- 15 Aralık 2019
- 13.897
- 51.413
- 26
Choco mide kuculunce gerisi geliyor istesem de yiyemiyorumBiz de öyle olcez bir kere
Şöyle ki sabah kahvaltısında 1 yumurta (bunu haşlama, omlet, menemen vs olarak kullanabilirsiniz size kalmış) + 1 avuç içinin yarısı kadar peynir/ 2 yk lor veya çökelek yanında da 1 dilim ( avuç içinim yarısı kadar eğer ekmek çok olsun derseniz 1 avuç içi kadar) ve doğal yağ yani zeytin tüketirseniz bu dengeli bir kahvaltı oluyor. Tabii zaman zaman yulaf süt/yoğurt varyantları da olabilir.
Biliyor musun o kadar kilo aldım hiç doymama olmadı bende dediğin gibi az şeyle doyabiliyorum. Sadece abur cuburla böyle kilo aldım. Çoğu zaman bir öğün yerine abur cubur yediğim olurduChoco mide kuculunce gerisi geliyor istesem de yiyemiyorum
Bir süre zor olur ama sonu çok güzel olacak
Tabi canim 1 tane. Ekmeği de kızarmış olduğu için mantıklı aslındaCanan Karatay lahmacun yiyebilirsin demiş ama bi tane yeChocolita
Yaa di mi, iste aslında sorunumuz bu ,ben de sıkıntı yaşıyorum o konuda ,kilo bi yana, çok sağlıksız. Sasirabilirsiniz ama bazen günde 2 litre kola içtiğim oluyoBiliyor musun o kadar kilo aldım hiç doymama olmadı bende dediğin gibi az şeyle doyabiliyorum. Sadece abur cuburla böyle kilo aldım. Çoğu zaman bir öğün yerine abur cubur yediğim olurdu
Dürümlemeyelim lütfennn. Ekmeklerden uzak duralımmm. Afiyet olsun.Evet çok zor ustalar hep kırdı fayansları düzgün çıkarmadılar sağolsunlarızgara fikri çok güzel oldu aklıma ilk dürüm gelmişti
Lahmacun zararlı değil ki 1 tane fındıksa 2 tane yenilebilir. Et ve ekmek kalorisini birlikte içeriyor çünkü. Yanında da 1 bardak ayran missssSen nasıl diyet baskanisin
Kahvaltı sadece karbonhidratSabah kahvaltı da dün kalan dolmalari yedim ahshsj
Öğle yemeği yedim diyemem amcamdaydim yengem zor bela yiyecen dedi salata ve 2 kaşık bulgur pilavı yedim, amaaaaaaa çayın yanında bayram şekeri getirdiler yedim 5 10
Dilim porsiyonunu merak ettim. Tam dilim mi dedi?3 dilim verdi.
Sabahları 2 dilim yiyorum akşamları bu ara bakliyat ve et denk gelince ekmeksiz yedim.
Şaşırmak isterdim ama bunu da anlamanın acısı içimdeYaa di mi, iste aslında sorunumuz bu ,ben de sıkıntı yaşıyorum o konuda ,kilo bi yana, çok sağlıksız. Sasirabilirsiniz ama bazen günde 2 litre kola içtiğim oluyo
Tam buğday kare dilim var ya ondan 3 tam dilim bir günlük.Dürümlemeyelim lütfennn. Ekmeklerden uzak duralımmm. Afiyet olsun.
Lahmacun zararlı değil ki 1 tane fındıksa 2 tane yenilebilir. Et ve ekmek kalorisini birlikte içeriyor çünkü. Yanında da 1 bardak ayran missss
Kahvaltı sadece karbonhidrat
Öğle yemeği karbonhidrat
Bayram şekeri karbonhidrat.
Nerde protein?
Öğünlerimizi düzenli aynı saatlerde yapıyoruz Jane lütfenn
Nerde ara öğün?
Maks 3 saatte bir ara öğün yapıyoruz yeşil çay içmeyi ihmal etmiyoruz
Teşekkürler
Dilim porsiyonunu merak ettim. Tam dilim mi dedi?
O da Bi ihtimal olmazsa lahmacun yerim Bi tane banyonun işi eritir zaten şuanBizim burda et yapan bir yer var sen etleri orada seçiyorsun onlar ızgara yapıyor. Tavuklar soslanmis olduğundan yağlı oluyor yine. Güya ızgara ama sarı sarı yağlı oluyor yani sosun arasında
İnsallah canım kolay değil tadilat pisliğiyle uğraşmak. Bir mutfakta oluyor ama her yer kalkıyor batıyorO da Bi ihtimal olmazsa lahmacun yerim Bi tane banyonun işi eritir zaten şuantek duam bugün inşallah biİnsallaj
Yani benim gittiğim tüm diyetisyenler (zibilyon tane) porsiyon avuç içinin yarısı olarak veriyordu ama tavsiyem diyetisyene uyman. Çünkü o bu işin okulunu okuyan en iyi bilen kişi. Ben tecrübelerle yorum yapıyorum. Belki makrolarını 3 ekmeğe göre ayarlıyordurTam buğday kare dilim var ya ondan 3 tam dilim bir günlük.
Ben en başta ekmek bağımlısı olduğumu söylemiştim ne yaparsan yap ekmeğine dokunma dedimYani benim gittiğim tüm diyetisyenler (zibilyon tane) porsiyon avuç içinin yarısı olarak veriyordu ama tavsiyem diyetisyene uyman. Çünkü o bu işin okulunu okuyan en iyi bilen kişi. Ben tecrübelerle yorum yapıyorum. Belki makrolarını 3 ekmeğe göre ayarlıyordur
Evet çok zor Ayakkabılarla girmişler Bi de Bi zaman sonra çıkarıp giymeye üşenmişlerİnsallah canım kolay değil tadilat pisliğiyle uğraşmak. Bir mutfakta oluyor ama her yer kalkıyor batıyor
Tamamdir hocamAfiyet olsunnn menülerini takip edeceğim elimde maşayla ona göree
Hep de canlarım ciğerlerim vuruyor gelip gelip.Artemisi hayattan soğuttular
Ulan ben daha yeni geldim buraya katılmadan önceki yediklerim shsjsmdmdlDürümlemeyelim lütfennn. Ekmeklerden uzak duralımmm. Afiyet olsun.
Lahmacun zararlı değil ki 1 tane fındıksa 2 tane yenilebilir. Et ve ekmek kalorisini birlikte içeriyor çünkü. Yanında da 1 bardak ayran missss
Kahvaltı sadece karbonhidrat
Öğle yemeği karbonhidrat
Bayram şekeri karbonhidrat.
Nerde protein?
Öğünlerimizi düzenli aynı saatlerde yapıyoruz Jane lütfenn
Nerde ara öğün?
Maks 3 saatte bir ara öğün yapıyoruz yeşil çay içmeyi ihmal etmiyoruz
Teşekkürler
Dilim porsiyonunu merak ettim. Tam dilim mi dedi?
İşte bir daha yapma diyorumUlan ben daha yeni geldim buraya katılmadan önceki yediklerim shsjsmdmdl
Lan sen niye katiliyon buraya kaybolUlan ben daha yeni geldim buraya katılmadan önceki yediklerim shsjsmdmdl
2 ana 2 ara öğün yapıyorum. Ana öğünlerin arasında tek ara akşam yemeğinden sonrada bir ara daha. Ara öğünlerde genelde meyve, kuru meyve, çiğ kuruyemis yiyorum. Diyetisyen proteinden cok karbonhidrat her öğün almalısın demisti akşam yemekte çoğunlukla karbonhidrat almıyorum söyledigine göre bu doğru değilmiş kas kaybetmemek için. Bugün mesela sabah yumurtami yedim tam buğday lavasla, akşam taze fasulye yoğurt, ekmek vs. Yemiycem bana verdiği listede var ama, çok teşekkür ederim cevabin içinŞöyle ki sabah kahvaltısında 1 yumurta (bunu haşlama, omlet, menemen vs olarak kullanabilirsiniz size kalmış) + 1 avuç içinin yarısı kadar peynir/ 2 yk lor veya çökelek yanında da 1 dilim ( avuç içinim yarısı kadar eğer ekmek çok olsun derseniz 1 avuç içi kadar) ve doğal yağ yani zeytin tüketirseniz bu dengeli bir kahvaltı oluyor. Tabii zaman zaman yulaf süt/yoğurt varyantları da olabilir.
Öğle yemeğinde sebze yemişseniz akşam tekrar protein ya da tam tersi öğle yemeğinde protein ( et, tavuk, balık, bakliyat, peynir, yumurta) tüketmişseniz akşam sebze tüketimini yapmanız gerekir. Ama bu 3 öğün beslenme için. Siz 3 öğün mü besleniyorsunuz?