• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konuşamayacak kadar kötü durumdayım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dava açmanız sonuç vermez.boşuna uğraşmış olursunuz.oraya verceğiniz parayı ,çocugunuza okuldan kokrtuğu için destek aldırın derim.

Haklı bulanlar genelde meslektaş oluyor bence. Doktorlarda da aynı tutuculuk var. Her meslekte çürük elma vardır ve herkes aynı titizlikte işini yapmaz bunu kabullenelim artık.

Bir doktor arkadaşımla cocugumun yaşadığı bir olayı anlattım mesela. Acildeki doktor çocuk ağzını açmıyor diye birden aldı sedyeye yatırdı üstüne çıktı. Hiç abartmıyorum ayaklarıyla ayrı abandi kollarıyla ayrı. O şokla bir anda aldım çocuğu. Ben bişi diyemedim eşim büyük tepki verir diye. Bir de şok oldum. Çocuk o gün hiç sırt üstü uyuyamadi. 1 yaşında falandı. Kucağımda uyutup yatağa koyuyordum sıçrayarak uyaniyordu. Sabaha kadar kucağımda uyutmak zorunda kaldım. Bunu anlattığım arkadaşım dedi ki ee bizde öyle muayene ediyoruz sen evham yapmışsındir. Yahu neden evham yapayım ilk kez mı muayene oluyoruz. Doktor kendi der yatırın kolllarini tutun. O şekilde zorla muayene ettirdigimiz de çok oldu. Ama bunda at muayene eder gibi bir hisimla yatırıp atın ağzını zorla açarlar ya o şekilde saldırarak açmaya çalıştı. Muayene etmek zorunda değildi. Bir anda sinirlendi hırsını çocuktan çıkardı. Öncesinde bizle ilgili hiçbir şey yoktu. Gün içindeki hırsını çıkardı sanırım.

Ben de geçmişte öğretmenlik yaptım.iki üniversite mezunuyum. Sonradan sektör değiştirdim. Şimdi çok memnunum iyi ki öğretmenlik yapmıyorum. Gereksiz saçma sapan şikayet edildigim de çok oldu. Mesleğin kendisi başlı başına da zor. Ama şimdi tutucu bir tavirla şu olayi da savunmam. Veya ama si vardır da demem.

Ayrıca her insan da hata yapabilir. Ben mesela dilin önemini anlatmak için başka ülkeden olan var mı gibi bir soru sormuştum. Annesi Rus olan ve bundan utanan bir çocuk varmis. Ergen esprilerinden..ben tabi bunu bilmediğimden nereli annen vs vs biraz soru sordum. Çocuk kendi bile demedi arkadaşları dedi. Sonra annesi beni aradı. Kastim olmadığını anlattım. Ama yanlıştı aslinda yaptığım. Dilin onemini farklı bir şekilde de anlatabilirdim. Orda bir mısırlı Libyalı vs bir çocuk da olsa belki kendini ayristirilmis hissedecekti o soruyla.

Özeleştiri yapmak kötü değil.
birisi sizi elestirdiginde haklı yani varsa kötü değil.
Kusura bakmayın demek bu kadar zor degil. Karşı tarafla empati kurmak bu kadar zor değil.

Öğretmen kendi çocuğu için böyle bir durumla karşılaşsa eş geçecek miydi. Hatta en ideal bulduğu öğretmene verirdi çocuğunu. Başka yerde de öğretmen seçen velilere ateş puskururdu.
Nasıl bir yaşındaki cocugunuzun üstüne çıktı Dr ya. Ne rahatsızligi vardı cocugunuzun

Bu çocugun gözü yani her halükarda ailesini aramak lazım insanlar muayene ettirsin ne olur ne olmaz diye böyle ihmal mi olur allah askına ben olsam bende pesine düşerdim 4 saat bekletiliyor çocuk birde tuvalete gönderilmiyor şaka gibi

Ben de gecen sene kızımı okul idaresi rehberliği öğretmeni ile defalarca gorusuldugu halde sinifindaki bir çocuktan şiddet gördüğü halde bir çözüm bulamamasindan dolayı okuldan aldim
Kızımın en son gözünün alti tırnakla çizilmiştir ve ogretmenin haberi bile yoktu fark etmemiş
Darp raporu biz de aldık ama şikayetçi olarak cocuk yazıldığı için 5 yaşındaki çocuk da şikayet edilemedigi için bir sey olmadi
Bakin ben de ogretmenim öğretmenlik asiri zor ve sabır işi ama o ogretmeni şikayet etmediğim için çok çok çok pismanim çünkü defalarca konuştum her yolu denedim hep gecistirildim
Benim eşim de aynı sizin gibi boş ver dedi şikayet etmedik ama ilahi adalete güveniyorum ve sizi çok çok iyi anlıyorum

Kızım ilkokuldayken tenefuste koşarken baska bir sinifin ogretmeninin eline carpiyor kadinin elindeki cep telefonu yere dusuyor.Kadin başliyor bagirmaya senin haberin varmi bu telefon kac lira diye.Bu arada telefona birsey olmuyor sağlam.Kizimda ogretmenim birsey olduysa aileme soylerim öderiz parasini diyor.Bu yine yirtiniyor siz oduyemezsiniz bunun parasini diye.Yavrum korkarak okuldan geldi ya beni okuldan atarlarsa diye.Bende ertesi gunu okula gittim konusayim hem birsey olmussa odeyelim hemde kibarca yanlis davrandigini soyleyeyim dedim.Kizimin sinif ogretmeniyle yanina gittik tenefuste.Sinif ogretmeni hani dun sana carpan cocugun annesi diye tanitmaya baslamasiyla kadin yirtinmaya basladi koşamaz koşamaz ya telefonuma birsey olsaydi diye olsaydi oderdik dedim sadece.Burnuma soktu telefonu al öde diye bagiriyor hani birsey olmamis dedim ve gerisini hatirlamiyorum çıldırdım elim ayagim titriyor siz bir egitimcimisiniz sizden egitimci olmaz dedim.Ertesi gün ablam avukat onu aldim avukatim olarak gittim mudure sikayetci oldum mufettiş atadilar o da baska okulun muduru.Velhasıl sonuç hiç birsey olmadı cunku birbirlerini kolluyorlar.Niye anlattim birsey olmasini beklemeyin sikayetcide olsaniz.

Bende ilkokul öğretmeniyim, bahçede 2 öğrencim çarpışmış birinin burnu kanadı. Köy yeri, ilgisiz aileler olduğu halde anında arayıp bilgilendirdim,öğrencinin iyi olduğunu fakat isterlerse gelip bugün okuldan alabileceklerini söyledim. Sizi de kesinlikle aramalılar, olayın nasıl olduğu hakkında bilgilendirmeliler. Öğretmenin tuvalet cezası verdiğine pek inanmadım yanlış anlamış olabilir misiniz? Ben 2. Sınıf olduğum halde tuvalet cezası veremem. Mesleğin ilk yılında o hatayı yapmıştım çocuk altına yapmıştı sınıfta. Öğrencinizi aldınız nasıl olsa, şikayette ettiniz. Daha fazlasına gerek yok bence. Öğretmen de insan hata yapabilir, gereken dersi vermişsiniz zaten.

Bir veli sen cok yaramazsin dediginde oglunuzun cok korkmasi normalmi bence degil bir cumleden nasil bukadar etkilendigini dusundunuz? Bide kres nasil bir kres ikinci yilimiz krese gidiyor oglum bitane bile olay yasamadik cokmu kotu bir yerde vasatmiydi yani bencede uzatmaya degmez sonucta tek sorun sizi aramamalari oda cocugun genel hali iyi oldgu icin gerek gormemislerdir

Bende kres ögretmeniyim. Söyle söyleyeyim cocuklarin kavga etmesine müdahale edememis olabilir. Gecen sene 2 cocugum boyle bir olay yasamisti grupta. Bir cocuk 3yasinda 5yasindakinin kasini patlatmisti. Ertesi gün 5 yasindaki intikamini almisti. Kavgaya birsey diyemem cocuk iste olabiliyor. Ammaaa gel gelelim müdürün ögretmenin tavirlari hic hos degil. 1.cisi hemen aramasi gerekiyordu bilgilendirmesi gerekiyordu. 2.cisi tuvalete yollamamak ceza icin ne demek. Kesinlikle hakkini ara böyle böyle susarak herkes yaptiginin yanlis oldugunun farkina varmiyor. Cocuga böyle ceza vererek hicbirsey ögretilmez ve bunu yapan kres ögretmeni inanilir gibi degil. Ac davani derim.

bunlar çocuk olur böyle şeyler
Bir anaokulu öğretmeni olarak diyorum ki evet doğru. Ne yapması gerekiyordu? Sizi önden arayıp haber vermeliydi. Ceza vermemeliydi. Bu konularda hatalı. Ama sınıfta kavga olmasınu ilk haftadan nasıl engellesin? Cimer e şikayet ne?

Büyük ihtimalle konu sahibinin çocuğu diğer çocuğa daha büyük hasar verdi. O çocuk bayaa ağladı ki onun velisini aradı öğretmen önce. Farkındaysanız öğretmen konu sahibinin oğluna ceza veriyor. Konu sahibinin oğlunun da gözüne mi burnuna mi oyuncak çarpıyor ama bence hemen değil daha sonradan morariyor. Yoksa bu kadar her şeye karışan devamlı öğretmenle irtibat kuran veliye hemen haber verilirdi sonradan daha çok uğraşmayalim diye. Zaten gözü mosssmor olan bir çocuğun ailesini bilgilendirmemek hastaneye falan goturmemek bana saçma geliyor.
Tuvalet meselesine gelince çocuk devamlı tuvalete gitmek isteyen suyla oynayan tuvalette oyalanan bir çocuktur ki öğretmen artık bıkıp izin vermemiştir. Zaten dört saat tuvalete gitmemiş diyor. Bir çocuk dört saat çişini tutabilir mi? Yarım saate altına yapardı ki öyle bir durum da yok. Çocuğun çişi falan yoktur buyuk ihtimal. Ben bu konuda her şeyi abartan takintili bir veli ve mağdur bir öğretmen görüyorum.
Attığı başlıktan belli değil mi zaten. Konusamayacak kadar kötü olunacak ne var ki. Tamam konu sahibi aranması gerekirdi o konuda haklı ama gerisi abartı. Kim ne derse desin benim aldığım enerji takıntılı abartılı yaklaşan bir veli.

Haklı bulanlar genelde meslektaş oluyor bence. Doktorlarda da aynı tutuculuk var. Her meslekte çürük elma vardır ve herkes aynı titizlikte işini yapmaz bunu kabullenelim artık.

Bir doktor arkadaşımla cocugumun yaşadığı bir olayı anlattım mesela. Acildeki doktor çocuk ağzını açmıyor diye birden aldı sedyeye yatırdı üstüne çıktı. Hiç abartmıyorum ayaklarıyla ayrı abandi kollarıyla ayrı. O şokla bir anda aldım çocuğu. Ben bişi diyemedim eşim büyük tepki verir diye. Bir de şok oldum. Çocuk o gün hiç sırt üstü uyuyamadi. 1 yaşında falandı. Kucağımda uyutup yatağa koyuyordum sıçrayarak uyaniyordu. Sabaha kadar kucağımda uyutmak zorunda kaldım. Bunu anlattığım arkadaşım dedi ki ee bizde öyle muayene ediyoruz sen evham yapmışsındir. Yahu neden evham yapayım ilk kez mı muayene oluyoruz. Doktor kendi der yatırın kolllarini tutun. O şekilde zorla muayene ettirdigimiz de çok oldu. Ama bunda at muayene eder gibi bir hisimla yatırıp atın ağzını zorla açarlar ya o şekilde saldırarak açmaya çalıştı. Muayene etmek zorunda değildi. Bir anda sinirlendi hırsını çocuktan çıkardı. Öncesinde bizle ilgili hiçbir şey yoktu. Gün içindeki hırsını çıkardı sanırım.

Ben de geçmişte öğretmenlik yaptım.iki üniversite mezunuyum. Sonradan sektör değiştirdim. Şimdi çok memnunum iyi ki öğretmenlik yapmıyorum. Gereksiz saçma sapan şikayet edildigim de çok oldu. Mesleğin kendisi başlı başına da zor. Ama şimdi tutucu bir tavirla şu olayi da savunmam. Veya ama si vardır da demem.

Ayrıca her insan da hata yapabilir. Ben mesela dilin önemini anlatmak için başka ülkeden olan var mı gibi bir soru sormuştum. Annesi Rus olan ve bundan utanan bir çocuk varmis. Ergen esprilerinden..ben tabi bunu bilmediğimden nereli annen vs vs biraz soru sordum. Çocuk kendi bile demedi arkadaşları dedi. Sonra annesi beni aradı. Kastim olmadığını anlattım. Ama yanlıştı aslinda yaptığım. Dilin onemini farklı bir şekilde de anlatabilirdim. Orda bir mısırlı Libyalı vs bir çocuk da olsa belki kendini ayristirilmis hissedecekti o soruyla.

Özeleştiri yapmak kötü değil.
birisi sizi elestirdiginde haklı yani varsa kötü değil.
Kusura bakmayın demek bu kadar zor degil. Karşı tarafla empati kurmak bu kadar zor değil.

Öğretmen kendi çocuğu için böyle bir durumla karşılaşsa eş geçecek miydi. Hatta en ideal bulduğu öğretmene verirdi çocuğunu. Başka yerde de öğretmen seçen velilere ateş puskururdu.
Okadar haklısınız ki
O an ki hirsla olan çocuğa oluyor. Empati kurmak bazıları için çok zor bunu zamanla anlıyor insan. Tek taraflı olmakla suçlanıyor konu sahibi, ne yaşandığını görmedik duymadık, tabi ki anlatilan açıdan yorumluyoruz ancak ne olursa olsun o çocuk ve annesi ne kadar hatali olursa olsun, çocuk bu muameleyi haketmiyor, ısrarla öğretmeni savunanların vicdandan yoksun olduklarını düşünüyorum

Son düzenleme:
Sabahın köründe okudum ama hasya halimle yanlış yorumladım galiba. Cimer e şikayet sebebi çocukların kavga etmesinin engellenmemesi mi yoksa öğretmenin haber vermemesi mi ve ceza vermesi mi? İlki ise çok absürt. İkincisi ise haklıymışsın konu sahibi.

Sizce kadının nesi takıntılı? Çocuğun gözünün morarmasından ziyade gevşek gevşek davranılmasına takılmış olabilir mi? Çocuğun tuvalete bile gönderilmemesi , aileye haber verilmemesi normal herhalde...
Hayır normal değil ama bu durumdan çocukta etkilenicek. Anne uğraştıkça şikayet ettkçe dava açtıkca çocuk o olayı unutmayacak annesnin sinirinide hissedicek. Annenin gerginliği çocuğa yansıyacak belkide çocuk birdaha okula gitmek istemeyecek. Çocuk kurtarılmış zaten çok şükür şikayet edilmiş çevresinide uyarır daha ne yapabilir ki. Çocuklar bunu hissedir zaten unutmaz travma kalır anne uzattıkça.

Üyenin etiketlediği konusunu da okuyun lütfen. C Canangul133 ün takıntılı bir enerji yaydığı veta takıntılı olduğunu düşünmüyorum.
Dava açma konusunda söyledim. Bir dava kaç yıl sürüyor biliyor musunuz ? Maddi manevi anneye o kadar zarar ki. Olayı uzun süre atlatamayacak dava devam ettikçe uzayacak çirkinleşicek. O yüzden diyorum dava açmaya kadar haklı ama davaya gerek yok diye düşünüyorum.

10 yıllık okul öncesi öğretmeniyim. Uyum haftasında birbirine vuran, tüküren, küfür eden ve bir sürü aklınıza gelmeyecek davranışlar sergileyen çocuklar olabiliyor. Ancak öğretmenin hiçbir öğrenciyi ceza olarak ya da başka bir sebeple eve gönderme ya da sen gelme deme hakkı yok. Aksine çocuğun eğitim hakkını engellediğinden cimere şikayet sebebiniz bu olabilir.
Gözünün morarması konusunda da emin olun öğretmen de sınıfında böyle bir olay yaşansın istemez ama durumu yanlış yönetmiş malesef. Bu olay olduğunda iki çocukla da gereken konuşma yapılmalı, aileler bilgilendirilmeliydi. Gözü o kadar sert bir darbe alan çocuk ailesine bilgi verilmeden günü okulda geçirmek zorunda bırakılmamalıydı.
Bunlara rağmen üzgünüm ama şikayetinizden istediğiniz gibi bir sonuç çıkmaması yüksek ihtimal

Hayır normal değil ama bu durumdan çocukta etkilenicek. Anne uğraştıkça şikayet ettkçe dava açtıkca çocuk o olayı unutmayacak annesnin sinirinide hissedicek. Annenin gerginliği çocuğa yansıyacak belkide çocuk birdaha okula gitmek istemeyecek. Çocuk kurtarılmış zaten çok şükür şikayet edilmiş çevresinide uyarır daha ne yapabilir ki. Çocuklar bunu hissedir zaten unutmaz travma kalır anne uzattıkça.
Cocuk zaten suan okula gitmek istemiyor. Bu cocuk mağdur durumda ve annesi hakkını aramadiginda hissedecegi hayalkirikligi emin olun annenin suanki gerginliginden hissedecegi stresten daha büyük olacaktır. Cocuk kurtarılmış diyorsunuz ama uğradığı travmanın etkileri kendisinden kac yılda silinebilecek bunu düşünebiliyor musunuz? Oldu bitti kapatalım mevzuyu cocuk zarar gorduguyle kalsın.
Kendi çocuğu için süreci geri alamaz ama en azından bundan sonraki süreçte öğretmenin çocuklara bu şekilde ihmalkar davranmasının önüne geçilmiş olur. 27 senelik öğretmenmis bir de, inanılır gibi değil.

Herkese merhaba,
Gerçekten konuşamayacak kadar kötü ve yorgunum, yoruldum artık.
konu uzun aslında kısaltarak yazmaya çalışacağım.

Anaokulu, tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Yukarıdaki konum ile ilgili. uyum haftasının son günü çocuğum okula gittiğinde, sınıfta bir veli varmış, çocuğuma hımm x sen çok yaramazsın diyerek kızmıştı. ve çocuğum çok korkmuştu, bunu öğretmene söyledğimde evet o veliye çocuğu ağladığı için içeri girmesine izin verdik, bu olay olmuş da olur, olmamışta olur diye beni geçirtirmişti.

okulun ilk günü ben erken çıktım işten, eve geçtim, eşimde oğlumu aldı okuldan, eşim beni aradı o gün ve dediki sana kötü bir haberim hazırlıklı ol.
elim ayağım titredi onlar gelene kadar, geldiklerinde oğlumun gözünin altı mosmormu ve göz kapağı şişmişti. ne oldu sorduğumda, bir çocuk vardı anne dedi, sepetten oyuncak alırken, bu oyuncak benim demiş, ve elindeki başka bir oyuncak ile oğlumun gözüne vurmuş ve öğretmen, siz cezalısnız diyerek, o çocuğun annesini aramış eve göndermiş, benim oğlumun da tuvaelete gitmesine izin vermemiş ceza olarak,

bunları duyunca kan beynime sıçradı, okula gittim, müdürde giriş kapısnın önündeydi, öğretmene olayı sorunca, işte bana dediki, alaylı bir gülümseme ile bunun içinmi geldin okula, bunlar çocuk olur böyle şeyler v.s. seninki fena sayılmaz falan dedi. çocuğumun okul kaydını sildirdim.

baktım benimle alay ediyor, aldım çocuğumu hastaneye gittim, darp raporu aldım, karakola gittim, şikayetçi oldum, cimerede yazdım. uzun olmasın diye olayları kısa anlatmaya çalışıyorum.

Asıl sorum şu aslında, bugün cimerden cevap geldi, öğretmenin cevabı, çocuklar sınıfta kavga etti, ailelerini aradım bilgi verdim, veli ilgilenmedi, veli zaten takıntılıydı çocuğu yaramazdı, v.s. işte ben bir devlet memuruyum böyle yaparak beni verimsizleştirmeye çalışıyorlar, bende onlardan şikayetçiyim v.s.

şimdi. ben dava açmak istiyorum öğretmene eşim ise her olayda olduğu gibi, görme, duyma, boşver modunda,

sizce ne yapayım,
Tabi canim nolcak görme duyma ki yarın birgün daha beteri gelsin çocuğun başına.. ilgisiz umursamaz olsak zaten şikayet etmez boşver derdik deseydiniz sizde

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back