Biz öğretmenler,kötü insanlar değiliz...Ama çok yoruyorlar..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Burada benzer bir konuda okumuştum.
Öğretmene gece 2 de msj atmış bir veli.
Çünkü çevrimiçi görmüş öğretmeni.
Çok şaşırmıştım.
Bu kadar saygısız olunur mu, çevrimiçiyse sana mı çevrimiçi be kadın 😄🤦
İflah olmaz böyleleri.
Ya saygısızlık şöyle dursun, gecenin bi vakti ben adama/kadına mesaj atmaya korkarım. Belki sevgilisiyle konuşuyor? Belki sexting yapıyor? Yanlışlıkla bişeyler atsa iyi mi? :KK70:

Ya saygısızlık şöyle dursun, gecenin bi vakti ben adama/kadına mesaj atmaya korkarım. Belki sevgilisiyle konuşuyor? Belki sexting yapıyor? Yanlışlıkla bişeyler atsa iyi mi? :KK70:
Yani insan gece 2 de kimle konuşur. Elbet özel biri, ya da acil bişey ne bileyim.
Velim yazarsa cevap vereyim diye beklemiyordu herhalde 😉

İnsanları memnun etmek o kadar zor ki..Hoş öyle de bir niyetim yok ama,en azından bir teşekkür beklerken herkesin olumsuzu görmesi,yargılaması,iğneyi kendine batırmadan çuvaldızı başkasına batırması..Buna rağmen bu insanları anlamak için uğraşmam..
İlkokulda öğretmenim..Velilerin dertleri bitmiyor..Takmamak için uğraşsam da sabahlara kadar uyuyamıyorum bu tavırlar yüzünden..Sanki bu kadar sene onlar okumuşlar, her şeyi onlar biliyorlar gibi tavır içindeler..O da yetmezmiş gibi çocuklar arasındaki ilişkileri abartıp beni sıkıştırmaları yok mu..Bizim zamanımızda öğretmenin numarası ne gezerdi biz de..Şimdi bütün velilerle akraba olduk nerdeyse..Ne özel hayatımız kaldı,ne mesafemiz..Biz koymaya çalışsak da olmuyor..
Mesela sınıf düzenini bozan çocuklar var..Bunlar için ödül ve ceza yöntemini uyguluyorum..Öyle böyle yaramaz değiller..Çok afedersiniz başka sınıfın öğretmenine ana bacı düz gitti bir tanesi..Detayları anlatıp değerli vaktinizi almayacağım.Bir hafta gözlem yaptım.Her gün bir kişi başkanlık yapıyor.(Tek bir kişiye vermiyorum bu görevi,çünkü başkanın velisini topa tutuyorlar sonra..) Her günün başkanından durum bilgisi alıyorum.Bu çocukları da onların söylemesine gerek kalmadan zaten tanıdığım için ceza vermeye karar verdim.Psikolojide ikinci tür ceza yöntemi var.Sevdiği şeylerden mahrum bırakma yöntemi..Cuma günü beden eğitimi dersine çıkmayacaklarını ,hataları üzerinde düşünmeler gerektiğini söyledim..
Beni mesaj yağmuruna tutmuşlar.”Hocam,başkan hep benim çocuğumu yazmış,benim çocuğum aslında böyle yapmamış,ağlıyor sabahtan beri,hasta olacak,psikolojisi bozulacak.Siz hep ceza veriyorsunuz.A öğrencisi de böyle yapmış.B öğrencisi benim çocuğuma bunu demiş vs.”Ay sabaha kadar beni topa tutmuşlar.İlk iki ders İngilizce olduğu için biraz geç gittiğim günde okula gelmişler.Herkese beni sormuşlar..
.Bunda takacak ne var diye düşünebilirsiniz.Bunun gibi her hafa yüzlerce olay yaşıyorum..Bir tanesi de iki hafta öncenin vukuatını anlatıyor.Oğluyla arkadaşı yaramazlık yapmış.Ben o çocuğa değil sadece oğluna kızmışım..
Yine bir gün genel değerlendirme sınavı yaptım.İki kişi sınıfta en yüksek doğruyu yaptı.Sonuçları gruptan paylaşıyorum.Biri yazmış,benim kızımın doğrusu daha fazla,o öğrenciyi siz bir fazla göstermişsiniz.Ben saydım.E ben bu çocukları tebrik etmişim,ödüllendireceğimi söylemişim.”Kızım sen bir tane eksik yapmışsın aslında,ödül hakkını kaybettin deyip ,hevesini mi kırayım.”
“Hocam siz Ayşe’ yi kaldırmamışsınız.Parmak kaldırmış.Benim kızım çok üzülüyor..”
“Hocam yılbaşı etkinliği yapılacaksa ben çocuğu göndermeyeceğim,günah..”
“Hocam,benim çocuğumun dersleri biye kötü?”
“Benim çocuğum öyle şey yapmaz,siz benim çocuğumu sevmiyorsunuz.”
“Benim çocuğum terliyor çok koşmasın..”
“O çocuk benim çocuğumla oturmasın..”
“Benim çocuğum beslenmesini bitirmiyor.”
“Çocuğum teneffüste düşmüş,kim düşürmüş?”
“Ödevler çok,”
Bu arada bu sebeplerle Cimer şikayet olayları..
Yoruldum arkadaşlar yaa..Bu velilere biri dur desin..
Bu arada okulun karşısındaki kırtasiyelerden biri de esnafluğını beğenmeyip ordan alışveriş yapmadığımız için veliler dolduruşa getirip üzerimize salıyor.Bir kaç tane arkadaşın gizlice numarasını alıp onlara ağza alınmayacak laflar etmiş.Dolandırıcıkla suçlamış..Kaynak kitap aldırmak yasak ama bizler velilerin talepleri ve meb kitaplarının yetersiz kalması üzerine mecbur aldırdığımız için adamı şikayet de edemiyoruz..
öğretmenlerin çok üzerne geliniyor..Bırakın bizi işimizi yapalım...Bizler dolandırıcı değiliz,çocuğunuzun istikbali ve vatana millete hayırlı olmasından başka bir kaygımız yok,diye bağırmak ..Haykırmak istiyorum..
Konunuzu tam okumadım ama çocuğum koşmasın diyene çocuğunuza söyleyin koşmamasını diyebilirsiniz mesela. Herkesin çocuğu çok kıymetli ama biz de öğretmenler olarak çok değerli ve kıymetliyiz. İşimizi de en iyi ve doğru şekilde yapıyoruz, mesleğimizden olmayan kişikerin tavsiyelerine ihtiyacımız yok biz zaten bunun okulunu okuduk, yani sizi anlamayan ve odak noktası sizinle aynı yöne bakmayan velilere bir şey anlatmaya çalışmayın. Cimeri de takmayın çünkü kendinizden eminseniz cimer gelse nolur gitse nolur. Buyursun gelsinler, görevlerini yapıp giderler bir çayınızı içerler.

İnsanları memnun etmek o kadar zor ki..Hoş öyle de bir niyetim yok ama,en azından bir teşekkür beklerken herkesin olumsuzu görmesi,yargılaması,iğneyi kendine batırmadan çuvaldızı başkasına batırması..Buna rağmen bu insanları anlamak için uğraşmam..
İlkokulda öğretmenim..Velilerin dertleri bitmiyor..Takmamak için uğraşsam da sabahlara kadar uyuyamıyorum bu tavırlar yüzünden..Sanki bu kadar sene onlar okumuşlar, her şeyi onlar biliyorlar gibi tavır içindeler..O da yetmezmiş gibi çocuklar arasındaki ilişkileri abartıp beni sıkıştırmaları yok mu..Bizim zamanımızda öğretmenin numarası ne gezerdi biz de..Şimdi bütün velilerle akraba olduk nerdeyse..Ne özel hayatımız kaldı,ne mesafemiz..Biz koymaya çalışsak da olmuyor..
Mesela sınıf düzenini bozan çocuklar var..Bunlar için ödül ve ceza yöntemini uyguluyorum..Öyle böyle yaramaz değiller..Çok afedersiniz başka sınıfın öğretmenine ana bacı düz gitti bir tanesi..Detayları anlatıp değerli vaktinizi almayacağım.Bir hafta gözlem yaptım.Her gün bir kişi başkanlık yapıyor.(Tek bir kişiye vermiyorum bu görevi,çünkü başkanın velisini topa tutuyorlar sonra..) Her günün başkanından durum bilgisi alıyorum.Bu çocukları da onların söylemesine gerek kalmadan zaten tanıdığım için ceza vermeye karar verdim.Psikolojide ikinci tür ceza yöntemi var.Sevdiği şeylerden mahrum bırakma yöntemi..Cuma günü beden eğitimi dersine çıkmayacaklarını ,hataları üzerinde düşünmeler gerektiğini söyledim..
Beni mesaj yağmuruna tutmuşlar.”Hocam,başkan hep benim çocuğumu yazmış,benim çocuğum aslında böyle yapmamış,ağlıyor sabahtan beri,hasta olacak,psikolojisi bozulacak.Siz hep ceza veriyorsunuz.A öğrencisi de böyle yapmış.B öğrencisi benim çocuğuma bunu demiş vs.”Ay sabaha kadar beni topa tutmuşlar.İlk iki ders İngilizce olduğu için biraz geç gittiğim günde okula gelmişler.Herkese beni sormuşlar..
.Bunda takacak ne var diye düşünebilirsiniz.Bunun gibi her hafa yüzlerce olay yaşıyorum..Bir tanesi de iki hafta öncenin vukuatını anlatıyor.Oğluyla arkadaşı yaramazlık yapmış.Ben o çocuğa değil sadece oğluna kızmışım..
Yine bir gün genel değerlendirme sınavı yaptım.İki kişi sınıfta en yüksek doğruyu yaptı.Sonuçları gruptan paylaşıyorum.Biri yazmış,benim kızımın doğrusu daha fazla,o öğrenciyi siz bir fazla göstermişsiniz.Ben saydım.E ben bu çocukları tebrik etmişim,ödüllendireceğimi söylemişim.”Kızım sen bir tane eksik yapmışsın aslında,ödül hakkını kaybettin deyip ,hevesini mi kırayım.”
“Hocam siz Ayşe’ yi kaldırmamışsınız.Parmak kaldırmış.Benim kızım çok üzülüyor..”
“Hocam yılbaşı etkinliği yapılacaksa ben çocuğu göndermeyeceğim,günah..”
“Hocam,benim çocuğumun dersleri biye kötü?”
“Benim çocuğum öyle şey yapmaz,siz benim çocuğumu sevmiyorsunuz.”
“Benim çocuğum terliyor çok koşmasın..”
“O çocuk benim çocuğumla oturmasın..”
“Benim çocuğum beslenmesini bitirmiyor.”
“Çocuğum teneffüste düşmüş,kim düşürmüş?”
“Ödevler çok,”
Bu arada bu sebeplerle Cimer şikayet olayları..
Yoruldum arkadaşlar yaa..Bu velilere biri dur desin..
Bu arada okulun karşısındaki kırtasiyelerden biri de esnafluğını beğenmeyip ordan alışveriş yapmadığımız için veliler dolduruşa getirip üzerimize salıyor.Bir kaç tane arkadaşın gizlice numarasını alıp onlara ağza alınmayacak laflar etmiş.Dolandırıcıkla suçlamış..Kaynak kitap aldırmak yasak ama bizler velilerin talepleri ve meb kitaplarının yetersiz kalması üzerine mecbur aldırdığımız için adamı şikayet de edemiyoruz..
öğretmenlerin çok üzerne geliniyor..Bırakın bizi işimizi yapalım...Bizler dolandırıcı değiliz,çocuğunuzun istikbali ve vatana millete hayırlı olmasından başka bir kaygımız yok,diye bağırmak ..Haykırmak istiyorum..
Siz sınırlarınızı iyi çizememişsiniz. Her söyleneni ciddiye alıp kafanıza takarsanız herkes her şeyi söyler. Bu arada mesajlara cevap vermek gibi bir zorunluluğunuz yok. Önemli bi konusı olan okula gelsin görüşsün. Bunu da söyleyin velilere. Çok mesaj geldiği için dönemediğinizi söyleyin. Bi süre sonra yazmamaya başlarlar. Mesafe candır.

Neyiz biz öğretmenler özel güvenlik falan mı? Öğrencinin güvenliğinden güvenlikçiler sorumlu olmalı. Nöbet sistemi öğretmene dayatılan bir "angaryadır". Öğretmen sadece eğitim-öğretimle meşgul olmalı ama bu bizim ülkemizde çooookk zooorrr.

Her durumda öğretmenler suçlu oluyor. Yıldırdılar, hem de mesleğe yeni başlamışken. Bu meslek adamı erken yaşlandırır...
Kızımın okuluna gittiğimde kadın öğretmen, hamile, 100 tane çocuğun içinde teneffüste, bi ona yapma bi buna yapma diye çırpınıyor. Biri gelse kütt karnına indirse tamam yani.

"Bazı öğretmenler de hak ediyor ama
Zorla mı öğretmenlik seçtirdiler size?
İdealist olan ve atama bekleyen binlerce genç var
Yapamıyorsanız istifa edin"

diyenler geldi mi?
Bende bekliyordum ama bitmisler galiba ya çok şükür 😁 bı bitin artık dedik dedik çok şükür bitmisler galiba 😁😁

Ben okul müdürüyüm.
İkindi vakti kayıtlı olmayan bir numaradan whatsapp mesajı geldi.
Hayırlı kandiller hocam müsait olduğunuzda görüşebilir miyiz? Diye.

Numaranız kayıtlı değil tanıyamadım dedim.

Ben şu sınıftan bunun annesi X yazmış.

Sizi yarın okuldan ararım görüşürüz yazdım, konuyu kapattım.
Pazar günü çocuklar evde dolayısyla okulu ilgilendiren acil bir durum gelişmiş olamaz.
O gün benim dinlenme günüm kimse kusura bakmasın.

Size de sınırlarınızı kibarca ama net çizmenizi tavsiye ederim.
Veli whatsapp grubunu da sadece sizin duyuru yapabileceğiniz hale getirin veliler cevap yazamasın gruba.

Benden önceki müdür, tüm sınıfların veli gruplarına ekliymiş, ‘beni kesinlikle sınıf gruplarına eklemeyin’ dedim öğretmen arkadaşlara.
Böyle bir vaktim de yok enerjim de
ayrıca bu kadar ulaşılabilir olmak uygun değil.

Ohooo, ne özel hayatı allasen? Bu ülkede idealist öğretmen veya adayı olmak kürek mahkumu olmak gibi bişey artık. Velilere 7/24 hizmet vermek dert değil, tatil günü arkadaşlarıyla dışarı çıkıp, sıradan bir restoranda içtiği sıradan bir içecek yüzünden soruşturma geçiren arkadaşım var benim. Tatil günü diyorum bak, içecek diyorum. Gerisini sen düşün...
Anlamadım arkadaşıyla dışarıda içecek içmesi soruşturma sebebi değil ki? Farklı bir sebep olmadığına emin misiniz? Ne gerekçeyle açılmış soruşturma?

Anlamadım arkadaşıyla dışarıda içecek içmesi soruşturma sebebi değil ki? Farklı bir sebep olmadığına emin misiniz? Ne gerekçeyle açılmış soruşturma?
Buna benzer bir şeyi duymuştum bir platfotmda.Sosyal medyada eşiyle şarap içerken durum paylaşan bir öğretmenimiz şikayet edilmişti.

Buna benzer bir şeyi duymuştum bir platfotmda.Sosyal medyada eşiyle şarap içerken durum paylaşan bir öğretmenimiz şikayet edilmişti.
Bence velilerle o kadar içli dışlı olmayın gerçekten
Hazır okullar da açılmışken bize sürekli ulaşmalarını gerektiren bir sebep yok
Mesafe her zaman saygınlık kazandırıyor bizde

Alkollü bir içecektir, sinsi bir idareci öğretmeni takiptedir, çünkü onunla aynı görüşte değildir siyasi olarak. Daha önceki okulumda da yaşandı çünkü aynısı. Resmen tüm sosyal medyası incik cincik incelenip, dosyalanmış öğretmenin.

Veliyi arıyorum ciddi bir sorundan ötürü.”Hocam gözünüzle gördünüz mü?”diyor.”Evet,gördüm ve duydum.”diyorum.”ötekiler üstüne gelmiştir,kendini savumuştur.”diyor.Böyle insanlara çok şey demek istiyorum ama diyemiyorum.İçim rahatlamıyor,malesef.
herkes benim çocuğum yapmaz der de bu terör estiren çocuklar uzaydan mı geliyor onu söylemezler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X