Biz Nerde Hata Yapıyoruz Anlamadık Gitti.. !

Ben ücretsiz izne ayrıldım 2000 TL ile geçiniyoruz çok şükür eşim işçi ben memurum düşün daha arabanın sigortasini yaptiramiyoruz da eşim gitmiş 300tl harddisk almış bilgisayar bozulursa yedek kalsın diye. Sinir oldum da bişey demedim bide diyor bana parayı tutumlu tut harcama ne kadar sinir bozucu demi.
Adam benim ise başlamamı bekliyor

Sakın başlamayın . Bal gibide geçinirsiniz iyi kötü . Birazda sıkışsın o .

bence yine iyi idare ediyorsunuz benim önerim indirim zamanı stok şeklinde alışveriş yapabilirsiniz mesela atıyorum peçeteler 15 tl yerine 10 olmuş 3 aylık peçete ihtiyacınızı toplu alıp stok yapın aynı şeyi stok yapılabilecek her şeyde uygulayabilirsiniz toplu alışveriştense bu daha hesaplı olabilir marketlerin haftalık dergilerini takip edip en hesaplısından almak gibi ya da kıyafetler için de bu geçerli mesela şu an kışlık her şey çok pahalı çünkü tam sezonu ama yazın çok ucuzdu gibi yani indirim zamanında ileriye yönelik kıyafet alışverişi yapılabilir.

eşimin bana çemkirme sebebi daha 1 yıl evvel 2000 tl ile geçinebilen insanlardık ne oldu bize diyor... köşeye en azından birşeyler atalım zor zamanlarmız için diyor

Herhangi bir gazetenin ekonomi sayfasına bakarsan bugunlerde
Bu şekilde veriler göreceksin
Çiğ süt fiyatına ağustosta yapılan 9 kuruşluk zam, beyaz peynire 5 TL, tereyağa 8.5 TL, yoğurda ise 1 TL’lik zam olarak yansıdı.

Senin geçen sene 2000 olan gelirin aslında bu sene 2850 olmadı.
Artı da görünüyorsunuz ama aslında değilsiniz.
Anlaşılmayacak bir şey yok.

Bir konuda da haklı aslında çünkü gerçekten pahalı bende almak istiyorum düğün fotolarini felan saklamak için
Evet o yüzden bişey demedim aldı yarın bı gün bilgisayar bozulursa nolcak taşımalı harddisk aldı esim. Bende bişey demedim ee idare etmeye çalışıyoruz benim ise başlamamı bekliyor işe başlar başlamaz ne varsa doldurcam diyor bilgisayar için diyor:KK70: ee benim de alacaklarım var

Banada her ay 300tl mutfak alisverisi cok geldi mesela .s ucuz yerlerden aliyorsaniz 300tl zor tutar ya. Gecen bizde ucuz narketten alisveris yaptik herseyi stokla almama ragmen 100tl tuttu.s

hİÇDE ÇOK DEĞİL GAYET NORMAL. Kuzen beyfendiye daha ucuz hediye alsaydınız keşke . Evi başkalarına düzdürdü akıllılar heralde.

Herhangi bir gazetenin ekonomi sayfasına bakarsan bugunlerde
Bu şekilde veriler göreceksin
Çiğ süt fiyatına ağustosta yapılan 9 kuruşluk zam, beyaz peynire 5 TL, tereyağa 8.5 TL, yoğurda ise 1 TL’lik zam olarak yansıdı.

Senin geçen sene 2000 olan gelirin aslında bu sene 2850 olmadı.
Artı da görünüyorsunuz ama aslında değilsiniz.
Anlaşılmayacak bir şey yok.
Maaş zammı yapıldıkça üretim tüketim de zam yapiliyor demi hayat ne zalim hiç birimizin asgar ücreti zam yapmazken devlet başkanın maaşına zam yapıldı maalesef:)

Bizimde bebek var. Haftada 3defa balik veya et kesin yer. Temizlik malzemelerini stok yapsan hic boyle derdin olmaz canim.. bizim evde cifinden tut camasir dtrj. Hersey stoktur. Ve oyle bi almisiz ki ilk evlenirken o zamandir almiyoruz. Mesela 1market alisverisinde herseyden 2tane al. O ay fazla tutacak ama o aldiklarin sana 3aydan fazla yetecek. Bu elektrik su yakit calisinca az geliyor diye soyluyor yalan! 7ay calistim 5tl eksik gelmedi. Bazen fazla bile oluyordu. :) fırın ve ketil cok yakar. Onlara dikkat et.. birde biz yazin oglumla beraber bazen 2defa dus alirdik yaz boyu 120tlden azsu parasi gelmedi :KK66: simdi kisa girdik bu ay 101tl gelmis :) iyi yine bence senin ki :) benim esim sadece kendisi caisiyor. Maasi 2.300 ama o bile zar zor yetiyor. Cok sukur. Bnm kv bi lafi vardir. Esin varken para birikmezzzz kizim eger para biriktirmek istuyorsan o paradan esinin haberi olmayacak.

Ne kdr az kullanilirsa kullanılsın zaten vergiler kabartiyor faturayı malesef ki :KK43:
Ben hiç eşimden gizli para biriktirme meşin hep der cuzdanimdan al sakla diye en fazla 200 lira aldım haftasında geri verdim.

Benim eşim benden habersiz çok şey yapıyor çünkü kendi bürosu var geçen geldi mali sigorta yaptırdım dedi ben şok eee dedim yapmam lazımdı çıkarttığımız kızın çok yanlısı çıktı cebimizden para çıkıyor sigorta karşılasın diye yaptırdım dedi birşey diyemedim adamım isiyle ilgili napayim şimdi birde araba yenileyecek hasbam 100 bine bakıyor dedim sen kafayı mı yedin müşteriler konuşuyor diyor poof dedim nediyim

Evet o yüzden bişey demedim aldı yarın bı gün bilgisayar bozulursa nolcak taşımalı harddisk aldı esim. Bende bişey demedim ee idare etmeye çalışıyoruz benim ise başlamamı bekliyor işe başlar başlamaz ne varsa doldurcam diyor bilgisayar için diyor:KK70: ee benim de alacaklarım var

Ben çalışmadığım için koca parası yiyorum birazcık .d.d.

eşiniz paranın hesabını sorana kadar sigarayı bıraksın sizde sorun yok biraz zaman rutine biner her şey

ben fazla bir şey göremedim

oğlunuz ne kadarlık onu bilemedim

çocuk için önerim sezon sonu alın

örneğim LCW da 70 tl olan yağmurluk sezon sonunda 20 olabiliyor

o zaman bir dahaki sezona yönelik alın

yaşını şunun için sordum

Pazar biz de oğluma alışveriş yaptık

pahalı yer ve mağazalardan aldık

şükür maddi durumumuz bunu karşılayabiliyor ama bot ve mont ihtiyacı vardı sadece onları aldık

mağazada bir çok şey vardı ne tişört baktık ne pantolon

yani sınırlı aldık çocuk da hiç alalım demedi hedef belli idi onu aldık

siz yetişkinsiniz iki pantolon bana çok geldi mesela

burada yazıyorum sonra topa tutulacağım diyorum 12 yıllık evliyim 15 yıllık giysilerimi giyiyorum

bir çoğunu ne zaman aldığımı dahi hatırlamıyorum

çıkarıp eskileri yeniymiş gibi sunuyorum ortaya ayakkabı vs sezon sonu alıyorum

mesela bu sıralar spor ayakkabı alacağım kendime her yer bot vs şimdi sporlar ucuzladı

yeme içme süt et pahalı zaten

lakin bu maddi durumda kuzene plazma lüks gibi

bir de çocuk küçük anladığım zira bez demişsiniz ona her ortamda giyilecek giysi tercih edin yani bebek modundaki çocuklara ceketler gömlekler pantolonlar satıyorlar dünya paraya

oysa aynı LCW ikili penyeler eşofmanlar vs var hem uygun hem de pamuklu daha sağlıklı
sagolun yorumunuz için oglum 18 aylık ve kilosu gelişimi farklı oluyor o nedenle sezonluk alamıyorum durdk yere kuculmesin diye kesinlikle pantolon gömlek felan almam hiç rahat edemiyor ! yazın alırım onuda düğünler cok olur düğünlerde giydiririm
onun harici ikili penye ikili polar altlardan alıyorum evet onlar dediğiniz gibi uygun
gecenlerle bir pantolon bir gömlek 65 tl yuh dedim.. monutunu pahalı aldık 80 tl..
benim kıslık pantolonum 1 tane vardı o nedenle 2 tane aldım diğerleri cok ama cok eskidi yoksa almazdım. öyle çeşit çeşit giyiniyim hergün ayrı giyinm huyum kesinlikle yoktur mesela kıslık bir botum vardır bekarlıktam kalma ise 2 tane kabanım ve deri montum..
kuzene plazma olayına gelincede o bizde düğünümzde o değerde bilezik taktıgı için borcumuzu ödemiş olduk

çok çok çok ciddi bir enflasyon var ülkede.. benimde geçen sene ile bu sene arasında herhangi bir yaşam farkı olmadı.. aynı mağazadan giyiyorum, aynı şeyleri alıyorum ama kartım x2 geliyor artık.. nereye gidecek bilemiyorum bu böyle..

Çalışmadan önce elinize 200tl kalıyomuş ama şimdi elinize sanki 2850 tl kalıyomus gibi düşünmeyin masraflardan sonra kalanı düşünün ona göre kıyas yapın ayrıca her ay birbirine tutmaz kışlık alışverişi bu ay ekstra sonucta gelecek ay da aynı şeyleri almıyacaksınız dolayıs ile aynı masraf olmayacak
ha bu arada vallahi alkış sana :super::sampiyon: süpersin eşin yatsın kalksın sana şükür etsin böle eşim var diyee

bence kendine haksızlık etmişsin, birikim yapacak bi para yokki, eskiden daha azla geçinmenizin sebebi belki giyim olabilir, çalışan kadın olunca haliyle giyime daha dikkat ediliyor, bunun dışında her ay bi ekstra çıkabiliyor, evde bi alet bozulur, biri hasta olur vs vs.. hatta bence eşinin sigara kahvaltı parası bile az bence 150, o kadarcık eğlencesi olsun ama o da sana bu para nereye gidiyor demesin bence

Maaş zammı yapıldıkça üretim tüketim de zam yapiliyor demi hayat ne zalim hiç birimizin asgar ücreti zam yapmazken devlet başkanın maaşına zam yapıldı maalesef:)

Bu sene aralık ayında alacağım zam yüksek oranda 350 civarı olacak.
Sadece oturduğum sitenin aidatı 175 liradan 200 liraya yükselecek
Dün akşam bildiri geldi :))
350-25 şimdiden gitti. Elektirik, su, doğalgaz,internet bunlar zamsız geçerler mi sizce?
Hiç sanmıyorum.
-150 de bunların toplamına de.
Mutfak masrafları, giyim, sağlık giderleri bunların zamlarını da koy üst üste.
Bence içeri bile girdim ahahaha

Banada her ay 300tl mutfak alisverisi cok geldi mesela .s ucuz yerlerden aliyorsaniz 300tl zor tutar ya. Gecen bizde ucuz narketten alisveris yaptik herseyi stokla almama ragmen 100tl tuttu.s
ama ben aldıklarımı size yazsam inanın cidden cok uygun tutmuş dersiniz

sagolun yorumunuz için oglum 18 aylık ve kilosu gelişimi farklı oluyor o nedenle sezonluk alamıyorum durdk yere kuculmesin diye kesinlikle pantolon gömlek felan almam hiç rahat edemiyor ! yazın alırım onuda düğünler cok olur düğünlerde giydiririm
onun harici ikili penye ikili polar altlardan alıyorum evet onlar dediğiniz gibi uygun
gecenlerle bir pantolon bir gömlek 65 tl yuh dedim.. monutunu pahalı aldık 80 tl..
benim kıslık pantolonum 1 tane vardı o nedenle 2 tane aldım diğerleri cok ama cok eskidi yoksa almazdım. öyle çeşit çeşit giyiniyim hergün ayrı giyinm huyum kesinlikle yoktur mesela kıslık bir botum vardır bekarlıktam kalma ise 2 tane kabanım ve deri montum..
kuzene plazma olayına gelincede o bizde düğünümzde o değerde bilezik taktıgı için borcumuzu ödemiş olduk

yine de alın çocuğa sezon sonu bir şeyler

evet bot mont vs alınmaz ama büyüğünden giysi alınıyor

şimdi 18 aylık seneye 30-36 olacak mesela mart gibi şimdi aldığınız giysilerin mevcut durumuna göre yani o model çocukta nasıl durdu kısa mı dar mı uygun mu beden tipine deyip alacaksınız

oğlum 2010 doğumlu 24-36 ay şortları vardı hala giyiyor

kendinize de alırken sezon sonu alın ya da ne bileyim Aralık ta indirim gelecek bu ay idare edin Aralık ta alın vs vs

ama özetle hayat pahalı her şeye zam geliyor sizin aldığınız 850 artı olmadı ancak aradaki farkı kapatabildi işte

Ben ücretsiz izne ayrıldım 2000 TL ile geçiniyoruz çok şükür eşim işçi ben memurum düşün daha arabanın sigortasini yaptiramiyoruz da eşim gitmiş 300tl harddisk almış bilgisayar bozulursa yedek kalsın diye. Sinir oldum da bişey demedim bide diyor bana parayı tutumlu tut harcama ne kadar sinir bozucu demi.
Adam benim ise başlamamı bekliyor
işte bizde 2000 tl ile gecinebilyorduk 1 yıl öncesine kadar şimdi ne değiştide 2850 tl ile zor gecinir olduk anlamıyorum ben

X