Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Biizm evde de babam ve ben çalışıyoruzYorumlarınızı yaparken küçük ve büyük şehirlere göre daha uygun bir ilçede yaşadığımızı göz ardı etmeyin hanımlar Günaydın hanımlar eşimle canımızı sıkan bir mevzu var sizinle paylaşmak istedim.. yaklaşık 1 yıldır çalışıyorum, ben çalışmadan evvel eşim 1600tl maaş alıyor ve çok zor geçiniyorduk üstüne birde evladımız oldu masraf üstüne masraf.. çok zor günler yaşadm.. bir allah bir biz biliriz.. kaç bileziğim gitti , birikimler gitti her ay eksiye girmeler felan çok şükür bir iş kapısı nasip oldu bana çok fazla para kalmasada elime size sadece bu ay net gelirimizi yazacagım çünkü ocaktan sonra değişecek eşimin vergi kesintisi olmayacak ve maaşına zam gelecek.
Eşimin net geliri ; 2100 bu ay için..
Benim net gelirim ; 1400 ( 650 tl bakıcı parası ayrılıyor) Bana kalan 750 tl.
Toplam gelirimiz bakıcı ücreti ayrılınca !! 2850 !!
size bu ay giderlerimizi aktaracagım;
Benim maaş günüm her ayın 24 eşimin maaşından para kalmadığı için benm maşımdan kullanıyoruz akşam elimzde ne kadar para kaldıgını sordu sinirleri bozuldu .. bu para her ay nereye gidiyor diyor ! eşim
benim çalıştıgımı bilen ,duyan herkes birikim yapamıyormusunuz diyor, bende en azından köşeye bir çeyrek atmak isterim ama olmuyor neden olmuyor anlam veremiyorum ! bizde mi var gariplik maaşım hep bana kalsa tabi birikim yaparız.
Bu ay giderlerimiz
450 tl kira
15 tl apartman temizliği.
mutfak 350 tl ( aylık alışveriş yaparız her ay değişir) ( a 101 bim vs uygun marketlerden alrım temizlik malzemeleri felan hep bimden )
balık tavuk vs hariç haftalık alınır bizde.. özelikle ogluma bol bol balık yediriyorum haftada birkere..
15 günde bir pazara cıkarız haftalık aldıgımız balık dahil özelikle ogluım için meyve eksik olmaz
pazarımız aylık 100- 150 tl arası
eşimin sigarası+ pogacası : 150 tl
benzin aylık : 100 150 tl arası
su ; 48 elektirik ; 62 dogal gaz ( yakmadan önceki ayın faturası 27 )
cep telefon faturası ikimizin : 55 tl
oglumu sünnet ettirdik : 200 tl
oglum için bim a 101 e eğitici oyuncaklar geldikce farklı olanları alırım.
kredi kartının asgarisini yatırabildik : 170 tl ( kalan borc 900 tl )
ogluma kışlık alışveriş 275 tl malum gecen senekiler olmuyor temel ihtiyaclarını toplu aldım önceki ay bir kaç parça almıştm bu ay bayagı aldım artık ay ay gördükce alacagım
kendi kiyafet ihtycm ; iki pantolon iki triko penye ; 120 tl ( asla fuzili birşey almam ihtyc harici öyle çeşit çeşit kıyafetim yoktur her ay almam.. birdaki ay bir kaç parça birşey daha aldım mı evdekilerle beraber kışı cıkartırım)
aylık bez+ ıslak mendil : 100 tl
+ hazır suyu kremleri organik yumurtası günlük sütü sevdiği şeyler vs vs vs
( bunlara ne kadar gidiyor bilmiyorum
bu ay ilaç masrafımız oldu ; 60 tl
bunlar harici ekmek oglumun sütü eksik gedik birşeyler olur onlar.. hafta sonu avm , oyun parkı dışarda çok yemeyiz genelde o gün çig köfte yeriz canımız isterse uygun yeriz birşeyler
geri kalanlar arada gidenler işte canımız birşey isterse mutlaka alrım bir pazarımız var o gün canımız ne isterse yaparız ! gezeriz tozarız
hele ki yazın piknik vs hiç kısmam oglumdan hele ki hiç kısmam özelikkle hafta sonu eglenmesinden felan.. gönlünce eğlenir oyun parklarında ücretli olsada..
eşimi maaşı ayın 10 unda ve elimzde 300 tl para kaldı..
Şimdi size soruyorum bizde mi var tuaflık yoksa normal mi.. napacagımızı bilemedik
kredi kartını bitirince kredi çekip arabayı yükseltelim birikim olsun diyoruz ama nasıl ödeyeceğiz ki para kalmıyor elimize 2850 tl ile bu giderlerle birikim olabilir mi aslında soruyorum size
Not: mutfak alışverişinde sadece oglum için kıyma alıyoruz kurbandan kalan kıyma ve etlerimiz oldugu için kıyma et dahil değil etin yanına felan yaklaşılmaz.. kıymalarıda azar azar kullanıyorum napayım.. kredi kartı borcumuzun olmasının sebebi ( kuzenine dügünde plazma almamız kuzenide bana plazma değerinde bilezik takmıştı) biz küçük bir ilçede yaşıyoruz burda hayat biraz daha uygun bebek kıyafetleri olan 2 yer var onların malı da cok kötü ogluma mecbur lcw dan alıyoruz biraz pahalı ama kaliteli hiç birşey olmuyor kaç kere yıkanıyor. eşimde en cok kıyafete harcadgımızı hiç bitmediğini söylüyor bende açtım oglumun dolabını gösterdim aldıklarımı bak dedim ihtiyac fazlası birşey almışmıyım 2 3 takımla olmaz k. bkma dedim agzını acamadı daha cocugumun kıyafetlerine laf edeceğine sigarayı bırak dedim ! dahada birşey diyemez bana
Eşimin bana anlatmak istediği ise sabah geldi yanıma tatlı dille izah etti ; ben işe girmeden son zamanlarda maaşı 2000 tl olmuştu o zamanlar bu parayla gecinebilrken şimdi 2850 tl gelirimiz nasıl elimize para kalmıyor diyor ! bende anlamıyorum işe girmeden evvel son aylarda 2000 tl ile de gecinen bizdik halbuki garip gelen ise o zamanlar 2000 tl ile idare edebilrken şimdi ise 2850 tl ile ay sonunda para kalmaması bir gariplik yok mu ?
Bu arada ilçe şartlarına göre değerlendirin hanımlar
ne çeyreği ladyim Allah aşkına!!bende cok müsrifim sanrm diye kara kara düşünüyorum su an cıldırmak üzereyim en azından 1 çeyrek atabilsem cok iyi olacak ama yok olmuyor kafayı yiyeceğim.
çeyrek sanki çok ucuz mu canım? bence hersey pahalandi ayrıca...farkında değiliz ama temizlik ürünleri falan çok pahalıbende cok müsrifim sanrm diye kara kara düşünüyorum su an cıldırmak üzereyim en azından 1 çeyrek atabilsem cok iyi olacak ama yok olmuyor kafayı yiyeceğim.
1 yil içinde herşeye zam geldi..Ayrıca insan da gelir artınca biraz rahatlama olurdaha kolay harcar. Psikolojik durumeşimin bana çemkirme sebebi daha 1 yıl evvel 2000 tl ile geçinebilen insanlardık ne oldu bize diyor... köşeye en azından birşeyler atalım zor zamanlarmız için diyor
Çok güzel bir dua, yorumunuzu okurken içten bir AMİN dedimNerede yaşıyorsunuz kira ne kadar iyi :) Allah yardımcınız olsun, helal kazançlar nasip etsin. çok verip azdırmasın, az verip aratmasın hep duam budur.
Son alti aydir hersey cok ama cok pahalndi en uygunu bime bile gitsen uc dort parca sey alsan 100 lira.Inanin cok ama cok iyi geciniyorsunuz cok tutumlu ekonomik denetimi olan bir kadnsinjz anladgim kadariyla.Ben hissediyorum onumuzdeki ay ceyrek olmasa da gram atacaksiniz hic uzulmeyin.Keske hepimiz sizin kadar dusunceli olabilseksagolasın yorumun için ..asıl sorun ne biliyormusunz 2000 tl ile de gecinen bizdik çünkü idare edebilen ay sonunu getiren ve o halimize göre şimdi en azındna 1 çeyrek atmak isterdm 2850 tl ile.. cünkü bir anda 850 tl arttı gelirimiz.
Biz 7000 TL ile geçinemiyoruz çocuk olmamasına rağmen ..
Sizin geçinememeniz çok normal..
Allah yardımcınız olsun..
Ne kadar geliyorsa o kadar gidiyor maalesef geçim zor.Yorumlarınızı yaparken küçük ve büyük şehirlere göre daha uygun bir ilçede yaşadığımızı göz ardı etmeyin hanımlar Günaydın hanımlar eşimle canımızı sıkan bir mevzu var sizinle paylaşmak istedim.. yaklaşık 1 yıldır çalışıyorum, ben çalışmadan evvel eşim 1600tl maaş alıyor ve çok zor geçiniyorduk üstüne birde evladımız oldu masraf üstüne masraf.. çok zor günler yaşadm.. bir allah bir biz biliriz.. kaç bileziğim gitti , birikimler gitti her ay eksiye girmeler felan çok şükür bir iş kapısı nasip oldu bana çok fazla para kalmasada elime size sadece bu ay net gelirimizi yazacagım çünkü ocaktan sonra değişecek eşimin vergi kesintisi olmayacak ve maaşına zam gelecek.
Eşimin net geliri ; 2100 bu ay için..
Benim net gelirim ; 1400 ( 650 tl bakıcı parası ayrılıyor) Bana kalan 750 tl.
Toplam gelirimiz bakıcı ücreti ayrılınca !! 2850 !!
size bu ay giderlerimizi aktaracagım;
Benim maaş günüm her ayın 24 eşimin maaşından para kalmadığı için benm maşımdan kullanıyoruz akşam elimzde ne kadar para kaldıgını sordu sinirleri bozuldu .. bu para her ay nereye gidiyor diyor ! eşim
benim çalıştıgımı bilen ,duyan herkes birikim yapamıyormusunuz diyor, bende en azından köşeye bir çeyrek atmak isterim ama olmuyor neden olmuyor anlam veremiyorum ! bizde mi var gariplik maaşım hep bana kalsa tabi birikim yaparız.
Bu ay giderlerimiz
450 tl kira
15 tl apartman temizliği.
mutfak 350 tl ( aylık alışveriş yaparız her ay değişir) ( a 101 bim vs uygun marketlerden alrım temizlik malzemeleri felan hep bimden )
balık tavuk vs hariç haftalık alınır bizde.. özelikle ogluma bol bol balık yediriyorum haftada birkere..
15 günde bir pazara cıkarız haftalık aldıgımız balık dahil özelikle ogluım için meyve eksik olmaz
pazarımız aylık 100- 150 tl arası
eşimin sigarası+ pogacası : 150 tl
benzin aylık : 100 150 tl arası
su ; 48 elektirik ; 62 dogal gaz ( yakmadan önceki ayın faturası 27 )
cep telefon faturası ikimizin : 55 tl
oglumu sünnet ettirdik : 200 tl
oglum için bim a 101 e eğitici oyuncaklar geldikce farklı olanları alırım.
kredi kartının asgarisini yatırabildik : 170 tl ( kalan borc 900 tl )
ogluma kışlık alışveriş 275 tl malum gecen senekiler olmuyor temel ihtiyaclarını toplu aldım önceki ay bir kaç parça almıştm bu ay bayagı aldım artık ay ay gördükce alacagım
kendi kiyafet ihtycm ; iki pantolon iki triko penye ; 120 tl ( asla fuzili birşey almam ihtyc harici öyle çeşit çeşit kıyafetim yoktur her ay almam.. birdaki ay bir kaç parça birşey daha aldım mı evdekilerle beraber kışı cıkartırım)
aylık bez+ ıslak mendil : 100 tl
+ hazır suyu kremleri organik yumurtası günlük sütü sevdiği şeyler vs vs vs
( bunlara ne kadar gidiyor bilmiyorum
bu ay ilaç masrafımız oldu ; 60 tl
bunlar harici ekmek oglumun sütü eksik gedik birşeyler olur onlar.. hafta sonu avm , oyun parkı dışarda çok yemeyiz genelde o gün çig köfte yeriz canımız isterse uygun yeriz birşeyler
geri kalanlar arada gidenler işte canımız birşey isterse mutlaka alrım bir pazarımız var o gün canımız ne isterse yaparız ! gezeriz tozarız
hele ki yazın piknik vs hiç kısmam oglumdan hele ki hiç kısmam özelikkle hafta sonu eglenmesinden felan.. gönlünce eğlenir oyun parklarında ücretli olsada..
eşimi maaşı ayın 10 unda ve elimzde 300 tl para kaldı..
Şimdi size soruyorum bizde mi var tuaflık yoksa normal mi.. napacagımızı bilemedik
kredi kartını bitirince kredi çekip arabayı yükseltelim birikim olsun diyoruz ama nasıl ödeyeceğiz ki para kalmıyor elimize 2850 tl ile bu giderlerle birikim olabilir mi aslında soruyorum size
Not: mutfak alışverişinde sadece oglum için kıyma alıyoruz kurbandan kalan kıyma ve etlerimiz oldugu için kıyma et dahil değil etin yanına felan yaklaşılmaz.. kıymalarıda azar azar kullanıyorum napayım.. kredi kartı borcumuzun olmasının sebebi ( kuzenine dügünde plazma almamız kuzenide bana plazma değerinde bilezik takmıştı) biz küçük bir ilçede yaşıyoruz burda hayat biraz daha uygun bebek kıyafetleri olan 2 yer var onların malı da cok kötü ogluma mecbur lcw dan alıyoruz biraz pahalı ama kaliteli hiç birşey olmuyor kaç kere yıkanıyor. eşimde en cok kıyafete harcadgımızı hiç bitmediğini söylüyor bende açtım oglumun dolabını gösterdim aldıklarımı bak dedim ihtiyac fazlası birşey almışmıyım 2 3 takımla olmaz k. bkma dedim agzını acamadı daha cocugumun kıyafetlerine laf edeceğine sigarayı bırak dedim ! dahada birşey diyemez bana
Eşimin bana anlatmak istediği ise sabah geldi yanıma tatlı dille izah etti ; ben işe girmeden son zamanlarda maaşı 2000 tl olmuştu o zamanlar bu parayla gecinebilrken şimdi 2850 tl gelirimiz nasıl elimize para kalmıyor diyor ! bende anlamıyorum işe girmeden evvel son aylarda 2000 tl ile de gecinen bizdik halbuki garip gelen ise o zamanlar 2000 tl ile idare edebilrken şimdi ise 2850 tl ile ay sonunda para kalmaması bir gariplik yok mu ?
Bu arada ilçe şartlarına göre değerlendirin hanımlar
Biz 7000 TL ile geçinemiyoruz çocuk olmamasına rağmen ..
Sizin geçinememeniz çok normal..
Allah yardımcınız olsun..
bence siz de konu açın. 7000 tl ile geçinememek normal değil.