• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bitcoin batığı

Bitcoin oynamıyoruz ama eşim borsada
Şimdi yine tembihledim sakın kredi ile oynama diye
Konu gözümü korkuttu
Oynasın ama kendi parası ile ve temkinli olarak. Ha batıyorsun 2000 5000 sonra çıkıyor hisse kazanıyorsun. Sıfırlanmıyor 😅

Sizin adınıza çok üzüldüm ama gerçek şu ki evi satmanız dışında bir çözüm yok. Hadi kredileri bir şekilde ikiniz ödersiniz. Ama diyorsunuz ki 3,5 yıl sonra kaynımın borcu için yaşarım. Bu olmaz. Üç buçuk sene sonra ödemeye başlasınız kim bilir kaç senede biter. 1 senede bile para değer kaybediyor o parayı ödeseniz kim bilir ne değeri kalıcak. Kimse kabul etmez bunu

Geçmiş olsun öncelikle çok zor bir durum babam da zamanında kefil olmuştu çok eski bir zaman tabi kefil olduğu kişi borcu ödemedi babama kaldı araba,arsa bahçe vs sattı ödedi zorluk çektik evet biz daha çok küçüktük ama zamanla hepsi yine alındı.

Sizin yerinizde olsam evi satar borcumu öderdim ki kayniniza olan borç döviz cinsindenmis beklediniz diyelim döviz artarsa ödeyeceğiniz miktarda artacak.

600 bini sıfırlamak nasıl mümkün oluyor?
Yani borsada hisseler düşer, o oranda kaybedersin ama paran sıfırlanmaz ki..

Kripto parada kaldiracli islem olursa sıfırlanır

Hem borsa hem bitcoin falan demiş de konu sahibinin eşi, ben de sizin gibi şüpheci yaklaştım sadece kaldiracli islem ve bitcoin olabilir

Adınıza üzüldüm. Benim eşim bitcoin'e biraz yatırdı. 1 ay içinde 7 katı oldu. Sonra düştü. 9 aydır da düşük ama satmadık duruyor. Zaten uzun vadede kalınca değerlenir. Sonuçta aldığınız bitcoinler eksilmiyor ki...

Hem borsa hem bitcoin falan demiş de konu sahibinin eşi, ben de sizin gibi şüpheci yaklaştım sadece kaldiracli islem ve bitcoin olabilir
Ben de aynı fikirdeyim borsadan sıfırlanmaz para

Borsada muhtemelen biz gibi güvenip simpaş tarzı kağit almıstır düstükçe düsmüştür tabi :27:

Borç mecbur ödenecek evi satmanz borçtan kurtulmak adına daha iyi olabilir. çünkü bide eşinizin psikolojik durumu önemli hiçbir şey candan değerli değil bunalıma fln girerse borçtan dolayı bunların sonucu daha vahim olabilir. Bnde 2500tl bitcoin batirdm o bile üzdü bni . Umarım en kısa zamanda toparlarsnz ins

Lütfen beni yargılamadan fikir verin hanımlar çok zor bir dönemden geçiyoruz ailece hemen konuya girmek istiyorum

8 yıllık evliyim severek evlendim bir kızım var Herşey mükemmel olmasa da iyi giden bu evliliğim boyunca hep şükrettim aslında. Herşey bir sınav dedim ve dünya rahat yeri değil bunu öğrendim sabır dedim her sıkıntımda, bazen güzel sabredemedim ama ben güzel sabretmeyi öğrenicem inşallah dedim hep

sanki ben böyle dedikçe sıraya girdi sorunlar Allah can sağlığı versin inşallah ama bu son olan şey aklımın ucundan bile geçmezdi.

Eşim yarısı kredi yarısı abisinin parası olmak üzere abisinin parası döviz bu arada toplam 600 bin para kaybetmiş. Yarısı borsada yarısı bitcoinde.

Bizi bu hale getirdiği için ona çok kızgınım ama çokta acıyorum kendimi sorguluyorum ben nasıl farketmedim diye bana itiraf etti daha bir ay oluyor ama bir buçuk senedir başında bu illet varmış.

Bu adamın sırf beni daha iyi yaşatmak için yaptığını söylemesi kendimi suçlamama sebep oluyor kendisi bana senin hiç bir suçun yok dese bile kızacak biri daha lazım resmen bana o da her zaman ki gibi kendimim😭

bir buçuk senedir antidepresan kullanıyormuş uyuyamadığı için geçen hafta bıraktı ilacı ama psikolojik olarak sağlam görünmüyor

bana gelince ben ondan beter bir durumdayım bir gün unutuyorum Rabbim ne derse o olur diyorum eşime destek oluyorum ertesi gün çok fazla öfke saçıyorum kızım 3 buçuk yaşında ve ona karşı çok tahammülsüzüm. Bazen gelecek kaygısı taşıyorum bazen gerçekten Rabbime öyle bir güveniyorum ki içim huzur doluyor kısacası çok gelgit yaşıyorum. Bence bu ruh halleri normal şoktayım çünkü

umarım buraya kadar yeterince açıklayıcı olmuştur
Şimdi bana boşan diyenler olabilir ben başta söylüyorum boşanmak istemiyorum eşim benim yol arkadaşım en azından şuan böyle hissediyorum inşallah fikrimi değiştirmem çünkü kendimi çok sağlıklı hissetmiyorum

gelelim fikrinizi danışmak istediğim konuya
Eşim şimdilik kredileri ödüyor ödeyemezse maaşının 4 de birine el koymaya başlayacak bankalar sırayla. Bir evimiz var benim üzerime haciz söz konusu değilmiş benim üstüme olduğu için. En fazla ev eşyalarına haciz gelirmiş.

Üstüne kaynımın dövizi var bir de.
Benden evi satmamızı istiyor eşim ve ailesi
Önce olmaz dedim bu evde benim emeğim eşimle eşittir bende çalıştım birikim yaptım tüm altınlarımı verdim tazminatımı verdim kızım için bizim için çabaladım bende eşimde ama çare bulamadım kabul ettim en sonunda.

şimdi doğru mu yapıyorum bilmiyorum bir daha ev sahibi olamayacağız Allah isterse yine olur elbette ama artık eski koşullar yok bu bir gerçek. Kirada yaşamak beni korkutmuyor ama arada endişe yaşıyorum bence ben verdiğim karar doğru mu emin değilim

siz benim yerimde olsanız benim gibi evi satmayı kabul eder miydiniz ne yapardınız

ayrıca evi satmazsak kredilerin 3 buçuk senesi var mucizevi bir şekilde ödeyebilirsek sonra kaynım için çalışıp yaşarız diyorum kul hakkı kalmasın üzerimizde asla niyetim borcu yok saymak değil inşallah kendimi iyi ifade edebilmişimdir çünkü aklım yerinde değil resmen.
Esiniz ne güzel manipüle etmiş sizi...Yok daha iyi yaşatmak icinmiste falanda filanda ....

İyi yaşatmak isteyen adam karısından cekinip krediye basvurmaz.Cok büyük borca koşa koşa girmez.Eldeki avuctakini sattirmaz.

Arkadaşım olsaydiniz sırf evdeki emekleriniz için bile boşan evin yarısını al ve yeni bir hayat kur derdim.

Kaynınız çok çok çok zengin mi ? Bundan kastım evi arabası var manasında değil. Bildiğiniz çok zengin mi hani milyonlarca lirası olan birisi mi ? Şayet böyle değilse ve ya çok zenginse ve borcunu şu an istiyorsa üzgünüm ama başka çareniz yok. Hem dini açıdan (konudan dini haysiyetleri olan birisi olduğunuzu anladım) hem etik açıdan evi satıp borcu ödemeniz gerekir. Borcu 3.5 sene ertelemek kul hakkı değil midir?

Eşinizin size bukadar yüklü paraları yatırdığını söylememesi bana pek masum gelmedi ( sizin için yaptığını bu işlere girdiğini söylediği için diyorum ) kaldıki size haber vermeden kredi çekmiş . Eşinizin her hareketi falso. Kafama yatmadı kusura bakmayın çünki arkadaşların dediği gibi bukadar yüklü miktarı nasıl 0 latmış ? Anlamıyorum

Kaynınız çok çok çok zengin mi ? Bundan kastım evi arabası var manasında değil. Bildiğiniz çok zengin mi hani milyonlarca lirası olan birisi mi ? Şayet böyle değilse ve ya çok zenginse ve borcunu şu an istiyorsa üzgünüm ama başka çareniz yok. Hem dini açıdan (konudan dini haysiyetleri olan birisi olduğunuzu anladım) hem etik açıdan evi satıp borcu ödemeniz gerekir. Borcu 3.5 sene ertelemek kul hakkı değil midir?
** hassasiyet (haysiyet yerine)

Eşinizin size bukadar yüklü paraları yatırdığını söylememesi bana pek masum gelmedi ( sizin için yaptığını bu işlere girdiğini söylediği için diyorum ) kaldıki size haber vermeden kredi çekmiş . Eşinizin her hareketi falso. Kafama yatmadı kusura bakmayın çünki arkadaşların dediği gibi bukadar yüklü miktarı nasıl 0 latmış ? Anlamıyorum
Aynen öyle borsada da coinde de analiz yapıyoruz almadan önce. Oo piti pitiiii diye satıp hangisi gelirse almıyoruz😅farklı hisselere dağıtıyoruz parayı hatta altın ve gümüşe birazda. Birinden zarar edersek diğeri kurtarıyor. Bu adam parayı bir kağıda bir coine mi basmışta bu kadar batmış anlamadım ben de

Bence satmayin evinizi. Abisinden borcu size sorup almadi, abisi de sizin emek emek aldiginiz evinize goz dikip vermedi o parayi. Madem altinlariniz emekleriniz var o evde ortaksiniz satamam deyin. Ben esinizden suphelendim. Kumar bagimlilik yine kazanmak icin girer hazir dusukteyken gireyim ister. Abisi gelip sizden borc isteyene kadar direnin, kredileri maasiyla kapatiyomus. Abiye olan borc da zaten doviz turuymus. Bitcoin cikinca odersin abinin parasini evladimin hakki var o evde deyin satmayin.

Back