Biz öğretmenler,kötü insanlar değiliz...Ama çok yoruyorlar..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Whatsapp grubu nedir yahu, çocuğunun becerip not edemediği ödevi bile whatsapptan soruyorlar. Bu kadar laubaliliğe, çocuğuna verilen ceza konusunda hesap sormaya hadleri olmamalı. Anneler neden bu kadar müdahil? Ekstrem durumlar ve veli toplantısı harici, öğretmeni meşgul etmemeliler.

O prens ve prensesler için ileride hayat çok zor olacak.
Kesinlikle öyle , Sorumluluk alamayan her işini başkasına yaptırmaya çalışan bir nesil gümbür gümbür geliyor , bunun sorumlusu veliler, özellikle de anneler...
İleride bu hale getirdikleri çocuklar onların yüzlerine bile bakmayacak çünkü kendileri çocuklarına bencilliği aşılıyorlar, sonuç olarak bu çocuklar büyüyor ve anne ile hala bağımlı, kendi yeni ailesinin sorumluluğunu alamayan bireyler haline geliyorlar, bu yüzden toplumda boşanmalar, anlaşmazlıklar, sorumsuz bireyler artıyor, yazacak çok şey var ama neysee...

Merhabalar,2. Sınıf öğretmeniyim.Evet malesef dediğiniz tarzda öğretmenler var.Ama ben kendimi iyi biliyorum.

1- kaynak kitap aldırmayın kesinlikle.
2- ingilizce dersi de olsa o an okulda bulunmak zorundasınız. siz vaktinde okulda olun.
3- yaptığınız sınav vb. uygulamaları 2,3 kere kontrol edin. öyle açıklayın. velilere başkasının cevaplarını göndermeyin. isteyen gelip sadece kendi kağıdı görsün.

onun dışında wp üzerinden sadece duyuru yapın. cevap vermeyin. zorunluluğunuz yok.

okuyunca içime fenalık geldi. Allah sabır versin.

Merhabalar,sınav sonuçlarını detaylı paylaşmıyorum.Her dersten kaç doğru kaç yanlışları var ,bunları paylaşıyorum.Kaynak kitapsız olmuyor malesef..Çok denedim.Yetersiz kalıyoruz..Bu sefer fotokopilere yüklenmek zorunda kalıyorum.

“Yine bir gün genel değerlendirme sınavı yaptım.İki kişi sınıfta en yüksek doğruyu yaptı.Sonuçları gruptan paylaşıyorum.Biri yazmış,benim kızımın doğrusu daha fazla,o öğrenciyi siz bir fazla göstermişsiniz.Ben saydım.E ben bu çocukları tebrik etmişim,ödüllendireceğimi söylemişim.”Kızım sen bir tane eksik yapmışsın aslında,ödül hakkını kaybettin deyip ,hevesini mi kırayım.””

veli diğer çocuğun doğrusunu nerden sayıyor?

Öncelikle Whatsapp gruplarını ya kapatın ya da sadece yönetici mesaj atabilir konumuna getirin.
Ben de öğretmenim ve grup açmadım, var olanlara da girmedim. Zaten branş hocasıyım, tek bir sınıfım yok. Ama yine de talepler geliyor, hocam grup açın, gruba gelin diye. Reddediyorum, çünkü işin sonunun nereye varacağını biliyorum. Geçen bir velim çocukla haber yollamış, hoca hanım numarasını versin diye. Ben de idare kanalıyla annene ulaşırım dedim.
Şimdi bunlara evet desem geçenin on birinde hocam ödevi yapamadık, Ömer Faruk ödevini yapmıyor minvalinde mesajlar alacağım. Çünkü zamanında yaşadım. Hiç gereği yok.
Şikayet mevzusuna gelince, geçen gün hakkımda o kadar haksız bir sebepten idareye şikayet gelmiş ki... Yazsam otuz sayfa tartışırız, ama yazmayacağım. Ama isyan ettim, iki gün moralim düştü. Tek diyebileceğim vicdanlı, akademik manada yetkin bir öğretmene denk gelmek büyük şansken bu yapılanlar reva gelmiyor.

Özel okul mu bu ya neresi böyle bu kadar manyak dolu? O numarayı acilen değiştirin. Çok önemli durumlar halinde sizinle iletişime geçmemeleri lazım. Benim bildiğim çok önemli çok bariz bişey olursa muhatap olunur yani yok koşarken düşmüş yok öğretmen kızmış yok kakası gelmiş yok beslenmesini yarım bırakmış eeeeee devenin bale pabucu yani. Çok haklısınız. Çocuk bu düşebilir, öğretmen kızabilir, her parmak kaldırdığında tahtaya kaldırılmayabilir, arkadaşıyla da kavga edebilir bişey yok ki bunda. Ya bizim zamanımızda dayak yerdik dayak. Bakın dayak diyorum. Bilenler bilir. Kulak çekme, tokat atma, itip kakma ne ararsan vardı. Nerden nereye. Öğretmenden dayak yiyen bir nesilden koşarken düştü diye öğretmene hesap sorulan bir nesle...

Bu uzaktan eğitim süreciyle işler çığrından çıktı zaten, branş öğretmeniyim ona rağmen bunaltıyor bu durumlar insanı çok iyi anlıyorum..Okul WhatsApp grubu, sınıf WhatsApp grupları, özelden mesaj atan veliler, arayan öğrenciler..Ben çözüm olarak mesai saatlerimin dışında bakmıyorum acil durumlar olmadıkça..Geri kalan sorunlar ise sınıf öğretmeni olmanın kötü yanları sanırım, hepsinin çocuğu mükemmel ama siz aman psikolojilerini bozmayın..Günümüz velileri ya aşırı ilgisiz ya da çocuğu gereksiz şımartmayı ilgi sanıyor..Ne yazık ki sistem her zaman okları öğretmene yöneltiyor hocam, siz sakin kalmaya kendinizi yıpratmamaya çalışın derim..Allah yardımcınız olsun

Doğu’da küçük ilçedeyim. Burası da aynı konu sahibinin anlattığı gibi . Köy okulları böyle kaldı şu an sadece. Köy okulunda da görevlendirmem var, velilerle tanışmak, konuşmak için biz zorluyoruz .

Ya is hayati? Ne yapacak müdürü ya da patronu annesine mi şikayet edecek? Anne müdüre mi yazacak? İş sorumluluklarini anne mi yerine getirecek? Basiretsiz bireyler yetişiyor.

Bizim ogretmenin güzel bir yöntemi var bu konuda. İsimsiz puanları iyiden kötüye siralayip paylaşıyor. Öğrencinin puanı zaten e okul da var, herkes kendi cocugunun sıralamasını biliyor böylece.

Ya is hayati? Ne yapacak müdürü ya da patronu annesine mi şikayet edecek? Anne müdüre mi yazacak? İş sorumluluklarini anne mi yerine getirecek? Basiretsiz bireyler yetişiyor.
Eski sevgilimin teyzesi mi halası mi ne, ikinci sınıf dersini yıllarca veremedigi için okulu uzayan oğlunun üniversite hocasins gidip konuşmus, çocuk geçti bir on sene falan oluyor, bilemiyrium şimdi nerede ama onda o anne varken gider patronla da konuşur anasi

Öğretmenlik maalesef gerçekten sadece okulda bırakılacak bir meslek değil. Eve o kadar çok taşımak zorunda kalıyoruz ki. En basiti ne işleyeceğimizi düşünmek üzerinde çalışmak, konuyla ilgili hazırladığımız materyaller, alıştırma kağıtları. Sınav kağıtlarını evde okumak zorundayız, okulda okuma şansımız pek yok. Anca öğle arası varsa o ara ama öyle de bitmiyor . Dışarıda öğrenciyle veliyle karşılaşıyorsun bazen hemen öğrencinin durumuyla ilgili bilgi istiyorlar, ödevi soruyorlar. Markette bile öğretmen olmak zorundasın. Ben branş öğretmeni olarak okul gruplarına girmedim hiç. Sınıf öğretmenlerinden de beni almamalarını istedim. Ona rağmen numaramı bulup arayanlar oluyor. Bizde olul bitti, okuldan çıktım mesaim de bitti durumu asla olmuyor. Mesai saatleri dışında ulaşılamayan öğretmen de şikayet ediliyor

biz öğretmenlerin çektiğini çeken meslek grubu yok. en basitinden atanmak için bile bir sürü uğraş veriyoruz sonra mesleğe başla bunlar ama tatilimiz maaşımız gözlerine batar. bence ayrı bir hat alın velilere onu verin ve belli saatlerde açık tutun başka da ne desem bilemedim

Kesinlikle öyle malesef..

Maalesef kolay meslek yok ülkede

Doktora şiddet, avukata şiddet, öğretmene şiddet… Bitmez de bitmez

Ben avukatım, müvekkil habire rahatsız eder işte de evde de mesela. Kısa cevap verince saygısızlaşır, senin işin bu diye horozlanır, büroya aniden gelir, gece aniden arar… Meslek zaten yoğun sürekli eve iş getiriyosun

Valla boş yere linçlenen öğretmende çok, nasıl öğretmen olmuş diye sorgulatacak düzeydeyken burnundan kıl aldırmayanda. Ben bunun sistem sorunu olduğunu düşünüyorum, kimin kime gücü yeterse. Öğretmenler linç yağmuruna tutuluyor, doktorlar yumruk yağmuruna,normal değil bunların hiçbiri. İki insta videosu izleyen her veli çocuk gelişim uzmanı ilan ediyor kendini. Çocuğumun psikolojisi, gelişimi diye dolanıyor ortada. Çocukların, sınırlara ve düzene ihtiyacı var, çoğu aile bunu sağlayamıyor maalesef, sınırları koyan öğretmen olunca sanki kötü bir şey yapmış gibi her kötü şeyin sorumlusu ilan ediliyorlar. O kadar bireysel düşünüyorki çoğu kişi bir toplumun parçası olduğumuz, huzurlu bir yaşam için toplumun genelinde bir bütünlük olması gerektiğini kavrayamıyorlar.

Birde bir insanın öğretmen/ doktor/ avukat vs neyse mesleği bunun üzerinden saygı beklemesi bana çok itici geliyor. O kadar okudum öğretmen oldum lafı çok içi dolu bir argüman değil. Bende eğitim fakültesi mezunuyum, Öyle atom falan parçalamıyoruz, kızımın bir öğretmeni bana bununla gelse gülerim yani. Siz bir bireysiniz, bu yeterli size saygı göstermelerine, ayrıca bir etikete ihtiyacınız yok. Ben çalışma hayatımdayken özeldeydim, velilerede idarecilere de sınırımı çok net koymuştum. “Problemli veli/öğrenci diye etiketlenenler hep bendeydi. Sınırlarımı belirliyordum ama yetkinliğim konusunda velilerde hiç soru işareti bırakmadığım için diğer öğretmenlere davrandıkları gibi davranmıyorlardı bana. kızımın öğretmeni çok net bu konuda, grupta kendisi yönetici ve sadece o bilgilendirme mesajı yazıyor, bireysel bir sıkıntı olduğunda bizi asla görmezden gelmez bu yüzden hiç kimse gereksiz bir şey yazıp rahatsız etmiyor onu. Öğretmen harici bir veli grubu var ne zaman bir olay olsa, ne kadar şanslıyız, öğretmenimiz harika diye dedikodusunu yapıyoruz kadının. Geçen sene aynı veliler başka öğretmen varken yaka silkiyorlardı. Sınırlarınızı siz belirlemek zorundasınız, genelde sabrınızı zorlamak için elinden geleni yapıyor çoğu veli.

Ben ceza yönteminize takıldım.. Beden eğitimi dersi sonuçta okulda görülen bir DERS. Ayriyetten o yaş çocukları için bir ihtiyaç, nasıl o dersten mahrum bırakırsınız? Başta bir yöntem bulmalısınız. Whatsappten grup kurulduysa, sadece admin olan kişinin yazabileceği,diğerlerinin cevap veremeyeceği seçenek var onu uygulayın. Mail yoluyla iletişime geçin, veli mail atain illa görüşecekse randevu alsın okula gelsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…