Biz öğretmenler,kötü insanlar değiliz...Ama çok yoruyorlar..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
AA olur mu hanımefendi, hint usulü kast sistemi uygulanmalı sınıflarda bu velilere kalırsa. Benim çocuğum ve benim çocuğa benzer 3-5 çocuk ayrılsın, gerisi zaten ne hali varsa görsün kafasında bunlar. Onların çocuğu çok özel ve müthiş çocuklar, hepsi bir yana, bunların çocuğu bir yana, öğretmenden de aynı muameleyi bekliyorlar çocuklarına.

Bu arada kendine bir iş bul bence. Çocuğun oturduğu sıra, sınıf başkanlığı falan iyice kafayı yemeden
İsim var
İnan ki bizler için de zor o ortama bırakmak çocuğu. Sırası önemli degil yanında şiddet gösteren bir çocuk istemem. Konu buydu bende istemediğimi anlattım. Bence sizlerde bir öğretmen olarak tanımasaniz bile burada çocuklar için ezik ya da evcil hayvan demeyin olur mu? Çünkü amacımız bu degil. Ben hiç karışmam diyorum zaten öğretmenin isine. zarar görürse telafi etmeye calisilmali. Dikkate alınmalı. Dikkate almazsa devreye girecegiz. Demin anlattığınız cocuk, baska bir cocugun yanında otursa ne olacak bu cocuk simdi. Tamam onu da rencide etmeyelim ama.cozumu ne bu isin? Caliskanlari harcamak olmamalı.Her çocuk bir hayat çünkü.

Ya tüm yorumları okudum ama kimsenin böyle bir isteği yok aslında. Başka bir öğretmen sınıf yönetimi olarak çalışkanşa haylazı oturttuğunu, çalışkan sayesinde haylazın da durulduğunu yazmıştı. Tepkiler ondan sonra başladı. Bu sınıf yönetimi değil ki. Sınıf öğretmeni, rehberlik ve haylaIn valisinin yapması gerekeni sınıfın çalışan çocuğuna yüklemek.

Hiç oğlum mükemmel üstün zeka triplerinde değilim. Ama bu öğretmen gelip yaramazj sizinkiyle oturtacağım ki biraz sakinleşsin deseydi hoşuma gitmezdi. Biz de öğrenci olduk. Aynı zamanda öğretmenim. Hem okul öncesinde hem de üniversite düzeyinde yaptım. Ara kademelerde de ders verdim İngilizce için. Konuşan çocuk ders dinleyenin de motivasyonunu bozuyor. Dikkatini dağıtıyor. Öğretmenin beceremediğini çalışkan çocuğa yüklemek en kolayı

siz hayata karşısınız çocukların doğmasına bile karşısınız.bu konuda doğru yorum yapacak en son kişilerden birisiniz.insanların 1 çocuk yapma haklarına bile karşı çıktınız.üremeyi ilkelce bir olay buldunuz.bana sorulsa bu dünyaya gelmezdim dediniz.daha neler neler.valla çocukları ve öğretmenleri velileri anlayacak en son insansınız.iyi forumlar.

İyi de ben hiçbir öğrenciye ezik, evcil hayvan vs demedim ki. Okuduğunuzu anlama probleminiz mi var o nerden çıktı? Ezik ve evcil hayvan olan biri var ama o kızınız değil dedim. Artık kim üzerine alınırsa.
Bu arada başta öyle efe efe konuşup yok asarım yok keserim yok bana çatmasinlar deyip de sonra kibarliga bürünmeni yemiyoruz. Kusura bakma da hiçbir halt edemezsin. Öğretmen belki bir etkinlik için sorunlu diye tabir edilen bir öğrenci ile çalışkan öğrenciyi yan yana getirmiştir. Tembel öğrenci çalışandan feyz alsın diye. Ha benim başvurduğum bir yöntem değil ama kimisi de öyle yapar. Sonuçta o işin eğitimini alan öğretmendir. Ben tutup doktorun işine karismiyorum bu ilaç bana zarar verebilir onu yazma bunu yaz diye. Ayrıca öğretmenin görevi çalışkan öğrenciyle olduğu kadar tembelle de ilgilenmektir. Sana göre senin çocuğun çok özel çok mükemmel ama biz herkese eşit davranmak zorundayız. Şiddet gösteren taciz eden öğrenciden değil tembel olandan bahsediyoruz farkındaysan. Onlarla ilgili farklı işlemler yapılıyor. Bilmiyorsan öğren.
Zaten seni burda hatalı yapan esas problemin tamamen cahil oldugun bir konuda bilmiş bilmiş yorum yapmandan ziyade bir meslek grubunu asagilar nitelikte "dayak atarım, asarım keserim" demen. İçinde el yumruğu balyoz geçen atasözünü bir daha hatırlatırım. Öyle istemediğin bir uygulama yaptı diye gelip öğretmeni tehdit etmek kafa şişirmek dövmek vs zor işler. Başına dert alma böyle efelenerek. O lafları yedirirler adama.

Nokta diyorum kalbimi bırakıyorum. Ve konudan ayrılıyorum.

Emin olun, olacağını bilseler veliler tek tek çocuk seçip benim çocuğum şu çocuklarla aynı sınıfta ders görsün derler. Vallahi de billahi de derler. Bunun imkansız bir şey olduğunu bildikleri için mecburen kabul ediyorlar aslında karma sınıfları. Öğretmenler için zaten ayrı bir parantez açmak gerekiyor bence, iğneyi veliye batırıyorsak çuvaldızı da öğretmene batırmak gerekiyor çoğu konuda.
Doğru veya yanlış yorum diye bir şey yok, öyle olsa 30 sayfa uzamazdı bu konu zaten. Göreceli şeyler bunlar, bu kadar tartışma çıkmasının nedeni bu.

tembel olan çocuğun kimseye zararı yok ki oturabilir çalışkan uysal çocukla.ram raporlu bile melek gibi çocuklar gördüm sınıflarda.tembel de olabilir özel eğitime gereksinim duyanda.ama elalemin ağzı bozuk sapıkça hareketler yapan ders de yanında devamlı konuşturmaya çalışan dürten eşek şakaları yapan çocuğunu da istemem aynı sırada.bu şekilde de oturturum kimse karışamaz diyen 1 yıllık öğretmene tepkilerle başladı bu konu buraya dek geldi.tüm öğretmenlerle ilgisi yok yani.

Siz beni kast ederek yazmissiniz fakat yazdiklarimin tamamini okumamissiniz sanirim.Cocuklari karma sekilde oturtmak onlarin karsilikli bir seyler ogrenmelerine firsat vermek,bazen de kendilerini korumalarina,empati yapmalarina olanak saglamak gerektiginden bahsediyorum ben.Yoksa kendi sinif yonetimi veya rehberlik servisinin isini caliskan ogrenciye yikmiyorum.

Bir de ilkokul,ortaokul ve lisede durum farklidir ben ilkokuldan bahsediyorum. Sizin mantiginiza gore kaynastirma ogrencileri,cok konusan hareketli ogrencileri,sizin tabirinizle tembel ogrencileri bir kenara atalim,hatta seviye gruplarina ayiralim sinifi.Yok oyle,her cocuk belirli donemlerde kaynastirma ogremcisiyle de oturacak,cok konusan cocuklada oturacak,akilli caliskan cocuklada oturacak asil pedegojik yaklasim budur.

5 yılı geçti oturtmadı hiçbir öğretmenimiz.demek ki doğrusu buymuş pedagojik açıdan.teneffüs de kaynaşsınlar yemek arasında kaynaşsınlar.denek değil çocuklarımız velinin doğru dürüst yetiştiremediği öğretmenlerin illallah dediği çocuklara katlanacak.

Eleştirilebilir bir konu tabi. Bana göre yanlıştır yan yana oturtmaya gerek yoktur. Konunun bu şekilde alevlenme sebebi bazı velilerin hadsizce zivanadan çıkmış şekilde yorum yapması. Zaten o terbiyesizligi görmeseydim belki yorum dahi yazmazdim. Bilmiyorum hangi kademeden bahsediyoruz, ama ben lisede görev yapıyorum. Arkadaşlarına sapıkça şakalar yapan okumakta gözü olmayan sorun çıkaran öğrencilerin velisini çağırıp durumu anlatıyoruz. Zaten ne çocuk okumak istiyor ne veli okutmak. Gel ve bu sorunu coz yoksa disiplin cezası kacinilmaz olacak diyoruz. Çocuğu bir süreden sonra okuldan alıyor. Ama şimdi bazı veliler çocuklarını aşırı zeki aşırı biricik sanarak not ortalamasi daha düşük olan çocuklarla aynı havayı solumasini bile istemiyor. Bunu da gördük. Çocuğu ortalama zekada biri. Ama onu üstün zeka sanıyor. Tüm enerjimizi ona vermemizi ona kraliyet ailesi üyesi gibi davranmamizi istiyor. Asla umursamiyorum. Gerekirse en ön sırada o tembel öğrenci ile ortalaması yüksek öğrenci oturacak. Etkinliği beraber yapacaklar. Ya da daha farklı yöntemler uygulanacak. Çünkü ben tembel öğrenciyi paçavra gibi kenara atamam. Ben tembelin de öğretmeniyjm ve onu daha sorumlu yapmaya çalışıyorum. Burdaki bazı velilerin de bu durumu abarttigini düşünüyorum. Tamam sorunlu öğrenciler var ama çocuğu sosyal bir ortama sokuyorsunuz. Sırasını değiştirsek ne olacak aynı okuldalar. Çalışkan olmayanları simariklari gaz odasında mi yakalım ne yapalım?

Banlanmadan konudan cikayim ve sunu ekleyeyim benim bahsettigim İLKOKUL ortaokul ve lisede durum cok daha farkli ergenlik cagina gelmis cinsel durtuleri yogun,ahlaki bakimdan zayif cocuklarla zeki,akilli uyumlu cocuklari zaten eminim ki ogretmenleri oturtmuyordur buna ben de sonuna kadar katiliyorum ve destekliyorum.

Fakat ilkokulda cocuklar ya bilissel olarak geridir,ya cok konusur hiperaktiftir,ahlaki bakimdan ortaokul ve lisede yasanan seyler cok fazla yasanmiyor..Cocuklar nispeten daha masumlar( Az once yazdigim ve rehberlik servisine gonderdigim ogrenci stisnalardan)
Bir de ilkokulda asiri sikayet oldugu icin en ufak bir kotu sozu bile hemen soyluyorlar (ogrenci bana lan dedi diyor mesele) bu sebeple sinifta hicbir sekilde kufur kotu soz soylenmiyor,durum boyleyken karma oturtmakta bir sakinca yok kimse icin.

Diger kademeler icin konusmuyorum Bir ogretmen oldugum halde ortaokul,lise veya anaokulu ogretmenlerinin yontemleri hakkinda yorum yapmiyorum soyledigim ilkokul icin gecerli.Eminim bir cok sinif ogretmeni de karma oturturuyordur zaten.Umarim anlasilmistir.

hepimizin hedefi çocukların iyiliği eğitim hayatı ve ruh sağlığı.öğretmen öğrenci veli okul ayrılmaz bir bütün zaten.ben zaten 4.sınıftan sonra istemedim o size lan diyebilecek kadar tuhaf çocukları.ha başedemeyince de okul değiştirdim bu yıl.okuldan okula bir fark varmış onu gördüm.iyi geceler size de

Emin olun, olacağını bilseler veliler tek tek çocuk seçip benim çocuğum şu çocuklarla aynı sınıfta ders görsün derler. Vallahi de billahi de derler.

şu mesajı iki üç gün önce okusam yine üçgünlük dünya tüm dünyaya karşı derdim tam olarak bugün aynen böyle düşünüyorum.
bu kim kimle oturuyor mevzusu ne kadar mesele haline geliyormuş şaşkınım.

ilkokulda iki çocuğum okudu biri devlette biri özelde ikisinde de sizin dediğiniz gibi yaptı öğretmenleri.

Benim çocuğum yok, sadece gözlemlerimi yazıyorum eleştirmek için de değil. Bizim insanlarımızda genel bir sorun var, herkes uçlarda yaşıyor. Veliler de ya çok umursamaz, ya da çok müdahaleci ortası yok. Ya okulu ve öğretmenleri bakıcı olarak görüyorlar eğitim öğretim umurlarında değil, ya da tam uç noktası okuldaki en ufak şeylere bile müdahil olan, her an her şeyi bilmek isteyen veliler.

Çocuğunuza üzüldüm.

Üzülecek ne var ki?

Çocuk uzağı göremediği halde arka sıralara oturulmasına ses çıkarmasın da çocuk başarısız mı olsun?

Yanına sınıfın ortalığı dağıtanı gelsin de ders dinlerken bir de onla mı uğraşsın?

Hayır bu tipler yaşamda gayet de başarılı olur, tahtayı göremediği halde sustuğu için kimse ona aferin demeyecek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…