Biz Nerde Hata Yapıyoruz Anlamadık Gitti.. !

Valla giren maasla cok guzel geciniyorsunuz , her seyiniz planli harcamslariniz.
Bizde tek maas 7.500 civarı inan ucu ucuna allaha şükür diyoruZ. Birikim dersen hicbir sey yok

Yorumlarınızı yaparken küçük ve büyük şehirlere göre daha uygun bir ilçede yaşadığımızı göz ardı etmeyin hanımlar Günaydın hanımlar eşimle canımızı sıkan bir mevzu var sizinle paylaşmak istedim.. yaklaşık 1 yıldır çalışıyorum, ben çalışmadan evvel eşim 1600tl maaş alıyor ve çok zor geçiniyorduk üstüne birde evladımız oldu masraf üstüne masraf.. çok zor günler yaşadm.. bir allah bir biz biliriz.. kaç bileziğim gitti , birikimler gitti her ay eksiye girmeler felan çok şükür bir iş kapısı nasip oldu bana çok fazla para kalmasada elime size sadece bu ay net gelirimizi yazacagım çünkü ocaktan sonra değişecek eşimin vergi kesintisi olmayacak ve maaşına zam gelecek.
Eşimin net geliri ; 2100 bu ay için..
Benim net gelirim ; 1400 ( 650 tl bakıcı parası ayrılıyor) Bana kalan 750 tl.
Toplam gelirimiz bakıcı ücreti ayrılınca !! 2850 !!
size bu ay giderlerimizi aktaracagım;
Benim maaş günüm her ayın 24 eşimin maaşından para kalmadığı için benm maşımdan kullanıyoruz akşam elimzde ne kadar para kaldıgını sordu sinirleri bozuldu .. bu para her ay nereye gidiyor diyor ! eşim
benim çalıştıgımı bilen ,duyan herkes birikim yapamıyormusunuz diyor, bende en azından köşeye bir çeyrek atmak isterim ama olmuyor neden olmuyor anlam veremiyorum ! bizde mi var gariplik maaşım hep bana kalsa tabi birikim yaparız.
Bu ay giderlerimiz
450 tl kira
15 tl apartman temizliği.
mutfak 350 tl ( aylık alışveriş yaparız her ay değişir) ( a 101 bim vs uygun marketlerden alrım temizlik malzemeleri felan hep bimden )
balık tavuk vs hariç haftalık alınır bizde.. özelikle ogluma bol bol balık yediriyorum haftada birkere..
15 günde bir pazara cıkarız haftalık aldıgımız balık dahil özelikle ogluım için meyve eksik olmaz
pazarımız aylık 100- 150 tl arası
eşimin sigarası+ pogacası : 150 tl
benzin aylık : 100 150 tl arası
su ; 48 elektirik ; 62 dogal gaz ( yakmadan önceki ayın faturası 27 )
cep telefon faturası ikimizin : 55 tl
oglumu sünnet ettirdik : 200 tl
oglum için bim a 101 e eğitici oyuncaklar geldikce farklı olanları alırım.
kredi kartının asgarisini yatırabildik : 170 tl ( kalan borc 900 tl )
ogluma kışlık alışveriş 275 tl malum gecen senekiler olmuyor temel ihtiyaclarını toplu aldım önceki ay bir kaç parça almıştm bu ay bayagı aldım artık ay ay gördükce alacagım
kendi kiyafet ihtycm ; iki pantolon iki triko penye ; 120 tl ( asla fuzili birşey almam ihtyc harici öyle çeşit çeşit kıyafetim yoktur her ay almam.. birdaki ay bir kaç parça birşey daha aldım mı evdekilerle beraber kışı cıkartırım)
aylık bez+ ıslak mendil : 100 tl
+ hazır suyu kremleri organik yumurtası günlük sütü sevdiği şeyler vs vs vs
( bunlara ne kadar gidiyor bilmiyorum

bu ay ilaç masrafımız oldu ; 60 tl
bunlar harici ekmek oglumun sütü eksik gedik birşeyler olur onlar.. hafta sonu avm , oyun parkı dışarda çok yemeyiz genelde o gün çig köfte yeriz canımız isterse uygun yeriz birşeyler
geri kalanlar arada gidenler işte :işsiz: canımız birşey isterse mutlaka alrım bir pazarımız var o gün canımız ne isterse yaparız ! gezeriz tozarız
hele ki yazın piknik vs hiç kısmam oglumdan hele ki hiç kısmam özelikkle hafta sonu eglenmesinden felan.. gönlünce eğlenir oyun parklarında ücretli olsada..
eşimi maaşı ayın 10 unda ve elimzde 300 tl para kaldı..
Şimdi size soruyorum bizde mi var tuaflık yoksa normal mi.. napacagımızı bilemedik
kredi kartını bitirince kredi çekip arabayı yükseltelim birikim olsun diyoruz ama nasıl ödeyeceğiz ki para kalmıyor elimize :KK51::KK51: 2850 tl ile bu giderlerle birikim olabilir mi aslında soruyorum size:110::110:
Not: mutfak alışverişinde sadece oglum için kıyma alıyoruz kurbandan kalan kıyma ve etlerimiz oldugu için kıyma et dahil değil etin yanına felan yaklaşılmaz.. kıymalarıda azar azar kullanıyorum napayım.. kredi kartı borcumuzun olmasının sebebi ( kuzenine dügünde plazma almamız kuzenide bana plazma değerinde bilezik takmıştı) biz küçük bir ilçede yaşıyoruz burda hayat biraz daha uygun bebek kıyafetleri olan 2 yer var onların malı da cok kötü ogluma mecbur lcw dan alıyoruz biraz pahalı ama kaliteli hiç birşey olmuyor kaç kere yıkanıyor. eşimde en cok kıyafete harcadgımızı hiç bitmediğini söylüyor bende açtım oglumun dolabını gösterdim aldıklarımı :KK11: bak dedim ihtiyac fazlası birşey almışmıyım:oha::sinirli: 2 3 takımla olmaz k. bkma dedim agzını acamadı daha :KK51: cocugumun kıyafetlerine laf edeceğine sigarayı bırak dedim ! dahada birşey diyemez bana
Eşimin bana anlatmak istediği ise sabah geldi yanıma tatlı dille izah etti ; ben işe girmeden son zamanlarda maaşı 2000 tl olmuştu o zamanlar bu parayla gecinebilrken şimdi 2850 tl gelirimiz nasıl elimize para kalmıyor diyor ! bende anlamıyorum işe girmeden evvel son aylarda 2000 tl ile de gecinen bizdik halbuki garip gelen ise o zamanlar 2000 tl ile idare edebilrken şimdi ise 2850 tl ile ay sonunda para kalmaması bir gariplik yok mu ?
Bu arada ilçe şartlarına göre değerlendirin hanımlar
Biizm evde de babam ve ben çalışıyoruz
Babam 3.000 tl maaş alıyo
Ben 1.500 tl
Eskiden çok rahat geçiniyoduk
Ben 2 sene önce çalışmaya başladım param yetmiyor bana hiç bişey kalmıyo düşünüyorum da eskiden ne yapıyorduk acaba diye
Yalnız değilsin:110:

Araba üzerinden birikim mi olur araba zaten ayrı bir kişilik masraf . bir de siz yükseltmeyi birikim olarak görüyorsunuz .. sizin şu saatten sonra çocuğunuz varmış onun geleceğini baz alıp şükretmeniz gerekir .. sizin ki hem pastam dursun hem karnım doysun mantığı..

bende cok müsrifim sanrm diye kara kara düşünüyorum su an cıldırmak üzereyim en azından 1 çeyrek atabilsem cok iyi olacak ama yok olmuyor kafayı yiyeceğim.
ne çeyreği ladyim Allah aşkına!!

senin gibi nenim gibi kira (biz ev kredisi)+ bakıcı ödeyen insanlar için 2 kişi anca geçim
eksiye girmeden yaşayabiliyorsanız şükür diyelim oturalım

boşver
Allah evlatlarımıza bizlere sevdiklerimize çaresiz hastalıklar dermansız dertler vermesin

Yasadigi yer buyuk sehir olsa asla gecinilmez cünkü 450!kira imkansiz gibi kardesim ev sahibi ev satiyomus kara kara düsünüyor cikarsak en az 1200 1500 tl civari kira bide tasinmasi depozit felan almanyada yasiyorum Burada gida cok uygun mesela

bende cok müsrifim sanrm diye kara kara düşünüyorum su an cıldırmak üzereyim en azından 1 çeyrek atabilsem cok iyi olacak ama yok olmuyor kafayı yiyeceğim.
çeyrek sanki çok ucuz mu canım? bence hersey pahalandi ayrıca...farkında değiliz ama temizlik ürünleri falan çok pahalı

Ayrica bu tarz maddi gecim konularinda insanlar 2 lirayla gecinmenin hesabini yaparken birileri kalkip evimize 7-8bin giriyor ay sonu zor geliyor diye yakiniyor surekli, ayip buluyorum bunu. Evine 7-8 lira giriyorsa ve ay sonu zor geliyorsa, bu sizin "fazla" lüks tuketiminizdir.
Esimde 6-7 civari aliyor, cocuk yok. Buyuk miktarlarda birikimimiz yok, gezip, harcadigimiz icin ama hic ay sonunu zor getirdigimiz olmadi. Bu para ay sonuna yetismeyecek bir para değil. Maasi azcik bol bulunca zengin gibi yasamaya calisilirsa boyle olur.
Kucuk bir sehirde de degiliz ustelik.

Son düzenleyen: Moderatör:
eşimin bana çemkirme sebebi daha 1 yıl evvel 2000 tl ile geçinebilen insanlardık ne oldu bize diyor... köşeye en azından birşeyler atalım zor zamanlarmız için diyor
1 yil içinde herşeye zam geldi..Ayrıca insan da gelir artınca biraz rahatlama olurdaha kolay harcar. Psikolojik durum

O maaşı bu kadar kontrollü ve güzel harcamanız gerçekten mükemmel tebrik ederim. Ben sürekli gereksiz harcamalarımla borç ödemekle geçiriyorum aylarımı. Saçma sapan bir tüketim çılgınlığı içindeyim. Mesela araba almak istiyorum kendime ama ayakkabı mont çanta vs vs almaktan kenara para koymaya sıra gelemiyor. Bana akıl verecek var mı?:)) siz hiç takılmayın her şey inanılmaz pahalı şu an o ayı tamamlıyorsanız bence süper.

sagolasın yorumun için ..asıl sorun ne biliyormusunz 2000 tl ile de gecinen bizdik çünkü idare edebilen ay sonunu getiren ve o halimize göre şimdi en azındna 1 çeyrek atmak isterdm 2850 tl ile.. cünkü bir anda 850 tl arttı gelirimiz.
Son alti aydir hersey cok ama cok pahalndi en uygunu bime bile gitsen uc dort parca sey alsan 100 lira.Inanin cok ama cok iyi geciniyorsunuz cok tutumlu ekonomik denetimi olan bir kadnsinjz anladgim kadariyla.Ben hissediyorum onumuzdeki ay ceyrek olmasa da gram atacaksiniz hic uzulmeyin.Keske hepimiz sizin kadar dusunceli olabilsek

gecim zor.
iyi yapiyorsunuz yine.
yurtdisinda öyle yüksek zam da yok yilda 20 Euro enflasyon zami güya.
bunun disinda kac yildir zam almadim.

Canım hiç kafana takma, maaşlarınız çok yüksek değil ki birikim yapabilesiniz.

Sen de tutumlu bir kadınsın anladığım kadarıyla, Allah helalinden bol kazançlar nasip etsin

Bence gayet iyi geçiniyorsunuz.2 sene önce 2000 TL ile belki geçiniyordunuz ama o zamandan bu zamana kaç defa zam geldi herşeye !Maaşlara kuş kadar zam yapıyorlar faturalara ise bol kepçe..
Herneyse bence gayet tutumlusunuz,kenara para atamadığınız için suçlamayın kendinizi,eşinize zaten gereken cevabı vermişsiniz.
Aklıma şöyle bir şey geldi,kuzen akrabaların çocukları varsa kıyafet değiş tokuşu yapılabilir,çocuk sonuçta her gün büyüyor.Bazı insanlar bunu gurur yapıyor ama ben arkadaşlarımın (kilo aldıklarından dolayı:) küçülmüşlerini giymeye bayılırım,eksik olmasınlar :)Hem de bir kalem masraf eksiltmiş olursunuz.

Gerçi epey yorum yapılmış ve benim söyleyeceklerim muhakkak söylenmiştir; fakat yazayım yine de.

Öncelikle hakikaten evdeki gelir idaresi konusunda bence gayet başarılısınız. Ben müsriflik adına hiçbir şey göremiyorum.

Eve giren para miktarı arttıkça, inanın harcamalarda artıyor. Siz çalışmadan önce eksiye gidiyorduk diyorsunuz, şimdi o eksi farkı kapanıyor sonuçta.

Ve çocuğunuz var. Çocuğun giderleri de her gün artarak ilerliyor.

Eşinizin size bu konuda tepki göstermemesi için, maaş günlerinden önce mutlaka gelir gider tablosu yapın. Nereye ne kadar verilecek hepsini yazın. Eşinize verip kontrol et eksik veya fazla var mı diyin.

Mutabık olduktan sonra size birşey deme hakkı da kalmıyor.

Ben şuan ücretsiz izindeyim ve maaş almıyorum dolayısıyla. Biz bu şekilde de aynı şartlarda geçiniyoruz, ben çalışırken de yani gelirimiz daha yüksekken de aynıydı.

Hem ülkemizdeki fiyatların maaş ile orantılı olmayan yükselişi etkiliyor bu durumu hem de değişen ihtiyaçlar.

Bence çok takılıp üzmeyin kendinizi.

Yorumlarınızı yaparken küçük ve büyük şehirlere göre daha uygun bir ilçede yaşadığımızı göz ardı etmeyin hanımlar Günaydın hanımlar eşimle canımızı sıkan bir mevzu var sizinle paylaşmak istedim.. yaklaşık 1 yıldır çalışıyorum, ben çalışmadan evvel eşim 1600tl maaş alıyor ve çok zor geçiniyorduk üstüne birde evladımız oldu masraf üstüne masraf.. çok zor günler yaşadm.. bir allah bir biz biliriz.. kaç bileziğim gitti , birikimler gitti her ay eksiye girmeler felan çok şükür bir iş kapısı nasip oldu bana çok fazla para kalmasada elime size sadece bu ay net gelirimizi yazacagım çünkü ocaktan sonra değişecek eşimin vergi kesintisi olmayacak ve maaşına zam gelecek.
Eşimin net geliri ; 2100 bu ay için..
Benim net gelirim ; 1400 ( 650 tl bakıcı parası ayrılıyor) Bana kalan 750 tl.
Toplam gelirimiz bakıcı ücreti ayrılınca !! 2850 !!
size bu ay giderlerimizi aktaracagım;
Benim maaş günüm her ayın 24 eşimin maaşından para kalmadığı için benm maşımdan kullanıyoruz akşam elimzde ne kadar para kaldıgını sordu sinirleri bozuldu .. bu para her ay nereye gidiyor diyor ! eşim
benim çalıştıgımı bilen ,duyan herkes birikim yapamıyormusunuz diyor, bende en azından köşeye bir çeyrek atmak isterim ama olmuyor neden olmuyor anlam veremiyorum ! bizde mi var gariplik maaşım hep bana kalsa tabi birikim yaparız.
Bu ay giderlerimiz
450 tl kira
15 tl apartman temizliği.
mutfak 350 tl ( aylık alışveriş yaparız her ay değişir) ( a 101 bim vs uygun marketlerden alrım temizlik malzemeleri felan hep bimden )
balık tavuk vs hariç haftalık alınır bizde.. özelikle ogluma bol bol balık yediriyorum haftada birkere..
15 günde bir pazara cıkarız haftalık aldıgımız balık dahil özelikle ogluım için meyve eksik olmaz
pazarımız aylık 100- 150 tl arası
eşimin sigarası+ pogacası : 150 tl
benzin aylık : 100 150 tl arası
su ; 48 elektirik ; 62 dogal gaz ( yakmadan önceki ayın faturası 27 )
cep telefon faturası ikimizin : 55 tl
oglumu sünnet ettirdik : 200 tl
oglum için bim a 101 e eğitici oyuncaklar geldikce farklı olanları alırım.
kredi kartının asgarisini yatırabildik : 170 tl ( kalan borc 900 tl )
ogluma kışlık alışveriş 275 tl malum gecen senekiler olmuyor temel ihtiyaclarını toplu aldım önceki ay bir kaç parça almıştm bu ay bayagı aldım artık ay ay gördükce alacagım
kendi kiyafet ihtycm ; iki pantolon iki triko penye ; 120 tl ( asla fuzili birşey almam ihtyc harici öyle çeşit çeşit kıyafetim yoktur her ay almam.. birdaki ay bir kaç parça birşey daha aldım mı evdekilerle beraber kışı cıkartırım)
aylık bez+ ıslak mendil : 100 tl
+ hazır suyu kremleri organik yumurtası günlük sütü sevdiği şeyler vs vs vs
( bunlara ne kadar gidiyor bilmiyorum

bu ay ilaç masrafımız oldu ; 60 tl
bunlar harici ekmek oglumun sütü eksik gedik birşeyler olur onlar.. hafta sonu avm , oyun parkı dışarda çok yemeyiz genelde o gün çig köfte yeriz canımız isterse uygun yeriz birşeyler
geri kalanlar arada gidenler işte :işsiz: canımız birşey isterse mutlaka alrım bir pazarımız var o gün canımız ne isterse yaparız ! gezeriz tozarız
hele ki yazın piknik vs hiç kısmam oglumdan hele ki hiç kısmam özelikkle hafta sonu eglenmesinden felan.. gönlünce eğlenir oyun parklarında ücretli olsada..
eşimi maaşı ayın 10 unda ve elimzde 300 tl para kaldı..
Şimdi size soruyorum bizde mi var tuaflık yoksa normal mi.. napacagımızı bilemedik
kredi kartını bitirince kredi çekip arabayı yükseltelim birikim olsun diyoruz ama nasıl ödeyeceğiz ki para kalmıyor elimize :KK51::KK51: 2850 tl ile bu giderlerle birikim olabilir mi aslında soruyorum size:110::110:
Not: mutfak alışverişinde sadece oglum için kıyma alıyoruz kurbandan kalan kıyma ve etlerimiz oldugu için kıyma et dahil değil etin yanına felan yaklaşılmaz.. kıymalarıda azar azar kullanıyorum napayım.. kredi kartı borcumuzun olmasının sebebi ( kuzenine dügünde plazma almamız kuzenide bana plazma değerinde bilezik takmıştı) biz küçük bir ilçede yaşıyoruz burda hayat biraz daha uygun bebek kıyafetleri olan 2 yer var onların malı da cok kötü ogluma mecbur lcw dan alıyoruz biraz pahalı ama kaliteli hiç birşey olmuyor kaç kere yıkanıyor. eşimde en cok kıyafete harcadgımızı hiç bitmediğini söylüyor bende açtım oglumun dolabını gösterdim aldıklarımı :KK11: bak dedim ihtiyac fazlası birşey almışmıyım:oha::sinirli: 2 3 takımla olmaz k. bkma dedim agzını acamadı daha :KK51: cocugumun kıyafetlerine laf edeceğine sigarayı bırak dedim ! dahada birşey diyemez bana
Eşimin bana anlatmak istediği ise sabah geldi yanıma tatlı dille izah etti ; ben işe girmeden son zamanlarda maaşı 2000 tl olmuştu o zamanlar bu parayla gecinebilrken şimdi 2850 tl gelirimiz nasıl elimize para kalmıyor diyor ! bende anlamıyorum işe girmeden evvel son aylarda 2000 tl ile de gecinen bizdik halbuki garip gelen ise o zamanlar 2000 tl ile idare edebilrken şimdi ise 2850 tl ile ay sonunda para kalmaması bir gariplik yok mu ?
Bu arada ilçe şartlarına göre değerlendirin hanımlar
Ne kadar geliyorsa o kadar gidiyor maalesef geçim zor.

Bizim eşim asgari ücret aliyor mesailerle biraz yükseltiyor 900 kira 2 kart var taksit telefon ve mağaza taksitleri var 1 telefon faturası var ve 3 buçuk aylık bebeğimiz var he yeni taşındık 3 buçuk bin borç da var ayrı olarak buna rağmen biz nasıl geciniyoruz die sorguladım şuan:KK70:

bence siz de konu açın. 7000 tl ile geçinememek normal değil.

Konu acmasina gerek yok. Geliri boyle olan ve gecinemeyenler goruyorum cevremde de. Hep bitmeyen anlamsiz borclari olur. Yazlik borcu vardir, cocugu varsa kolej parasidir, ozel kurslardir, arabasini yukseltmistir, gelirine gore fazla luks ev almis veya gelirine gore fazla kirasi olan evlerde oturuyorlar. :)))
Millet gercek gecim derdindeyken onlar simarikliktan gecinemiyor.

X