How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Bol bebiş topiği

Kızlar kendımı hamıle gıbı degılde bır garıp hıssedıyorum sızde yasadınız mı gebelıgın erken donemlerınde? Belkı de yalnız olmanın verdıgı bırseydır bılemıyorum :(

Aysecim devamli emiyor 40ml mi iyi duruyor 1 kez 40mi cunku 6dan sonra epey zaman var
6dan sonra 2-3 kez emiyor.Doymadığı için uyumuyor 10a kadar.10 gibi 40ml verdiğimde uyuyor yarım saat içinde.Bak bugün de aynı şey oldu:50:
herkese merhaba kızlar...
uzun bir geçmiş olduğu için geçmişi okuyamadım...
umarım herkes sağlıklı ve iyidir...
hepinizi çok özledim..
Hoşgeldin canıım.:54::54::54:
Nasılsın?Bırakmışsın tedaviyi.Sorun eşindeyse senin tedavi olmanın bi anlamı da yok zaten.Keçiboynuzu yedir eşine bol bol.Ve çakşır otu kürü yap.Çakşır otunun yetiştiği yerlerde koyunlar hep çift çift doğururmuş.Çok etkili bişeymiş.Sizin de sebebiniz budur belki.

kızlar hepinize iyigünler :) umarım hepiniz iyisinizdir...bugün doktora gittik yeni geldik, önce nst yapıldı hiç sancı çıkmadı, sonra doktorumuz muayene etti sıpamız 3,600 gr olmuş maşallahh :) haftasından önde gidiyor kilosuda iiyi dedi, bide plasentada kireçleme var dedi, istersen bugün alabiliriz bebeği gelişimi yeterli haftasından önde diyince eşimle bakakaldık, genel anestezi uzmanımızla görüştük bikaç soru sordu falan sonra tekrar doktorun yanına döndük ve bu olayın bizim veya bebek için tehlikesi olup olmadığını sorduk, derecesi ileri değil henüz bişey olmaz sanmıyorum ama normal doğumu başlatabilir dedi eğer sancın tutarsa ben hafta sonu seminerdeyim dedi, biz yinede pazartesiden vazgeçmedik , babannesi dün geldi oğlumun inşallah annanesi de pazar gelcek beklerse :)
:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar: Annanesi de gelsin miss gibi olsun inşallah.Hamişimiz tam destek doğursun:49::49::49::49:

Canlarım en son 4gün evvel gittim doktora,dünden beri bebeğim çok az hareket ediyor. Bugün çok çok az normalim sizce ?
En az 10hareket diye biliyorum ama bu kadar az kareler etmezdi yavrum :14:
Büyüdükçe hareketler azalır,özellikle tatlı yediğinde veya su içtiğinde kıpırdar kuzucuk.Sakin ol hamiş hanım:29:

canım meraba nerelerdesin,nasılsın,yoktun uzun zamandır.çok merak ettim kaç defa ayşeye sordum seni şirini ama haber alamadım,bende fazla giremiyorum nete.

ne yaptın en son yaza girmeden önce tedaviye devam ediyodun ondan sonra haber alamadım senden,şimdi ne yapıyosun?
Bak bak leyla hanımlarda burdaymış.Hoşgelmişsin hamiş hanım.Nasılsınız bakıyım?

Kızlar formasyon kontenjanları acıklanmıs. Sanırım Ankara dısı olucak cevre ıllerı yazdım. Bebısle ne yapıcam bılmıyorum hergun baska bırseyler zor oluyor. Allah bugunumuzu aratmasın.
Sen sonunu karanlık görsende Allah aydınlığa doğru bir yol çizmiştir sana emin ol.En umulmadık zamanlarda olmazmı mucize dediğimiz şeyler.:29::29::29::29::29:
Canının istediğini bulamayan gebiş iştahla elma yerrrrr hemde görmemiş gibiiiii :56:
:9::9::9::9:Afiyet bal şeker olsun Dileğime.Zeytininede löp löp et olsun,kan olsun inşallah.:56::56:

Kızlar kendımı hamıle gıbı degılde bır garıp hıssedıyorum sızde yasadınız mı gebelıgın erken donemlerınde? Belkı de yalnız olmanın verdıgı bırseydır bılemıyorum :(

Bu duyguyu doğurduktan sonra da hisseddiyorum ben.Sen eşim yanımda olmadan büyüteceğim diyorsun ama hepimiz zaman zaman yaşıyoruz bunu.Senin en azından somut bi sebebin var.Anlaşamadınız ve bi karar verdiniz.Ama ben..Evliyim,eşimi ölesiye seviyorum,onunda beni sevdiğine inandım.Ama 9 ay boyunca sadece 1-2 kez benimle dra geldi.O zamanlar yaşadığım sorunlarımdan haberin yok senin ama drların hataları yüzünden çok sıkıntılı günler yaşadım.O günlerde bile gelmedi benimle.Sitemler ettim,küstüm,tavur koydum,ağladım ama hep tek gittim.Ne annem gelmek istedi benimle,ne eşim.Kalp atışını tek başıma duydum,cinsiyetini tek başıma öğrendim,gelişimini tek başıma izledim,4d düzeyinde gördüğümde dr tuttu elimden mutluluk gözyaşlarımı görünce..Kafasında ödem var hasta bi bebek dediler tek başımaydım,kafası gövdesine göre çok büyük sıkıntılı bi bebek olabilir dediler tek başımaydım.Ve bunlar yüzünden gittiğim başka drlarda da tek başımaydım.ÇIKINCA BENİ MUTLAKA ARA demekten başka bişey yapmadı eşim.8.ay kontrolümde bile minibüsle tek başımaydım.İlk aylarda dolmuşlarda kusmaktan beter olduğumda da..Yani anlayacağın akşam eve geldiğinde kontrolünü hatırlamayan,ultrason fotoğraflarını görünce aaa diye hatırlayan bi eşim oldu.Beni çok sevdiğini düşündüğüm adam yaptı bunları hep.
Çok uzun oldu kusura bakma Duygucum.Sonrasında yaşadıklarımı da anlatmak isterdim ama gece gece seni daha fazla üzmek istemem:29::29:

Oğlumuz bereketiyle geliyor teyzesi.
Babası Kur'an derslerini ihmal etmiyor oğlumuzun bereketiyle.
Canım ya bu mevsimde aksada tadı olmazki :31:
Mevsimi olmayan sebze meyveleri yiyemiyorum ben kötü kokuyorlar bana

Iyi yapiyorsun canim.
Ne guzel ne mutlu size.
Ben bu aralar pek yazamiyorum canim benim. Ufaklik rahat vermiyor. Sag kolum artik iyice kas yapti herhalde hissetmiyorum. Gaz sancisiyla ugrasiyoruz. Carsamba doktordan ilac istiycem. Cikariyoruz ama cikarana kadar canima okuyor. gunduz iyiydi uyuduk. Simdi yine basladi. Gece oluyor nedense.inşallah zeytin gazsiz bir bebek olur. Arkadasin kizi 6 aylik hala gazi varmis.

bu hamişe özellikle cevap verin günü yakın kızdırmayın üzmeyin ya:3::34::34:

canım son haftalar azalıyr. akşamları yemekten sonra yeri biraz daha daralıyor ozaman bol hareket ediyor

kuzum anne sütü mamaya göre daha hafif hazmı kolay.ama mama zordur uzun süretok tutar ondan uzun uyumustur .barışcık yanılmıyorsam 15 günlük ona enfazla 30ml enfazla 50 cc 70 cok fazla iyiki kusmuş yavrucak. bağısaklarını çok zorlar canım mama

kuban olurum onları verene ben.emdikçe çoğalır canım . ne zaman ne kadar istiyorsa ver her emdikten sonra da bir bardak su iç .uykusuzluk ve yorguluğa rağmen azalam olmadı bendeher emdikten sonra su ile yerini dolduruyorum susamayı bekleme

canim suyu cok iciyorum hep 3lt falan. 70 verdik ama aziyla doymadi dogum kilosuyla ilgili mi bilmiorum 20gun olcaz insallah yarin. Kusunca uzulduydum hayirmis demek. Sut dune gore iyi ama insallah yetsin mama verince dengesi bozuluo garibim

Bu duyguyu doğurduktan sonra da hisseddiyorum ben.Sen eşim yanımda olmadan büyüteceğim diyorsun ama hepimiz zaman zaman yaşıyoruz bunu.Senin en azından somut bi sebebin var.Anlaşamadınız ve bi karar verdiniz.Ama ben..Evliyim,eşimi ölesiye seviyorum,onunda beni sevdiğine inandım.Ama 9 ay boyunca sadece 1-2 kez benimle dra geldi.O zamanlar yaşadığım sorunlarımdan haberin yok senin ama drların hataları yüzünden çok sıkıntılı günler yaşadım.O günlerde bile gelmedi benimle.Sitemler ettim,küstüm,tavur koydum,ağladım ama hep tek gittim.Ne annem gelmek istedi benimle,ne eşim.Kalp atışını tek başıma duydum,cinsiyetini tek başıma öğrendim,gelişimini tek başıma izledim,4d düzeyinde gördüğümde dr tuttu elimden mutluluk gözyaşlarımı görünce..Kafasında ödem var hasta bi bebek dediler tek başımaydım,kafası gövdesine göre çok büyük sıkıntılı bi bebek olabilir dediler tek başımaydım.Ve bunlar yüzünden gittiğim başka drlarda da tek başımaydım.ÇIKINCA BENİ MUTLAKA ARA demekten başka bişey yapmadı eşim.8.ay kontrolümde bile minibüsle tek başımaydım.İlk aylarda dolmuşlarda kusmaktan beter olduğumda da..Yani anlayacağın akşam eve geldiğinde kontrolünü hatırlamayan,ultrason fotoğraflarını görünce aaa diye hatırlayan bi eşim oldu.Beni çok sevdiğini düşündüğüm adam yaptı bunları hep.
Çok uzun oldu kusura bakma Duygucum.Sonrasında yaşadıklarımı da anlatmak isterdim ama gece gece seni daha fazla üzmek istemem:29::29:

Canım cok zor yanındayken yok olması. Dıbındeyken mars kadar uzak olması daha zor ınanılmaz bır acı tarıfı yok. Helekı bu delı gıbı sevdıgın adamsa ve senı umursamıyorsa. Ama ınsan evını yatagını ozluyor. Aılenın yanında mıden bulanıyor rahatsız oluyorsun. Unıversıteden berı cıktıgım eve donmek boyle bırsey. Yoksa aynı yatakta basını gogsune koymus yatarken sessız sadasız akan hıssetmesın dıye sıldıgın goz yasları bırer alev topu gıbı yakar yakar da bır yudum su ısteyemezsın...

Canım bende çok yoğu n duygular yaşamıştım hala yaşıyorum. Kızlar biliyor ilk aylarımı. Ama sen ne hissediyorsun del getirirsen tesellin olmaya çalışırım. Canım Allah yardımcın olsun. Ne güzel meleğinin kalp atışlarını duydun inş sonuna kadar herşey yolunda gider evine yuvana dönersin kuzunla...
6dan sonra 2-3 kez emiyor.Doymadığı için uyumuyor 10a kadar.10 gibi 40ml verdiğimde uyuyor yarım saat içinde.Bak bugün de aynı şey oldu:50:

Nasılsın?Bırakmışsın tedaviyi.Sorun eşindeyse senin tedavi olmanın bi anlamı da yok zaten.Keçiboynuzu yedir eşine bol bol.Ve çakşır otu kürü yap.Çakşır otunun yetiştiği yerlerde koyunlar hep çift çift doğururmuş.Çok etkili bişeymiş.Sizin de sebebiniz budur belki.

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar: Annanesi de gelsin miss gibi olsun inşallah.Hamişimiz tam destek doğursun:49::49::49::49:

Büyüdükçe hareketler azalır,özellikle tatlı yediğinde veya su içtiğinde kıpırdar kuzucuk.Sakin ol hamiş hanım:29:

Sen sonunu karanlık görsende Allah aydınlığa doğru bir yol çizmiştir sana emin ol.En umulmadık zamanlarda olmazmı mucize dediğimiz şeyler.:29::29::29::29::29:

:9::9::9::9:Afiyet bal şeker olsun Dileğime.Zeytininede löp löp et olsun,kan olsun inşallah.:56::56:
Ayyyyyy şımarayım birazzzz ne güzel yazmışsın teyzesi Allah bütün sıkıntılarımızı gidersin kuzum...
Ee nasıl gidiyor Eşinle ameliyattan sonra aranız nasıl daha iyidir umarım...
Iyi yapiyorsun canim.
Ne guzel ne mutlu size.
Ben bu aralar pek yazamiyorum canim benim. Ufaklik rahat vermiyor. Sag kolum artik iyice kas yapti herhalde hissetmiyorum. Gaz sancisiyla ugrasiyoruz. Carsamba doktordan ilac istiycem. Cikariyoruz ama cikarana kadar canima okuyor. gunduz iyiydi uyuduk. Simdi yine basladi. Gece oluyor nedense.inşallah zeytin gazsiz bir bebek olur. Arkadasin kizi 6 aylik hala gazi varmis.

Uy hiç deme o gaz sancısını,Allah yardımcın olsun. Ablam neler çekti oğlunda. Umarım bizimki anası gibi Fazlı olmaz. Ne yesem gaz oluyor ve etkileniyorum. Sancılı olduğuda oluyor bu yaşta gaz sancısı çekiyorum düşün. En kısa zamanda Rize'ne almam lazım. Ha bu arada bebişin gelmeden eve ne bitkiler aldın. Kimyon rezeene başka neler aldın ?
Ben ne alacaksak liste yapayım öyle alayım diyorum.

Canım bende çok yoğu n duygular yaşamıştım hala yaşıyorum. Kızlar biliyor ilk aylarımı. Ama sen ne hissediyorsun del getirirsen tesellin olmaya çalışırım. Canım Allah yardımcın olsun. Ne güzel meleğinin kalp atışlarını duydun inş sonuna kadar herşey yolunda gider evine yuvana dönersin kuzunla...

Ayyyyyy şımarayım birazzzz ne güzel yazmışsın teyzesi Allah bütün sıkıntılarımızı gidersin kuzum...

Uy hiç deme o gaz sancısını,Allah yardımcın olsun. Ablam neler çekti oğlunda. Umarım bizimki anası gibi Fazlı olmaz. Ne yesem gaz oluyor ve etkileniyorum. Sancılı olduğuda oluyor bu yaşta gaz sancısı çekiyorum düşün. En kısa zamanda Rize'ne almam lazım. Ha bu arada bebişin gelmeden eve ne bitkiler aldın. Kimyon rezeene başka neler aldın ?

Amın canım cok saol. Bu halde sehırdısına gıdıcem bırde belkı daha ıyı olur buralardan uzaklasmam. Bebegıme bırseyler hıssetmeye korkuyorum bırsey olucak dıye korkuyorum. Bana bırsey olursa babasınında umrunda degıl kuzum kuzuma kım bakar dıye kurdukca kuruyorum :(

Canım cok zor yanındayken yok olması. Dıbındeyken mars kadar uzak olması daha zor ınanılmaz bır acı tarıfı yok. Helekı bu delı gıbı sevdıgın adamsa ve senı umursamıyorsa. Ama ınsan evını yatagını ozluyor. Aılenın yanında mıden bulanıyor rahatsız oluyorsun. Unıversıteden berı cıktıgım eve donmek boyle bırsey. Yoksa aynı yatakta basını gogsune koymus yatarken sessız sadasız akan hıssetmesın dıye sıldıgın goz yasları bırer alev topu gıbı yakar yakar da bır yudum su ısteyemezsın...
Canım nasıl biri sevmişsin sennnn :14::14::14:
Yazdıkların içimi acıttı :14:
Hiçimi sevmemiş seni madem sevmemiş niye evlendi seninleeeeeeee ne diye çocuk yapmaya uğraştı :43:

Kızlar hepinize iyi uykular tatlı rüyalar. Bebişlerinizede sakin gazsız geceler olsun...
Bende uyuyayım artık. Saatlerdir uyumamak için kendimi zor tuttum.
Gece rahat uyurum diye şimdi ne bekliyorum bilmiyorum.
Öptüm sizi selamların en güzeli Allah'ın selamı üzerinize olsun....
Selamun aleyküm...

Canım nasıl biri sevmişsin sennnn :14::14::14:
Yazdıkların içimi acıttı :14:
Hiçimi sevmemiş seni madem sevmemiş niye evlendi seninleeeeeeee ne diye çocuk yapmaya uğraştı :43:

Aglama canım benım ne olur. Benımde gozlerım doldu senı aglattım dıye. Yola cıktıgım adamla benı yolda bırakan adam arasında gunes sıstemı kadar fark var hıc sorma. Bakma sen bu delılıgıme cok sevdım canımı o kadar yakmasına ragmen cok sevdım. Hayattakı tek zaafım belkı bılemıyorum. Belkı su an bıle sevıyorum bana yaptıkları umrumda degıl, benım affedemedıgım kuzuma bunları yasatması. Saglıklı bır sevgı degıldı belkı benımkısı bılmıyorum. Asırı duygusl romantık bır yapım var belkıde ondan boyleyım. Hayat ınsana neler yasatıyor neler gosterıyor. O halde bıteceksse bıtsın bıran once dayanamıyorum dıye dua edıyordum ben. Hem sevmek hem bıtmesını ıstemek ondan akıyordu o gozyasları.

Kızlar hepinize iyi uykular tatlı rüyalar. Bebişlerinizede sakin gazsız geceler olsun...
Bende uyuyayım artık. Saatlerdir uyumamak için kendimi zor tuttum.
Gece rahat uyurum diye şimdi ne bekliyorum bilmiyorum.
Öptüm sizi selamların en güzeli Allah'ın selamı üzerinize olsun....
Selamun aleyküm...

ıyı geceler canım Allah rahatlık versın. Kuzunu ruyanda gor ıns

40ii dr bize kiloya gore 60-70civari icebilir demisti. insallah sutler bol olsa da mama olmasa.

Canımmmm senin adına ben bile heyecan yaptımmmmmmmmmmm :52:
Bir bakarsın aynı gün doğuruvermişiz... Biz normal bekliyoruz sancım başlayacak diye bekliyorum bende. Doktorum kireçlenmeyi söyleyeli 1ay olacak ama sonrasında tehlikeli bir durum olmadı şükür,kilo alımını etkiliyormuş bildiğim kadarı ile.bizim bebek son haftalarda Usg,de kilo alımı az çıkıyor. Doktor kızdı kilo sunu takma diye. Ama elimde değil düşünsene 3045 gr idi,bir hafta sonra aynı kilo çıktı. Ben kireçlenmeye bağladım ama bilemiyorum.

Dileğim, zeytinin kilosu maşalalh çok güzel bence. Benim sarı şekerinkini düşün bende. Ya ben napimmmm:26::26::26:

2500 gram olsa benden mutlusu olmayacak sanırım.

Benim durum karmakarışık... Pazartesi randevu var... İnşalalh büyümüştü kuzucum.

Bu gece çok kötü kabus gördüm. Anlatmak bile istemiyorum. Rabbim hayra çıkarsın.

:50:

Ben de oyle ya hamileligimden once de cok gazimolurdu ozellikle midemde. Bu cocuk bana mi cekti acaba ondan mi boyle gazmaniye?
Canimcim bak neler ictigimi yazayim....
Gunde iki bardak rezene cayi iciyorum. Bir barfak papatya cayi. Bir bardak da sut cayi. Humananin sut cayini aldim bugun basliycam milupa iciyordum ama sallama cay o.
Ha bir de laktamil iciyorum anammmm ne cok sey icyormusum ben. Bunlain haninda bir de ayva kompostom var. Icim disim su olmus benim :-):-):-):-)
Kizlar her emme sonunda kaka yapan bidikim mama yediginden beri 1-2 kez anca yapti. Her emme sonunda yapiyordu. Neden olmus olabilir sizce?
Telaslanma canim benim poposuna zeytinyagi sur ozaman cok kolay yapiyorlar. Mama fakli geldi belki ondandir. Ama yapmis sonucta kabiz degil ki. Birkac gun hic kaka yapamazsa kork.
Bu arada sen de arada kuru kayisi ye senden ona gecer.

Son düzenleme:
Canim gerci sen artik ugrasmiycam dedin ama annem dedi ayva sutu arttiriyormus kompostosunu iciyorum ben. Paylasayim dedim. Opuyorumikinizi de.

Kızlar o gün tv de izlediğim doktor anne sütünü arttırıcı birinci şey sudur dedi. Ve daha sonra bezelye ve balıkmış.
Ablam doğum yaptı kızlar bir ay önce doğum hikayesini yazmıycam çünkü çok zor ve üzücüydü. Ikisinin de hayati tehlikesi oldu şükürler olsun son anda kurtardılar.
Rabbim hamişlere kolay sağlıklı doğum nasip etsin inşallah.
Bebeklere de bol emen gazsız günler.
Hepinize Günaydın

Back