Biz öğretmenler,kötü insanlar değiliz...Ama çok yoruyorlar..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kesinlikle katildigim yerler var
Benim gozumde ogretmenlik doktorluk kutsal mesleklerden
Oyuzden fazladan saygiyi hakeden meslek grubunda oldugunu dusunuyorum
Sizin soyledikleriniz seyle Turkiyede gecerli diye dusunuyorum
Tabiki buradada ogretmenler evde sinav okuma vs icin ayriyetten zaman ayiriyolar
Ama biz carsida markette bi ogretmenle karsilasinca sorunlardan soz etmiyoruz. Okul disinda oldugunu gordugumuz icin direk ofline diyoruz
Selamlasiyoruz, nasilsiniz muhabbeti oluyoruz, iste hava guzeldi gezmeye geldik gibi ayak ustu muhabbet 3 dk 5 dk bitti...
Oyuzden benim tuhafima gitti bu tur watsap gruplari falan

Beni de velinin biri arayıp komşuya gidiyorum çocuğa haber verir misiniz oraya gelsin demiştiekmek de alsın mı gelirken demiştim ben de.İyice ayağa düştü meslek.
Bir keresinde o gün dersine girmediğim öğrenciyi kimse almaya gelmemiş. Ben de sınıf öğretmenine ulaşıp velisini arattırdım. Gelemeyeceklermiş, ben bırakır mıymışım . Sevdiğim öğrenciydi yakın diye bıraktım. Ailesi ne bir teşekkür etti, ne içeri davet etti bir çay ikram edelim vs. Sanki ben servisçiyim

Of okurken yoruldum Allah yardımcınız olsun, işiniz zor..

Ben de branş öğretmeniyim sadece 1 kez öyle bir tavırla karşılaştım. Karşıma geçti Veli bu sınavı iptal edeceksiniz dedi. Etmeyeceğim dedim diğer dersleri 100müş gibi davranmayın bana dedim. (Yaşım diğer öğretmenlerden genç olduğu için bana bu şekilde davranabileceğini düşündü. Farklı bir uslüpla sorsaydı belki düşünürdüm iptal etmeyi.) iptal etmedim sınavı ve tüm velilere karşı mesafemi arttırdım.
Siz sınıf öğretmeni olunca işiniz çok daha zor. Mesafe koymaya çalışın yine de ağlama duvarı değilsiniz sonuçta.

Siz ilkokul öğretmenisiniz, bunu emekli olana kadar yaşayacaksınız. Diğer okul düzeylerine göre dezavantajiniz bu. Bence üzülmek yerine bunu kabullenin. Belli bir saatten sonra aramamalarını net söyleyin, açmayın.
Söylediklerini dinleyin ama kendinize dert etmeyin. Sizin düşünmeniz gereken öğrencilerinizin (sakin ya da yaramaz fark etmez, hepsi) en iyi şekilde yetişmesi. Çünkü kişiliklerini şekillendiren en önemli kişi sizsiniz şu an. Okul öncesinde aileleri önemliydi ama şimdi siz şekil veriyorsunuz. Ve nasıl bir insan olarak bu dünyadan gececeklerinde en büyük pay sizin. Bunu düşünüp hepsi için aynı özveride bulunduktan sonra velilerin ne söylediklerinin.onemi kalmaz. İşini iyi yapan insan sağlam durur, rüzgarda savrulsa da yıkılmaz . O yüzden milletin lafına sözüne bakıp sabrınizi şimdiden tüketmeyin. Sabri eğitim için kullanın

Aslında hiç şaşılacak bir şey değil. Çocuğuna öyle davranan aileden öyle tepki beklenir.
Bir ara ev ziyaretleri zorunluydu öğretmenlere. Bir veliye gittim görüştüm, bisküvi getirdi, acsindir ye dedi. Kırmamak için bir tane aldım. Çıkarken dedi ki bundan sonra kızımla daha iyi ilgilenirsin artık. Bir biskuviye beni satın aldı

Katıldığım bir seminerde RAM müdürü şunu dedi: “kendi çocukları peygamber, kusursuz, asla hata yapmaz, kesin arkadaşları yoldan çıkarmıştır” o kadar doğru ki. Biri de gelip demiyor “hocam biz de farkındayız durumun, düzeltmeye çalışıyoruz ne tavsiye ederseniz?” Hepsi prens-prenses yetiştiriyor maşallah. Ama öğretmenler için sınıftaki 35-40 çoçuktan biri sadece o prens ve prensesler.

Şikayet konusunda komik bir hikayem var. Tahtayı çabuk siliyormuşum diye şikayet edilmişim hdjsjsjsk Halbuki çoğunluğun yazdığını ve konuşmaya başladığını gördüğüm an siliyordum. Bundan sonra yüce velilere danışacağım tahtayı silerken shsjsjaja

Bizim idare de pandemi den dolayı veli ziyaretleri yapılamıyor diye " arkadaşlar gerekirse çocuğun evinin bahçesine gider bir el sallarız uzaktan, moral olur" demişti. Kaç yıllık meslek hayatımda ilk defa bir toplantıda istemsiz gülmüştüm

Hah hay çocuk düzeyinde kalmış zekalar.
Burada 23 Nisan'da itfaiye arabasıyla sokak sokak dolaşıp müzik yayını yaptılar çocuklara moral olsun diye. O geldi aklıma

Yok tuhaf değilsiniz aksine ben de aynen bu şekilde düşünüyorum özel numaranın velilerde işi ne anlamsız
Kizim 3. Sınıfa gidiyor bir grup var o mesaja kapalı sadece öğretmeni ödev duyuru gönderiyor bir de veli grubu var ve öğretmen orda yok bu çok mantıklı 3 senedir de bur sorun çıkmadı
Oğlum da anaokuluna gidiyor özel bir kreşe bütün sınıfların wp grubu var ama.sadece öğretmen duyuru ya da resim atıyor konuşmaya kapalı ve de bu çok hoşuma gitmişti duyunca öğretmenlerimizin özel hayatına saygımizdan dolayı özel numaralarını talep etmeyiniz demişlerdi bir şey olduğun da okuldan öğretmen arıyor görüşüyoruz hallediyoruz konu kapanmış oluyor ve çok şükür bir sorun yaşamadım bilmiyorum çok fazla bu okuduklarım çok saçma bu kadar mesafenin aradan kalkması iyi olmadı sanırım çünkü gerçekten bazı veliler aşırı tuhaf

O maaş ve tatil olmasa öğretmenlik yapacak insan bulamazlar zaten. Psikolojimizi azıcık yerinde tutmayı bu sağlıyor .

Mesaj/arama başına ücret alıyorum deseniz arayan olmaz . Normalde danışmanlık ücreti alıyorsunuz diye biliyorum yanınıza gelip soru sorduklarında. O ödemeden kaçmak için rahatsız ediyorlar genelde bu şekilde. Bedavacı olmayan normal insanlar zaten soracaklarını not alıyor, avukatıyla birebir görüştüğünde soruyor.

Bizi grupta mesaj kapali sadece ben atabiliyorum.gec vakitlerde ararlarsa asla acmiyorum.onlarla aramda mesafe var oyle her akillarina gelen seyleri soyleyemezler direk bozuyorum onlari.hic oyle velidir diye alttan almiyorum.velilere yuz verirse iyice sacmaliyorlar.bizim idare sagolsun veli konusunda bizi tarafimizda.bi kac defa cocuklari icin sikayet ettiler su kizimi dovmus şu oglumu dovmus diye.ben asla alttan almadim olabilir cocukturlar sizde uzatmayin dedim.velileri bi kere dinledin mi yandin herseye karisiyorlar.size tavsiyem onlara karsi sert durun.

Hocam biraz sert bir durus sergilemeniz gerekiyor. Veliler bunlari soylemeye cekinmeli. Yoksa böyle seyler yuzunden yapmaniz gereken isleri yapamazsiniz. Ben de ilkokulda Ingilizce ogretmeniyim. Isime mudahale edici bir tavirla karsilastigimda gereken cevabi veririm. Onun disinda ogrencinin ozel bir durumu varsa tabi ki bilmem gerekir. Gelip de bana parmak kaldirmis soz vermemissiniz, one oturmak istemis oturtmamissiniz ya da ne bileyim odevini yapmis ama yildiz koymamissiniz gibi elestirilerle gelen olursa dinlemeyecegimi bilir. Sinifta ne yasiyoruz, hangi sartlarda ders yapiyoruz, bunu yalnizca biz biliriiz. Isimizle ilgili eksik bir durum varsa bunu okul idaresi takip edip gereken uyariyi yapar zaten.

Hocam öyle şeyler söyleniyor ki ne söyleyeceğimi bilemiyorum.Konuşmak işn tahrik ediliyorum.Geçen velim ,çocuğunun benim çok bağırdığımı,benden korktuğunu o yğzden benimle konuşamadığını söyledi.Asla bunu kabul etmiyorum ama insanlık hali bazen gergğn olduğumuz anlar oluyor.O an bi düşünüyorum.Acaba çocuk haklı mı diye..
Bir de hep yargılanan ve suçlanan belki de özel öğrenme güçlüğü olan ama tesbit edilmemiş olan bir çocuktum.Hassas davranıp onları dinlemem biraz da bu yüzden..

Müthiş gerçekten . Bizim börekler kekler yapıp okula öğretmenlere gönderen velilerimiz var, hiç böyle bakmadan iyi niyetle gönderiyorlar.

Benim de çocuğu bırakmamam lazım aslında, benim sorumluluğum değil. Ama daha 2. sınıfta ve yaşına göre çok minyon. Hava da çok soğuktu, beklemesin diye götürdüm çocuğu. Hasta halimle 20 dk ağır çantamla yürüdüm. Sonra eve dönmek için taksiye bindim 35-40 dakika daha yürüyemem tekrar diye. Bir teşekkür edilebilirdi kapıda.

Ya öğrencinin kendi utanmıyor mu ki?
Benim anne de bu tarz bi anne, ufacık okulla ilgili bir şey anlatsam okula gelirdi. Bundan ben utanır olmuştum artık, lisede filan hiçbir olayımı, hiçbir okul bilgimi vb annemle doğru düzgün paylaşmadım ki "Ana evladıığğm" diye koşup gelmesin okula. Utanırdım anasının kuzusu muyum la ben diye, gelmesin diye kırk takla atar, her şey mükemmel diye anlatırdım. :) Üni.de bir de yani; öğrenci nasıl utanmıyor ona şaşırdım.

Aslinda kotuluk bir meslek grubuna mensup olarak gorev yapan kisilerin muaf tutuldugu bir olgu degil.
Misal,Doktor dedigimizde ilk etapta cok duzgun bir profil canlaniyor.
Bir arkadasim Doktor esinden siddet(fiziksel) gordugu icin suan mahkemelikler.
Ornegin Ogretmen..Ailemizden cok goruyoruz.
Ogrenci dovenler,ogrencilerine kufur edenler hatta cok uc bir ornek ama ogrencilerini taciz edenler..
Burada iyi olan meslek degil,bunu icra eden kisi.
Sizin gibi iyi insanlar Ogretmenlik meslegini dogru bir sekilde icra ediyorlar.
Bazilari ise sahip oldugu meslegi ve bunun getirisi olan yetkiyi kotuye kullanarak sizin gibileri tomet altinda birakiyorlar.
İste esas problem onlar.Veli'yi ben 2.siraya yazarim.1.ler sizinle ayni meslegi yapiyormus gibi gorunup kurumunu sabote edenler bence.

Hocam merhaba,
Hepsini okuyamadım yorumlarin ama grubunuzu sadece yonetici yazabilir sekilde ayarlayin.
Mesai saatleri icinde okula gelerek gorusme yapabilirsiniz, whatsaptan hicbir velimle gorusmeyecegim, diyebilirsiniz.
Oyle oturduklari yerden sikayetleneceklerine cok ciddi bir durum varsa buyursun yuzyuze konussunlar.
Boylece kucuk sikayetlerin onunu kesebilirsiniz.

İlkokul oldugu icin cocuklar henuz kucuk, ilk olarak cocuklarda otorite saglayin.
Benim ogrendigim ilk sey, ogrenci davranis problemi gosteriyorsa aile de sorunludur, net.
Yani bu ailelere cocugunuz sunu yapti dediginizde ya inkar edecektir ya da sizi suclayacaktir.
Bu tarz veliler her yerde boyleler.
O sebeple idare de cok onemli.
Cunku sizden yuz bulamayan idareye gidecektir ya da gidiyordur.
İdare bir ogretmeninin arkasindaysa veliler de haddini biliyor zamanla.
Hepsi ayni yerde oturduklarindan şayialar cabuk yayiliyor, mudur bir kere terslerse musaade etmezse ogretmenini de yem olmaktan kurtarir.

Ben ortaokuldayim, bransciyim.
İki gun once sadece sinifina brans ogretmeni olarak girdigim bir veli "numaranizi gruptan aldim, siz hangi branssiniz, sizi tanimiyorum ama bugun deneme mi yapiliyor okulda onu soracaktim" diyor.
Halbuki zaten gerek veli gruplarindan velileri, gerek ogrencileri her sinifin rehber ogretmeni bilgilendirdi.
Bu kadar pervasizlik olabilir mi, oluyor iste.
Ben de sert ve net konustum.
Beni degil baska bir ogretmeni arasaydi da sertlesirdim sonucta kimse, sen kimsin tanimiyom ama ben her aradigimda acacaksin ve benim her soruma cevap vereceksin, tavrinda olamaz.
Bu kabul edilemez bir sey.

Kolayliklar diliyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…