Biz öğretmenler,kötü insanlar değiliz...Ama çok yoruyorlar..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kendi hakkınızı savunmazsanız öğretmenler harcıyor öğrenciyi metelik gibi.
Çünkü okullarda sadece öğretim yapılmıyor, öğretim dersanede yapılıyor. Okul sosyal ve toplumsal hayatın bütün öğrenciler tarafından tecrübe edilmesi gereken bir yer teoride. Öğretmenlere de işe yaramayanı alma sınıfa silinsin kaydı demiyor kimse. Sizi sistem harcamış öğretmenler sınıf yönetimi derslerindeki yöntemleri uygulayarak bir yere varmaya çalışıyorlar mecburen

Valla ben anne olarak öyle güzel karışırım ki.. Kızım uysal diye yaninda haylaz erkek öğrenci oturtsun da görelim hoca..
İyiki velim degilsiniz,sinifima kimseyi karistirmam,boyle bir teklifle gelen veliye buyur baska sinifa veya okula der kibarca uyarida bulunup onun seviyesine inmemeye ozen gosterirdim.

Aynen katılıyorum. Sınıfın toptan huzuru uğruna çalışkan çocuğumu harcatmam. Neden yanında sınıfın en tembel en davranışı bozuk en dersi kaynatan çocuğunun oturmasına sessiz kalayım? En çalışkanıyla otursun hiç demedim ama en sorunlusunu oturtsaydı öğretmenler çıngar çıkarırdım. Şu an tek başına oturulan bir okula gidiyor. Valla az öğrenci sayısı az sorunlu çocuk az tembel çocuk olan sınıf cennet gibi. Rekabetle bile nasıl çalışıyorlar görseniz. Hem iyi arkadaşlar hem de rakipler. Olması gereken bu bence.

Öğretmenleri en seven en değer veren üyelerdenim. Öğretmen ekmeğiyle büyüdüm öğretmenlik deneyimim var. Ama öncelikle anneydim veliyim. Öğretmen ne derse sınıfta o oluru asla kabul etmem. Hakkımı çatır çatır savunurum rica edip de kaale alınmazsam. Mesela gözlüğü olsa da uzağı rahat göremiyor çocuğum. İlk 3 sıradan daha arkalara oturtamaz. Yanına derslerle alakası olmayan çok konuşan küfreden çocuk oturtamaz. Öğretmenler odasında nasıl hep kendi çocuklarını konuşuyorlarsa başarılarıyla övünüyorlarsa hah işte ben de ezdirmeye ezdirmeye çocuğumu her sınıfın en başarılısı yaptım. Pişman değilim.iyi ki dişli Veli oldum

Kendi çocuğum olana kadar sizin bu düşündüğünüzü düşünüyordum. Fakat çocuğundan bir haber sorumsuz bir aile yüzünden çocuk o haldeyse ve mevcut probleme aile bir çözüm bulmaya yanaşmıyorsa bende çocuğumun o çocuğu tolere etmesinden yana değilim.

Velilere saygım sonsuzdur ama sınıf içinde ben gerekeni yaptıysam sınıfıma karışmalarına izin vermem.Ama isteklerini dinler,uygun bir dille cevap verir ikna etmeye çalışırım.Sonuçta okul sadece matematik ve Türkçeden ibaret değil ,aynı zamanda hayatı öğrenme yeridir.

Çocuğunuza üzüldüm.

Şoyleki bende hem anneyim hem ogretmenim,ilk okulda zaten siralar surekli degisir.Kizimin hem akilli cocukla hem de haylaz cocukla zaman zaman oturmasinda hic bir sakinca yok,aksine bir cok kazanimi var,en onemlisi de boyle insanlari tolere etmeyi ancak onlarla kendi basina mucadele edince ogrenebilecek.Tekrar ediyorum zaten surekli ayni cocuklarla oturtmuyoruz,yerler surekli degisiyor.

Neden dileyesiniz ki,biz çocuğunuz değiliz.
hocam gidin öğrencilerinizle ilgilenin.ben öğretmenken öyle yapıyordum.başkalarının çocuklarını nasıl yetiştirdiğine takılmıyordum.tek öğretmen siz değilsiniz bu dünyada.tek doğru da sizin ki değil.iyi forumlar.

Üslubunuzdan çocuğunuzla aranızda anne çocuk ilişkisi değil, köle efendi ilişkisi olduğu anlaşılıyor. "Ben başarılı yaptım, benim sayemde bu çocuk böyle oldu, herkes beni tebrik ediyor" demek kendi egonuzu çocuğunuz üzerinden tatmin etmek oluyor. Böyle olunca da dişli bir veli değil, birtakım komplekslerini çocuğu üzerinden bastırmaya çalışan bir insan oluyorsunuz.

Genelde bu tipler mudure sikayet ediyorlar,basima gelmisti ve mudure: "sinifima karismaya hakkiniz yok" demistim,pasa pasa cikmisti siniftan mudur.
Müdürle kalsa iyi,bir de cimer şikayetleri var.Cimer her kurum için kullanılan bir merkez olmasına rağmen en çok mebe öğretmeni şikayet eden veliler tarafından kullanılıyormuş..Biz artık kanıksadık bu durumu,ama buna bir düzenleme getirileceğini düşünüyorum asılsız ve kanıtsız ihbarlardan dolayı.

sahi mii?çocuk anne baba öğretmen artı yardımcı etkenlerle başarılı olur çocuk.evet çok emeğim var üzerinde.yeni eğitim sistemi hep veliler üzerine odaklı maalesef.tonla ödev tonla proje öğretmenler veriyor.güzel olsun gerekirse anne babanız yapsın diye gönderiliyor çocuklar eve.resimleri afişleri kaynak kitap çözümlerini velilerle birlikte yapıyor hep çocuklar.tabi siz buna da aaa öyle olur mu dersiniz.ama gerçekler böyle.istisnai bir iki çocuk dışında iyi velinin çocuğu başarılıdır okullarda.bu da egoysa evet egoluyum.

Sizin gibi insan değil yarış atı yetiştirme zihniyetindeki veliler olduğu sürece bu düzen böyle devam eder. Siz de tıpkı bir jokey gibi, çocuğu kırbaçlaya kırbaçlaya tüm sınavlarda, yarışmalarda birinci yapıp övünmeye devam edin. Öğretmenlere Allah sabır versin.

tüm öğretmenlerimiz harikaydı değerlilerdi merak etmeyin.konuşulabiliyordu medenice.eleştiriye de açıktılar.eğitim sistemini sorgulayın siz biz velileri değil.yıllarca kpss lere girip 30 larına gelip psikolojisi bozulmuş evlat istememek suçsa haklısınız suçluyum.2 3 dil bilen dünya insanı yetiştiriyorum ki kimseye iş için kul olmasın.hakettiği zaten önüne gelsin.bilmem anlatabildim mi?

Ahaha bu velilerden cok var,haklarindan geliyoruz bir sekilde şaka şaka

Peki çocuğunuz ne istiyor? Onun ne yapmak veya yapmamak istediğini sordunuz mu ona hiç? Yoksa o daha küçük, hiçbir şeyden anlamaz, onun adına her şeyine ben karar veririm, onun için en iyisini ben düşünürüm deyip çocuğunuzu örseliyor musunuz? Bu gidişle entellektüel ama amiyane tabirle ezik bir çocuk yetiştirmeniz çok olası.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…