Biz öğretmenler,kötü insanlar değiliz...Ama çok yoruyorlar..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
M Mutlu2890 hanim akil vermek gibi algilamayin lutfen ama iyi niyet ve duzgun oneriler icin actiginiz konu ne hale gelmis,okulda karsilastiginiz veli profili buraya tasinmis konunuzu kapattirmanizi tavsiye ederim

WhatsApp grubuna bol ünlemli mesajlar da yazabilir, dikkatli olmak lazım
Vay be. Benim gibisine çatana kadar öter borunuz diyor özel okulda tamam kan emici patronlar bu veliler ne derse onu yapıyor para için de devlet okullarında da aynı muameleyi göreceğini sanıyor hanımefendi Cimere falan yazıyorlar en fazla ama "benim cucuğumun yerini deyiştiren üğretmenden şikaayetciyim" şeklindeki bir ihbarın çok önemseneceğini düşünüyorlar. Devlet okullarındaki öğretmeni öyle kolay kolay ezemezsiniz, şahsen bir veli karsima dikilip böyle tehdit etse fındık kabuğunu doldurmayacak bir meseleden, onu yerin dibine sokarım. Herkes yerini bilecek. Öğretmen sizin kafasına vurup da lokmasını alacağınız kişi değil, eğitimli olmamiz da her kabaliğa boyun eğeceğimiz anlamına gelmiyor. Her kuşun eti yenmez yani.

Valla yapmışlığım var. Yine yaparım. Biz kendimizi birşey sanmıyoruz sadece cocuklarımıza sahip çıkıyoruz sonuna kadar. Size yakşamlar.
El yumruğu - balyoz meselesi olarak yorumladım. sizin borunuz özel okullardaki öğretmenlere öter. Devlet okullarında da bu muameleyi yapmaya yeltenmeni öneririm. Tabi anonim hesapla "yapdimmm etdimmmm yapiciiiim" demek kolay. Ama bir de hayatlar var :)

Bir de çocuğuna sahip çıkıyormuş en çok o saçma. Öğretmene dayak atmayı meşru gören biri çocuğunu önce kendisinden korumalı zaten. Sırf cinsel ilişkiye girip yavruladılar diye kendilerini bir halt sanan, "çocuğumu koruyom ben yaa" diye sağa sola sataşan neandartal insanlar o kadar çok ki.

dayaksa dayak demesi hoş olmadı arkadaşın orada haklısınız ama diğer yazdıklarında haklıydı.ayrıca çocuğun yerini zaten duyarlı öğretmen değiştirmiyor ki şikayet edelim?benim çocuğum göremez mesela arkada otursa.hem devlet okulu anlayışlı oldu hem de şu an gittiği kolej.görmezse görmesin bize ne demediler.öğretmeni oldular arkadaşı oldular bazen annesi oldular sağolsunlar.benim lafım :ben çocuğu istediğim yere oturturum diyen çok eski günlerde yazan üyeyeydi.bu meslek karşılıklı saygı anlayış empati mesleği.veliler de yerini bilecek öğretmenler de öğrenciler de.

Dayaksa dayak diyen ama her türlü bahse girerim evde kocasından bir araba dolusu dayak yediğine emin olduğum biri herhangi bir konuda haklı olamaz , mümkün değil zaten genelde gerçek hayatta şiddet görenler anonim oldukları forumlarda asarım keserimcilik oynuyor

size çok gerçek bir örnek vereceğim,
sınıfımızda 1 konuşma bozukluğu tanısı konan erkek yaşıtlarına göre iri öğrenci var. ama çocuğun başka başka sorunları var. sınıfta sürekli koşuyor, arkadaşlarının boğazını sıkıyor. etkinlik yapmıyor, yaptırmıyor. küfür ediyor. en son kızıp oturttuğum için ailesine söyleyecekken üzerime yürüyor sinirli sinirli elini kolunu kaldırarak ve aile bunu görüp hiçbir şey demiyor.
2, oturduğu yerde kalan, hiçbir yönergeyi anlayamayan dolayısıyla hiçbir etkinliğe katılmayan bir kız öğrenci var. abisi 1.sınıfa gidiyordu ağır epilepsi ve davranış bozukluğu tanısıyla kaynaştırmaya bile uygun olmadığı anlaşıldı. şimdi kız kardeşinin problemlerini anlatıyoruz ve aile asla özel eğitime götürmeyeceğini söylüyor.
3, sınıfa sabahki sınıflardan gönderilen, en ufak bir yüksek seste kulaklarını tutup yere eğilen, etkinliklere katılmayan ama sürekli öğretmenim öğretmenim diye öğretmenin peşinde gezen, öğretmene ve arkadaşlarına dil çıkaran öğrencim var. bu sorunları söylediğimde beni müdüre öğretmene oğluma terbiyesiz diyor diyerek şikayet eden annesi de cabası.
yaşanan problemleri müdüre ilettiğimde öğretmen isteğiyle sınıf değişikliği yapmam diyor. velileri zaten az çok anladınız. şimdi en ufak bir sıkıntıda asılıp kesilen öğretmenler oluyor ya, bu sınıfta öğretmen ne yapmalı diye herkese sormak istiyorum.
hayatımın en kötü eğitim-öğretim yılını geçiriyorum. ilk defa bu kadar bomboş insanlar görüyorum.

Şiddetten bahsediyorum arkadaşım. Şiddeti sevmem yanlısı asla degilim ama kızım şiddet görürse gözüm kararır. Şikayet etmem kendim çözerim. Neyse uzatmayalım.

Zaten konu devlet-ozel değil. Ben de bir öğretmen olarak sorunlu çocukla uysal çocuğu yan yana oturtmam. Ama veli de gelip her şeye burnunu sokamaz. Bunlar zaten hastanede doktora hemşireye karışır sokakta polise karışır gelir okulda iş öğretir. Bir de her veli kendi coxugunu melek saniyor. Belki de bu "dayakçı veli" nin kizi da kendi gibi, ne bilelim.

ben sizi çok iyi anladım.öğretmenimizi bu tür çocukların velileri cimere şikayet etmişlerdi telefonuna hakaret mesajları atmışlardı.kapı gibi arkasında durduk normal veliler öğretmenimizin.çocuğuyla her türlü sorununda igilenmeyecekler anne baba olmasınlar.psikolojik sorun da olabilir bedensel sorun da ahlaki sorun da .her sorunu benim çocuğum yapmaz benim çocuğumda bir şey yok demek yerine uyarılara teşekkür edip uzman kişilere götürüp sorunu çözmeliler.bu velilerin görevi öğretmenlerin değil.normal çocuklar da kurban değiller sınıflarda.

Şiddetten bahsediyorum arkadaşım. Şiddeti sevmem yanlısı asla degilim ama kızım şiddet görürse gözüm kararır. Şikayet etmem kendim çözerim. Neyse uzatmayalım.
Siddet gören öğrenciden bahsetmiyoruz. Sizin her şeye burnunuzu sokmanizdan ve hadsizce konuşmanizdan bahsediyoruz. Burda öğretmene dayak atarım kendim çözerim yok benim gibisine çatmasinlar bilmem ne. Hayırdır mafya misin sen? Şiddeti ve tehdit dilini bu kadar dilinden düşürmediğine göre çocuğu esas senin gibi veliden korumak lazım. Napiyosun çocuğun istemediğin bir şey yaptığı zaman ona da mı dayak atıyorsun?

Bir ogrencim var cok fazla kufur ve siddet davranisi gosteriyordu,anneyi cagirip duzgun bir uslupla durumu anlattim,rencide etmeden.Veli hic bir sekilde kabul etmedi,gecen haftalarda bu cocuk erkek cinsel organi cizip,belden asagi kufurler yazip kizlara gostermis.Ogretmene soylemeyin diye de tehdit etmis(2. Sinif cocugu) .Cocugu rehberlik servisine yonlendirdim.Rehber ogretmen gorusme sonunda en kisa zamanda aileye gorusme ayarlanmasini rica etti,sanirim suphelendigi seyler vardi.Kimse istemez bu durumu ama biraz da gercekci bakmak lazim.Ogretmende bir uzman, bir sey diyorsa dikkate almak lazim.

Gerçek hayatta pisirik bir tip olduğuna eminim. Zaten bu tarz velilerin çocukları da şımarık oluyor çünkü o çocuklari da yetiştiren bu veli işte. Biz eğitmeye çalışınca da "ayyy çocuğumun psikolojisi bozuldu" hahaha. Gerçekten herkes çocuğunu melek sanıyor. Mesela bir kız arkadaşına malum el hareketini yapan bir erkek öğrenci velisini okula davet ettim. Çocuğun yaptigi hareketleri anlattım. Şaşkınlıktan küçük dilini yutacakti adam, çocuk evde ağzı var dili yok vaziyette yaşıyormuş.:) Ama okuldaki hallerini biz biliyoruz.

işte bunu diyorum.bilinçli veli bu çocukla özellikle kızını yan yana oturtmaz karşı çıkar.bunun neresi yanlış?

Yok ya öyle degil. Bizde her önümüze geleni dovmuyoruz. Siddet gösteren olursa gözüm kararir yalan degil. Öğretmenimiz tutarlı ve yakın arkadaşını oturtmuş kızımın yanina mesela ben şok. Normalde kimse yapmaz dersi kaynatirlar diye ama ikisi de uysal ve çalışkan öğrenci. Kendisine sorduğum sorular oluyor hatta siz ne derseniz o diyorum. Çünkü değerli ve kıymetli davranıyor. Kibar ve seviyeli. Su ana kadar şiddet olayı yaşamadık ama diyorum ya yasarsak çözmesini talep ederim. Sunu da ekliyim, kızım için asla yapmazcı değilimdir. Çocuk bu sonuçta yanlışları olacaktır. Bazen hic yapmadigi seyi yapar. Ama haylazlardan degil. O bir gerçek. Sınıf baskanı yapmış öğretmeni düzgün davranıyor diyor. Benim gibi annenden böyle bir çocuk iste. Ezik ya da evcil hayvan degil yani

Evcil hayvan ve ezik olan kızın değil zaten :)

Bu arada kendine bir iş bul bence. Çocuğun oturduğu sıra, sınıf başkanlığı falan iyice kafayı yemeden

işte bunu diyorum.bilinçli veli bu çocukla özellikle kızını yan yana oturtmaz karşı çıkar.bunun neresi yanlış?
Bakin sizinle sabahtan beri ayni seyleri karsilikli yazisip duruyoruz,tekrar edeyim bir ogretmen olarak bizde istemeyiz iyi ogrenciler arada kaynasin,emin olun sizden daha fazla basarili olmalarini isteriz,zira o bilgileri biz ogretiyoruz bizi temsil ediyorlar.

Cocuklarin yerleri duzenli olarak degisiyor,kendini koruyamayan,yasi daha ufak olan,bilişsel yeterliligi yasitlarindan geri olan cocuklarla oturtmuyoruz zaten bu tip cocuklari,akran zorbaligi yasanmasin diye.

Fakat devlet okullarinda siralar ogrenci sayisina gore ayarlaniyor mesela 22 ogrenciye 11 sira varken illaki birileriyle oturacak bu cocuk,mantikli olan dongusel degisim,bir sirada en fazla bir hafta bilemedin iki hafta oturacaklar.Siz ayni havayi bile teneffus etmesinler istiyorsunuz ne diyeyim daha ya.

Benim neden aklıma gelmedi bu? Sorunlu haylaz öğrenciyi çalışkanla oturtmak... işin kolayı varmış meğerse..önemli olan benim kafam rahat etkinlik yapmam. Çalışkan öğrencinin motivasyonu falan banane

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…