Biz öğretmenler,kötü insanlar değiliz...Ama çok yoruyorlar..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sınav sonuçlarını gruptan paylaşmayın derim. Her çocuk kendi sonucunu biliyordur,gidince velisine söyler.Kimsenin başkasının notunu görmesine gerek yok.

Velilerle çok yüzgöz olunmuş malesef.Yeni dönemde,yeni velilerle daha mesafeli olmanizi tavsiye ederim.Kimse canı sıkılınca istediği zamanda mesaj atacak cesareti bulamasın.

Gerçekten işiniz çok zor Allah yardımcınız olsun

Veliler işimizi yeterince zorlaştırmıyormuş gibi bir de milli eğitimin anlam veremediğim şu (zorunlu kıldığı) uygulamaları Gerekli görüldüğünde rehber öğretmen ve okul müdürüyle birlikte gidilir, böyle olunca öğretmen veliyle arasına mesafe koyamıyor ki!

Neyiz biz öğretmenler özel güvenlik falan mı? Öğrencinin güvenliğinden güvenlikçiler sorumlu olmalı. Nöbet sistemi öğretmene dayatılan bir "angaryadır". Öğretmen sadece eğitim-öğretimle meşgul olmalı ama bu bizim ülkemizde çooookk zooorrr.

Her durumda öğretmenler suçlu oluyor. Yıldırdılar, hem de mesleğe yeni başlamışken. Bu meslek adamı erken yaşlandırır...

O kadar haklısınız ki
Kapatın velilere bütün yorumları sadece ödevleri ve sınav tarihlerini yazın.
Ayrıca belli bir saatten sonra gelen aramaları açmayacağınızı, sizi bilgilendirmek istediklerinde mesaj atabileceklerini söyleyin.
Olabildiğince muhattap olmayın maalesef başka yapılabilecek bir şey kalmadı

hem öğrenci hem veli watsapp grubum var çünkü maalesef okul iadaresi zorunlu kıldı. kurmamış olsak yasal bir yaptırımı olmaz ancak bir yerde mecbur kalıyorsun, duyuruları vs bizim kanalımızla yapıyorlar. her iki grubu da sadece yöneticilerin yazabileceği şekilde aradım. çocuklara da ne kendilerinin ne velilerinin çok çok önemli bir şey olmadığı sürece aramamaları, mesaj atacaklarsa da makul saatler içinde watsapp tan yazabileceklerini söyledim. çok şükür sıkıntılı durumlarla karşılaşmıyorum. tabii ben proje lisesindeyim. ilkokulda vs çok daha zordur bunu yönetebilmek. keşke tüm devlet okullarında moodle sistemi olsa, öğretmen watsap a mecbur bırakıldığı, k,işisel tlf nunu paylaştığı sürece bilinçsiz veliler çoook baş ağrıtır.

Buradan cocugunu surekli koruyan,hakli bulan,odevlerini yapan velilere sesleniyorum.kendi egonuz yuzunden surekli yonlendirilen ve bagimli bireyler yetistiriyorsunuz.hep size bagimli olsun istiyorsunuz bilinc altinizda.oyle de oluyor.sonuc mutsuz,bagimli bireyler.birakin basarisiz olsun kendi kalksin.birakin cabalasin.

Konuya gelirsek biz uzaylilar gibi olmus.ben yapmam gereken kadarini yaparim,anlatmam gerekeni veririm ve asla anlamayan insanlar icin kendimi paralamam.cunku tecrubelerim bana insanlarin iyi ve kotuyu ayirt edemedigini ogretti..malesef algiyla yonetilip icgudusel davraniyorlar.

Benım kızımın ogretmenı gıbı yapın ılk donem grup her veliye acıktı sonra hoca boyle olmucak diye kapattı mesajlara sade yonetıcıler yazabiliyor ayrıca sahsi olarak vatsabı da kapalı kendisine yazamıyoruz iletilmiyor bır sorun varsa okula gıdıp gorusecegız yada arayacagız

Bizim okulda veli toplantılarına okul müdürü veya yardımcısı da katılıyor. Bu tür sıkıntılı velilerin tavırlarını öğretmende mutsuz bir iş hayatı yaşattığı konusunun üzerinde duruyor. Ve cocukların okulda idare edilmesinin ne kadar zor olduğuna da değiniyor. Herkesin cocuğuna terbiyesini vermek zorunda olduğunu bazen sert bir dille de ikaz ediyor. Kimsenin gıkı çıkmıyor. İyi de yapıyor. Ben hiç bir zaman çocuğumun dersleri dışında öğretmenle iletişim sağlamadım. Ama toplantılarda o kadar gereksiz sorular soran görüyorum ki. Herkes benim cocuğum nasıl diye soruyor. Öğretmen olumlu olumsuz ne varsa sıralıyor. Veliden yine ses kesiliyor. Ayrıca Oğlum haksız yere ceza aldığını söylediği zaman o anı canlandırıp birde öğretmenle iletişimini sorduğumda kendisini yeterli ifade edemediğini anlıyorum. Ve bu problem öğretmenle değil çocukla halledilmesi gereken bir sorun. Çünkü olay anında öğretmen orada olmayabilir. Bu durumda iki tarafıda dinleyecektir. Suçlu olan suçlu çıkmamak için arkadaşına iftira da atabiliyor. Karışık meseleler. Gerekmedikçe öğretmenle yüz göz olmayı tasvip etmiyorum .

Biz de öğrenci olduk. Bizde haylazlıklar ettik ama bir sınırı, bir DUR! noktası vardı. Şimdiki veliler tabi herkesi kast etmiyorum dünya kendi çocuklarının etrafında dönüyor zannediyorlar. Eğitim, okuldan önce evde başlar. Mesela öğrenciyken ben bir hata yapsam, ailem kesinlikle öğretmen ile birlikte bana yüklenirdi. Haklıysam da hakkımı savunurdu.

Yani vats uptan velileri engellemiş

Neden öğretmen olmadım? Neden eğitim fakültesini yarıda bıraktım? Hatırlattığınız için teşekkür ederim, Allah size kolaylık versin.

Yeni nesil velilerden sana sığınıyorum Yarabbi
Hocam Allah sabırlar versin.
Sizin olduğunuz whatsapp grubunda mesaj atma yetkisi sadece size ait olsun.
Özelden de her türlü mesaja cevap vermeyin, sınıfta çok önemli bir durum olursa sizinle sınıf temsilcisi irtibatta olsun.
İşiniz çok zor, bu telefon mesaj whatsapp trafiği oldukça çok zor.

Hangi güvenlikçi? yok ki

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…