Kızım bu sene ortaokula başladı. Bu döneme kadar da özel okuldaydı,hala özel okulda ama öğretmeninin numarası olmasına ragmen akşam saatlerinde,sabahın erken saatlerinde hiç aramadım. Arayabilirsiniz istediğiniz zaman dedikleri halde. Hep belirli bir mesafede oldum,özel okulda olsa,onunda kendi hayatı olduğunu bilerek hareket ettim. Geçen yıl öğretmeni ile bir kaç kez konuşmak zorunda kaldım,kızım akran zorbalıgina uğradı,öğretmeni de evet farkettim dedi,ne söylesem ,a evet arkadaşı öyle dedi duymuştum evet olabilir vb şekilde ifadeler de bulundu. Yani duydun ,şahit oldun,sen birşey yapmadın,yapmak istemedin,boşverdin ama ailelere yada rehberliğe de mi haber veremedin? Acayip üzüldüm,rahatsız oldum,kızım gelip hemen anlatmadiği icin ilk etapta müdahil olamadım,o da kendisi ile uğraşan arkadaşı bizi şikayet ettin denmemesi icin susmuş anladığim kadarıyla. Rehberlik ögretmeni ile görüştüm zira bizim sınıf öğretmenimizin hali tavrı ortada,o konuştu ikisiyle,kızım uzak durdu,dönemi sorun yaşadıgı arkadasıyla yüz göz olmadan bitirdi ,aldım kızımı başka okula zira veliler whatsapp grubunda hala aynı sınıfta olmayı istediklerini paylasıyorlardı. Ama sorsanız hicbiri öğretmenden asla memnun değil. Hep şikayet halindeler. Online ders yaparken yeni konuya gecince morpadan ders dinletip geciyordu kadın,morpa zaten hepimizin sisteminde var yani sen anlat,cocuklar ders dışında tekrar amaçlı dinlesinler sonra. Anlamadıgı birsey varmi diye sormaz. Konuyu tekrar etmez. Toplantıda şu konularda ödevlerinde zorlanıyor diyorum yoo sınıfta yapıyor diyor ama cocuk zerre anlamamış,tekrar edeceğiz zaten diyor tekrar falan hak getire. Yine de şikayet etmedim,okul kaydı icin aradıklarında ben düşünmüyorum dedim kapattım telefonu. Daha evvel bir iki konuda morpadan anlatmasi ,tekrar etmemesi gibi konuları söylemiştim ben sorumlu kişi sorduğunda,herkes memnun demişti bana.
Neyse ben kurtuldum ne halleri varsa gorsünler. Whatsapp gruplarından nefret ediyorum, bu sene de kurdu biri yine velilerden,çocuğu almaya gelince önüne gelene soruyor hangi sinifta çocugunuz diye,bizim velilerden birini yakalarsa ekliyor gruba.
Velinin de tuhafı var,herşeye karışmayı kendine hak göreni vs ama öğretmenlerin hepsi de mükemmel degil. Bazıları gerçekten gün bitirmek için geliyor okula.
Öğretmen bir cocuğun hayatına dokunuyor cidden,keşke her öğretmen bunun farkında olarak yapsa işini,ben ilkokul öğretmenimi hiç sevmezdim,devlet okuluydu ve gerçekten köklu,zengin ailelerin cocuklarini gayet açık şekilde kayıran bir kadindi. Öğretmenler gunünde güzel,pahali hediye getiren çocukları ilgiye boğan,diğerleri sinıfta var mi yok mu,birşey ögrendi mi önemsemeyen biriydi. Bende o 5 sene sınıfta hep kendi halinde sessiz icine kapanık bir çocuk oldum.
Ortaokulda bir öğretmene denk geldim,hayatım değişti,öyle güzel bir adamdı ki bana ve bütün sınıfa kitap okumayı o sevdirmişti,ilk kütüphane üyeliğimi onun sayesinde almistım ,onun dersi oldugu günleri çok severdim okulda. Hala kitap okumayı çok severim. Yaşı vardı epey ama yasiyorsa Allah uzun ömür versin,öldüyse mekanı cennet olsun. Cok değerli bir insandı benim icin. Kızımın,oglumun onun gibi öğretmenleri olsun çok isterim.
Ilk öğretmenim gibi birine denk gelmelerinden de cidden korkarım.
Allah herkesi iyilerle karşılaştırsin.