Eğer misafir,dışarısı gibi bi mecburiyetten uyutamadıysam 2-3 saat mızıldar durur,zor uyur.O yüzden uyutmak için değişik yöntemler dene.Gazı varmı yokmu anlaman için bi tarif yazmıştım sana. Okudunmu?Karnı tok,gazı yok,altı temizse uyumaktan başka çaresi yok.Ellerini iyice sar,yüzünü ört,ışığı kapat.Bırak huysuzlansın debelensin.Öğrenecek uyumayı böyle böyle.Seninki daha çok küçük.18 saat falan uyuması lazım.Benimki 15 gündür falan gündüzleri az uyumaya başladı.O da normalmiş.1 saat uyuyor hemen uyanıyor artık gündüzleri.Bizim 4 saatten fazla uyanık durmaması lazımmış.Bazen 6-7 saat uyutamıyorum ben koşturmaktan,işten kötü oluyor,huysuzlaşıyor.

Eki Görüntüle 893030
Eki Görüntüle 893029

Eki Görüntüle 893028
Eki Görüntüle 893027
ayyy ayy ne tatlı olmuş büyümüş çok güzel kızın canım nazar değmesin :nazar::nazar::nazar:
Günaydın kızlar. .

Melek

Ayşe

kevokcum sağol canım nasılsın sen de döndün demek

karapisso dilek
canım çok geçmiş olsun çok sıkıntılar çekmişsn allah bebeğine de sana da tez zamanda şifa versin sağlığınıza kavuşun canım

Çok sağol Şulecim.Herkes İranlılara benzetiyor:53:İsmi Arapça kökenli acep ondanmıki:37:

Canım benim.Gelen gideni aratmasın yeterki.Sonundaki gülücük,herkesin içinde bakışlarının sana kilitlenip kalması,sadece sana gülmesi olmasa inan kaldırılacak gibi bi sıkıntı değil çocuk sorumluluğu.:29:

Mamayı içtikten sonra 3-4 saat acıkmıyor.Lök gibi midesine otururmuş mama.O yüzden zor sindirilir geç acıkırmış.Milupanın sitesinde okumuştum.Hatta bizim aylarda günde 7-8 biberon mama yeter diyor ama emdiği sayı bile en az 10.Aradaki farka bak yani.İlk 40gün benimki de uyanmazdı.Ben saat kurardım.Kan şekeri düşer,uyanamazmış,komaya girermiş dr söylemişti.Sarılık olur ondan sonra da dedi.En geç 2,5 saatte bir uyanırdık biz.12de emzirirdim yatardım,3e doğru bi daha,6ya doğru bi daha.Alarm öter dururdu başımızda.O da sese uyanırdı zaten.Sonra kendi uyanmaya başladı.Bebeklerde uyku diye bi yazı okumuştum.bebekbakimyapımonarım diye bi siteydi.Bebekleri uykusu geldiğinde uyutmazsanız uykuyla savaşmaya,hırçınlaşmaya başlar diyordu.Gözleri kızarmaya başlayınca,eli yüzüne gittikçe hemen kundak yapar pışpışlarım ben.O da uykuya geçer hemen.Eğer misafir,dışarısı gibi bi mecburiyetten uyutamadıysam 2-3 saat mızıldar durur,zor uyur.O yüzden uyutmak için değişik yöntemler dene.Gazı varmı yokmu anlaman için bi tarif yazmıştım sana. Okudunmu?Karnı tok,gazı yok,altı temizse uyumaktan başka çaresi yok.Ellerini iyice sar,yüzünü ört,ışığı kapat.Bırak huysuzlansın debelensin.Öğrenecek uyumayı böyle böyle.Seninki daha çok küçük.18 saat falan uyuması lazım.Benimki 15 gündür falan gündüzleri az uyumaya başladı.O da normalmiş.1 saat uyuyor hemen uyanıyor artık gündüzleri.Bizim 4 saatten fazla uyanık durmaması lazımmış.Bazen 6-7 saat uyutamıyorum ben koşturmaktan,işten kötü oluyor,huysuzlaşıyor.

Aysecim 4saat uyuyor dogdugundan beri az uyuyo. Canim biz 3saate kaldirioz ama bazen olu gibi oluo alt degistiriom ayilio ozaman. dun mama yedi 4saate uyandirdik mama tok tutuo evt bakalim zorlucam uykuya ama cok narin tik desen uyanio salon mutfak bir bizim yemek zor yiom az sizsa bile

selam kızlarrr

Dua eden herkezden Rabbim yüzbin defa razı olsun...
Ravzacık büyük bir hızla toparlanmaya devam ediyormuş :16:
dr böyle giderse birkaç güne yogun bakımdan çıkartırız demiş. ayyy ne sevindikkk
ablam yeni resim ve video yolladı.
bere takmışlar kafasına. maşallah kuzum boncuk boncuk bakıyordu.
Rabbim kimsenin evladını yanından ayırmasın inşallahh

Karapissoyla konuştum. çok üzgündü canım yaa :(
topiğe girersen bizim kızlara söyle bana çok çok dua etsinler dedi...
P.tesi günü yapılıcak tahlil iyi çıkar inşallah da oğlumu eve getiririz dedi.
sarılık başlamış bebeginde. kendisi farketmiş o gün. inşallah artmaz. mamayla besliolarmış hastanede.
daha sütü de inmemiş. İnşallah bolll boll sütü olur bebişini emzirir ve hastaneye de bırakır. sarılık olmaz kuzucuk.

Ayşemmm maşallah kızzz MAŞALLAH SUBHANALLAHH :nazar: çok sevimli kızın :16:
saçlar da bizden baya baya fazla :)
ah kel ogluşuuuummm :9:
saçlar az çıkaydı da karizmayı çizdirmeseydi.
çok heveslendim bende 2 resim atim :27:

Back