• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konuşamayacak kadar kötü durumdayım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hayır normal değil ama bu durumdan çocukta etkilenicek. Anne uğraştıkça şikayet ettkçe dava açtıkca çocuk o olayı unutmayacak annesnin sinirinide hissedicek. Annenin gerginliği çocuğa yansıyacak belkide çocuk birdaha okula gitmek istemeyecek. Çocuk kurtarılmış zaten çok şükür şikayet edilmiş çevresinide uyarır daha ne yapabilir ki. Çocuklar bunu hissedir zaten unutmaz travma kalır anne uzattıkça.
Ben bu tarz şikayet olaylarinda kendim için fayda görmem. Ama motivasyonum hep şey olur. Herhangi bir olay için bu arada öğretmen mevzusu değil. Benden sonra da biri bişi yasadiginda en azından bilinsin.

Taciz mevzularinda falan da genelde böyle mesela. Kanıtlanabilir olmayan durumlar oluyor.

Ama bir oldu kanitlanmadi iki oldu kanitlanmadi artık 10. Da da bir ne oluyor diyen olur belki umuduyla her zaman bir şekilde kayda geçmesi tarafindayim.

Çocuğa yansitmamak lazım elbette ama bir dilekçe de resmi makamlarda dursun. Serviste unutulup ölen çocuk olmustu mesela. Anlık gafletle olan ihmaller de olabilir, safsaklik neticesinde olan ihmaller de olabilir.

bu durumda şikayet etmek faydalı bence. Gelecekteki sorunlar ve kişiler için faydalı.

Herkese merhaba,
Gerçekten konuşamayacak kadar kötü ve yorgunum, yoruldum artık.
konu uzun aslında kısaltarak yazmaya çalışacağım.

Anaokulu, tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Yukarıdaki konum ile ilgili. uyum haftasının son günü çocuğum okula gittiğinde, sınıfta bir veli varmış, çocuğuma hımm x sen çok yaramazsın diyerek kızmıştı. ve çocuğum çok korkmuştu, bunu öğretmene söyledğimde evet o veliye çocuğu ağladığı için içeri girmesine izin verdik, bu olay olmuş da olur, olmamışta olur diye beni geçirtirmişti.

okulun ilk günü ben erken çıktım işten, eve geçtim, eşimde oğlumu aldı okuldan, eşim beni aradı o gün ve dediki sana kötü bir haberim hazırlıklı ol.
elim ayağım titredi onlar gelene kadar, geldiklerinde oğlumun gözünin altı mosmormu ve göz kapağı şişmişti. ne oldu sorduğumda, bir çocuk vardı anne dedi, sepetten oyuncak alırken, bu oyuncak benim demiş, ve elindeki başka bir oyuncak ile oğlumun gözüne vurmuş ve öğretmen, siz cezalısnız diyerek, o çocuğun annesini aramış eve göndermiş, benim oğlumun da tuvaelete gitmesine izin vermemiş ceza olarak,

bunları duyunca kan beynime sıçradı, okula gittim, müdürde giriş kapısnın önündeydi, öğretmene olayı sorunca, işte bana dediki, alaylı bir gülümseme ile bunun içinmi geldin okula, bunlar çocuk olur böyle şeyler v.s. seninki fena sayılmaz falan dedi. çocuğumun okul kaydını sildirdim.

baktım benimle alay ediyor, aldım çocuğumu hastaneye gittim, darp raporu aldım, karakola gittim, şikayetçi oldum, cimerede yazdım. uzun olmasın diye olayları kısa anlatmaya çalışıyorum.

Asıl sorum şu aslında, bugün cimerden cevap geldi, öğretmenin cevabı, çocuklar sınıfta kavga etti, ailelerini aradım bilgi verdim, veli ilgilenmedi, veli zaten takıntılıydı çocuğu yaramazdı, v.s. işte ben bir devlet memuruyum böyle yaparak beni verimsizleştirmeye çalışıyorlar, bende onlardan şikayetçiyim v.s.

şimdi. ben dava açmak istiyorum öğretmene eşim ise her olayda olduğu gibi, görme, duyma, boşver modunda,

sizce ne yapayım,
Eğer çocuğunuzla karşı tarafa zarar vermediyse kavga karşılıklı değilse gidebileceğini her yere gidin bence. Hocanın tavrı bile ayrı hadsiz.

Ben bu tarz şikayet olaylarinda kendim için fayda görmem. Ama motivasyonum hep şey olur. Herhangi bir olay için bu arada öğretmen mevzusu değil. Benden sonra da biri bişi yasadiginda en azından bilinsin.

Taciz mevzularinda falan da genelde böyle mesela. Kanıtlanabilir olmayan durumlar oluyor.

Ama bir oldu kanitlanmadi iki oldu kanitlanmadi artık 10. Da da bir ne oluyor diyen olur belki umuduyla her zaman bir şekilde kayda geçmesi tarafindayim.

Çocuğa yansitmamak lazım elbette ama bir dilekçe de resmi makamlarda dursun. Serviste unutulup ölen çocuk olmustu mesela. Anlık gafletle olan ihmaller de olabilir, safsaklik neticesinde olan ihmaller de olabilir.

bu durumda şikayet etmek faydalı bence. Gelecekteki sorunlar ve kişiler için faydalı.
Şikayetler edilmiş cimera yazılmış kontrol edilmiş hanımefendi çok güzel ilgilenmiş zaten. Dilekçede yazabilir ama yargıya taşınırsa maddi ve manevi yorulur onu demek istedim.

İyi ki anaokulu öğretmeni değilim.
Velilerden dolayı çıldırırdım herhalde
Cidden yaa 😬 bizim anaokul öğretmeni bana demistiki keşke her veli sizin gibi olsa 🤣 neler yasiyorlarsa artik. Ki bunu diyen öğretmen hayatımda gördüğüm en naif en sabirli ogretmen o adami bile cileden çıkarmışlarsa baska diyicek bisi yok

Konu sahibi evet üzücü bir olay ama siz acaba çocuğun yaptığına inanmadinizmi oyuzden mi bukadar kizdiniz. Keske kameradan izleseydiniz. Görmüş olurdunuz nasil oldugunu ?

Herkese merhaba,

Yukarıdaki konum ile ilgili. uyum haftasının son günü çocuğum okula gittiğinde, sınıfta bir veli varmış, çocuğuma hımm x sen çok yaramazsın diyerek kızmıştı. ve çocuğum çok korkmuştu, bunu öğretmene söyledğimde evet o veliye çocuğu ağladığı için içeri girmesine izin verdik, bu olay olmuş da olur, olmamışta olur diye beni geçirtirmişti.

okulun ilk günü ben erken çıktım işten, eve geçtim, eşimde oğlumu aldı okuldan, eşim beni aradı o gün ve dediki sana kötü bir haberim hazırlıklı ol.
elim ayağım titredi onlar gelene kadar, geldiklerinde oğlumun gözünin altı mosmormu ve göz kapağı şişmişti. ne oldu sorduğumda, bir çocuk vardı anne dedi, sepetten oyuncak alırken, bu oyuncak benim demiş, ve elindeki başka bir oyuncak ile oğlumun gözüne vurmuş ve öğretmen, siz cezalısnız diyerek, o çocuğun annesini aramış eve göndermiş, benim oğlumun da tuvaelete gitmesine izin vermemiş ceza olarak,

bunları duyunca kan beynime sıçradı, okula gittim, müdürde giriş kapısnın önündeydi, öğretmene olayı sorunca, işte bana dediki, alaylı bir gülümseme ile bunun içinmi geldin okula, bunlar çocuk olur böyle şeyler v.s. seninki fena sayılmaz falan dedi. çocuğumun okul kaydını sildirdim.

baktım benimle alay ediyor, aldım çocuğumu hastaneye gittim, darp raporu aldım, karakola gittim, şikayetçi oldum, cimerede yazdım. uzun olmasın diye olayları kısa anlatmaya çalışıyorum.

Asıl sorum şu aslında, bugün cimerden cevap geldi, öğretmenin cevabı, çocuklar sınıfta kavga etti, ailelerini aradım bilgi verdim, veli ilgilenmedi, veli zaten takıntılıydı çocuğu yaramazdı, v.s. işte ben bir devlet memuruyum böyle yaparak beni verimsizleştirmeye çalışıyorlar, bende onlardan şikayetçiyim v.s.

şimdi. ben dava açmak istiyorum öğretmene eşim ise her olayda olduğu gibi, görme, duyma, boşver modunda,

sizce ne yapayım,
Çocuğunuzu başka bir çocuk dövmüş ondan şikayetçi olun öğretmen ne alaka

Herkese merhaba,

sizce ne yapayım,
Kesinlikle haklısınız ,size bilgi verilmek zorundaydı ,bide böyle bir ceza olabilirmi ? Vurdu diye eve göndermek ? Tuvalete göndermemek ? Işte bu yüzden devlet okullarına gerçekten güvenmiyorum ? Okadar öğrenciyle uğraşmak zor olabilir ama bile bile bu mesleği seçiyorsunuz sonuçta bile bile ataniyorsunuz ? Bu yapilan baya baya ihmalkarlik yerinizde olsam bende peşini birakmazdim

Arkadaşlar, bir öğretmen anaokulu çocuğunu tuvalet gibi bir ihtiyacını gidememe cezası veremez, vermemeli. Çocuğun gözü şişmiş morarmış, bu çocuk teselli edilmeli ve diğer çocuk da arkadaşından özür dilemeliydi. Öğretmeni de veliyle alaylı dalga geçer bir biçimde konuşmamalı ve aileye yinede haber vermesi gerekirdi. Heleki öğretmenin bunun için mi geldiniz okula demesi tam bir fiyasko. "X hanım, biz ne kadar dikkat etsekte çocuklar arasında böyle şeyler olabiliyor, arkadaşı böyle birşey yapmış, ben ikisiyle de daha dikkatli olmaları gerektiğini , birbirlerine vurmamaları gerektiğini anlattım konuştum ve yaptıklarını düşünmeleri için biraz zaman tanıdım, haklısınız arasam daha iyi olurdu ama çocuğunuz ağlamadığı için ve büyütülecek bir durum olmadığını düşündüğüm için ben de aramadım. " gibi daha nazik konuşsa belki veli böyle tepki vermezdi. Diğer veliye çocuğu ağlıyor diye ayrıcalık tanıyıp sınıfa alıp, çocukların oyuncak kavgasına tutuşup birbirlerini yaralama noktasına geldiğinde de veliye haber vermeliydi." x hanım merak etmeyin ama sınıfta bugün böyle böyle bir durum oldu, çocuğunuza arkadaşı x oyuncakla vurduğu için gözü morardı ben gerekli olan ne varsa yaptım." gibi.

Okul başladığı günden beri tek siz sıkıntı yaşıyorsanız sorun sizdedir. Çok az insan vardır okul açıldığından beri sıkıntı yaşayan. Sizinle uğraşmak istemedikleri için aramamislar. WC cezası yanlış bu konuda tek hata o bence onda da belki çocuk sadece suyla oynamak ya da sınıftan çıkmak için gitmek istemiştir. Çünkü öğretmen neden altına yaptırıp birde onu temizlemekle uğraşmak istesin ki?
Beyniniz gıcır gıcır aceyle mi yıkadınız?

Bakin size bi malzeme daha.😄Kizimi 2 yasinsa krese verdim cunku,pandemi de 1 yil kvdem bakti ama pandemi var gorumcemin cocuklar da onda.10 yasinda onunki.Kizim emzikli ozman,emzik kullaniyor yani.Gorumcemin kiz 1-2 kez kizimin emzgini saklamis ,kizim aglamis cok tabi. İkisi de torunu napsin kadin ver kizim diyomus vermiyormus.Ben sen bunu bi duy fjfjjfj o dk dedim esime kres bakiyorm ben😄Kimsyle kavga etmedik,temiz temiz yolladik krese.Cunku benim kizim biricik.Gozgore gore zorbaliga maruz birakamam.Asosyallik suphem olirsa onu da arastiririm.Beraber cozeriz kizimla supheniz olmasin.
Beni ne düşündürüyor biliyor musunuz ? Bunu yargılamak için söylemiyorum yanlış anlamayın siz annesiniz kendi çocuğunuz için en iyisini bilirsiniz elbette ama bu her sıkıntısını onun yerine çözdüğünüz çocuklarınız gerçek dünyayla karşılaşınca ne yapacak ? Ne bileğim ticarete atılacak diyelim ki küçük bir mekan açmakla başlayacak sizin yüksek sesle uyarı bile yapmadığınız çocuğunuzdan haraç istemeye gelecekler. Fiyat mı kırıyorsun sen diye tehditle gelen olacak. Kadro istiyor diyelim bir yerden türlü alavere dalavere dönecek. Mobingin her türlüsünü görecek. Hepimiz biliyoruz dünya böyle bir yer. İşlerini büyütmek istedi diyelim bir ihaleye girecek hooppp şehir girişinde önleri kesilecek silahlı tehdit. Bunlar o kadar rutin ve o kadar sıradan olaylar ki inanamazsınız. Hiçbir şey olmadı beyaz yakalı oldu bir şirkette işe başladı yöneticisi acımayacaK. Bilmiyorum ya bu çok büyük handikap. Dünya acımasız bir yer kimse bir diğerinin çocuğuna acımıyor ve sizlerin efendi olsun, kimseye zarar vermesin diye iyi niyetli ve haklı olarak doğru düzgün yetiştirdiğiniz çocuklar çok naif kalıyor. Bizim ülkemizde efendi insana enayi gözüyle bakılıyor. Ben rica ederek iş yaptıramıyorum mesela anında gevşiyor muhattap olduğum kişiler. Emretmek zorunda kalıyorum. Anne babaların cam fanus içinde yetiştirdiği çocukları dışarıyla karşılaşınca ne yapacak ? Evet öğretmen öğrencisini azarlayamaz, ceza veremez, başka bir Veli uğramaz ama bu çocuk işe başlayınca yöneticisi azarlayacak.sağlıkçı olacak hastası azarlayacak, darp edecek, avukat olacak haciz mahallinde saldırıya uğrayacak, İşletme sahibi olursa yukarıda da dediğim gibi işin mahiyetine göre haraç isteyeni olacak, dükkanı basanı olacak, milyon çeşit müşteriyle muhattap olacak.
Bizim nesil dayağa ve azarlanmaya daha alışık olduğu için sanırım ( tasvip etmiyorum) bu tarz durumlara karşı direnç geliştirdik. Ancak şimdiki çocuklar kendi ayakları üzerinde durmaya başlayınca tüm Bunlarla nasıl savaşacak bilmiyorum. Onlar büyüyünce kadar bu düzen değişir diyenlere de kendilerini kandırmamalarını öneriyorum. Anne babalara Allah yardım etsin çok zor.

Ben sizi biraz hassas ve olayları abartan biri olarak gördüm. Bu şekilde davranarak bir yere varamazsınız. Bugun o öğretmeni değiştirdiğinizde her şeyin biteceğini sanıyorsunuz. Ama bitmeyrcek çünkü tek suçku öğretmen değil. Çocuğunun sorun çıkarttığını görmeyen sizde de suç var. Yarın başka okulda veya ilkokulda da bu sorjnlar peşinizden gelecek karşıyi suçlayıp vicdanınızı rahatlatırken bunu unutmayın. O öğretmen gider ama çocuğunuzla siz kalıcısınız

Ben de gecen sene kızımı okul idaresi rehberliği öğretmeni ile defalarca gorusuldugu halde sinifindaki bir çocuktan şiddet gördüğü halde bir çözüm bulamamasindan dolayı okuldan aldim
Kızımın en son gözünün alti tırnakla çizilmiştir ve ogretmenin haberi bile yoktu fark etmemiş
Darp raporu biz de aldık ama şikayetçi olarak cocuk yazıldığı için 5 yaşındaki çocuk da şikayet edilemedigi için bir sey olmadi
Bakin ben de ogretmenim öğretmenlik asiri zor ve sabır işi ama o ogretmeni şikayet etmediğim için çok çok çok pismanim çünkü defalarca konuştum her yolu denedim hep gecistirildim
Benim eşim de aynı sizin gibi boş ver dedi şikayet etmedik ama ilahi adalete güveniyorum ve sizi çok çok iyi anlıyorum
Böyle bir durumda öğretmenden tam olarak nasıl bir çözüm beklediniz de yapmadı? Ailesinin yetiştiremediği çocuklara öğretmen ne yapabilir? Ceza yönetmeliği de açık artık ceza vermek çok zor bu öğrencilere. Sınıfta bırakma atılma da yok. İ

Ogretmen cocukla ilgilenmeliydi cezade nerden cıkti birde ceza vermis. Anne aranmalıydı. Bunları yapmayıp irite edici bir uslup takınıp bayanıda sinirlendirmis. Kresden alarak sorumsuzca davranan ögremenden uzaklasmissiniz. Sinirlisiniz biliyorum ama uğrasmayin daha fazla bu sizi yorar. Gerek yok yolunuza bakın. Son tavrı ayrı bir sinir bozucu evet ama herkes ettiğini bulur.

Şikayetçi olun. Çocuklar o öğretmenin gözetimi altında. Lisede dahi çocuğun başına bir şey gelse eğer, derste durum yaşanmışsa dersteki öğretmen sorumlu tutulur. Teneffüste yaşandıysa nöbetçi öğretmen sorumlu tutulur. Dışarda intihar eden öğrenci için okulun pdrcesine bile soruşturma açıldığını bilirim. Başlarında öğretmen neden var bu çocukların? Ki bu gibi durumlar olabilir çocuk kavgası vs. ama size haber vermeleri gerekirdi.

Herkese merhaba,

sizce ne yapayım,
Yahu bir de hapse attırın isterseniz acaba içiniz sogur mu bilemedim, Tm öğretmen hatalı davranmış ama sizde pek normal değilsiniz 🙄

Böyle bir durumda öğretmenden tam olarak nasıl bir çözüm beklediniz de yapmadı? Ailesinin yetiştiremediği çocuklara öğretmen ne yapabilir? Ceza yönetmeliği de açık artık ceza vermek çok zor bu öğrencilere. Sınıfta bırakma atılma da yok. İ
Ogretmen bize dedi ki diğer veliyle sizi bir araya getireyim çocuklar da olsun çocuklar kaynassin dedi tamam dedim yapmadi.
Ben olayı çözmek için rehberlik servisine gittim diğer aile de gelsin dedik diğer aile çağrılmadi
Esim okul müdürüne görüştü aileyle gorusecegim dedi görüşmedi
En son ogretmen ricamız şu oldu en azından iki çocuk sınıfta yan yana oturtulmasin ve o da yapılmadı
Benim çocuğum kiz diğer çocuk da kizdi ve ogretmen ısrarla kızların evcilik oynamasını istiyordu dedim ki ısrar etmeyin çünkü benim kızım o tarz oyunlardan hoşlanmıyor ısrar etmeyin kızlar kizlarla oynayacak diye bir şey yok ki
Elimden geleni yaptığımı düşünüyorum cocugu şiddet gören ben oldum halde fazlaca elimden geleni yaptım hem de.

Tek hata size haber verilmemiş olması. Yoksa çocuk çocuğa vurmuş öğretmen niye bakmamış. Anlık refleks ile bir tane patlatmış arkadaşına o saniye onu öğretmen nasıl gozetlesin ki evde bir tane çocuğa bile her saniye bakılmıyor. Kazalar da saniyelik oluyor evet ama bunlar çocuktur vurur kırar arayıp söylemeleri gerekirdi. Ben olsam öğretmene ve yönetime aranmam konusunda uyarirdim yoksa gerisi abartı bence. Görmemişin bir çocuğu olmuş tutmus pipisini koparmış derler artık cimer dava falan gereksiz.
neyi görüp, görmediğimi nerden biliyorsunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back