Biz öğretmenler,kötü insanlar değiliz...Ama çok yoruyorlar..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
beni anlayanlar da çıktı valla.evet göremiyor çocuk .tahtayı yazamıyor okuyamıyor .hem devlet hem de özel okulda söyledim anlayışla karşıladılar en arkalara oturtmadılar.bir sakatlığı oldu rica ettim bir süre en önde oturdu.ayağını uzatmalıydı çünkü.ön boş olmalıydı.bunlar premses çocuk sendromları mı?hayır arkaya da oturacak denseydi ya da sakatsa sakat ayağı idare etsin denseydi kavga da ederdim şikayet de ederdim doğal olarak.ama zaten gerek kalmadı.öğretmenler harikaydı.
 
İyiki velim degilsiniz,sinifima kimseyi karistirmam,boyle bir teklifle gelen veliye buyur baska sinifa veya okula der kibarca uyarida bulunup onun seviyesine inmemeye ozen gosterirdim.

Hocam peki yanındaki öğrenci gözüne cetvel atıp yaraladığında, teneffüs arasında yumrukladığında, pastel boyayla araya sınır çizdiğinde ne yapacaksınız?

Sonuçta tüm bu olaylar teneffüs arasında oluyor, umursamamak gerçekten kolay.

Burada öğretmenlerin yaptığı en ciddi hata böyle bir yerleştirme yaptıktan sonra takip etmemeleri. Ders sırasında kıyamet kopmuyorsa tamam güzel deniyor, halbuki gerçek durumla ilgisi bile yok.

Öğrenci bu durumda öğretmenle görüşme imkanı sunulmadığı için anne babasına gidiyor, onlar da size geliyor zaten.

Böyle bir yerleştirmenin her iki öğrenci için ciddi bir risk olduğunu kabul etmek lazım diye düşünüyorum.
 
e okul gibi resmi bir yerde birbirlerine küfreden çocukları okudum.bu çocuklar normal mi şimdi?hem de güzel bir şey paylaşan çocuğa yazdılar küfrü.çocuk 1 senedir diğer çocuklarla tek kelime etmemiş aynı sınıfta bile değiller .eski sınıf arkadaşları.böyle bir arkadaşı olsun çocuğunun kim ister ben istemem mesela.affedersiniz wc den insan ........sı alıp sevmediği arkadaşının montuna bulaştıranı duydum öğretmenden.gel de çocuğuna arkadaş seçme.
 

Bu kadar laf konuşuluyor da iki sorunun cevabı ısrarla verilmiyor:

Sorunlu bir çocuk yanındaki arkadaşına ciddi zarar verdiğinde ne yapılmalı? Bu zararın tespit edilmesi ve önlenmesi için öğretmenlerimiz ne yapıyor, planları var mı?

Burada pek çok gerçek olaydan bahsettik, yumruktan ,iftiradan, erken yaşta pornoya kadar.

Birisi çıkıp da evet bunlar olursa şunları yapıyoruz, olmaması için şunları yapıyoruz demedi.

Bahsedilen hep “sınıfıma karıştırmam, seviyesine inmem, ne yapacaksınız ” vb.

Bu cevapların meali: “Senin çocuğuna zarar gelsin, umrumda değil” Böyle olunca da anne koruma içgüdüsü doğal olarak devreye girer elbette.
 
e okul yazmışım .şu ödev falan atılan konuşulabilen yerdi .adını hatırlayamadım gece.
 
Kastettiğim siz deüildiniz. Siz dönüşümlü demişsiniz. Sanırım patidostuydu.
 

Şimdi oturma planının sık sık değişmesi gerektiğine katılıyorum. Tabi öğrencinin sağlık durumuna göre uyumlu olduğunu varsayıyorum, göremeyen öğrenciyi arkaya atmanın alemi yok.

Oturma planı değişmiyorsa evet, ne yazık ki kademe kademe ayırmak gerekiyor. İşin doğası bu, yanındaki öğrenci saldırıya uğrarken ne kadar tutabilirsiniz? Ayrı sınıf olmasa da kendi sırası olması lazım. Tabi ekstem durumdaki 1-2 öğrenciden bahsediyorum.

Bir de “uyumlu olmayı öğreniyorlar” deniyor, bu görüşe katılmıyorum. Başarılı öğrenci sıkıntılı öğrenciyle kaldığı sürece hasar alıyor, kaçarı yok.
Sıkıntılı öğrenciyi düzeltemez, zaten görevi de değil.

Ancak sıralar sık değişirse devamlı adaptasyon sürecinden geçtikleri için sıkıntılı öğrenci daha çekingen davranacaktır diye düşünüyorum.

Haylaz iki öğrenci yanyana gelince ortalığın nasıl dağıldığını bizden iyi biliyorsunuz, aynı durum diğer öğrenciler için de geçerli, sadece görünür değil.
 

Gayet iyi anlaşıldı hocam, tabi dikkat ederseniz bizim verdiğimiz bütün kötü örnekler ortaokul ve lise dönemine ait. Oturttular ne yazık ki.

Hocam biz çok harika öğretmenleri de gördük haklarını asla ödeyemem.
 

Bu konu genç öğretmenler için “Sınıfta öğrencileri oturturken nelere dikkat edelim de Kadınlar Kulübünün diline düşmeyelim” dersine döndü.

Hakikaten burada yaşadığınız çoğu problemler düzenli sıra değiştirmekle çözülecekmiş gibi görünüyor, en azından Merve köşeye bir hafta sığınırdı bir yıl değil.
 
zaten yerler değişiyor kolej de bile.ama özel durumu olanlar belirli yerlere değişiyor hepsi bu.haksızlık olmuyor ki.zaten tek masa sıra var.devlette de.2 şer oturuluyordu.o ikişerlileri de değiştirelim dendi olmadı.ertesi ders herkes kendi arkadaşını seçti gene.sıra değişiliyordu .birer hafta arayla.ama gene sorunu olan çocuklar dikkate alınarak.başka sınıfta sorunluçocukla en çalışkan yanyana oturmuş sınavda.sorunlu tehdit etmiş soruları göstermezsen sınavda çıkışta keserim kulağını demiş.gel de çocuğunu koruma.aman otursun de.öğretmenlerin bunlardan haberi bile olmuyor.çocuk evde veliye söylüyor.veli sınıf grubuna yazıyor.en son öğretmen ve idare duyuyor.
 
Son düzenleme:
Ne riski hanfendi ring mi okul mu orasi,derste sorun olmuyorsa teneffuste neden olsun,teneffuste sirada mi oturuyor bu cocuklar.Zil calinca her biri bir yere dagiliyor,farkli farkli yerlerde otursalar dahi teneffuste karsilasma ihtimalleri,sorun yasama ihtimalleri var.Ders esnasinda biz de aptal degiliz herhalde kim ne yapiyor goruyoruz zaten.

Gorme,duyma veya farkli engeli olan coxuklar kosulsuz sartsiz zaten onde otururlar bunu yapmayan hic bir sinif ogretmeni yoktur.

Ne cok buyudu konu ya, merak etmeyin cocuklar sizlerden zekiler gayette guzel gelip sikayet ediyorlar,cocugun istekleri her sekilde dikkate alinir,hic bir cocugu istemedigi kimseyle oturtmadim ama veli de gelip bu cocukla oturt veya oturtma diyemez(tekrar ediyorum ilkokul icin gecerli bu dedigim)

Siddet olaylari teneffuslerde oluyor,yanyana oturan cocuklarda degil,her cocukla yasanabiliyor.Cocuk mecburen kendini korumasini ogrenecek,teneffuste her bir cocugun basina bir ogretmen dikemezsiniz,bes yuz ogrenci iki nobetci ogretmen oluyor,hangi birine yetissin nobetci ogretmen.
 
Bir ogretmen olarak benim de velilerden beklentim:
- Cocuga tablet,telefon vermeyin.
-Cocuk saatlerce televizyon izlemesin.
- Cocuga sorumluluk verin,asalak gibi yetismesin.
( Ogretmenim buyuk tuvaletim geldi annem olmadan yapamam eve gitmem lazim diyen cocuk gordum)
-Onlar adina gelip talepte bulunmayin,kendilerini ifade etmeye firsat taniyin.
-Prenses,prens gibi yetistirmeyin,(bu kulaklar cocugunu şehzadem diye cagiran veliler gordu,duydu)
- Ahlaki,edebi,duzgun insan olmayi ogretin.
- İnsanlari etiketlememeyi ogretin(caliskan,tembel,iyi cocuk kotu cocuk..........bla bla)

Liste o kadar uzar gider ki,kisacasi herkes bildigi isi yapsin,ilgili veli olacagim derdinden once ilgili anne baba olmayi becermek lazim.Cocuklarin ellerinden telefon tablet dusmuyor,robot gibi bakan bir ogrencimi annesine soyledigimde "saatlerce televizyon izliyor hocam" ondan olabilir mi demisti.Nasil bir anne saalerce izlemesine izin verir.

Onlara kendilerini korumayi ogretin,bu cocuklar hayatlarinin her doneminde iyi insanlarla da kotu insanlarlada karsilasacaklar ve siz yanlarinda olamayacaksiniz,her zaman yaninda olamayacak gibi yetistirin onlari.

O kadar cok sey yazilir ki bu konuda ama yine biri cikar" ama benim cocugum haylaz cocukla oturmasin,okulu yikarim,ogretmeni doverim,asarim,keserim" der. Cocuk dediginiz cocuklariniz, gobek bagi ayrilmis birer bireyler,onlar adina surekli karar vermekten vazgecin.
 
Şiddetten bahsediyorum arkadaşım. Şiddeti sevmem yanlısı asla degilim ama kızım şiddet görürse gözüm kararır. Şikayet etmem kendim çözerim. Neyse uzatmayalım.
Evet ya, kesin çocuğunuza az ses yükselttiler, arka sıraya falan oturttular diye gözünüz kararır, hayat sizi o an koca bir Memati'ye döndürür, aynen. Bu kadar uçmasak mı?
 
Çok kıymetli bebeleri var, senin benim bebemle bir değil onlarınki, çok özel. Hayatta her şeyden korumak da saldım çayıra yapmak kadar tehlikeli, o çocuk saçma sapan bir tiple karşılaşsa başa çıkma konusunda idmanı olmayacak mesela.
 
Tabii çocuklarınızı takip edin, önemseyin destekleyin ama lütfen onların yaşına inmeyin. söyleyeceklerim bu kadar çocuklar okulda gruplaşır bu çok normal ama anaların aynı şekilde yaşaması normal değil. Allah kimseyi bu psikolojide koymasın
 

Çocuk ders sırasında hocanın gözü önünde kötü davransın da ceza mı alsın? Ders sırasında öfkesini sıra arkadaşına biriktirip ne yapacaksa teneffüs arasında yapıyor. Karşılaştığım tüm vakalarda bu şekilde.

Ders sırasında gözlemlemenizin hiçbir anlamı yok, arkanızı döndüğünüzde olanlar oluyor.

Zaten sorunlu çocuk da tanıdık olduğu kişileri şiddet için hedef seçiyor, o da sıra arkadaşı.

Tamam yumruk yiyince biz de yumruk attık da bu neyi çözdü? Oturup yıllar sonra forumda travma anlatıyoruz.

Veli diyemez diyorsunuz da veli de çocuğunun şikayetine istinaden size geliyor yoksa çocuk şikayet etmese nereden bilecek? Bu konuda veliyle olan garip bir güç yarışı var, veli rakip değil.

Sorunlu öğrenci olunca veli çaba bulsun isteniyor, ancak çalışkan öğrencinin velisi sussun deniyor? Velinin hiç gücü yoksa o zaman sorunlu çocukların velileri de birşey yapmasın?

Çocuk hangi arada size şikayete gelecek, ders sırasında söyleyemez, teneffüs arasında dersten çıkarken yakalaması lazım. O cesareti de minik çocuk gösteremeyebiir.

Bu arada dayak olaylarında hep kurbanın dayak atması bekleniyor da saldıran çocuk daha kuvvetliyse ne olacak? Yanına birkaç arkadaş alıp saldırıyorsa ne olacak? Veli bu konuda şikayete geldiğinde ciddi ciddi o dövsün biz birşey yapamayız falan demiyorsunuz değil mi !??
 
Son düzenleme:
Aynısını yaptım.
Bana çocugunu serbest bırak diyenlere de benim çocugum bu diyerek tersledim.
Şimdi bana bunu diyen arkadaşlarımın genel olarak çocukları ciddi sorun yasıyorlar okulla.
 
Evet ya, kesin çocuğunuza az ses yükselttiler, arka sıraya falan oturttular diye gözünüz kararır, hayat sizi o an koca bir Memati'ye döndürür, aynen. Bu kadar uçmasak mı?

ya katip dün benim küçük oğlanın sınıfındaki oturma düzeni ile ilgili öyle şeyler duydum ki ben artık bazı kadınlardan herşeyi beklerim
benim küçükte 6.sınıf ha ilkokul falan değil.
sınıf öğretmenini sürekli arayıp taciz eden varmış adam değiştirmiş bezip yine beğenmemiş kızı yine değiştirmiş yine beğenmemiş yine yine yine..
adam terslemiş en son ki çok acaip naif bir adam yani.. bu sefer adamı değil sınıf annesini arayıp sen söyle diye tacize başlamış

bu arada görme sorunu veya benzeri rahatsızlıklarda önde oturma talebini mantıklı buluyorum. çünkü çocuk numarasına göre gözlük taksa bile artık kara tahta kullanılmadığından okullarda parlıyor tahta bazı açılarda oturunca.
 
Bu konuda veliyle olan garip bir güç yarışı var, veli rakip değil.
Olay uzaktan bana da böyle gözüküyor. "Kimse sınıfıma asla karışamaz" egosu. Veli zaten sınıfa böyle bir sıra arkadaşı probleminden ötürü geldiyse heralde vahiy inmemiştir. Ya çocuğunda bir şey gözlemlemiştir ya da çocuğu şikayet etmiştir. Hayır ne sanıyorlar anlamıyorum. Veli kahvaltı yaparken bir anda "Ay dur öğretmene karışacak bir bahane bulayım" mı diyordur. Hayata hazırlanmak için başka yöntemler varken çalışkan sessiz çocuk ile problemli çocuğu bir arada oturtmak "iyi bir pedagoji" değil, işbilmezlik, kolaycılık, hayata hazırlama bahanesi altında diğer çocuğu harcamak.
Not1: Okuduğunu anlamayanlar için kastettiğim tembel çocuk değil, şiddet yanlısı problemli çocuklar
Not2: Öğretmenspor
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…