Biz Nerde Hata Yapıyoruz Anlamadık Gitti.. !

bu arada zaten bu ay ekstra sünnet ilaç ve kışlık masrafı çıkmış

yani esasen çok çok iyi durumda olmuşsunuz ki

kış gelince bize 300 altı doğalgaz 100 altı elektrik gelmez mesela

maşallahınız var gerçekten benim maaşım 2.850 TL
eşimin maaşı 2.500 TL
biz zor geçiniyoruz kira çocuk bakıcı kredi derken pek bişey kalmıyor

Bizimde bebek var. Haftada 3defa balik veya et kesin yer. Temizlik malzemelerini stok yapsan hic boyle derdin olmaz canim.. bizim evde cifinden tut camasir dtrj. Hersey stoktur. Ve oyle bi almisiz ki ilk evlenirken o zamandir almiyoruz. Mesela 1market alisverisinde herseyden 2tane al. O ay fazla tutacak ama o aldiklarin sana 3aydan fazla yetecek. Bu elektrik su yakit calisinca az geliyor diye soyluyor yalan! 7ay calistim 5tl eksik gelmedi. Bazen fazla bile oluyordu. :) fırın ve ketil cok yakar. Onlara dikkat et.. birde biz yazin oglumla beraber bazen 2defa dus alirdik yaz boyu 120tlden azsu parasi gelmedi :KK66: simdi kisa girdik bu ay 101tl gelmis :) iyi yine bence senin ki :) benim esim sadece kendisi caisiyor. Maasi 2.300 ama o bile zar zor yetiyor. Cok sukur. Bnm kv bi lafi vardir. Esin varken para birikmezzzz kizim eger para biriktirmek istuyorsan o paradan esinin haberi olmayacak.
ben öyle stok yapmıyorm o zamanda ay sonuna elimzde para kalmıyor o yüzden ay ay alabilyorum

bu arada piyasa acayip

oğlana bot bakarken bir tane yetişkin botunu da kaldırım fiyatına bakayım dedim 465 tl idi

eşime dedim bak 500 tl

bunu alanlar da var dedik, çocuk botu sorduk 400 dedi adam, çocuk bir dahaki sezona da giyemez ayağı büyür zaten hani yetişkin alsın bir iki yıl giysin diyeceğim de

çarşıya çıkmaya korkuyorum düşüp bayılacağım fiyatları görünce diye

ama ben aldıklarımı size yazsam inanın cidden cok uygun tutmuş dersiniz
Sen ztn tutumlusun senlik problem yok hersey zam.. 300tl nin icin bebek bezi camasir dtrjni cocugun sutu varsa evet az bile tutmus. Ama bunlarda her ay alinmaz ki.s

çok çok çok ciddi bir enflasyon var ülkede.. benimde geçen sene ile bu sene arasında herhangi bir yaşam farkı olmadı.. aynı mağazadan giyiyorum, aynı şeyleri alıyorum ama kartım x2 geliyor artık.. nereye gidecek bilemiyorum bu böyle..
peki siz kıyafete ne kadar harcıyorsunuz kendinize çokca alırmsınız kıyafet ?

allah korusun işten felan cıksam naparız bilmiyorum :KK43: 750 tl için calışıyorum ama bizi kurtarıyor resmen

Benim esim ne kazanıyorsa bana veriyor ev ekonomisini ben sağlıyorum araç kredisi ödüyoruz 7000 lira gelirimiz var inanin eksideyiz yani bu ay icerdeyiz. Ve ben bu yazınızı okuyunca kendimi çok başarısız gördüm :işsiz:ayrıca çocuğumuz yok:KK17:750 liranın kurtardigina inanırım söz çok düşünceli bir insansın bravo:KK31:

Günaydın hanımlar eşimle canımızı sıkan bir mevzu var sizinle paylaşmak istedim.. yaklaşık 1 yıldır çalışıyorum, ben çalışmadan evvel eşim 1600tl maaş alıyor ve çok zor geçiniyorduk üstüne birde evladımız oldu masraf üstüne masraf.. çok zor günler yaşadm.. bir allah bir biz biliriz.. kaç bileziğim gitti , birikimler gitti her ay eksiye girmeler felan çok şükür bir iş kapısı nasip oldu bana çok fazla para kalmasada elime size sadece bu ay net gelirimizi yazacagım çünkü ocaktan sonra değişecek eşimin vergi kesintisi olmayacak ve maaşına zam gelecek.
Eşimin net geliri ; 2100 bu ay için..
Benim net gelirim ; 1400 ( 650 tl bakıcı parası ayrılıyor) Bana kalan 750 tl.
Toplam gelirimiz bakıcı ücreti ayrılınca !! 2850 !!
size bu ay giderlerimizi aktaracagım;
Benim maaş günüm her ayın 24 eşimin maaşından para kalmadığı için benm maşımdan kullanıyoruz akşam elimzde ne kadar para kaldıgını sordu sinirleri bozuldu .. bu para her ay nereye gidiyor diyor ! eşim
benim çalıştıgımı bilen ,duyan herkes birikim yapamıyormusunuz diyor, bende en azından köşeye bir çeyrek atmak isterim ama olmuyor neden olmuyor anlam veremiyorum ! bizde mi var gariplik maaşım hep bana kalsa tabi birikim yaparız.
Bu ay giderlerimiz
450 tl kira
15 tl apartman temizliği.
mutfak 350 tl ( aylık alışveriş yaparız her ay değişir) ( a 101 bim vs uygun marketlerden alrım temizlik malzemeleri felan hep bimden )
balık tavuk vs hariç haftalık alınır bizde.. özelikle ogluma bol bol balık yediriyorum haftada birkere..
15 günde bir pazara cıkarız haftalık aldıgımız balık dahil özelikle ogluım için meyve eksik olmaz
pazarımız aylık 100- 150 tl arası
eşimin sigarası+ pogacası : 150 tl
benzin aylık : 100 150 tl arası
su ; 48 elektirik ; 62 dogal gaz ( yakmadan önceki ayın faturası 27 )
cep telefon faturası ikimizin : 55 tl
oglumu sünnet ettirdik : 200 tl
oglum için bim a 101 e eğitici oyuncaklar geldikce farklı olanları alırım.
kredi kartının asgarisini yatırabildik : 170 tl ( kalan borc 900 tl )
ogluma kışlık alışveriş 275 tl malum gecen senekiler olmuyor temel ihtiyaclarını toplu aldım önceki ay bir kaç parça almıştm bu ay bayagı aldım artık ay ay gördükce alacagım
kendi kiyafet ihtycm ; iki pantolon iki triko penye ; 120 tl ( asla fuzili birşey almam ihtyc harici öyle çeşit çeşit kıyafetim yoktur her ay almam.. birdaki ay bir kaç parça birşey daha aldım mı evdekilerle beraber kışı cıkartırım)
aylık bez+ ıslak mendil : 100 tl

bu ay ilaç masrafımız oldu ; 60 tl
bunlar harici ekmek oglumun sütü eksik gedik birşeyler olur onlar.. hafta sonu avm , oyun parkı dışarda çok yemeyiz genelde o gün çig köfte yeriz
geri kalanlar arada gidenler işte :işsiz: canımız birşey isterse mutlaka alrım
hele ki yazın piknik vs hiç kısmam dışarda yememz gerekirsede en uygun şeyi yeriz! oglumdan hele ki hiç kısmam özelikkle hafta sonu eglenmesinden felan..
eşimi maaşı ayın 10 unda ve elimzde 300 tl para kaldı..
Şimdi size soruyorum bizde mi var tuaflık yoksa normal mi.. napacagımızı bilemedik
kredi kartını bitirince kredi çekip arabayı yükseltelim birikim olsun diyoruz ama nasıl ödeyeceğiz ki para kalmıyor elimize :KK51::KK51: 2850 tl ile bu giderlerle birikim olabilir mi aslında soruyorum size:110::110:
Not: kredi kartı borcumuzun olmasının sebebi ( kuzenine dügünde plazma almamız kuzenide bana plazma değerinde bilezik takmıştı) biz küçük bir ilçede yaşıyoruz burda hayat biraz daha uygun bebek kıyafetleri olan 2 yer var onların malı da cok kötü ogluma mecbur lcw dan alıyoruz biraz pahalı ama kaliteli hiç birşey olmuyor kaç kere yıkanıyor. eşimde en cok kıyafete harcadgımızı hiç bitmediğini söylüyor bende açtım oglumun dolabını gösterdim aldıklarımı :KK11: bak dedim ihtiyac fazlası birşey almışmıyım:oha::sinirli: 2 3 takımla olmaz k. bkma dedim agzını acamadı daha :KK51: cocugumun kıyafetlerine laf edeceğine sigarayı bırak dedim ! dahada birşey diyemez bana
Eşimin bana anlatmak istediği ise sabah geldi yanıma tatlı dille izah etti ; ben işe girmeden son zamanlarda maaşı 2000 tl olmuştu o zamanlar bu parayla gecinebilrken şimdi 2850 tl gelirimiz nasıl elimize para kalmıyor diyor ! bende anlamıyorum işe girmeden evvel son aylarda 2000 tl ile de gecinen bizdik halbuki garip gelen ise o zamanlar 2000 tl ile idare edebilrken şimdi ise 2850 tl ile ay sonunda para kalmaması bir gariplik yok mu ?

Masallah canim bence oldukca tutumlusun ve hesabini bilen bir insansin. Devir cok kotu hersey pahali ve surekli ihtiyaclar artiyor. Ekstra harcamalar mecburen cikiyor. Suan birikim icin zorlama bence kendini henuz ise gireli de yeni olmus. Gorursun insallah hersey cok daha iyi olur.

ben öyle stok yapmıyorm o zamanda ay sonuna elimzde para kalmıyor o yüzden ay ay alabilyorum

stoğu şöyle yapacaksın

bu ay kağıt havlu bir dahaki ay tuvalet kağıdı

32 lilerinde indirim oluyor

akmaz kokmaz

bir ay deterjan bir ay cif bir ay bulaşık makinesi deterjanı

mesela ben 90 lı ya da 60 lı alıyorum

iki ay-3 ay gidiyor

çamaşır deterjanını 1,5 kg lık alıyorum 2-3 ay gidiyor ki haftada 10 u aşar yıkadığım makine sayısı

çocuk küçükken ona da ayrı deterjan alırdım vs vs

sabun şampuan vs de her ay bitmez ki onlar da 3-4 ayda bir alınıyor

yağ vs de çok alınabilir

bu hafta mesela 10 tl alana 32 tl lik yağ 17 tl idi A 101 de aldım mı alamadım ama alabilen için müthiş

zaten 10 tl lik bir şeye mutlaka ihtiyaç olur örneğin çay şeker alırsın yağını da indirimli alırsın

bazı şeyleri son ana kadar bekletmemek lazım

siz bakliyatı vs marketten almazsınız herhalde konyada, ilçede mesela salça vs de almazsınız belki ama alanlar için onlar da büyük paket alınmalı

pirinci alıp cam kavanoza koyup koyuyorum kenara oldu bitti

bir daha hem el altında oluyor hem de sürekli almak gerekmiyor

işte bizde 2000 tl ile gecinebilyorduk 1 yıl öncesine kadar şimdi ne değiştide 2850 tl ile zor gecinir olduk anlamıyorum ben
Ama sizin masraflarin bence normal elektrik su doğalgaz kira bakıcı derken gitmesi .
Hayat çok pahalı hele devlet veriyor bide geri alıyor düşun biz kendi evimizde oturuyoruz kira yok bakıcı yok 2000 TL ile idare etmeye çalışıyoruz ben ise başlayınca çocuğuma kayınvalidem bakacak

Bu sene aralık ayında alacağım zam yüksek oranda 350 civarı olacak.
Sadece oturduğum sitenin aidatı 175 liradan 200 liraya yükselecek
Dün akşam bildiri geldi :))
350-25 şimdiden gitti. Elektirik, su, doğalgaz,internet bunlar zamsız geçerler mi sizce?
Hiç sanmıyorum.
-150 de bunların toplamına de.
Mutfak masrafları, giyim, sağlık giderleri bunların zamlarını da koy üst üste.
Bence içeri bile girdim ahahaha
Eee herşey zam maaş da zam yapınca bunlarda yapar. Bence normal yani hayat böle. Ne yazikki. Eşime diyorum ocakta zam yaptır dedim 2500 istiycem diyor 15 senedir aynı işi yapıyor adam yapmıyorlar ki

yine de alın çocuğa sezon sonu bir şeyler

evet bot mont vs alınmaz ama büyüğünden giysi alınıyor

şimdi 18 aylık seneye 30-36 olacak mesela mart gibi şimdi aldığınız giysilerin mevcut durumuna göre yani o model çocukta nasıl durdu kısa mı dar mı uygun mu beden tipine deyip alacaksınız

oğlum 2010 doğumlu 24-36 ay şortları vardı hala giyiyor

kendinize de alırken sezon sonu alın ya da ne bileyim Aralık ta indirim gelecek bu ay idare edin Aralık ta alın vs vs

ama özetle hayat pahalı her şeye zam geliyor sizin aldığınız 850 artı olmadı ancak aradaki farkı kapatabildi işte
Valla annelerimiz eskiden 2+3 Nurmara büyüğünü alırdı biz bol bol giyerdik ya kaç senedir aynı şeyi giymisim:KK70: bende kızıma öyle yapıyorumda eşim bol bol olur diyor:)ee sende annen bol giydirmedi mı dedim bende:KK70: giydirdi dedi ee ozaman dedim sustu :KK70:

Günaydın hanımlar eşimle canımızı sıkan bir mevzu var sizinle paylaşmak istedim.. yaklaşık 1 yıldır çalışıyorum, ben çalışmadan evvel eşim 1600tl maaş alıyor ve çok zor geçiniyorduk üstüne birde evladımız oldu masraf üstüne masraf.. çok zor günler yaşadm.. bir allah bir biz biliriz.. kaç bileziğim gitti , birikimler gitti her ay eksiye girmeler felan çok şükür bir iş kapısı nasip oldu bana çok fazla para kalmasada elime size sadece bu ay net gelirimizi yazacagım çünkü ocaktan sonra değişecek eşimin vergi kesintisi olmayacak ve maaşına zam gelecek.
Eşimin net geliri ; 2100 bu ay için..
Benim net gelirim ; 1400 ( 650 tl bakıcı parası ayrılıyor) Bana kalan 750 tl.
Toplam gelirimiz bakıcı ücreti ayrılınca !! 2850 !!
size bu ay giderlerimizi aktaracagım;
Benim maaş günüm her ayın 24 eşimin maaşından para kalmadığı için benm maşımdan kullanıyoruz akşam elimzde ne kadar para kaldıgını sordu sinirleri bozuldu .. bu para her ay nereye gidiyor diyor ! eşim
benim çalıştıgımı bilen ,duyan herkes birikim yapamıyormusunuz diyor, bende en azından köşeye bir çeyrek atmak isterim ama olmuyor neden olmuyor anlam veremiyorum ! bizde mi var gariplik maaşım hep bana kalsa tabi birikim yaparız.
Bu ay giderlerimiz
450 tl kira
15 tl apartman temizliği.
mutfak 350 tl ( aylık alışveriş yaparız her ay değişir) ( a 101 bim vs uygun marketlerden alrım temizlik malzemeleri felan hep bimden )
balık tavuk vs hariç haftalık alınır bizde.. özelikle ogluma bol bol balık yediriyorum haftada birkere..
15 günde bir pazara cıkarız haftalık aldıgımız balık dahil özelikle ogluım için meyve eksik olmaz
pazarımız aylık 100- 150 tl arası
eşimin sigarası+ pogacası : 150 tl
benzin aylık : 100 150 tl arası
su ; 48 elektirik ; 62 dogal gaz ( yakmadan önceki ayın faturası 27 )
cep telefon faturası ikimizin : 55 tl
oglumu sünnet ettirdik : 200 tl
oglum için bim a 101 e eğitici oyuncaklar geldikce farklı olanları alırım.
kredi kartının asgarisini yatırabildik : 170 tl ( kalan borc 900 tl )
ogluma kışlık alışveriş 275 tl malum gecen senekiler olmuyor temel ihtiyaclarını toplu aldım önceki ay bir kaç parça almıştm bu ay bayagı aldım artık ay ay gördükce alacagım
kendi kiyafet ihtycm ; iki pantolon iki triko penye ; 120 tl ( asla fuzili birşey almam ihtyc harici öyle çeşit çeşit kıyafetim yoktur her ay almam.. birdaki ay bir kaç parça birşey daha aldım mı evdekilerle beraber kışı cıkartırım)
aylık bez+ ıslak mendil : 100 tl

bu ay ilaç masrafımız oldu ; 60 tl
bunlar harici ekmek oglumun sütü eksik gedik birşeyler olur onlar.. hafta sonu avm , oyun parkı dışarda çok yemeyiz genelde o gün çig köfte yeriz
geri kalanlar arada gidenler işte :işsiz: canımız birşey isterse mutlaka alrım
hele ki yazın piknik vs hiç kısmam dışarda yememz gerekirsede en uygun şeyi yeriz! oglumdan hele ki hiç kısmam özelikkle hafta sonu eglenmesinden felan..
eşimi maaşı ayın 10 unda ve elimzde 300 tl para kaldı..
Şimdi size soruyorum bizde mi var tuaflık yoksa normal mi.. napacagımızı bilemedik
kredi kartını bitirince kredi çekip arabayı yükseltelim birikim olsun diyoruz ama nasıl ödeyeceğiz ki para kalmıyor elimize :KK51::KK51: 2850 tl ile bu giderlerle birikim olabilir mi aslında soruyorum size:110::110:
Not: kredi kartı borcumuzun olmasının sebebi ( kuzenine dügünde plazma almamız kuzenide bana plazma değerinde bilezik takmıştı) biz küçük bir ilçede yaşıyoruz burda hayat biraz daha uygun bebek kıyafetleri olan 2 yer var onların malı da cok kötü ogluma mecbur lcw dan alıyoruz biraz pahalı ama kaliteli hiç birşey olmuyor kaç kere yıkanıyor. eşimde en cok kıyafete harcadgımızı hiç bitmediğini söylüyor bende açtım oglumun dolabını gösterdim aldıklarımı :KK11: bak dedim ihtiyac fazlası birşey almışmıyım:oha::sinirli: 2 3 takımla olmaz k. bkma dedim agzını acamadı daha :KK51: cocugumun kıyafetlerine laf edeceğine sigarayı bırak dedim ! dahada birşey diyemez bana
Eşimin bana anlatmak istediği ise sabah geldi yanıma tatlı dille izah etti ; ben işe girmeden son zamanlarda maaşı 2000 tl olmuştu o zamanlar bu parayla gecinebilrken şimdi 2850 tl gelirimiz nasıl elimize para kalmıyor diyor ! bende anlamıyorum işe girmeden evvel son aylarda 2000 tl ile de gecinen bizdik halbuki garip gelen ise o zamanlar 2000 tl ile idare edebilrken şimdi ise 2850 tl ile ay sonunda para kalmaması bir gariplik yok mu ?
bence abartı değil normal pahalı bir ülkede yaşıyoruz dediğin gibi tek gereksiz şey sigara o para biriktirenler gerçek yoksul gibi yaşıyor yoksa bu tr şartlarinda benzinin ekmeğin etin bu kadar pahalı olduğu yerde iyi bile geçiriyorsunuz biz 5 bin kazanıyoruz inan 5 krs koyamiyoruz bir de borc

yine de alın çocuğa sezon sonu bir şeyler

evet bot mont vs alınmaz ama büyüğünden giysi alınıyor

şimdi 18 aylık seneye 30-36 olacak mesela mart gibi şimdi aldığınız giysilerin mevcut durumuna göre yani o model çocukta nasıl durdu kısa mı dar mı uygun mu beden tipine deyip alacaksınız

oğlum 2010 doğumlu 24-36 ay şortları vardı hala giyiyor

kendinize de alırken sezon sonu alın ya da ne bileyim Aralık ta indirim gelecek bu ay idare edin Aralık ta alın vs vs

ama özetle hayat pahalı her şeye zam geliyor sizin aldığınız 850 artı olmadı ancak aradaki farkı kapatabildi işte
haklısınız o halde şu an calısmıyor olsam sanrm yine cok dara düşerdik değil mi :KK35:

X